icon

Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti

adsumus
9. máj 2013

Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:

"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."

Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/

Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?

irenkask
21. máj 2013

@avokimada A ty nevieš že výnimka potvrdzuje pravidlo? A to tam ešte jedna chýba. To je potom zodpovednosťvšade kam len oko dohliadne. 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Ale detičky sa musia vyhrať aj na piesočku .A keď sa kanada skríži so slovenskom to je potom križovatka. 😀 😀 😀 😀 😀 😀 , míľnik dejín. Normálne pamätný kameň treba im odhaliť, objavili nič nové.

sirinka
21. máj 2013

@adsumus ??? A co ja AV (neviem vlastne ani kto konkretne by to mal byt) citam myslienky? Zacinas byt celkom vtipna a tymto natlakom u mna nedosiahnes nic.... Ako stale dookola pisem... Rozhodnutie a zodpovednost na zaklade ziskanych informacii musiurobit kazdysam za seba!

avokimada
21. máj 2013

@adsumus to by si chcela vedieť čo?????radšej sa riaď pravidlami svojej skupiny-ale papier veľa znesie-hlavne bod -4. Žiadna úmyselná provokácia s cieľom vyvolať spor.-aké peknééééééééééé

adsumus
autor
21. máj 2013

AV ked príde na lamanie chleba nie je nikto, ale ked treba vypisovať o tom ako prekonali všetky infekčné ochorenia,tak je to každý, nevadí, že tu tie choroby už zopár rokov nie sú. To sú všetko ľudia, ktorých lekári svoje deti neočkuju, ale to im nebráni, proti nim vypisovať na nete jedovaté reči, to sú ľudia, ktorí potrebuju milion študií v prospech očkovania, ale pre neočkovanie im stačí internetový dotazník. To sú ľudia, ktorí neveria lekárom v otázkach očkovania, ale ak príde na liečbu, idú s ohnutým chrbátikom. Pre AV sú všetci, ktorí očkujú(90%) zaplatení. To sú všetci tí, čo tu ostali a vypisujú na nete, potom ako my všetci zaočkovaní sme sa otrávili cca 20násobnými dávkami hliníka a poumierali.

avokimada
21. máj 2013

@adsumus aj bod 2 a3 stojí za pripomenutie-2. Diskutovať bez urážania, otvorene, podľa najlepšieho vedomia a svedomia, nevydávať svoje osobné pocity, postoje,myšlienky za fakty.
3. Žiadna vedomá manipulácia faktov alebo podprahové strašenie. -vodu káže-víno pije

adsumus
autor
21. máj 2013

@avokimada Ano to sú naše zásady a tých sa aj držíme. Co sa ti na tom nepáči?

sirinka
21. máj 2013

@adsumus uplne zbytocne prehanas.... Ale je to efektne 😉

irenkask
21. máj 2013

Tu je názor človeka objektívny a nabáda všetkých aby nepodľahli očkovaciemu fanatizmu a vysvetľuje prečo keď zaočkujete zbavujete sa svojprávnosti aj zodpovednosti za svoje deti a riziku že tí ktorí očkujú zamlčujú všetky nežiadúce účinky vakcín a nenesú za vaše deti nijakú zodpovednosť. A negarantujú vám nič písomne,ani život bez chorôb proti ktorým sa očkuje.

http://www.postoy.sk/eticky_rozmer_povinneho_oc...

@adsumus Veru je to pomalá a istá smrť ale to nie je podstatné, len neklam a davaj dôkazy o svojej pravde .cmuk sumi.
Kašli na to či zomreš, ty tu veľa vody nenamútiš a nikto si to nevšimne, ale je dôležité že si sa tento rok ešte ani raz neočkovala a booster vakcíny volajú. Stačí len ruku natiahnuť a si tam kde ťa druhí potrebujú.

Pozri, stačí byť očkovaná nemusíš byť na to ani živá, úplne nepodstatná vec. Načo žiť, očkovať treba nie žiť.

avokimada
21. máj 2013

@adsumus sem tam si ich aj prečítajte-lebo ste na vedľajšej kolaji, alebo ste sa už vykolajili?????

abbey1
21. máj 2013

Mne by úplne stačilo, aky by do škôlok nedávali rodičia svoje choré deti. Tie sú reálne nebezpečné pre všetky deti, zaočkované či nezaočkované. A zaujímalo by ma, či nás vykážete aj z obchodov, úradov, ihrísk, verejných priestranstiev, či tak vykážete aj všetky deti, ktoré nemôžu byť zaočkované, či sa vykážete aj vy proočkovanci, ktorí nie ste zaočkovaní a doočkovaní. 😉

jarhal
21. máj 2013

@avokimada tak aby som hamovala ....
kto ma dokazane neziaduce ucinky z ockovania?
nie su to len ich zbozne zelania ze ..to musi byt len z ockovania ... 😢

avokimada
21. máj 2013

"Rodič nie je v ľahkej pozícií, lebo štát svojou mocou, hroziac penalizáciou, minimálne v niektorých prípadoch vakcinácie prikazuje rodičom konanie, ktoré možno bezproblémovo spochybniť v kontexte jeho mravnej podstaty."

abbey1
21. máj 2013

A ešte som zabudla, nezabudnite vykázať všetkých cudzincov prichádzajúcich z krajín, kde je iné povinné očkovanie, či nie je povinné vôbec. A odporúčam do takých krajín vôbec necestovať. 😉

abbey1
21. máj 2013

Kto má dokázaný benefit očkovania? Tiež len zbožné prianie?

avokimada
21. máj 2013

@jarhal o čom točíš-sa zobuď moja

avokimada
21. máj 2013

@jarhal daj sa zaočkovať a modli sa za vedľajšie účinky-možno potom uveríš-a potom si povedz-ups mala som len smolu

adsumus
autor
21. máj 2013

A ako si dievčence vysvetľujete, že väčšina neuroblastomov je zistitelná ašte počas vyvoja bábätka v brušku? To má tiež na svedomí očkovanie v troch mesiacoch?

jarhal
21. máj 2013

ja moja netocim len ty si tu pripadas ako keby si zjeda vsetku mudrost ..za podpory nejakych par aktivistiek tak drzych a fanaticky naladenych sektariek? .... sa citis silna moja? sa spamataj....

irenkask
21. máj 2013

@avokimada Ale to nepriznajú, len keď nájdeš v inej téme aké majú zdravotné problémy a ke´d to napíšeš tak to chytro vymažú. To je hra na skrývačku sa to volá, to poznáme a nepripustia že je to z vakcín ani náhodou. 😉 😉 😉 😉 😉

adsumus
autor
21. máj 2013

@abbey1 Ja som dala malú zaočkovať a mala hnačku s teplotami 38.6 iba jeden den a mi nehovor, že to s očkovaním nesúvisí. A keby mala byť na infuziach, tak dakujem pekne.

jarhal
21. máj 2013

@avokimada 😀 😀 😀 😀 😀

sirinka
21. máj 2013

@jarhal neurazaj... Mala by ta dat zakladatelka temy vymazat 😉

avokimada
21. máj 2013

@jarhal inak mám nejaké kilá navyše-možno je to nejaká múdrosť🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

avokimada
21. máj 2013

@jarhal nejako dôverne poznáš slovo sekta

irenkask
21. máj 2013

@adsumus Neklam deti nemáš a ničomu sa nerozumieš, opakuješ mechanicky tie isté blbosti dookola a chceš byť hviezda. Si ale zhasnutá............................................................................

jarhal
21. máj 2013

babicky dobru noc 😀 😀
i tak si tu piste svoje bludy.... ja idem oddychnut... 🙂
ockovana som aj mohe deti a nemali sme neziaduce ucinky..chora nie som nikdy.!!!!!!!!
.tak netrepte a nestraste ..uz je mi z vas bleee.ako sa tu zastrajate a vyhrazate a klajeta ... ja mam auru vporiadku ..vasu negativnu energiu vam vraciam.... 😀 😀

sirinka
21. máj 2013

@adsumus ja nemam na rotavirus zaockovane ani jedno dieta a crevna viroza u nich prebehla doteraz vzdy s lahkym priebehom, dokonca bez takych teplot ako ty popisujes...

abbey1
21. máj 2013

@adsumus Moje očkované nie sú a tiež sme neskončili v nemocnici na infúziach, tak mi nehovor, že vďaka očkovaniu. Tu to máš, každá máme svoju pravdu. Plus môj plne očkovaný syn je na cintoríne.

irenkask
21. máj 2013

@sirinka Ty a nevieš prečo sa neočkuje aj proti salmonelóze keď väčšina ľudí skončí v nemocnici a sú veľké náklady na liečbu a dlhé PN a to nikoho netrápi že to nemusí niekto prežiť? A väčšina potravín je tým kontaminovaná.

sirinka
21. máj 2013

@irenkask tak aj na infekcnom musi niekto lezat