Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti
Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:
"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."
Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/
Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?
Páni moji, nebol som tu týždeň a vidím, že som ušetril cenné hodiny života! 🙂
Tí, ktorí sa tvária že nerozumejú, sa v tom dokola bahnia, tí, ktorí neočkujú, žiadajú obeť a dokonca zodpovednosť od ostatných, a niekde v Austrálii niekoho uhryzol had, či čo...
Tak zase niekedy o týždeň... 🙂
@petot ja myslim, ze aj nam ste usetrili cenne hodiny - svojou nepritomnostou😉
@zuzkaanicka ani mne vobec nechyal 😉
@zita19 neverim 😀
@zuzkaanicka 😀 😀 😀 😀
@adsumus chcem sa spýtať, možno nielen teba, lebo niekedy počúvam, že tam a tam (Nemecko, Rakúsko, VB atď.) očkovanie nie je povinné, len neviem, či je to celá pravda, alebo polovičná, alebo klamstvo:
- nie je povinné v rozsahu ako u nás (čiže niektoré povinné je)?
- nie je vôbec povinné v celom rozsahu?
?
http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... syndróm náhleho úmrtie dojčiat ,písané lekárom a dokonca sa našla u detí tj možná príčina aj genetická predispozícia .....k japonsku tj štúdiam sa vyjadria možno dievčatá ,len podotknem ,že detičky od narodenia sa stretávajú s bacilami a vírusmi ,dokonca osídľovanie napr tráv.traktu tam prebieha baktériami ,ak by bola pravda ,čo uvádza av tak príčinou by boli bacily a vírusy všeobecne ,plus v klinike chorôb nie sú popisované ako komplikácie napr.náhla úmrtnosť dieťatka ,okrem čk kedy je príčinou možnej náhlej úmrtnosti náhla zástava dýchania tj.apnoe a možná smrť a tým sa predišlo ,tým ,že vakcína proti čk je acelulárna tj obsahuje len mrtve časti bacila ,takže z vakcíny je to úplne vylúčené....
niekto si tu robí už aj volebnú kampaň.....
To už fakt prešli tri mesiace? 🙂
@luckaba80 V Japonsku sa očkuje presne rovnako ako aj u nás alebo v iných krajinách. Od druhéhé mesiaca života, posielam aktuálne platný očkovací kalendár. http://japanhealthinfo.com/child-health-and-chi...
@luckaba80 Príčina syndromu nahleho umrtia dojciat odhalené. Ide o abnormality v mozgovom kmeni. Deti s touto poruchou nedokážu počas spánku reagovať na nedostatok kyslíka otočením hlavy ako to býva bežné u zdravých detí, napr. ked noštekom počas spánku zavrtajú do vankúšika alebo podložky. Další krok bude nasledovať identifikovanie ohrozených detí z krvných testov.
@jaron Zaočkovanosť v západných krajinách je vysoká a stále pomaly stúpa, očkovanie tam je dobrovolné. Platia ale pravidlá o karanténe, v prípade že sa napr. v škole vyskytne ochorenie aj na niekolko týždnov, musí neočkované dieťa zostat doma, čo môže mať vplyv na prísun financíí do domácnosti, o dopade na vzdelanie nemusím hádam písať. Tu máš napr. zaočkovansoť v Norsku.
@luckaba80 na to by zrejme museli byť ľudia pripravený svojou uvedomelosťou (či ako to vyjadriť), v súčasnosti by zrejme zdobrovoľnenie očkovania prinieslo jeho obrovský pokles, určité dôsledky a až potom uvedomenie si jeho dôležitosti.
Ale nie som na to odborník, to len tak nad tým premýšľam 🙂 .
@luckaba80 Zaujímalo by ma akým spôsobom budeme na Slovensku budovať dôveru v očkovanie, ked na detských stránkach pani doktorka uvádza, že sa v Japonsku prestalo očkovať a poklesol tam SIDS, zamiena si infuzne podávanie hliníka do žily v detskej výžive a do svalu vo forme očkovnia, dáva do súvislosti SIDS a očkovanie, prtiom nesúvisia, píše, že výskyt ochorení začal dramaticky klesať pred zavedením očkovania a mýli si to s umrtnosťou, ktorá klesala a tak dalej a tak dalej. A ludia si to prečítajú a šíria to dalej, ani si to neoveria, či je to tak alebo to nie je tak. Na detských forach umierajú fiktívne deti po očkovaní. Lekári sú antivaxermi označovaní za nacistov v bielych plášťoch, ak vyjde nejaká študia o dôležitosti očkovania, tak je okamžite virtuálne porpavená ako nezmysel a klamstvo. fakt by ma to zaujímalo ako v takom prostredí budeme budovať dôveru v očkovanie.
@luckaba80 Ćo sa týka obchádzania očkovania, mysliš, že ked budú rodičia musieť počítať s tým, že v prípade, že sa na škole vyskytne ochorenie, pojde dieťa do karantény a že budú musieť uvádzať očkovací status pri nástupe do školy, už nebudú chcieť obchádzať očkovanie, že prestanú pátrať po lekároch, ktorí im deti zaočkujú akože? Osobne som presvedčená, že takých lekárov je naozaj minimálne, lebo sa nato dá veľmi lahko prísť, ak to niekto robí...nemusíš byť ani detektív oriešok.

@sirinka S prvou vetou sa neda nesuhlasit. Len ked je niekto velmi premotivovany v hladani suvislosti a zacina ich vidiet aj tam, kde ziadne nie su, tak sa tomu uz hovori konspirovanie. A tam uz nastupuje slepota a unikanie skutocnych hodnotnych suvislosti a faktov... A v takych pripadoch, dovolim si tvrdit, je uz riziko chybneho zaveru pomerne vysoke.