Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti
Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:
"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."
Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/
Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?
@sirinka presne pretoto som vedela prečo nemám s tebou debatovat. 😀 .
Ty si to tak prekrutika že až . Naštuduj si niečo o epilepsii , ale nie z p. googla ale z kníh , vedeckých časopisov , mne to trvalo 13,5 roka, presne od prvého záchvatu mojej dcéry a jej ťažkého poškodenia ( nie z očkvoania !!!!! ). Nevieš o nej nič ale zároveň dodáš že neurologovia sa obávaju očkovat lebo tie vakcíny nie su až také fantastické. Neurologovia neočkuju deti ktoré sú v rizikovej skupine epilepsii a nie každá je taká .
90 % deti ktoré sú v aure sú deti ktoré by nikto nikde na žiadny tábor nevzal , to znamená že ich epilepsia nie je pod uplnou kontrolou. Tábory takýchto detí su v sprievode lekára ( neurologa , internistu alebo lekára ktorý pracuje na are ) + dve sestričky výlučne z neurologie. Inde by sa nedostali .
takže moja štatistika je len z tohoto tábora a združenia, ale nie, ty urobíš záver že neurologovia neočkuju lebo tie vakcíny nie su bezpečné , no jasne že nie su bezpečné ale pre deti s takýmito epilepsiami .
K neurologom chodí obrovské množstvo detí s benígnymi epilepsiami , deti ktoré maju prejav epileptického záchvatu len vo forme náhlej a krátkej migreny, deti ktoré dostanu jeden dva záchvaty a 7 rokov sa nič u nich nevyskytne, takéto deti su bežne očkované .
Následne tieto deti hlavne u benignch epilepsii dosiahnutím začiatku puberty a dozretím centrálneho nervového systému prestávaju záchvatovat , choroba u nich odoznie a toto je dočasná kontraindikácia.
Neskušaj sa so mnou pretekat konkrétne v tejto oblasti , mám pred tebou značný náskok - 13,5 roka , len sama seba zhadzuješ.
Ďakujem a tiež ti prajem pekný deň .
@maminuska lenze jediny, kto sa tu preteka a rovnako aj vyhraza inym rodicom si ty. ja som za slobodnu volbu a nikdy by som veru taketo a mnohe ine deti ockovat nedala. lenze pokial sa nam tu snazis vyhrazat tym, ako bysi riesila na sude rodicov neockovaneho dietata, tak musis pocitat s tym, ze rovnako neempaticky sa to moze stat tebe a tvojmu dietatu. treba brat respekt aj voci ostatnym a ich dovodom neockovat, pokial nedokazes dat zaruku, ze prevencia, ktoru po nich vyzadujes je uplne bezpecna a ich dietatu v ziadnom pripade nesposobi ziadne neziaduce ucinky.
V nasom pravnom poriadku plati zakaz retroaktivity, To znamena ze ak aj v buducnosti by sa legislativa ubrala smerom trestnopravnej zodpovednosti za neockovanie deti, asi tazko by ti rodicia, ktori neockuju teraz skoncili vo vykone trestu - len na margo bu- bu- bu prispevkov, ze neockujucich rodiciv treba zavriet, ak nie tak odobrat deti minimalne.
Uz dlho som necitala cosi celkom fajn na zamyslenie - ospravedlnujem sa ak uz to tu je niekde
@lucus83 Pred časom som sem dával odkazy na vedecké štúdie, hľadal, citoval. O pár strán neskôr sem niekto šplechol znovu rovnakú hlúposť, než na akú som predtým prácne a zdĺhavo reagoval. Už som rezignoval, nestojí to za vynaložený čas.
Ohľadom "novej vrstvy" DNA, pozri napr. tu:
http://www.washington.edu/news/2013/12/12/scien...
Ohľadom nejasností okolo možností a nemožností voľnej DNA, tu sú niektoré zaujímavé dokumenty zo zasadnutí komisie FDA:
FDA - Briefing Document - Cell Lines Derived from Human Tumors for Vaccine Manufacture Sept 19,2012
FDA - Guidance for Industry - Considerations for Developmental Toxicity Studies for Preventive and Therapeutic Vaccines for Infectious Disease Indications
FDA - Guidance for Industry - Considerations for Plasmid DNA Vaccines for Infectious Disease Indications
FDA - Guidance for Industry - Content and Format of Chemistry, Manufacturing and Controls Information and Establishment Description Information for a Vaccine or Related Product
FDA - Guidance for Industry - Guidance for Human Somatic Cell Therapy and Gene Therapy
FDA - Guidance for Industry - Characterization and Qualification of Cell Substrates and Other Biological Materials Used in the Production of Viral Vaccines for Infectious Disease Indications
FDA - Transcripts - VRBPAC 09-19-12
FDA - Workshop on Non-Clinical Safety Evaluation of Preventive Vaccines
@sirinka ja sa nevyhrážam ja upozornujem , že ak sa to stane mojej dcére pôjdem s tým na sud a využijem všetko pre to aby rodičia neočkovaného dietata ktoré nakazilo moje a sposôbilo mu závažné zdravotné následky jednoducho sa zodpovedali . Len využijem svoje právo .
Tým že ste neočkovali - čo je vaša volba a ja vám ju neupieram - tak musíte toto riziko niest , že vás možno po čase niekto zažaluje. Tak ako ja nesiem riziko , že sa u môjho dietata prejaví nejaký nežiaduci účinok po očkovaní , ktoré ja nepopieram ale s tým rizikom jednoducho žijem .
Ešte raz , ja som za slobodu v očkovaní , ale so všetkými dôsledkami , aj právnymi . A to ako z jednej strany tak aj z druhej . Na jednej strane tu má byt fond na odškodnenie a na druhej strane nedám zaočkovat ale žiadnu zodpovednost nenesiem voči druhým , trocha divné nie ?
A áno , pokiaľ moja dcéra bude mat ťažké zdravotné problémy po nakazení čiernym kašlom tak ak budem mat možnost tak vytlčiem z vás súdne čo to dá , lebo moje dieta mi je prednejšie ako vaše neočkované deti a
týmto jej spríjemním už dost ťažký život čo má .
Rovnako ako vy chcete fond na odškodnenie len v tomto prípade je to od štátu , ja to budem chciet od jedného z vás.
@maminuska Každoročne po vyhodnotení štatistík RÚVZ vychádza, že 80% chorých na čierny kašeľ bolo očkovaných. V epidémii mumpsu v Michalovciach až 84% bolo očkovaných. Ja len aby si si trochu ujasnila, koho chceš vlastne žalovať. Väčšina vakcín ani nemá preukázanú schopnosť brániť šíreniu ochorenia.
Osobne teda navrhujem zavieť povinný očkovací preukaz, v ktorom bude každého pol roka aktualizované kontrolné vyšetrenie protilátok na všetky očkovaním preventabilné ochorenia. Upozorňujem, že i pre dospelých. Aby sa teda vedelo dokázať, kto reálne mohol iného nakaziť.
Otázne však je, ako budeme kontrolovať a evidovať ľudí žijúcich v krajinách s nepovinným očkovaním, či povinným ale v obmedzenej forme. Nevpustíme ich do krajiny? Budú mať povinne monitorovaný pohyb po našom území?
Rovnako je otázkou, kto ponesie zodpovednosť, ak nakazí zaočkovaný jedinec, ktorý tak či onak ochorenie, keďže je to možné. I vtedy ho bude možné žalovať?
Preškolíme lekárov, aby upozorňovali svojich pacientov, ktorí trpia infekčným ochorením napr osýpky, čierny kašeľ,mumps?
@petot tie percentá chorých na čierny kašeľ to je podiel z tých chorých (koľko % z chorých boli očkovaní a koľko neočkovaní), alebo podiel z jednotlivých skupín (koľko percent ochorelo z očkovaných a koľko % ochorelo z neočkovaných)? lebo to sú dve rozdielne veci, mám dojem, že si písal ten prvý prípad
@maminuska zase sa vyhrazas 😉 bez respektu voci inym detom, o ktorych ani netusis, preco nepodstupili to ktore ockovanie, bez respektu voci ich rodicom, ktori sa toho mozno prave obavaju, ze dalsie a dalsie vakciny z nich mozu spravit tazko chore deti. ale to zrejme nevadi, hlavne ze uz potom nebudu sirit na vas cierny kasel.
@sirinka Len tu v tejto časti antivax zabúda, či ignoruje vedecký výskum, ktorý choroby ako autizmus, rakovina a cukrovka a iné do súvisu s očkovaním nedáva. Pretože sa vyskytujú rovnako u očko a neočko detí. Takže rodičovi, ktorý verí antivax propagande sa môže stať, že dieťa bude aj napriek neočkovaniu autistické, plus mu pribudnú choroby, proti ktorým mohlo byť zaočkované, aj s vážnymi následkami ako je rakovina alebo poškodenie mozgu alebo smrt. A rovnaký výskyt chorôb neudáva len veda, ale aj antivaxerská iniciatíva, ktorá zisťovala počty autistov u očkovaných a neočkovaných detí a dokonca preukázala, že v skupine 10 až 11 ročných neočkovaných detí je dvojnásob viac autistov ako v bežnej populácií. Co je už čo povedať. Dáko sa táto skutočnosť v antivax komunite ignoruje. Ale tam sa toho ignoruje viac.
@marcy30 nebudem s tebou debatovat týmto smerom a už vôbec nie týmto štýlom lebo presne viem kam to chceš stiahnuť.
Ako mama postihnutej dcéry som urobila všetko preto aby som ani ja a ani moje najbližšie okolie ju neohrozilo . Ja som sa dala preočkovať v 33 roku života a navrhol mi to môj otec lekár . Preočkovaná som bola jednou posilnovacou vakcínou , ktorá zahrnala aj tetanus a ešte jedno ochorenie. Za preočkovanie som doplácala, kolko? to už asi ani srnka netuší , bolo to pred 6,5 rokmi .
O tom či vakcíny účinkuju alebo nie, nuž to si debatuj s niekým iným ,ja toto odmietam .
@sirinka môj rešpekt končí tam kde končí váš rešpekt voči takým deťom aké mám ja . Žiadna z vás sa tu ani len nezamyslela že by takéhoto niekoho mohla nakazit , však čo hlavne že moje dieta .... a preto ja vravím ale aj moje dieta ...nech je akékolvek , krivé , choré , malé .. má právo na ochranu a ten kto ju poruší nech sa zodpovedá a nech zdôvodnuje a obhajuje prečo nedal zaočkovat, nech predkladá na sude ... bude mat možnosť sa hájiť.
Ber to ako chceš, ak to na teba pôsobí ako vyhrážanie, nuž čo už ,ja už s tým nič nespravím a už sa ani nesnažím.
Zapomína sa však na jednu podstatnu vec že antivax rozbehol taku nezmyselnu kampaň , že aj mamičky ktoré by v pohode mohli zaočkovat sú tak k smrti vystrašené že nedajú a takto dokolečka čítaju tie stránky a čítaju a tie hrôzostrašné scenáre sa im umocňuju , tie šikovnejšie si z toho vyberu čo potrebuju bez akehokolvek kritického myslenia preberu tieto myšlienky ..a výsledok je tu na MK , hlava nehlava , štatistika = hrušky s jablkami , hliník a soli hliníka = to isté atď.
@maminuska opat ti zopakujem, pokial dokazes ponuknut uplne bezpecnu alternativu, vsetci velmi radi podstupime tuto prevenciu. Nevychadzam z udivu, ze ako matka a este k tomu s dietatkom s tazkym zdravotnym postihnutim dokazes ocakavat od inych matiek, ze vystavia svoje deti riziku, nech je vacsie ci mensie, ale je, poskodenia ich dietata.
@fatmagul v dnesnom svete sa omnoho castejsie umiera na chripku a jej kmene a komplikacie ako na cierny Kasel ci osypky,takze co je na Tom neporovnatelne? No hlavne,ze tvrdy zastanci ockovania v tejto teme su Taki objektivny,keby si precitala celu temu,mozno by si Bola objektivnejsia a to prehlasujem,ze proti ludom,ktori ockuju naozaj nic nemam,je to ich rozhodnutie,ktore respektujem...
@fatmagul no a na chripku sa umiera este aj dnes....
http://www.uvzsr.sk/index.php?option=com_conten...

@maminuska uplne teoreticky sa moze tvoja dcera dostat velmi jednoducho do skupiny, ktoru by si ty tak rychlo zalovala, staci ked si protistrana najde lepsieho pravnika ako ty. Svet skutocne nie je ciernobiely....