icon

Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti

adsumus
9. máj 2013

Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:

"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."

Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/

Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?

misaha
12. máj 2013

Vy čo viete zaručiť rodičom ,že ked zaočkuju ,nebudu mať vedlajšie učinky hned alebo nikdy v buducnosti?.Budu mať,presne v rovnakom počte aj nežiaduce učiny po očkovani a ešte aj ochoreju na ktorukolvek chorobu proti ktorej budu zaočkované...tolko realita.

irenkask
12. máj 2013

@misaha Tak to ti povedia že my závidíme ich deťom že vraj ešte nemali nežiadúce účinky a čo po našich deťoch ktoré sme porodili už s defektami ktoré mali aj tak vrodené alebo tie klamstvá o akýchsi predispozíciách ktoré v našej rodine vyvrátili aj všetci genetici a budú sa zase oháňať klamstvami, fóbiami a bludmi o tom že očkovanie zapríčinilo že sa určité choroby nevyskytujú, lebo to zase nevedia oni preukázať .
A diskusia bude pokračovať od začiatku. Čiže predložia ďalšie bludy, klamstvá a fikcie o očkovaní. 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲
A myslia si že tu pred nimi ktosi padne na zadok pred ich vzdelaním .

misaha
12. máj 2013

@irenkask svata pravda...ja už na nich kašlem..stači mi vidiet tu navštevnost na ich stranke...jeden prispevok za dva dni :D.....idemm off..nema to tu už žiaden vyznam,teda jeden malo..vidno ako im nikto neveri 🙂..a to mi dava ešte nadej 🙂 😀

kvieta
12. máj 2013

@misaha Mala by si sa priznať, ako Ťa kočky, nie moderátorky podotýkam, z tamadiaľ vypískali a nie dávať skreslené info o tom, kde kto komu čo verí a kde kto čo číta.... Fakt máš na čom stavať svoju nádej.

adsumus
autor
12. máj 2013

@irenkask Naozaj dakujem, že si mi rozšírila obzory ohľadom otravy hliníkom, ktorá podľa teba u niekoho ani nemusí byť otrava(lebo hádam pripúšťaš, že sú aj takí ľudia, čo tu otravu normálne prežijú, či ani to?), u niekoho prebehne hned a konči smrtou, u niekoho prebieha pomaly a prináša roznorodé ochorenia. A na základe takých informácií sa majú ľudia rozhodovať? A vy stále neviete pochopiť načo je tu táto téma?

Ako je to s otravou alkoholom? Niekto sa otrávi, niekto nie, niekto z toho dostane cukrovku, niekto rakovinu? Ci tam platia nejaké iné princípy?

adsumus
autor
12. máj 2013

Pozrite si, prosím tento graf, ktorý zobrazuje počet umrtí detí na s hnačkou spojenými ochoreniami, pred a po zavedení očkovania. Ten pokles znamená 880 zachránených ľudských životov ročne po zavedení očkovanie proti rotavirom.

Ak by vám naozaj záležalo na zdraví detí, pripúšťali by ste aj pozitíva očkovania a nepripušťali ani jedno jediné zavádzanie, na základe, ktorého by sa rodičia mohli rozhodnúť nesprávne.

http://www.nejm.org/doi/pdf/10.1056/NEJMc1100062

P.S. Prestante konečne s tým obvinovaním každého, kto je za očkovanie a diskutujte, argumentujte vecne, fakticky, overiteľnými udajmi, ide o zdravie naších detí.

aristka
12. máj 2013

@xlucia ale toto nespôsobila priamo látka z očkovania,ale zle pichnutá inj,je to komplikácia aplikácie inj.,je mi to ľúto ,ale aj to sa stáva

vanessm
12. máj 2013

@adsumus Presne takýmto grafom ani trochu neverím, takých sa dá vytvoriť

adsumus
autor
12. máj 2013

@vanessm Toto je z vedeckého časopisu, kde ktokoľvek môže pripomienkovať. Tebe príde dôveryhodnejšie ak AV napíšu, že deťom picháme 11krát viac ako je potrebné na otravu?

bubulka722
12. máj 2013

@adsumus Víkend sa moja končí, tak sa resetni a nakopni do pracovného týždňa. Nepredpokladám síce, že pracuješ mentálne... Si neskutočne trápna ako sa stále dokola opakuješ "11krát viac", fakt ťa toto v živote najviac trápi. Tak to gatulujem, si šťastný človek. Aby si pochopila, jeden organizmus stoleruje 1 l tvrdého alkoholu ako malinu, druhého položí aj 1/4 l a má otravu ako vyšitú. Končím, ja fakt nemám náladu a ani čas baviť sa s tak plytkými osobami ako si ty. Neurážaj sa, stále sa snažím vyberať slušné slová.

katrinka8
12. máj 2013

Vyskum poklesu nasledkov hnackovych ochoreni deti v Mexiku ma byt dovodom, preco mam dat zaockovat dieta proti rotavirom? Zaujimave... Este by ma zaujimalo, v akej skupine deti v Mexiku sa to skumalo, pretoze porovnavat zivotne podmienky v Mexiku a na Slovensku je dost odvazne v tomto... Chudobni obyvatelia niekde nemaju ani len pristup k nezavadnej pitnej vode, realitou su deti, ktore si hladaju zvysky jedal v odpadkoch, zobru a pod.
Neviem, ci si @adsumus niekedy bola s dietatom v nemocnici. Odporucam exkurziu (nemyslim, ze prajem, aby si sa tam s dietatom dostala, ale aby si sa sla pozriet), aby si videla, ako sa v praxi rozsiruje rotavirus 😠 Osobne poznam 2 mamicky, ktore prisli do nemocnice s dietatkom na magneticku rezonanciu a o 2 tyzdne boli spat s rotavirom, ktoreho, citujem detsku sestricku: "uz 2 mesiace sa ho nemozme zbavit, mame tu plne oddelenie deti, co sa nam sem vracaju". Keby si videla tu "snahu" zabranit sireniu, tak by si sa prinajmensom divila. Realita, spred 2 rokov. Neverim, ze sa zmenilo... Ked cele oddelenie vie, ze mame 6 rotavirovych deti a 2 s uplne inou diagnozou, ale aj rotavirove deti potrebuju odsavacku, tak neviem, preco si sestry nedokazu dezinfikovat ruky pri prechode z izby do izby (hlavne, ze nerotavirove deti nemozu byt v herni ani na chodbe, aby sa nahodou nenakazili od tych izolovanych rotavirovych, ved co, ze im virus prinesie priamo sestra na rukach a hlavne, ze v kazdej izbe je na to urceny dezinfekcny prostriedok), preco nepouzivaju odlisne odsavacky, nedokazu vetrat, lebo je pokazene okno... 3/4 tych rotavirovych deti tam vobec mat nemuseli, keby ich neboli svojim nezodpovednym spravanim nakazili. Mimochodom, moje neockovane dieta (ktore tam bolo kvoli nasledkom po ockovani hexou a prevenarom), ten rotavirus, chvalabohu, nedostalo. Vdaka sestricke, ktorej vnucka bola s nami na izbe a bola zhrozena z ich spravania a nam poradila, ze len mame vsetko dezinfikovat, co sme aj robili.

jerryjanka
12. máj 2013

zaujimalo by ma prečo sa tu stale papagajuje 11x viac ked ja fakt neviem kde to dotyčná prečítala - asi sa jej prisnilo

abbey1
12. máj 2013

Tu sa omiela 11násobná dávka hliníka a na druhej strane proočkovanec tvrdí, že dieťa znesie 10000 jednorázovo podaných vakcín. Nuž neviem, komu budem skôr dôverovať. Jeden je považovaný za odborníka na očkovanie a z druhého sa urobí ujko, ktorý nevie, o čom hovorí. Urobte si úsudok každý sám. 😉

Už len zopakujem, pre mňa je onko ochorenie oveľa oveľa väčší strašiak ako napr rotavírus. Ale zasa, každý má svojich strašiakov. 😉

adsumus
autor
13. máj 2013

@abbey1
@jerryjanka
@katrinka8
@bubulka722 Táto téme je o zavádzaní, či už z jednej alebo druhej strany, myslím, že je to dobrá téma a ľudí to zaujíma, pretože sa to týka našich detí a ich zdravia. Ak vás niekedy oklamal nejaký lekár, môžete to tu napísať a kto má pocit, že klamu antivakcinisti, tiež to tu môže napísať. Mne sa to zdá fer.Pretože my všetci či už za alebo proti sa chceme rozhodovať slobodne, ale nie na základe klamstiev.

jerryjanka
13. máj 2013

myslím že k téme dodám už len to že sme si po očkovaní prežili svoje a bohužial alebo vdaka tomu som sa dopracovala k širším informáciám než len stránka očkujmevšetkočosadá.sk 😉

bubulka722
13. máj 2013

@adsumus Takže si za slobodnú voľbu v očkovaní? Tak konečne sme aspoň k niečomu rozumnému dospeli. Viem, že každému normálnemu človeku najviac zo všetkého záleží na zdraví ich detí, len k tomu v dnešnej dobe nestačí dôverovať v systém a "dobro pre všetkých" ale informovať sa študovať a rozhodovať sa podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia. Lekári sú všeliakí a tiež sú medzi nimi osoby, ktorým keď nejde o peniaze, tak nejde o nič a to posledné čo ich zaujíma je dobro nejakého cudzieho dieťaťa. Poznám ich takých kopec, ver mi a tých ozajstných lekárov je ako šafránu.

kveta
13. máj 2013

@adsumus Ked je fer tu pisat preco presadzujes prenasledovanie za prejav nazoru a tahas to tu k zakazu slobody vyjadrovania pre antivakcinistov? Ci sefka na marketingu Ta hned v pondelok z rana poucila, ze mas zmiernit ton a pouzivat vety obsahujuce "my" a "nase deti", aby si ziskala podvedome sympatie publika? ;)

misaha
13. máj 2013

nam pri rotavirusovych hnačkach stačilo zvyšit davky materskeho mlieka...po dnoch dnoch sme boli uplne ok!

misaha
13. máj 2013

@kvieta ano..priznavam sa ako ste ma vypiskali z vasej skupiny o ockovani a jeho vyzname..priznavam že tam ste boli zasa a stale dookola tie iste čo ste si pekne lajkovali medzi sebou,dve z vas dokonca ani k očkovaniu povedat nemali čo len trapne reči a posmešky..ano zabudla som že je hrdinstvo machrovat v tom ,ako sa pat sliepok spojilo proti mne 😀 😀 😀 😀 gratulujem zvitazili ste na celej čiare 🙂..ved aj tu to vidno 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

misaha
13. máj 2013

@misaha po 2 dnoch...nešlo mi nnum lock 😀 😀 😀 😀 😀

adsumus
autor
13. máj 2013

@kveta Nikto nikoho za prejav názoru prenasledovať nemôže, sme v demokracii. Tu je reč o zavádzaní, či už z jednej alebo druhej strany. Prečo vám to vadí?

kveta
13. máj 2013

@adsumus Tu je rec o prenasledovani za nazory. To nie je prejav demokracie. A predstav si vadi mi to.

adsumus
autor
13. máj 2013

@kveta Ja mám kamoša a toho už 15 rokov prenasleduje ukrainská mafia, ale ak užíva lieky, tak to má dobré a nekontroluje stoly v reštike, či tam nie sú odpočúvacie zariadenia. Má to dobre premyslené, normálne som mu to na začiatku dosť dlho verila.

misaha
13. máj 2013

do kelu..mne až teraz došlo ,že cela ta obrovska mašineria farma priemyslu a očkovacie kampane,cenzurovanie tv a rozhlasu,verejne zavadzanie,natlaky zo strany aktivistov za očkovanie,priestupkove komisie a pokuty!!!!!že to všetko sa dele kvoli našmu zdraviu!!!!...čo ste to hned nepovedali 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

misaha
13. máj 2013

genialny citat :Očkovanie je prečin ,nedovolený zásah do osobných práv človeka ! Nikto nemá právo naočkovať vám chorobu ! Nikto nemá právo naočkovať našim deťom choroby ! To je porušnie ľudských práv a proti tomu sa musíme brániť !!!

sandracs
13. máj 2013

Čo sa týka očkovania som za slobodné rozhodnutie rodiča,
čo sa týka otázky "Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?" Tak, áno, rozhodne mali!

adsumus
autor
13. máj 2013

AV aktivisti chcú, aby ste verili im viac ako zhode celej vedeckej komunity, ale sami medzi sebou sa zhodnúť nevedia ako ináč ochrániť dieťa pred chorobami. Dokonca, pre niektorých z nich je napr. ochorieť na tetanus lepšou alternatívou ako vakcína.

kvieta
13. máj 2013

@misaha Nie pár sliepok sa spojilo proti Tebe, ale niekoľko mamičiek vyjadrilo nesúhlas so spôsobom, ako si tam chcela diskutovať. Útočila a urážala si bez dôvodu, takže nerob zo seba martýra. Odišla si nakoniec sama, po tom dlhom lúčení?

misaha
13. máj 2013

@kvieta 😀 😀 😀 😀 😀 ..či už ti to dochadza alebo nie ale s vami sa inak neda 😝 ..a neodišla som sama!!!...ja som tam bola ešte dnes rano 😀 a jedna od vas mi stale mazala prispevky takže neodišla 😀 😀 😀 ..leže ked vidim tu navštevnost a nič sa tam nedeje tak take neadrenalinove veci ja nemusim 😀 😀 😀

trish31
13. máj 2013

@misaha jediny natlak tu vyvijaju ludia ako si Ty,nie aktivisti ZA ockovanie.vy zachadzate do extremizmu a uplne,uplne zbytocne.Dava Ti stat moznost odmietnut ockovanie?Ano.Tak o com tu stale meles dookola?