Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti
Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:
"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."
Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/
Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?
@alikaa ver,ze keby vsetko zlyhavalo a chcela by si zit,isla by si aj na chemo ☹ ...co dufam,ze nikdy nebudes musiet riesit...lebo to neprajem nikomu 😒 keby vsetky ine metody boli spolahlive,chemo by sa nepodavala....bohuzial....
@terezka1947 Nie, nesla by som na chemo ani nahodou, pretoze by mi znicila imunitu, ktora jedina by ma mohla zachranit.
@alikaa vies,inak sa hovori ked clovek s rakovinou bojuje,inak ked je zdravy ☹ ....
@terezka1947 Moj brat je byvaly onkologicky pacient. Mala som moznost vidiet, co spravila rozbita flasa s chemoterapiou na podlahe v nemocnici, normalne vypalena, vyzrata diera... Nic takeho by som si do tela nikdy nedala, ani keby mi za to platili miliony.
@alikaa ☹
Ahojte. Hlavne si uvedomte, ze vsetko moze byt jed, ak je toho nespravne mnozstvo a aj jed, v spravnom mnozstve, moze byt liek, co je potvrdene. Okrem ineho napr. taky aspartam - E 951, vznikol z dovodu vojenskych ucelov - ako neurotoxin. Ja by som ho zakazala a napriek tomu je pouzivany vo vysokej miere v potravinarstve. Bojime sa vakcinacie ? Doba sa zmenila. Mozno by pomohol smutny pohlad do prepustacich knih v archivoch nemocnic. Smutok matky, otca a pribuznych nad smrtou dietata, je nieco co nikomu nezelam zazit. Potom sa clovek sam seba spytuje, ci nemohol urobit viac. Hm, tak ci onak kazda minca ma dve strany.
Mozno by sme si mali polozit otazku: Co jeme? Co dychame? V akom prostredi zijeme? Co nas obklopuje? Ake interakcie to sposobuje?
Voci nazorom inych ludi, by som nebola taka agresivna. Diskusia sluzi na to aby sa tu mohol vyjadrit kazdy. Preto diskutujme, ale neodsudzujme. Kazdy sa predsa moze zariadit podla svojho najlepsieho svedomia a vedomia. Aspon ja sa o to snazim. Rada si precitam Vase poznatky a uprimne ma zarmucuje, ked si tu niekto zacne tropit srandu z niekoho. To potom znevazuje celu snahu vsetkych, ktori do tejto diskusie prispeli. Pripada mi to nezrele, dokonca detinske. Sme tu vsetci predsa svojpravny, aj ked ma zarazila jedna tema, co sa dnes objavila na konikovi, takze je len na nas ci si z uvedenych poznatkov a rad nieco vyberieme pre seba, alebo nie. Prajem vsetko dobre .
🙂
@daryba 100% suhlas....trefne a vystizne napisane...a este by som doplnila,nepisme,co by sme nikdy neurobili,keby sme boli na mieste inych-neodsudzujme ich za to,lebo nikdy nevieme kedy sa na tom ich mieste mozme ocitnut my 😒
ako clovek dospieva a pribudaju mu problemy,zacina menit pohlad na svet a uci sa tolerancii....a MK je na pomahanie si,nie na urazky a vytahovanie,kto z nas je ten lepsi...mne uz odtial vela ludi svojou radou pomohlo a za to im dakujem 😉
@digysa Do fora dnes vyvesil temu, nejaky pan. Je o jeho vztahu s dievcatom. Pripada mi to ako nejaky zly zart. Hlavne ma matie preco to pise, tak obsirne a dezorientovane a nie konkretne, a potom s takym strachom a nakoniec agresiou. No nezda sa, ze by to bolo vsetko "s kostolnym poriadkom". Nepamatam si uz nazov prispevku. Ale vela mamiciek v tej teme napisalo, ze vraj vypisuje pravidelne aspon raz do tyzna. Ze vraj je ten pan dusevne chory.
Musim koncit, robim veceru 🙂. Prajem Ti pekny zvysok dna.
@adsumus ved ty si sa na kravu premenila 😀 iba že ty na celú a nie čiastočnú
@bralilienka Ked som bola malá,my sme mali kravičku, trošku svojhlavá bola, až som sa jej bála niekdy, ale ináč véééééľmi užitočné zvieratko. Akurát včera som spomínala s láskou na babku ako vyrábala maslo z jej mlieka a mne vôbec nechutilo. Čo by som zato maslo dala dnes. Pekné časy to boli.
@bralilienka ahoj, akurát som si pozrela dokumentárny film Psychiatria: priemysel smrti....ODPORUčAM !!Je to o psychiatroch a liekoch, liečbe bez vedeckého základu a zmarených ľudských životoch.....samozrejme, že bez zodpovednosti, čo sa do tejto témy nesmierne hodí. Mám vážne obavy, že ani nezaspím, je to len pre silné povahy.....ako dokázala medicína mučiť zdravých ľudí, s cieľom zisku.....Je mi až zle. A v podstate to robí až doteraz Jeden z tých liekov chceli dať môjmu malému (vtedy 3- ročnému) synčekovi- poškodenému vakcínami, takto ho chceli liečiť!! Asi nás osvietilo, ked sme otvorili príbalový leták, prečítali ho, takmer sme skolabovali, čo tam bolo a liek sme zahodili......Môžem len hádať, čo by bolo.... 😔 😔 😔 😝 😝 😝
@adsumus Práve si zas a znovu prejavila prvky sektárstva ako ich definovala @natas4 - vyjadruješ sa pohŕdavo o ľuďoch odmietajúcich očkovanie.
Ten obrázok je karikatúra. "Karikatúra je úmyselne skreslené a prehnané zobrazenie osoby alebo javu. V literatúre je to presnejšie charakteristika, v ktorej sa hyperbolizujú vlastnosti človeka, a to vonkajšie, vnútorné, povahové alebo charakterové."
Pohŕdanie a zosmiešňovanie je bežnou súčasťou vojny, a voči ľuďom kritizujúcim očkovanie sa používa odjakživa. Cieľom komentárov ako je ten tvoj je navodiť dojem, že išlo o ľudí hlúpych apod. V skutočnosti kritikmi očkovania boli v tom čase najväčšie osobnosti lekárskej vedy, napr. Creighton, Crookshank, Wallace, Hadwen, Farr a ďalší.
Mimochodom tí ľudia predbehli lekársku vedu o 150 rokov. Vakcína totiž obsahuje fragmenty cudzorodej DNA. FDA odporučila (neprikázala) výrobcom, aby sa snažili udržiavať počet tých fragmentov pod sto miliónov na dávku vakcíny. Táto voľná zvieracia, ľudská a vírusová DNA má schopnosť preniknúť do ľudských buniek a ZABUDOVAŤ SA do genetického kódu človeka. V prenesenom význame sa teda skutočne kravské gény dostávali do ľudských buniek.
Hnisopichovia (vakcinátori) o tom vtedy nemali šajnu. Oni nemali šajnu ani o omnoho očividnejších veciach, ako napríklad šírenie syfilisu, žltačky a ďalších infekčných ochorení, ku ktorým dochádzalo tak, že jednak sa kiahňový hnis (vakcína) získaval z ľudských a zvieracích vredov, ale aj samotné očkovanie prebiehalo tak, že sa ľudia postavili do radu a všetkým bola tým istým bodcom spôsobená rana a zatretá hnisom zo spoločnej nádoby. Takže prenos chorôb bol zabezpečený nielen z hnisu (vakcíny) na všetkých očkovaných, ale aj medzi očkovanými navzájom.
@itwasajoke takze sme vlastne na rovnakej lodi 😉
@digysa hm a kde je dnes šarlach napriklad? Tiez vazne a kedysi smrtelne ochorenie...zaockujme sa aj proti nemu, sak pre istotu
A len na okraj o diktatora nejde, treba len zmyslat inak. Je pravda, ze vedlajsie ucinky ma kazdy liek, ale beries ich dobrovolne nie povinne, ci? (mas na vyber) A liek ako taky inak znasaju dospeli a inak deti, ci nie?
Mna by zaujimalo, ci vsetci co ste proti ockovaniu, ste aj vegetariani? (nechcem rypat)
@domak2 ja som vegetarianka a som za ockovanie 🙂
@domak2 väčšina ľudí, ktorí nesúhlasia s očkovaním majú po očkovaní deti s alergiami na niektoré zložky potravín, takže sú skôr bezlepkáči, alergici na vaječný bielok a podobne. my sme napríklad na surovej strave ako onkologický pacient...tu totiž nie sú len ľudia Slnka a stromov, ale väčšina je tu preto, že im očkovanie dodrbalo zdravie ich detí.
@domak2 ahoj, ja som dcerku endala zaockovat a ani druhe babatko neplanujem dat a vegetariani nie sme. mm by mi umrel 😀 😀 , je to poctivy slovacisko. ale jeme vlemi vela zeleniny a kadecoho zdraveho, samozrejme, z mojej iniciativy.
a este k nazvu temy - mam chut da podelil s poslednymi skusenostami. mam dost neprijemne a asi aj vaznejsei zdrav. problemy, ktore som o.i. ja posledny rok riesila alternativne u jednej mudr, ktora sa venuje skenar terapii. ona mi pekne diagnostikovala, kde je problem, len, z terajsieho pohladu je otazne, ci mi dala aj spravne/dobre? usmernenia, co robit/ pri mojom stave. hoci mi jej dieteticke opatrenia (insie mi neposkytla, z jej pohladu do je dostacujuce) vyrazne v niecom pomohli-niew vo vsetkom, zrejme neodstarnili problem, lebo som skoncila v nemocnici v rukach "alopatickych" lekarov, ktori ma ako-tak stabilizovali- infuzkami (nie osm z toho nadsena, jedy do tela, ale som za to vdacna, neodpadavam do unavy atd..). a idem na dalsei vysetrenia atd.. no a moja rodina je na skenarku nastvana, ze ma mohla zabit a tak.. ale ja som im jasne povedala, ked som nad tym premyslala, ze ja som dosepla osoba, zodpovedna za svoj zivot, a tak ako som sa rozhodla pocuvnut jej rady, tak som sa teraz rozhodla dat sa vysetrit a "liecit" zapadnou medicinou. do alternativy som isla s tym vedomim, ze vsetky procedury a odporucania si v prvom rade musim sama zvazit a rozhodnut sa, ci do toho pojdem. a stanovila som si hranice, co ano a co nie. a takto sa ucim fungovat aj u "beznych" lekarov. odisiel cas, ked osm im slepo verila, ved ja osm laik a oni lekari. smaozrejme, dam si poradit, ale uz aj pocuvam svoje telo a seba samu. takto som odisla z nemocnice domov na reverz. samozrejme, ze ma lamali, lebo museli, ale ja nebudem trcat v nemocnici len preto, ze lekar zabudol napisat do karty, ze som stabilizovana, infuzie uz nepotrebujem a som v stave ist domov. a oni ma nechceli pustit, lebo isiel vikend, cez vikend sa nic nedeje, neriesi, lekari si vzajomne neodovdavaju info o pacientoch -bezna prax v nemenovanej nemocnic a dokonca chceli pokracovat v nasadenej infuznej terapii, ktoru mi on vysadil!!! a doma ma cakala 20m dcerka.. takze naozaj je na zvazeni koho viac brat na zodpovednost ci liecitela, ci lekara, ci koho vlastne!!
@fidka79 ono nežiadúce/vedľajšie účinky sú vlastne ú č i n k y l i e k u, vraj si to tak nazvali lekári, aby to vyzeralo, že to tam nepatrí....ale patrí......A potom na tie "nežiadúce účinky", ktoré sú často veľmi vážne,(poškodenie orgánov a pod.) musíš brať dalšie lieky a tak dokolečka.....z toho sa nedá vystúpiť...Samozrejme na zodpovednosť nikoho.....Další výborný dokument, ktorý o tom hovorí....SMRT ZA BALIK.. 😕 😕 😕 😔 😔 😔 😔

@prevenar Najuc sa gramatiku ked sa chces na nieco hrat....ked uz zabrdas a hras sa na sefa...tak si skontroluj po sebe chyby (ja tu moznost nemam....pisem na anglickej klavesnici, len s anglickou gramatikou)
To ty by si skor mal ist do prace...a robit nieco uzitocne.... Ja pracu uz mam.....