Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti
Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:
"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."
Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/
Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?
Zaujímava informácia zo sveta antivakcinistov.Meryl Dorey náčelníčka austrálskej antivakcinačnej skupiny odstúpila zo svojej funkcie. Hovorí:"ano bolo tam veľa chýb za tie roky, ani sa nedajú spočítať, ale bolo tam aj veľa úžasných vecí, ktoré sne dosiahli za tie roky, stretla som tam úžasných ľudí." AV v Austálií prestávaju vydávať svoj časopis, vdaka tlakom zo strany vlády a organizácií, ktorých snahou je ukončenie našej činnosti.
Zaujímava informácia zo sveta antivakcinistov.Meryl Dorey náčelníčka austrálskej antivakcinačnej skupiny odstúpila zo svojej funkcie. Hovorí:........... vdaka tlakom zo strany vlády a organizácií, ktorých snahou je ukončenie našej činnosti...skor by som to formulovala takto...čo sa jej vyhražali že ju zničia v profesionalnom a aj sukromnom živote...skur....é svine su to!
Kdesi som čítala, že nadávanie zvyšuje sebavedomie... 😀😀😀
@natas4 Som rada, že ťa moje slová zaujali. Nepochopila si síce ich zmysel (asi používam príliš málo bodiek za každou vetou, smajlíkov na zaujatie pozornosti, apod., ako hlavné náčelníčky), ale každý sme nejaký.
Bohužiaľ, sympatie nie sú vzájomné, tak pokiaľ nemáš niečo k téme, už ma neoslovuj. Ď.
Ale zaujímavé je aj to, že pani odstúpila zo svojej funkcie len pár týždnov potom ako im nariadli zmeniť svoj názov z povodného Austrálska vakcinačná sieť (Australian vaccination network), pretože je zavádzajúci a ľudia, ktorí hľadajú skutočné informácie o očkovaní sú ním pomýlení. Podľa mna by sa mali premenovať na Austrálsku Antivakcinačnú sieť, aby bolo každému jasné aký druh informácií tam môžu očakávať. Takže ked len názov je zavádzaním, ako to asi môže byť s informáciámi?
Zaujímavé... nás platia farmafirmy a vás AV-čkári kto? - homeopati, IT- čkári, ktorí sa dali na predaj vitamínovích produktov, kníh o škodlivosti vakcín, alebo kto? Tiež ste tu od vidím do nevidím a tiež tí ístí, čo si tak všímam...
@nae
@misaha No pozrite sa ako na nás testujú tie krvilačné biele beštie lieky aj vakcíny, dokonca aj na ľuďoch v bezvedomí .
http://www.topky.sk/cl/11/1349155/Sokujuce-odha...
Čoho všetkého sú schopní naši poprední vakcinacisti ktorí na našich deťoch testujú vakcíny so zlými výsledkami, lebo neúčinkujú podľa ich predstáv.
Lebo oni sú veľkí optimisti a čakajú že ľudské telo sa prispôsobí vakcínam a liekom a nie aby rozmýšľali ako vyrobiť vakcíny a lieky ktoré prispôsobia ľudskému telu a budú preň prirodzenejšie ako tie vyvinuté doteraz.
Zodpovednosť v našom štáte za zabitie pacienta alebo jeho poškodenie jedovatými vakcínami a inými chemoterapeutickými liekmi proste neexistuje a nikdy ani nebolo, takže na túto tému je jednoznačná odpoveď.
Nikdy nebola, nieje a ani nebude. 😖 😖 😖 😖 😖 😖
Na tom čo očkovať a či nie sa tu asi naozaj nezhodneme. Ale inak mi nie je celkom jasné, o čo ide autorke. Už som to tu písala. Každý je zodpovedný a nesie zodpovednosť za svoje konanie. Lekári, homeopati, aktivisti-každý je predsa postihnuteľný. Každého máme právo napadnúť súdnou cestou, občiansko-právnou žalobou,... tých možností je veľa. nehovorím, že funguje spravodlivosť, či vymožiteľnosť práva. Píšem len, že prostriedky sú.
Keď sa tu stále spomínajú homeopati, ja osobne chodím len k homeopatom,ktorí sú vyštudovaní lekári, podnikajú legálne, niekrtorí sú naďelj v lekárskej komore, čiže ak nie som spokojná, mám koho kontaktovať. Ale to predsa môžete aj ak chodíte k babke bylinkárke do Hornej Dolnej.
Rovnako ako sa tu osočujú z klamstiev aktivisti za sloibodu v očkovaní, tak otvorene a verejne klame, alebo sa mýli aj Lipták, Dluholucký, ÚVZBa, RÚVZ Trnava. Dokazujú to ich vlastné protirečivé vyhlásenia, odborné články lekrárov a odborníkov z biomedicíny, genetiky.Viď posledné číslo Mama. Už som ho spomínala, ale nereagoval nikto. tam názorom aktivistov za očkovanie v otázkach vstrebávania hliníka, protirečí odborník, ktorí s aktivistami za slobodu v očkovaní nemá nič spoločné.
Opakujem, za svoje konanie sme si sami zodpovední a sme aj postihnuteľní.
@abbey1 Len pre upresnenie, máš na mysli pana, ktorý vypočítal, že vo vakcíne je 11krát viac hliníka ako je potrebné na otravu? Ten tak proti rečí jedine ked tak sám sebe. Pichneš si otravu a neumrieš.To je zaujímavé.
Co myslíš prečo antivakcinistov v Austrálií vyšetrujú štátne orgány? Pretože za celé svoje pôsobenie dokázali len to, že deti zbytočne choreju na choroby, ktoré by tu s vakcínami nemuseli byť. A ľudom sa to prestalo páčiť.
Vid posledná epidémia osypok vo Walese, najväčšia od zavedenia MMR v roku 1988.
@adsumus Môj názor na osýpky poznáš. A vidíš, ako krásne to funguje. OPdľa vás je odborník len ten vzdelaný človek, ktorý očkovanie bez pardónu velebí. Akonáhle sa proti očko vyjadrí lekár, či iný odborník a študovaný človek, tak je z neho razom neodborník. ty sa riadiš radami svojich odborníkov, OK. ja svojimi ksúsenosťami a lekýrmi a odborníkmi, ktorým verím.
Ale neodpovedala si mi, k čomu vlastne slúži táto téma. Ak máš problém s niektorými aktivistami a ich radami, máš právo sa brániť. Aký nový zákon, či čo vlastne by si chcela????
Ja kľudne budem radšej žiť vo svete, kde sú osýpky, kiahne, mumps a rubeola, ako vo svete, kde sa rapídne zvyšuje počet onkologických a imunologických ochorení u detí.
@abbey1 Grafík si si pozrela, že prestali očkovať a autizmu si pekne dalej rástol. Tebe z toho nevyplýva, že očkovanie nemé vplyv na tie ochorenia?
Ja toho pána nehodnotím, či je alebo nie je odborník. Mne sa nezdá to jeho tvrdenie, že vakcíny obsahujú 11krát viac hliníka ako stačí na otravu.
Tému som založila, lebo nachádzam stále veľké množstvo zavádzaní zo strany AV a chcela by som vedieť aký názor majú na tieto veci ostatní ľudia. Názor AV mi je jasný, už nemusíte prispievať. Vy zodpovednosť ta to, čo ľudom tvrdíte nechcete. Ani sa nečudujem. 11 krát viac ako treba na otravu.
Poznamka pre tie, co nechapu, ze tato diskusia nebola uzamknuta. Preco by stranka uzatvarala diskusiu podporujucu zaujmy svojho sponzora? Iste si pamatate na reklamu na ockovanie na modrom konikovi...
@adsumus Tu to máš pekne zhrnuté aj so zdrojmi (ale číslo 11 tam nenájdeš, neviem, z čoho to bolo počítané):
http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/1455-ockovan...
@kveta Ale musíš mať trpezlivosť ľudia sme všelijakí a každý nevie alebo sa robí že nevie že otrava nemusí byť smrť okamžitá ale aj pomalá, alebo veľa postihnutí z nej, a to poškodenie mozgu, pľúc, pečene, obličiek, sleziny, čriev a prejaví sa to autoimunitným ochorením kedy telo začne reagovať protilátkami proti týmto vlastným orgánom v tele očkovaného. To znamená veľa autoimunitných ochorení kedy rodičia márne pátrajú po príčine.
Mne toto povedala detská gastroenterologička že má takýchto detí denne desiatky pred ambulanciou a že to majú z vakcín povinného očkovania . A keď toto zverejnila pred vedením tak ju chceli zlikvidovať presne ako Elekovú.
citujem jednu znamu čo mi prave poslala na moj FB pod jenym odkazom o očkovani : by som mohla o tom hovorit r.1982-4 skusali nove lieky na nas tehotnych v tom case bolo 10 umrti len v nasej dedine co sa uz nestalo ani cez vojnu a nestane nikdy pevne verim a kolko este deti umrelo v okrese skoda reci. tak verit sa neda uz absolutne nikomu ved sa opytaj mami aj na vasej ulici UDH zomrelo babätko po injekcii a vraj sa zadusilo vankusikom ha ha ha blbost a co ostatne 9 bol to strasny rok človek veril ze ked si pod drobnohladom lekarov vsetko je OK ale opak bol pravdou a trauma do kpnca zivota v 10 rodinach!!!!!!!!!!!!
:nezaujima ma vaš komentar k tomu (vy viete koho myslim).......len som to sem potrebovala zdielat hlavne preto,aby sa aspon niektore zamysleli na tym, že sa to deje malym babatkam!..
Vy čo viete zaručiť rodičom, že ked nezaočkuju, nebudu mať deti všetky tie ochorenia? Budú mať, presne v rovnakom počte ako zaočkované a natoto vedecké dôkazy sú.
@adsumus ktore ochorenia?

@sisqa19 no chodime k jednej pani,ja hlavne kvoli endometrioze a toto som bola prijemne prevapena a este som bola u kamoskinho otca na ekonetvivnej terapii...blizsie info do IP, lebo tu by som neuspela s alternativnymi metodami