icon

Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti

adsumus
9. máj 2013

Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:

"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."

Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/

Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?

katrinka8
16. máj 2013

@adsumus - zeby ich dali zaockovat v detstve rodicia? 😉 (odpoved na otazku, preco je zaockovanych 98% ludi konciacich lekarsku fakultu)

katrinka8
16. máj 2013

@kveta @adsumus - aj v Taliansku sud uznal, ze vakcina sposobila autizmus....

alice107
16. máj 2013

@lenka_da tvoj vulgarizmus neparti na forum.a co sa tyka obavy,tak som rada,ze ty a tvoja rodina ste povinne zaockovani .hlavne proti nakazlivym chorobam.pretoze podla sposobu tvojho zmyslania vvyjadrenych v prispevkoch by si nevahala nakazit okolie.sama si to v prispevku napisla a preto som na reagovala.ale netusias,ze nepoznas slusnost v debate.
je typicke pre ludi ako ty ,co nemaju padne argumenty ,sklzaju do vulgarnosti a urazok,co nemaju v kultivovanej debate miesto.

kveta
16. máj 2013

@katrinka8 Ja to viem a @adsumus to nevysvetlis. 😉

miliharmi
16. máj 2013

http://protiproud.parlamentnilisty.cz/svet/obca...

Podle mě to mnohé vysvětluje a je to také svým způsobem příspěvek přesně k tomuto tématu.

adsumus
autor
16. máj 2013

@miliharmi A čo to má akože vystihovať? Ze nech sa stane čokolvek ide o spiknutie a pokus o nadvládu nad svetom?

kveta
16. máj 2013

@adsumus Ze farmafirmam sa oplati sirit falosny strach medzi obyvatelstvom na podporu predaja svojich produktov.

adsumus
autor
16. máj 2013

@kveta Čiže odstránenie prsníkov je pre farmy finančne výhodnejšie ako liečba rakoviny?

irenkask
16. máj 2013

@aristka
@adsumus Trepete totálne debiliny, vidno že ste nič nečítali a obidve klamete až sa vám z huby práši. Mám od popredného slovenského genetika potvrdené že cukrovku aj rakovinu spôsobuje genetika len 5% , nič viacej a vyprosovať si môžete u vašich dílerských farmaceutických firiem.
A tak isto nie je vôbec podstatné čo si vy dve myslíte a predstavujete, ste dôležité akurát pre tých ktorí sa živia reklamami bielych beštií, nič viac.

aristka
16. máj 2013

@irenkask a čo ma pletieš do tvojho bludu,čo ja mám s genetikou,vôbec neviem čo tu trpeš,lebo to nesledujem a prečítaj si moje príspevky...

irenkask
16. máj 2013

@aristka Ty tu trepeš debiliny o cukrovke a nerob sa sprostejšia ako si a nezhadzuj sa tými klamstvami čo si mi napísala a keď problematike nerozumieš tak sa choď učiť.
Tvoje bludy za ktoré ťa platia sú čisté klamstvo ktorému ani sama nerozumieš.
CUKROVKA JE BOLA A BUDE SPOSOBENÁ VAKCINÁCIOU DOVTEDY POKÝM BUDÚ BIELI ZMRDI OČKOVAŤ DETI.

nae
16. máj 2013

@adsumus Ide o samotné vyčíslenie tej pravdepodobnosti, že sa niečo može stať. Aj tak bude stále sledovaná kvoli genetickej záťaži, už je do toho zamotaná.

aristka
16. máj 2013

@irenkask tvoja komunikácia vysvetľuje tvoju inteligenciu 😒 a tú agresiu mala by si navštíviť psychiatra lebo máš asi nejaký problém a už mi prosím nepíš,lebo z bláznami sa bavia ľudia zo psychiatrie a nato som neni špecializovaná ... 🙂

irenkask
16. máj 2013

Týmto upozorňujem všetky mamičky ktoré majú zdravý rozum, ostatné nečítajte netýka sa vás to, že vakcíny ktoré pichajú do vašich detí, vakcíny plné jedov a ich príbalové letáky ktoré sú v slovenskom jazyku sú neúplné a nie sú tam uverejnené a vymenované všetky nežiadúce účinky, nakoľko tých nežiadúcich účinkov je minimálne na stranu A4 , čiže veľkú stranu.
Čiže ak chcete vedieť celú pravdu tak si musíte vyhľadať príbalové letáky z iných krajín kde uverejňujú všetky.
Najlepšie a najviac sa o tom dozviete na stránke SLOBODA V OČKOVANÍ.
Vakcinacisti klamú na tomto celom fóre že sú tam všetky NÚ ktoré nemajú súvis s očkovaním. Je to len zavádzajúca a špinavá propaganda ktorá vás núti aby ste svoje zdravé a krásne deti obetovali očkovacej mafii ktorá odmieta akúkoľvek zodpovednosť za to, keď vám očkovanie poškodí dieťa tým výrokom že to potom nebude mať z očkovania.

irenkask
Odpoveď bola odstránená
sirinka
16. máj 2013

No som sa pobavila... V pribalovom letaku su uvedene neziaduce ucinky, ktore neziaduce ucinky v skutocnosti nie su...zase len zhoda nahod, ale aby zarobili aj tlaciarne, nech je pribalovy letak dostatocne dlhy, tak sa farma firma s hlbky cisteho srdca rozhodla pridat par riadkov naviac... No najlepsi vtip.....

kveta
16. máj 2013

@adsumus Odstranenie vajecnikov Angeliny Jolie povedie k hormonalnej substitucnej liecbe... A to znamena prijmy nielen z hormonov, ale aj z pripadnej liecby nasledkov substitucie..

abbey1
16. máj 2013

@sirinka Vieš, čo mne napísali z ÚVZ Ba? že to vlastne nie sú nežiadúce účinky! To sú očakávané žiadúce účinky, ktoré vlastne signalizujú, že telo vytvára plrotilátky!
Čo k tomu dodať? V príbalovom letáku napísané NÚ a oni ti vysvetlia, že žiadne NÚ! 😀 😀 😀 či skôr 😢 😢 😢

irenkask
16. máj 2013

@sirinka
@kveta
@nae Tu je dôkaz o tých klamstvách a kšeftoch bielej mafie ako klame vo všetkom aj v nežiadúcich účinkoch

http://www.slobodavockovani.sk/news/sukl-zataju...

Kto chce byť vzdelaný nech číta a kto nie nech si nechá svoj trápny komentár. 😉 😉 😉 😉 😉

sirinka
16. máj 2013

@abbey1 aha, tak ktosa podpisal pod takyto vyrok musi mat velku odvahu... Skoda, ze toto nenapisu velkymi pismenami na reklamne letaky propagujuce konkretne vakciny....

bubulka722
Odpoveď bola odstránená
nae
16. máj 2013

@abbey1 Tak toto je už masaker. Výrobca v letáku popisuje nežiadúce účinky po očkovaní, aj tie, ktoré ževraj nenastali ani náhodou po očkovaní, a k tomu sa vlastne nejedná o nežiadúce účinky, ale o očakávané účinky 😀
Tie však nastávajú podľa zákonov príčinnej a časovej súvislosti jedine u detí zmutovaných, od degenerovaných rodičov, ktorí chodia na kúpaliská pri azbestárni (tehotné matky) a často telefonujú (hlavne v tehotenstve). Logické 😉

abbey1
16. máj 2013

@sirinka Mám to od nich písomne. A ešte super reakcia na kauzu lyžičkovej vakcíny proti obrne. Anio uznávajú, že s ňou boli problémy, bola kontaminovaná, ale na Slovensku sme takéto prípady nemali.
Tak o čo ide, naše deti sa nemohlin akaziť! Čiže naše vakcíny sú Ok, to len v zahraničí môže byť problém
A že odborníci podnes presne nevedia, čo spúšťa, či priamo spôsobuje leukémiu u detí? Nevadí, stačí, že na isto vedia, že to nie je vakcináciou narušený imunitný systém. 😢 😢 😢 😢 Nevedia, čo to je ,ale vedia, že vakcinácia v tom určite prsty nemá. 🙄

abbey1
16. máj 2013

@nae Cez víkend to nájdem a naskenujem, aby všetci verili. Lebo ja ani teraz neverím vlastným očiam, keď tie bludy čítam. ☹

aristka
16. máj 2013

@bubulka722 a s tebou som vôbec komunikovala,,,kto si ty, nič o tebe neviem,tj z tvojho statusu,hanbiš sa za seba alebo si tu na urážanie,alebo patríš tam kam tvoja kamoška,akože nemám slov...

bubulka722
16. máj 2013

@adsumus Stále čakám na tie príklady liečby klasickou medicínou bez NU. Dočkám sa? Myslím, že nie, veď ty si melieš len to svoje a na niektoré otázky zámerne neodpovedáš.

bubulka722
16. máj 2013

@aristka Moja, čo by si chcela o mne vedieť? Ja sa nemám za čo hanbiť a ak nemám niečo v statuse, tak je to práve kvôli takým individuám ako si ty. Ak sa ale o moju osobu tak veľmi zaujímaš, tak sa môžeme podebatovať. 😀

sirinka
16. máj 2013

@abbey1 sa nepytali nasej adsumus? Ved isteze azbest je vinovaty 😉

abbey1
16. máj 2013

@sirinka Vieš, azbest sa bežne používal, bežne sme používali hliníkový riad, a kopu ďalších veci, o ktorých sme boli presvedčení, že sú neškodné, vyvinuté pre naše deobro. Roky ukázali pravý opak. teraz mám everiť bezpečnému narúšaniu imunitného systému našich drobčekov. Tak nech sa nikto nehnevá, že neverím. Lekári mali šancu 13 mesiacov vyliečiť môjho syna. Nepodarilo sa. Tak nech sa nikto na mňa nehnevá, a nenúti ma očkovať moje deti. Keď staršia mala problémy po MMR v 11 roku, detská i lekári nevedeli pomôcť, ale nahlásiť ma za nezaočkovanie vedeli. 😉

sirinka
16. máj 2013

@abbey1 presne a tu sa dostavame ku klucovej otazke... Kto za toto vsetko ponesie ci niesol zodpovednost? Kto je vlastne zodpovedny aj za to, ze cim dalej tym menej ludi je ochotnych verit klasickej medicine, overenym vyskumom a zarucenym liecebnym ci profylaktkckym postupom....preco sa ludia v 21. Storoci utiekaju k alternativnym sposobom liecby a namiesto spolahlivych lekarov vyhladavaju roznych liecitelov, najme ked podla par zanietencov vsetko funguje tak uzasne....