Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti
Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:
"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."
Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/
Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?
@adsumus je jedno ci su to soli hlinika alebo cisty hlinik,cast z neho sa vo vakcinach nachadza,nikdy ta netestuju na odrody,ale na hlavnu zlozku, s mojim dietato to moze mat spolocne,ze ju ma tiez aj ma n to upozornili,co by to sposobilo v jej tele? esteze je to len hypoteticka otazka... prejavuje sa to koznymi problemamy
Antivax ikonka USA Jenny McCatrhy sa najnovšie označuje ako provax...je za očkovanie a verí v prospešnosť očkovacích programov. Tvrdí, že bola nesprávne pochopená za posledných desať rokov. 😀 😀 😀
http://globalnews.ca/news/1274553/jenny-mccarth...
Som zvedavá, kedy aj naše ikonky zavelia na ústup...asi až ked začneme čeliť epidémiám ako američania. ☹
Už čelíme epidémií- autizmu - z očkovania....v Amerike to majú ešte horšie....
Dovolím upozorniť, že to vyzerá, že autizmus vzniká ešte počas vnútromaternicového vývoja. Tieto deti sa už rodia s poškodeniami mozgu.
http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa1307...
Hla, ako "zodpovedne" posobi GSK v Polsku: http://ekonomika.sme.sk/c/7174766/vyznamna-farm...
Prosím všetkých, ktorí nie ste celkom zmanipulovaní, o zdieľanie tejto hroznej skutočnosti. Ak sú rodičia schopní vraždiť si vlastné dieťa 6 mesiacov na želanie cudzieho človeka, ktorí im tvrdí, že to bolo v záujme jeho zdravia, čoho dalšieho ešte budú títo ludia schopní? To, že bolo neočkované v tomto prípade nebolo podstatné.
http://m.novinky.cz/articleDetails?aId=333894&s...
Komentár:
komentar : "Tento scenár sa vo veku internetovej iracionálnosti bude opakovať čoraz častejšie. Sympatický a dobrý herec, taký nad vecou a usmievavý, čo aj po žeravom uhlí vie prejsť, dá v televízii rozhovor s francúzskym spisovateľom, ktorý už niekoľko rokov nejedol a živí sa čistou pránou. Potom pár kamošov bude zdieľať youtube video s Indom, ktorý sa stravuje tak, že sa denne desať minút uprene pozerá do slnka. Potom nás odchytí nejaký guru, ktorý presne vie, ako detoxikovať vaše novorodeniatko, a že pevná strava je jed. No a potom si obzvlášť sadisticky zabijete vlastné decko. Ktovie, či si to tie hovädá uvedomili, čo spravili, alebo si myslia, že dieťa sa dostalo do inej dimenzie, alebo za tým vidia nejakú konšpiráciu potravinových firiem, ktoré to skrátka nemohli nechať tak a dieťa otrávili. Ktovie. Títo ľudia sú šialení, ale spúšťacích mechanizmov takejto šialenosti bude len pribúdať. A s každým zdieľaným bludárskym nezmyslom tomu šialenstvu pripravujete živnú pôdu. Overujte si prosím, čo zdieľate."
@adsumus Máš rada silné pojmy, ako vidím. Ale nie všetko sa dá jednoducho škatuľkovať. Uznávam, že pojem "antivax" zaujímavo znie (rovnako ako InfanriX, RotariX, SynfloriX), ale neviem o tom, že by u nás bola takáto sekta. Ako vravím, je jednoduchšie dať veciam silný pojem, ako sa snažiť chápať súvislosti 😉
@nae Predstavitelia antivax na slovensku sú katolici alebo nejaké iné vyznanie? Hladala som a nenašla, iba že predávajú antropozfickú literatúru. Lebo je rozdiel ak ti niekto tvrdí, že sa nemáš očkovať, lebo je to zlé pre tvoje zdravie a iné, ked mu to prikazuje jeho náboženské zmýšlanie. Toto by sme si mali predovšetkým vyjasniť.
@adsumus Neviem, akého sú vyznania, úprimne je mi to jedno. A neviem, koho presne považuješ za predstaviteľov - akože koľko ich má byť? 😀 Nech si predávajú aj pletené ponožky, to mi je tiež úplne jedno a nechápem, prečo to nie je jedno aj tebe. Veď pohni kostrou a tiež niečo rob pre spoločnosť (napr. háčkovanie tu dosť frčí) 😵
@adsumus ty si na internete hladala, akeho vierovyznania su nejaki predstavitelia antivax?! Naozaj si si myslela, ze tuto informaciu najdes? A ze ak ju najdes, bude pravdiva? Miera tvojej dovercivosti ma fascinuje. Takisto ma fascinuje, ake neuveritelne obmedzene zdroje informacii pouzivas. Teda, nie ze by sa to z tvojich prispevkov nedalo vytusit uz davno 🙂
@adsumus ja som kresťan, nesúhlasím s homeopatiou a podobnými šarlatánmi a odmietam očkovať. Zapadám do tvojich predstáv o "antivax"? No asi nie, že? Inak ten príbeh toho vyhladovaného dieťatka je fakt hrozný, len nechápem, čo za divadielko tu hráš a prečo spájaš jeho psychopatických rodičov s nami neočkujúcimi. Jeho rodičia patria na psychiatriu a hoci neočkujú, neviem o aké pripodobenia s "antivaxom" ti tu ide. Príde mi to trochu tak, že neočkujúcich rodičov považuješ za nebezpečných bláznov, ktorí môžu ublížiť svojim deťom. Aspoň tak nejak som to pochopila z tvojho príspevku. No, vhodný link pre teba aby si ukázala svetu, akí nebezpečný a zlý je antivax. Ty a tebe podobný tu robíte z neočkujúcich, teda podľa vás antivaxu (fakt nechutný názov) nejakú nebezpečnú sektu, ja sa však za antivax nepovažujem. Som len rodič, ktorý si uvedomuje nebezpečenstvo vakcinácie a na základe množstva informácií od odborníkov, podotýkam od odborníkov, sa rozhodol neočkovať a neohrozovať svoje dieťa.
@monika111111 topiaci sa aj poslednej slamky chyta...ked uz dosli argumenty, tak sa z antivax zrazu stala sekta co vrazdi svoje deti 😀
Ja uz vazne neviem, ci sa mam smiat alebo plakat...uz len ten predpoklad ze vsetci co su proti ockovaniu, su jedneho a toho isteho vierovyznania a ockovanie odmietaju preto, lebo im to ich nabozenstvo kaze, je uplne ale uplne absurdne. A ze katolicka cirkev je za ockovanie? Ja som tiez katolicka a som proti. A nie som sama. Takze konspiracne teorie o sektach asi dlhu zivotnost mat nebudu...
A este na zaver...ludia, co odmietaju ockovanie to robia nie preto, ze im to niekto ( alebo nieco ) kaze, ale preto ze nastastie maju svoj zdravy rozum @adsumus 😉
@marionmarion O zdravom rozume sa ale vobec nedá hovoriť v prípade tých Poliakov, ktorí si naradu nejakeho liečitela mučili a umučili dieťa za 6 mesiacov a mysleli si, že mu robia dobre, odmietli akúkolvek zdravotnú starostlivosť a vyhladovali na smrť.
„Rodiče mrtvého dítěte byli členy sekty New Age a neuznávali moderní léčebné metody. Jediný, komu věřili, byl léčitel z Noweho Sączu. Ten holčičce naordinoval jakousi ekologickou dietu,“ napsal list Gazeta Krakowska. Dívenka byla dva týdny v kritickém stavu, než zemřela."
http://m.novinky.cz/articleDetails?aId=333894&s...
Prečítaj si stanovisko katolickej cirkvi k očkovaniu, ktoré jednoznečne potvrdzuje, že katolícka cirkev je za očkovanie.
http://www.kbs.sk/obsah/sekcia/h/dokumenty-a-vy...
A skúste všetci pochopiť, že mna nezaujíma akého náboženstva sú neočkujúci, ale tí, čo im dávajú informácie, aby neočkovali. Castokrát úplne zavádzajúce. Malo by to zaujímať každého, kto ide podľa nich.

@adsumus nemala som cas citat co tu bolo vcera popisane,takze sa k tomu nebudem vyjadrovat, co sa tyka tvojej poznamky na preverenie osoby,budem ju ignorovat,kedze z mojej strany nikdy nepadlo na nikoho taketo obvinenie,nikdy som sa nestarala ani do sukromneho Zivota tvojho ci ineho a nikdy z mojej strany nebola ziadna ironicka poznamka kto co kde robi,zato mna tu obvinovali ako sa Doma rozpravam s detmi atd. - myslim,ze toto sme mali medzi sebou vydiskutovane -takze sa opät k tomu vraciame? som myslela ze sa budeme nadalej sllusne rozpravat ....ja rozpravam hlavne za seba a kazdy si zodpovedame za svoje spravanie...tiez to nebolo z tvojej strany vzdyy ciste..a nevadi mi ze si odpovedala na otazku,ktora ti nebola adresovana
@kvieta ist proti vlastnemu presvedceniu len preto,ze s tym druha strana nesuhlasi,pre mna absolutne nic neznamena,uz som vyrastla z toho, "co povedia druhy,ked nepojdem s davom"
Ale dnes som sa dozvedela,ze som urobila dobre,bola mi potvrdena alergia na tazke kovy,co by to urobilo s mojim dietatom,keby som ju dala zaockovat???