Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti
Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:
"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."
Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/
Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?
Táto pani zomrela na tetanus, pretože nebola riadne preočkovaná.
@adsumus no ale nemusite to s tym strasenim az tak prehanat, sanca nakazit sa hepB je velmi mala, jedine zeby ste to schytali v zdravotnickom zariadeni a to je teda potom riadny pruser, ze ano, okrem toho nie kazda hepB prechadza do chronicity a nasledne rakoviny (to skor hepC je vysoko rizikova, ale kedze proti nej este nie je ockovacia latka, tak na strasenie staci aj hepB) a sanca vzniku kombinacie Vami hore vyssie spomenutej je mensia ako ze v Rusku opat spadne meteorit.
😀 😀 😀 😀 😀 😀 slnkoooooo..idem okopavať 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 pááááááááááááááá
tuto zomrelo vela ludi, malych deti a je to len vycuc z pripadov ludi ktori sa stazovali a len za rok, par pripadov z mnohych, lekari dennodenne robia chyby, kiksy, v lepsom pripade su to len ludske omyly, ale casto su to sarlatani co by tam nemali byt, ale vrana vrane oko nevykole........ nie jedna stara pani z 6milionov obyvatelov na 10 ci viac rokov....
Mala som ti napisany prispevok, o tom kolko krat som zazila pochybenie lekarov ja, na sebe, na blizkych, nastastie zatial sa nam to podarilo dobre vykryt vlastnymi vedomostami, nasou snahou....ale clovek musi byt stale bdely. Vymazal sa, asi lepsie, zbytocne si pripominat. Ale tebe prajem aby si nasla pokoj v dusi...
@irenkask Super, napísané, niet čo dodať. Vidno, že vieš ako funguje táto skazená spoločnosť. Kiež by mali všetci ľudia takto otvorené oči.
@trish31 najvacsia sanca chytit hepB pre dieta a cloveka, ktory sa sprava moralne a nie je intravenozny narkoman, je v nemocnicnom zariadeni. Prave preto je sanca, ze moje dieta dostane hepB v skolke od dietata, ktore ho pohryzie, prakticky nulova. Deti, ktore sa rodili HBSAg pozitivnym matkam profylakticky dostavali vakcinu proti hepB. Tam ten dovod na ocko vidim, otazka je do akej miery je vakcina ucinna.
A ešte injekčné striekačky, určite v školkach nebehaju každé ráno s detektorom kovov po areále.
no, ehm, ja som bola ohladom mmr velmi na vazkach, ale po precitani tejto diskusie, ju pravdepodobne dam. Skusim ju ale posunut az na tych 18 mesiacov ak sa bude dat a len ak si budem ista , ze je mala zdrava. Ale reakcie od neockujucich ma tu teda dost sokovali. Najprv sem niekto da zaruceny graf, ktory ukazuje ako su neockovane deti extremne vyrazne zdravsie ako ockovane a vyjde z toho len graf porovnavajuci anketu z oficialnou studiou? 😕 Na to nejake reakcie nie su, a ked je tu graf kde v japonsku aj po ukonceni podavania mmr stale pokracuje a zvysuje sa pocet autizmu, tak je to hociaky podvrh.
@natas4 Na margo sikovnosti deti, ked jej budem viest ruku s ceruzkou , neznamena to vie ze kreslit. Ale napriklad v mojej skupine su deticky co same chodia od 7 mesiacov, takze nevravim ze nie. Inak nakolko som v UK prve tri ockovania sa tu davaju 2.,3., a 4. mesiac, reakciu sme nemali ziadnu, ale nepredpokladam , ze keby som ich nedala tak moje dieta uz tancuje cardas. 😅
@adsumus citala si to? Si rychla...Ja som popravde nedokazala po tych detoch pokracovat, dostalo ma, ze pediatricka ktora zle diagnostikovala a nasledne nechala trapit sa dieta nejaky cas, nakoniec mu nevedela spravne poskytnut prvu pomoc a zomrelo v ordinacii. Jej trest? Skolenie, lebo bolo uznane ze nema potrebne vedomosti... U lekara najcastejsie podpisujeme suhlas s liecbou. Fama firma sa zbavi zodpovednosti tym ze napise nevhodne vtedy a vtedy, lekar nieco musi predpisat, nejaku liecbu, ale zodpovednosti sa zase zbavi nasim podpisom. Co sa ti na tom nepaci? A to si tam osobne, chytis ho, nie je fitkivny, on ta vysetri, ziadne tvoje subjektivne posudenie tvojho zdravotneho stavu a popisanie laickym sposobom cez net a nasledne nejaka rada ktoru spolovie dodrzis, spolovice spravis opak a nakoniec si nespokojna. Lekar ta vysetri, ma na teba cas, pozna ta, ma k disp.tvoje zaznamy.
Ako dieta som pocula v ordinacii ortopedicky ze ako ona mohla vediet ze ten debil ma infarkt, kto vie ze bolest v hrudnej oblasti chrbata moze byt infarkt? Ho "vyliecila" uplne definitivne a este bola urazena ze ju niekto berie na zodpovednost. Nijak sa to neriesilo. Neriesi sa to. Polovica ludi sa ani nestazuje, dalsia polovica sice hej, ale uzatvara sa to do stratena, v najlepsom pripade su aspon preskoleni ti najmudrejsi z mudrych... Ak clovek nema spatnu vazbu, nedostava ju, len mu to ublizi, nemat zodpovednost za svoje konanie je nebezpecne. Doplaca na to pacient a cele zdravotnictvo
@adsumus na jeden taky pripad sarlatana ti dam 10 pripadov oficialne zaznamenanych kde lekari tak pochybili tak, ze zdravy clovek zomrel. Naco to bude? Kazdy clovek ma nejaku sudnost, ma vedomosti, ma informacie, dokaze si zratat dva a dva. Mna mrzi co sa vam stalo, ale nikto nie je bez strajfu, dozit sa zdravy nedotknuty smrti je celkom fuska, to sa snad ani nikomu nepodari... Toto co robis je jedna faza, ak sa neprepracujes k odpusteniu, prijatiu, budes sa stale trapit. Tato tema je zbytocna, ale ak ti to ma pomoct dojst dalej na tvojej ceste, drzim palce.
@adsumus ale prosim Vas, taketo scenare vymyslat.....ad1 iv narkoman je zrejme narkomanom aj pred otehotnenim, vacsinou je aj zo socialne nevhodneho prostredia, tym ze je iv je pravdepodobne ze hepB ma uz aj v case pred otehotnenim teda dieta dostava profylakticky vakcinu proti hepB ad2 iv narkoman bezne nevychovava svoje dieta, pokial neabsolvuje detox a liecbu a nezabezpeci vhodne podmienky pre zdravy vyvoj dietata, tu sa dostava do ulohy socialka ad3 iv narkoman - zavisly iv narkoman ma hlavu niekde uplne inde ako na olizovani zubnej kefky svojho dietata
Opakovane tá istá otázka! Dávate sa vy preočkovávať a doočkovávať všetkými dostupnými vakcínami? A ak áno, dávate si urobiť testy na protilátky, aby ste siboli isté, že vaša vakcinácia je účinná?
Ak nie, tak tu zbytočne hlásate svoje pravdy, ak nejdete príkladom. Koľko z vás sa dalo doočkovať proti hemofilom, a ďalším novozavedeným vakcínam, ktoré v čase našeho detsva neexistovali a teda ste ich očkovanie nikdy neabsolvovali? Máte očkovanie proti hepatitíde A i B?
Vďaka za info.
@adsumus riziko nakazy u dietata, ktoreho matka nie je HBSAg pozitivna je minimalna. Jednoznacne kvoli tomuto malemu riziku nie je nutne mat celoplosne povinne ockovanie novorodencov. Uplne by stacilo ockovat rizikove skupiny, tak ako to bolo pred zaradenim ockovania do povinnej ockovacej schemy. Ja viem, aka je hepB ale viete kolki mozu mat hepC a ani o tom nevedia? Mozno by bolo lepsie hovorit o prevencii nespecifickej, tak by sme totiz zabili dve muchy jednou ranou.
@misaha
Sposob akym sa vyjadrujes je neslusny na Modrom koniku, preto mas zakaz prispievat do fora, z dovodu urazlivych prispevkou na 1 mesiac. Ak ma niekto upozorni, ze si to porusila, bude to znamenat blokaciu na 1 mesiac. Dakujem za pochopenie.
pekny den,
Martin Durina
Asmira Team
@abbey1 Aby sa zastavilo šírenie týchto chorôb stačí očkovať deti. Ak budu deti zaočkované na 95%, je oveľa nižšie riziko vypuknutia epidémie.Svedčí o tom, situácia v napr.škandinávií, kde je naozaj vysoká zaočkovanosť a napriek malým lokálnym epidémiám(100), zväčša to privlečú nezaočkovanci zo zahraničia, tam k veľkým epidémiám nedochádza(1000). A naopak situácia napr. v Afrike, kde je slabá zaočkovanosť, majú najvyšší počet ochorení. Argument, že prečo sa neočkujú všetci, proti všetkému, preto neobstojí, lebo stačí očkovať krpcov, aby sme nikto nemuseli čeliť nákaze. Ale na druhej strane choroby ako tetanus, si treba aj v dospelosti ustriehnuť a doočkovať sa.

@misaha A ked sa ti nakazí hepatitidou a dostane rakovinu pečene a do toho osypky a v tehotenstve rubeolu, tak pojdeš za antivakcinistami, aby ti pomohli a liečili tvoje dieťa? Toto chcete? Aby sa toto začalo diať? Aby sme museli bojovať s takýmito problémami? Tak to sa vám určite potom všetci podakuju.