Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti
Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:
"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."
Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/
Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?
@adsumus To čo píšeš o 11 nássobku hliníka vôbec netuším, nikde som na takú informáciu nenatrafila, len ty ju stále spomínaš. Hoď sem link, kde to bolo naozaj niekde písané. A také grafy, ako tu dávaš, takých si vyrobia, koľko budú chcieť. Ako môžem mať dôveru k vedeckej či lekárskej komunite, keď klamú a zahmlievajú, keď nahlásiš nú, a nikto z kompetentných to ani len nezaeviduje? Prečo asi? Lebo by boli zasypaní a už nikto by svoje dieťa nezaočkoval, takto majú s tými brožúrkami aspoň nejakú šancu.
@vanessm Priamo z vašej vesmírnej zákldne som to načerpala, kde uvádzate, že "Podáva sa súbežne s vakcínou Prevenar 13, ktorá pridáva ďalších 125μg, alebo Synflorix, ktorá ho obsahuje až 500μg, takže celkovo dostane dojča do svalu najmenej 945-1320 μg hliníka v jeden deň. Hranica otravy hliníkom je pre 5 kg vážiace bábätko na úrovni 35 až 50 μg hliníka v krvi (celkovo)."
Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/news/ockovacie-v...
V prípade, že by sa všetok hliník z očkovacej látky v jednom časovom okamihu ocitol v krvi, bolo by to 19-27x viac než je hmlisto stanovená hranica otravy (100 μg/l krvi). Aj keď sa nedostane všetok hliník z očkovacích látok ihneď do krvi, krátko (desiatky minút) po očkovaní sa v krvi ocitne podstatná časť z neho.
Toto ešte pricapili v časopise bez hanby na oči všetkým ľudom. Asi v presvedčení, že ten šok z informácie zabráni ľudom rozmýšľať, nezabráni.
@vanessm pozri sa na jej vyjadrovanie.Takto sa slusna zena nevyjadruje,plna je nenavisti,zloby,ponizuje v tejto diskusii kazdeho,vysmieva sa,tristo otaznikov ma v kazdej vete.Ako chce ona viest plnohodnotnu diskusiu ked ani nerozumie slovu DISKUSIA?O tom hovorim.Taketo chovanie je podla mna extremizmus.Nikto ju tu neodsudzuje,ja som ju tiez neodsudzovala,za to par zien ktore neockuju vratane jej sa tu ku mne chovali tak ako sa chovali.Takze si precitaj kompletne diskusiu a pouvazuj nad tym.
@adsumus po prve tam nevidim, cislo 15krat (kt. tu stale zdoraznujes) a po druhe....co si tym vlastne chcela povedat?
@sorciera24 Pardón, pardón, je to 19-27krát viac ako je stanovená hranica, aj ked len hmlisto,otravy hliníkom. Chcela som tým povedať, že žiadna otrava hliníkom tu nebola po očkovaní zaznamenaná. Tak, či náhodou, tá informácia, nebude predsa len trochu podozrivá?
S tým Alzheimerom si obnovte informácie, nie hliník spôsobuje chorobu, ale poškodenie chorobou spôsobuje hromadenie hliníka. Za opicami.
@adsumus aspon si sa konecne priznala, ake zavadzajuce info davas ty......ani nepocitam , kolkokrat si tu dala cislo 15krat....(bez toho, aby si si to overila v tom zdroji, odkial si cerpala;))......a tymto chces osalit?
nebola zaznamenana otrava hlinikom? (mozno zas nerozumies pojmu otrava....)....otrava nie vzdy znamena smrt..... 😕 pretoze aj moje dieta malo zdrav. problemy prave kvoli spominanej latke....( a nie je ejdine....).....k alzheimerovi sa ja nevyjadrujem (toho som ja nikde nespominala....)
@sorciera24 15krát ani raz, ale 11krát a určite to mám z nejakého iného vášho zdroja, ale aj tak to je detail, či 11krát,15krát,19krát alobo 100krát, pretože tak či tak je to nezmysel. Niekto sa otrávi a niekto sa neotrávi z otravy. Zasa sme sa naučili niečo nové.
Ženy, konečne neprší, aj slniečko vykuklo, vypnite internet a všetky von! Čerstvý vzduch pomože viac ako očkovanie/neočkovanie Vám aj Vašim deťom 🙂
@heleninamama Teraz ti napíšu, že ja nemôžem lebo som za to platená,čo je nezmysel samozrejme.
@adsumus dobre si sa z toho vyzula, len co je pravda, cize nechapes nielen pojmu zodpovednsot,a le ani pojmu otrava a zjavne ked ide o tvoje udaje je ti to jedno, no podla mna je rozdiel ci dostanem 15EUR,ci 20, 50 ci 100;).......daj si muchotravku, pravdepodobne sa otravis, ale pravdepodobne ti pomozu a nezomries;))....(aj ked ty uz si mozno na nejake hubky zvyknuta;)))
@heleninamama dieta je v skolke, o hodku sa venujem uz len jemu....inak u ans ziadne slnko a riadna kosa.... 😒
@sorciera24 Podľa mna aj divej svini by už bolo podozrivé, že zožerie 17-28krát viac ako treba na otravu a žije, ale čo? Ako ty hovoríš " niektorým ľudom nevysvetlíš" a na tie gubky by sme si kludne mohli zájsť spolu.
@adsumus daj si aj za mna;) ja potrebujem mat cistu hlavu, enchcem tak rozmyslat ako ty;)) ale pis dalej nieco take vtipne ako doteraz, aj na kino sa vykaslem 😀 (inak stale cakam na nejake tvoje vypocty, studie alebo co, co vlastne toto vyvrata.....len ci sa dockam......) budem silno verit, ze ano, lebo ja si rada precitam info z viacerych zdrojov...🙂
tak ešte raz pre tie pre ktore je doležitejšie moje vyjadrovanie ako diskusia o očkovaní 😀 😀 😀 😀 ...je mi jedno čo si myslite,je mi jedno že vam to vadi,je mi jedno ked ma vy urazite ,je mi jedno že sa vam to nepači,je mi jedno že mate so mnou problem,...ja sa chovam podla toho v akej spoločnost sa vyskytujem 😠 ...ak si myslite že je to nevybitou sexualnou energiou tak v poriadku,vaš nazor,ak som podla vas neni slušna žena tak ok,,,,moj pritel mi hovori to iste v noci 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ..a preto vam ešte raz vštkym piatim 😀 😀 😀 😀 hovorim že to mam v tom analnom otvore ktorý spomynala adsumus že jej tam mam fukat 😀 😀 😀 😀 😀 ...a o čo bude drzejšie vy o to tvršia budem ja 😠
@misaha Opakujem ty tu prispievaš len za účelom vyvolania konfliktu, aby to zavreli, lenže pravda vždy vyjde najavo, dokonca aj o antivakcinistoch.Chod sa pozrieť na facebook, koľko ľudí otvorene vystupuje proti antivakcinistov a usvedčuje ich zo lží. Tiež sú všetci zaplatení?
no 😀 😀 😀 😀 😀
17:30 opustiť Mk a pozrieť si Lampáreň, kto vie, aké "bludy" zasa budú padať. 😉
@irenkask a pediater Ti dieta nezachrani?Neurolog Ti dieta nezachrani?Mam vyisovat dalej?Ako toto moze aj niekto povedat ja nikdy nepochopim...A jediny,kto sa zhovaduje,je niekto iny,len nie ja.Ja som sa tu na zaciatku vyjadrila,slusne som komunikovala,narozdiel od Vas.aha,pardon,ja som sa zhovadila,lebo dam zaockovat svoje dieta,Velke pochybenie voci svetu.Ukamenujte ma

@misaha a ze riesis navstevnost na stranke a podla toho sudis,prosim Ta,ludia maju aj ine starosti ako stale donekonecna riesit ockovanie ako Vy,extremisti.