Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti
Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:
"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."
Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/
Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?
A ešte jedna vec , celý čas tu hovorím o preukázanej kauzalite nakazenia ... a kedže takéto deti su často aj mentálne postihnuté , su im bližšie kolektívy menších detí s ktorými si rozumeju , lebo ich mentálna uroven je zhruba rovnaká. Takže vinníka by som hladala predovšetkým tam .
Na jednej strane apelujete že štát Vám popiera preukázanie vzťahu očkovania a prípadných následkov ,ale presne to robíte aj vy , alibisticky tu vyťahujete že aby sa teda dokázalo že moje dieta to bolo .
@maminuska Ja nechapem preco ta @petot z honu na carodejnice. Ak niekto sposobi inemu akukolvek ujmu na zdravi, ci umyselne alebo neumyselne je to podla platnych zakonov trestne. Ci ak niekto umyselne, bez zavaznych dovodou nie je ockovany a potom siri infekcne ochorenie nie je trestnopravne zodpoveny, lebo sa odvolava na slobodu v ockovani? Sirenie infekcnych chorob je trestne aj dnes. Tak kde je problem, ze ty by si trvala na vypatrani vynnika a vyvodeni dosledkov? Ked tak strasne potrebuju slobodu v ockovani, nech si ju maju. Ale zo vsetkymi dosledkami. Aj takymito.
@zita19 po slovensku nam chodi denne nespocet kaslajucich, kychajucich, smrkajucich chorych ludi, ktory su si svojej choroby vedomi a napriek tomu sa radsej nadopuju coldrexom a ibalginom, nedodrziavaju ziadnu karantenu a siria infekcne ochorenie dalej. Zacneme ich odchyt a budeme ich hromadne zalovat?
@zuzkaanicka myslis si, ze by to zvladli? Papagajovat nakukane je jednoduchsie
@zita19 no, tazko povedat 😅 ... ale sledovat, kto koho lajkne, to im uz ide 😀
@zuzkaanicka Urážanie ti ide, ale to je tak všetko. Škoda, niekto sa tak snaží zaposobiť, a stále to nejde, že? 😉 Tak dobrú noc, ešte sa tu spoločne potľapkajte po ramenách, ako ste náčelníčke zatrollovali tému. A aby sme neboli off topic, idem spať a dúfam, že ma v našej nepreočkovanej domácnosti nikto úmyselne či neúmyselne nenakazí, to by bolo teda ťažké hľadanie vinníka a zodpovednosti 😎
@nae pokial viem, tak ja som nikoho neurazila, mrkni sa radsej na svoje prispevky, ked uz pises o urazani ... zato, ze Tebe sa nepacia moje prispevky a to, koho lajkujem, to uz nie je moj problem 😉
@zuzkaanicka
@zita19 Faktom je, že doteraz si nedokázala pochopiť, že @jaron vypočítaval úplne inú vec než ja. Ja hovorím v podstate o pravdepodobnosti, že osoba, ktorá z celej populácie najbližšie ochorie, bude patriť medzi očkovaných. @jaron hovorí v podstate o pravdepodobnosti, že nejaká vybraná zaočkovaná osoba ochorie. Sú to dva celkom odlišné problémy.
Keby si si odpustila posmešky, nemusela si zažiť trapas. Skúsenosť mi napovedá, že sa s tým nedokážeš vyrovnať a budeš sa to snažiť zakryť ďalším vyrývaním.
@zuzkaanicka Ako som predpokladal...
@petot neviem sice ake boli Vase predpoklady, ale ak myslite v implikaciach, tak mohli byt kludne nepravdive 😅 ... v kazdom pripade, statisticke udaje Vami prezentovane sluzia (zrejme cielene) na dezinformaciu a darmo sa tu budete vykrucat a darmo Vas tu budu Vase fanynky obranovat utokom 😉
@petot Teraz si to vystihol presne a tu je hneď aj dôkaz o tom ako odpísali tí preslávení bieli odborníci mojej dcére samé klamstvo a každá druhá veta že je na vine ona, lebo podpísala informovaný súhlas, takže chorobu svojej dcéry zapríčinil tento jej podpísaný súhlas.
A lož za lžou že ochorenie malej spôsobila vrodená choroba, popritom spomínaný genetik Celec s ktorým som to konzultovala povedal že neuroblastóm rakovina nie je nebola a nidy nebude dedičným alebo genetickým ochorením.
Serú si tí odborníci ale riadne do vlastnej papule.
Tu je dôkaz ako klamú odborníci , lekári ktorí sa majú starať o zdravie našich detí.
@irenkask Z toho plynie poučenie a je to dôkaz o tom, že ak vás presvedčia aby ste súhlasili s očkovaním a vaše dieťa tým očkovaním tak poškodia že ho takmer zabijú a usmrtia je im to úplne jedno a NIKDY za to neprevezmú zodpovednosť, a ešte vás budú drzo a verejne klamať, že ste si to zapríčinili vy matky a rodičia sami tým že ste informovaný súhlas podpísali.
A preto naša rodina nebude v celom počte očkovať nikdy nijaké dieťa ani dospelého.
A môžu sa tu vyhrážať koľkí len chcú a strašiť chorobami na celej zemeguli.
Totiž to či ochoriete vôbec nezávisí od toho či neočkujete alebo očkujete.
A ako 5 rokov neočkujeme ničím tak dieťa nebolo choré , a nijaké dedičné ochorenie ( kvázi klamstvo lekárov ) sa neprejavilo ani v genetike nepotvrdilo. Tak nevieme kde tie bludy študovaní odborníci vzali.
@zita19 a povinne ockovanie prevenarom,resp.synflorixom by si taktiez nevylucila z trestnopravnej zodpovednosti?lebo tot trosku ma zaskocilo,ze si menovala konkretne infekcne choroby,neviem ci su takto konkretne vymenovane aj v tres.poriadku..
a co by ta viacej nazlostilo?ak tvoje dieta chyti hepat.typu A od neockovanca,alebo c.kasel od ockovanca?
@kbeata Ak máš pocit, že som ja napísala ten článok, ktorý na začiatku uvádza toto, tak si na omyle. pravda je taká, že čoraz viac ludí si uvedomuje, že sa tu deje niečo nekalé, čo sa týka nášho zdravia a zdravia našich detí a cíti potrebu vyjadriť sa k činnosti antivax.
V demokracii by mal mať každý možnosť slobodne sa vyjadriť. Lenže vo chvíli, keď ktokoľvek začne nabádať verejnosť na potenciálne nebezpečné správanie sa v rozpore s vedeckými faktmi, má zvyšok spoločnosti právo brániť sa tak, ako to urobila austrálska vláda s odporcami očkovania.
Čítajte viac: http://komentare.sme.sk/c/7194064/aktivizmus-za...
Pretože, ked mi tu nejaký antivaxer nakukáva, že obrna sa nešíri vzduchom a druhý, že aby som ochránila v tehotenstve svoj plodík pre rubeolou, že sa stačí zaočkovať v puberte, tak si nahodím dané info do googlu a jednoducho si overím, že to je klamstvo a nie hocijaké, ale život a zdravie ohrozujúce, tak si to každý postupne musí skôr či neskôr uvedomiť, že sa deje niečo zlé....veľmi zlé. Viem, že radšej budete veriť, že je to dielo jediného človeka, najlepšie nejakej farmafitmy, ale nie je. Jednoducho narastá počet tých, ktorý antivax považujú za ohrozenie svojho zdravia. Príklady rád antivax, mamina "lieči" zápal u dieťatka prikladaním cesnakovej pasty na chodidlá počas noci, kočka užila MMS, spálila si pokožku, sektárski rodičia uverili liečiteľovi a vyhadovali si bábätko na smrť. A tak dalej a tak dalej...toto mnohých ludí nenecháva lahostajnými a budú reagovať, aj ked sa to antivax velice prevelice nepáči. Takže nehľadajte spiknutia proti antivax, ale treba čeliť kritike a svoj alternatívny názor si ustáť a presviedčať faktami a argumentami a nie bludmi, lebo tým strácate podporu rozumných ludí.
Cierny kašeľ.
Máme dašiu opičiu štúdiu o očkovaní proti čiernemu kašľu. Som zvedavá, či aj táto sa objaví v šašopise a bude sa nou antivax ohánať kolem dokola tralalala....asi nie. Toto som písala asi pred dvomi mesiacmi a mala som pravdu, ani slovíčka zo strany antivax k tejto štúdii, ani cek.
Vedci vystavili nákaze #cierny-kasel tri druhy opičích mládat. Mládata mamín očkovaných počas tehotenstva, mládata očkované pri narodení a neočkované mládata. Vážne ochoreli len neočkované opičky, prvé dve skupiny boli vakcínou chránené.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24526741
Takže každý kto si tu namyslene vypisuje, že očkovanie proti čiernemu kašlu je zbytočné a že vakcína nechráni, vystavuje riziku ťažkého priebehu tejto choroby u neočkovaných detí a to môže mať za následok poškodenie mozgu, pluc a dokonca aj smrť. 6 mesačné bábätko zomrelo nedávno na čierny kašeľ. Väčšina deti, ktoré zomrú na č.k. sú pod 6 mesiacov, pretože choroba nezanecháva doživotnú imunitu ani materské protilátky dieťa neochránia spolahlivo. Takže vakcína možno nebráni prenosu č.k., píšem možno, lebo je to len možno, ale s určitosťou bráni pred úmrtím alebo vážnym priebehom choroby.
@petot platný očkovací kalendár sa robí podľa odporúčaní WHO. To už asi aj vieš. Robí sa na základe rizika ochorenia. Čierny kašeľ je rizikový hlavne pre detskú populáciu. Takže rozmýšľanie o tom je v rovine ochrániť najrizikovejšiu skupinu. Mometálne sa ukazuje, že to nie je dostatočné. Že nestačí očkovať len deti, pretože výskyt neočkovaných detí stúpa, teda aj riziko vážnych následkov. Uvažuje sa aj o tom, že by sa začala očkovať dospelá populácia, no neviem si predstaviť akú obrovskú vlnu odporu by to nastojilo.
Ochrana v dospelosti nie je keďže očkovanie z detstva nepostačuje. To čo sa snažíš nahovoriť svojim "odborným" pohľadom, je mimo reality. Pretože aj odborná verejnosť vie o tomto probléme. Nemyslí si platný očkovací kalendár= doživotná imunita. Takže nezavádzaj. Nezjednodušuj. Neprispôsobuj si fakty.
Aby to opäť nebolo o chytaní za slovíčka, očkovanie proti čiernemu kašľu dospelých v zmysle aby bolo preplácané zdravotnou poisťovňou.
@irenkask presne si to vystihla, ale nemysli si, že by bola iná situácia, keby ten "súhlas" nebol podpísaný! My sme ho tam nemali a predstav si, že "odborníci" a úradníci, ked náš prípad zametali, chceli to hodiť na "administratívnu" chybičku!! Nakoniec uznali pochybenie, ale stále to bolo len o "nedostatkoch v zdrav. dokumentácií" a nie o skutočnej ZODPOVEDNOSTI za malého stav a poškodenie.....A kedže to nebolo z ich strany na koho hodiť, tak to vyhlásili, len tak z brucha za nesúvisiace s očkovaním aj napriek priloženému potvrdeniu od odborného lekára, že sa jednalo o vakc. poškodenie.....hrubo to odignorovali!!.... 😠 😠 😠 😝 😝 😝

@petot žiadny hon , len som vám načrtla že neočkovanie môže mat aj takýto rozmer ktorý ste nejak úplne že opomenuli .
Ja nemám ani to čo vy, možnosť sa rozhodnut. Ja nesmiem očkovat a zároven som bezmocná voči tým čo "silne rozmýšľaju ".
,