Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti
Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:
"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."
Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/
Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?
@maminuska to ti nijako neberiem, doveruj a ockuj. lenze nenut na zaklade tvojho rozhodnutia konat aj ostatnych, kym nepreberas zodpovednost alebo nedas zaruku bezpecnosti. ty nemas patent na spravne rozhodnutia a pokial chces, aby boli respektovane tvoje prava, respektuj ich rovnako ostatnym.
mimochodom vasa osveta je vynikajuca, kazda NU je len casova suvislost, epidemie chorob na druhom konci sveta najlepsie v obastiach s vojnovymi konfliktmi, ci zlymi zivotnymi podmienkami, vyhrazanie pravnikmi, tazke choroby, ktore sme v detstve bezne prekonavali, poskodene dieta-obet v prospech kolektivnej imunity....
a hlavne ockovat hlava nehlava, len zazrakom najvacsi zastancovia ockovania zrazu nemaju zaockovane deti 😉
@sirinka Zbytočne tu bubačíš národ nežiadúcimi účinkami očkovania od stredne vážnych až po smrť, ked sa ťa pýtam nevieš nič doložiť. Kto mysliš, žeby sa ešte vôbec očkoval, ak by ste dali reálne dôkazy? A za tie storočia, čo je antivax aktívny, nikde nič...tak sa nečudujte, že vám ludia prestávajú veriť.Pritom choroby sú reálne, deti vo svete zomierajú. Ked ste tu desať rokov bubačili ludí, že za syndrom nahleho umrtia je zodpovedné očkovanie a zrazu sa ukázalo, že ide o vrodenú poruchu, kto z vás mal tolko slušnosti, aby veci uviedol na správnu mieru?
@petot Lennyho som dala, lebo ma zhodou okonlosti zaujímalo, či tiež bude považovaný za zapredanca farmabiznisu ako všetci ostatní, čo sme za očkovanie a či sa tiež bude smažiť v pekle ako to tu opakovane prorokuje antivax. Len zo zvedavosti. K tomu, že vakcína proti čiernemu kašlu chráni detičky pred vážnym priebehom ochorenia sa nevyjadríš? Zodpovednosť majú predsa aj rodičia nezaočkovaných detí za ich zdravie. Čo ak im ochorejú s následkami alebo zomrú, nebude sa neočkovanie považovať za zanedbanie starostlivosti zo strany rodiča?
@sirinka Tak ako všetky lieky aj očkovacie látky majú nežiadúce účinky, lenže darmo medzi nimi hľadám autizmus, rakovinu, cukrovku, homosexualitu, ploché nohy, anorexiu a podobne.
Infanrixhexa. http://www.gsk.sk/pdf/pil/Infanrix_hexa_PIL_aug...
Priorix http://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/pil/priori...
Prevenar http://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/spc/preven...
A následky chorôb. rakovina, zápal mozgových blán, zápal pluc, neplodnosť, vrodený rubeolový syndrom,hluchota, slepota, vroedené chyby srdca,zápal apendixu, ochrnutia, duševné postihnutia,bakteriálne superinfekcie, smrť, panencefalitída, ktorá sa môže objaviť desať rokov po prekonaní osypok, vedúca k postupnej paralýze a umrtiu...nevyberám všetky, v antivax tábore sa o nich ale nesmie hovoriť. Asi žeby sa ludia radšej dali zaočkovať.
@sirinka Poctivo sledujem antivax a provax už asi tri roky, čo sa kde šuchne horem dolem a neviem o žiadnom dieťati, aby zomrelo v dôsledku očkovania,naopak viem o veľmi veľa deťoch, ktoré trpia alebo zomreli v dôsledku ochorení. Viem, že očkovanie moje dieťa nemusí ochrániť na sto precent a že môže patriť k tým, čo sa im nevytvoria protilátky, ale je to lepšie ako ju nechať neočkovanú napospas ludom, ktorí nemajú ani tretinu potrebných informácii a rozhoduju sa na základe klamstiev.
@nae A povedzme si otvorene, že načo slepcovi svetlo bude ak má vrodenú slepotu, stačí palička a pes a ideme.
Ale každá palica má dva konce .
U nás majú najlepšie výsledky v podnikaní hrobári, patológovia, krematóriá, tak prečo im nenahnať vodu na mlyn aby dobre zarábali.
Nám stačí vidieť priamu úmeru: Čím viacej pribúda očkovaní a nových vakcín a očkovaných tým viac sa plnia cintoríny. Je čoraz viacej ľudí a detí s úplne zničenou imunitou.
Takže zhrnuté, falošnej propagande sa vôbec nedarí.
@irenkask Aj ja by som chcel zit v takom svete kde je vsetko take jednoduche, kde je vsetko vsetkym jasne na zaklade pohladu na priamu umeru... Apropo, medzi ludmi sa cim dalej nejako rozsiruje zvlastny zvyk, hovori sa tomu zdravy zivotny styl...ludia sa zblaznili - viac sportuju ako kedysi, zdravsie sa stravuju ako kedysi... no a od tej doby ako toto sialenstvo prepuklo, stale viac sa plnia cintoriny. Staci mi vidiet priamu umeru medzi narastom privrzencov zdraveho zivotneho stylu a coraz viac sa plniacimi cintorinmi... Ej veru, s tym sportom a zdravou stravou nebude nieco v poriadku...
@vld Počuj vlk, tak to sa vo mne mýliš, dnes som obedovala chutný bôčik, teraz dojedám šiesty zákusok, keď nemusím tak riť veru nedvihnem , vážim vyše 120 kg.
Takže asi nebudem zapadať do tej tvojej kategórie zrejme.
Ale čo ti môžem určite garantovať, že po očkovacích vakcínach ktorými som bola očkovaná po sebe : tetanus, chrípka, pneumokoky sa mi tak zničil imunitný systém že som získala ako bonus zníženú bunkovú imunitu, neustále bronchitídy, obštrukčnú chorobu pľúc a tí tvoji obľúbení a dokonalí bielopláštnici mi nedokážu pomôcť aby sa mnôj zdravotný stav upravil do takého ako som mala predtým.
Ale sem som to písala už 100krát a aj tak tomu ani jeden lektor nerozumel, takže kámo až doštuduješ a pomôžeš zlepšiť zdravotný stav aspoň 5 000 ľuďom potom môžeš komusi ordinovať a tváriť sa ako odborník.
To je to že na mňa si s nejakými blbými vymyslenými a zmanipulovanými štatistikami nepríde nikto, ani primár ani generál.
A moja takmer usmrtená vnučka ktorej naočkovali fanatici do tela rakovinu a ešte mali tú drzosť miesto omluvy matke jej napísať že si to spôsobila informovaným súhlasom svedčí o ich cynizme a hyenizme najhrubšieho zrna , nie o zodpovednosti.
Ale tebe a celej tvojej rodine by som dala naočkovať úplne všetko a zadarmo ešte booster zo všetkého, tak neviem kde je problém.
Deti sa majú učiť a hrať na piesku anie tu odporúčať dospelým čo majú robiť so svojimi deťmi. 🙂
@irenkask žiaľ, ako píše aj @vld ten spôsob dokazovania štýlom: "odkedy je viac očkovania, sa viac plnia cintoríny" naozaj nie je práve najlepší
Jeden príklad:
máme pohár vody, dáme do neho:
- prudký jed
- lyžicu citrónovej šťavy
- lyžičku medu
- dve kocky ľadu
Uzáver: "Keď človek vypil pohár vody, do ktorého sme dali lyžicu citrónovej šťavy, človek zomrel" 🙂 - tá veta je síce pravdivá, ale nie je to celá pravda.
Čo všetko sa ešte zmenilo odvtedy, odkedy sa začalo očkovať vo väčšej miere (čo všetko sa dalo do toho "pohára")? Samozrejme toto môže byť aj argument proti prospešnosti očkovania, ale preto je dôležité veľmi dobre preskúmať, čo všetko sa v tom "pohári s vodou" zmenilo, čo asi má vplyv a čo nie. Čiže nerobiť jednoduché uzávery - to tým chcem hlavne povedať.
@petot Este predsa len zareagujem na tu hru so statistikou...nejako mam problem uverit, ze by si skutocne nerozumel tomu, ze tvoja interpretacia statistiky je zavadzajuca...no nic.
V kazdom pripade, ak alkohol bol pricinou dopravnych nehod u 12.5% pripadov, tak to znamena, ze mam 7x vacsiu pravdepodobnost, ze ma na ceste zramuje triezvy vodic ako opity...A teraz co? Aky zaver si mam z toho vyvodit? Zaver v style "co sa babe chcelo, to sa babe prisnilo?" Cize triezvi vodici su nebezpecnejsi? Takze ked by boli vsetci neockovani, epidemia by prerastla a ochoreni by bolo nasobne viac, tak co potom? Uz by sme nemohli tvrdit, ze ockovani tych zdravych ohrozuju viac, lebo ich je x-nasobne viac ako neockovanych... Uz by boli vsetci neockovani. Aj to, ze mi niekto ukradne auto zn. Skoda je niekolkonasobne pravdepodobnejsie ako napr. Renault. No ale budem robit zaver o kupe auta len na zaklade tejto jednej statistickej informacie? Asi nie.
A to, ako si zopakoval/odcitoval cast mojho predchadzajuceho prispevku na konci svojej reakcie bolo fakt povabne, ale nie posobive, aspon nie na mna. Ano, na moj priklad to sedi...presne tak isto, ako na tvoju hru so statistikou. Len ja, na rozdiel od teba, priznavam, ze moj priklad bola ukazka ucelovej dezinterpretacie statistiky. Toto ale od teba asi cakat nemozno, ci?
@irenkask prepáč, ja nezvyknem písať nejaké komentáre priamo na telo, či ako sa vyjadriť, ale teraz musím napísať a myslím to úprimne pri všetkej úcte -
Ak je naozaj pravda, čo píšeš v prvej vete a potom píšeš, že ti očkovanie zničilo imunitný systém, tak máš pravdu, že ti naozaj ani tí najlepší "bielopláštnici" nedokážu pomôcť. Bez tvojej zmeny životného štýlu to jednoducho nepôjde, zbytočne budeš obviňovať očkovanie.
@jaron Mňa neoblbneš s tvojimi manipulatívnymi blbinami, sám nevieš čo píšeš ani tomu nerozumieš.
Ja mám potvrdené od vášho a vami propagovaného genetika Petra Celeca že moja vnučka nemala nijakú vrodenú genetickú chorobu a že neuroblastóm ako aj väčšina rakovín nie je geneticky prenosná a len 5% z celého výskytu môže byť vrodeného pôvodu, čo nie je prípad mojej vnučky. A to boli myslené všetky prípady ktoré existujú vrátane dospelých a starých ľudí, nie čisto detí.
To sú slová vášho petra Celeca s ktorým som konzultovala.
A ja vám tu ani jednému nič nedokazujem, lebo to nepotrebujem. Nemám syndróm zakomplexovaného ega ktoré by som si musela naprávať na diskusnom fóre.
Jediné čo sa preukázalo bolo, že táto rakovina čo jej naočkovali jej poškodila aj genetiku.
Po liečbe liečiteľom sa vyčistila aj kostná dreň aj genetika je OK.
A poviem ti toľko, že lekári jej predpovedali smrť v dohľadnej dobe a že neprežije ani liečbu. Čumeli ako puky keď sa jej všetko polepšilo, pretože jej diagnóza s metastázami do kostnej drene bola nezlúčiteľná so životom.
Po konzultácii asi s 10mi lekármi povedali jednoznačne že smrť a že nemá nádej.
Jedine liečiteľ povedal že sa z toho dostane a zobral od nás 400 korún za pol roka liečby.
Ostatné deti ktoré nemali tohto liečiteľa zomreli postupne všetky . Naša malá má 6 a pol roka a je 4 a pol roka po liečbe a ochorela po druhej hexe na rakovinu.
V karte má napísané atypická reakcia na vakcínu troma odborníkmi potvrdené.
@jaron To o životnom štýle som písala vlkovi, lebo ma zahrnul do skupiny alternatívcov a nie preto že som chorá. Tú diagnózu som nadobudla keď som bola zaočkovaná, ale ty fakt za to nemôžeš že nechápeš alebo si dobre manipuluješ čo ti vyhovuje.
Asi si bezradný a nevieš kam z konope. Raz tak a raz tak.
Ľutujem vás fakt. Ste na tom horšie ako ja.
A mám zníženú bunkovú imunitu kde mi to zistili po očkovaní, dovtedy mi nič také nikto nezistil aby bolo jasné.
Po očkovaní som dostala tri týdňovú hnačku a nevládala som ani na nohách stáť. Takmer som zomrela a dokopy ma dostala zase len homeopatia.
@irenkask Uf, tolko peral, takej inspiracie sa mi uz davno nedostalo 😀
"...dnes som obedovala chutný bôčik, teraz dojedám šiesty zákusok, keď nemusím tak riť veru nedvihnem , vážim vyše 120 kg.
Na zdravie 😀
"Takže asi nebudem zapadať do tej tvojej kategórie zrejme."
Pochopila si niekde z mojho prispevku, ze pisem o tebe?
"Ale sem som to písala už 100krát a aj tak tomu ani jeden lektor nerozumel, takže kámo až doštuduješ a pomôžeš zlepšiť zdravotný stav aspoň 5 000 ľuďom potom môžeš komusi ordinovať a tváriť sa ako odborník."
Takze ked nieco zopakujes 100krat, musi to byt pravda... Nuz, ja verim, ze existuje lietajuci ruzovy jednorozec. Ked to tu zopakujem 100x a budu sa zo mna smiat, tak ich oznacim za slepcov, ignorantov etc. Dalej nepokracujem, este nie je po 22:00h 😀
"...takže kámo až doštuduješ a pomôžeš zlepšiť zdravotný stav aspoň 5 000 ľuďom potom môžeš komusi ordinovať a tváriť sa ako odborník."
Nepamatam si, ze by sme boli kamosi. Ale ok, prijimam tvoj navrh, posli mi friend request, rad ho akceptujem 😀
Tiez ti polozim rovnaku otazku...Pomohla si uz ty konkretne aspon 5000 ludom zlepsit zdravotny stav?
"To je to že na mňa si s nejakými blbými vymyslenými a zmanipulovanými štatistikami nepríde nikto, ani primár ani generál."
Ano, ano, ja viem, tebe staci vidiet priamu umeru.
"Ale tebe a celej tvojej rodine by som dala naočkovať úplne všetko a zadarmo ešte booster zo všetkého, tak neviem kde je problém."
Ved nikde nie je problem. Nastastie, co ty niekomu zelas alebo nezelas je len tvoj osobny problem, nie moj. Dakujem za prianie, ja tebe ani tvojej rodine nic zle nezelam.
"Deti sa majú učiť a hrať na piesku a nie tu odporúčať dospelým čo majú robiť so svojimi deťmi."
Na piesku som sa uz pohral, domace ulohy uz mam...vonku prsi, tak teraz len tak z nudy poucujem tych nepoucitelnych dospelych. 😀
@irenkask chod sa pozriet na nejaky stary cintorin a pozri si tu cast, kde su hrobceky malickych deti. Najdes tam mnoho hrobcekov malickych deticiek, ktore pozomierali v kratkom obdobi pri epidemiach cierneho kasla, pravych kiahni.... Precitaj si statistiky o nasledkoch epidemii detskych chorob v prvej polovici 20. storocia...
@vld To som ti písla preto lebo si všetkých čo neočkujú zahrnul do kategórie alternatívcov, že nie som alternatívec a mňa proste nezaškatuľkuje nikto.
Dokonca som bola vyhodená Marianom Filom zo skupiny Za slobodnú voľbu v očkovaní, takže ja nepotrebujem pre svoje poznatky ani jeho a viem o čom je život.
Na margo tvojich sprostých posmeškov, áno pomohla som najmenej 5 000 ľuďom, ak nie viac, lebo som ich opatrovala ťažko chorých, ležiacich viac ako 15 rokov a tak isto aj deti.
Na onkológii som pomáhala aj druhým deťom aj mamičkám. Takže ďaleko viacej ako 5 000.
Inak som netušila že moje prianie očkovať teba aj s rodinou je prianie zla, keď to ty doporučuješ cudzím. Tak to musí byť lahôdka , nie? Tak prečo klameš a manipuluješ . Asi ťa doma naučili, ku takému lekárovi ja chodiť nikdy nebudem ako budeš ty . Takých máme nadbytok.
Ale od medika by som čakala skromnosť a nie takú sebavedomú drzosť , keď ešte vôbec nič nedokázal v živote a len sa priživuje na vedomostiach a literatúre predchodcov a to ešte propaguje keď tomu ani sám nerozumie.
Až urobíš viac ako ja potom môžeš posmeškovať.
@zita19 Ďakujem ti, ale mňa neoblbneš, už je neskoro.
Mne stačí že mi kázali chystať hrob pre moju vnučku po očkovaní a nie blbosti spred 100 rokov.
Doba je iné, menia aj baktérie aj vírusy svoju DNA, mení sa DNA u ľudí, nie je o čom.
Pozeráme do budúcna, nie do minulosti a používame vlastný triezvy rozum a poučíme sa z vlastných skúseností dostatočne.
@adsumus vyhybas sa priamej odpovedi. Stale mi vycitas, ze ti neverim, tu na tomto fore mas niekolko mamiciek, ktore pisali vlastne skusenosti, problemy suvisiace z ockovanim, no ty si prave napisala, ze nikohotakeho nepoznas. Naopak, poznas vela deticiek, ktore trpia resp zomreli po ochoreniach... Po ktorych konkretne a ako dobre ich poznas?

@maminuska lepsiu charakteristiku ako si dala zastancom slobody v ockovani nevymysli nikto. "To čo vy rozsievate , nie je osveta, ale strach a na tom staviate, hlava nehlava.".