icon

Strach z následkov očkovania

Včera o 19:50

Ahojte, asi idem otvoriť kontroverznú tému, ale ako človek s úzkosťami mám jednoducho obavy. V čase covidu sme boli spolu s mojimi rodičmi v ohrozenej skupine. Ja s vrodeným deficitom imunity, mamina po onko ochorení a otec s chorobou srdca. Všetkým nám odporúčali ísť sa očkovať. Ja som si vybavila pfizer vtedy po známosti, keďže som nespadala do kategórie pre tento typ vakcíny. Mamina týždeň po očkovaní dostala infarkt. Napriek tomu nám odporúčali pokračovať v očkovaní, hovorila som s kardiológmi. Po tretej dávke, asi mesiac na to zomrela. Či tam bol súvis alebo nie, neviem, každopádne mala nad 70. Otec zomrel o rok na to. Ja som mala dve dávky, keďže aj po dvoch dávkach som prekonala dva ťažké covidy, naozaj ťažké so zápalom pľúc, tekutinou v pľúcach, rozhodla som sa, že na tretiu už nepôjdem, keďže som aj tak mala ťažší priebeh.

A teraz keď pozerám, ako všade zomierajú mladí ľudia, 40 tnici, 50tnici, 60tnici bez problémov, mám strach. Môj kamoš, 3x očkovaný, športovec, dostal masívny infarkt vo veku 45r a zomrel na mieste. Ako človek s úzkosťami sa prirodzene bojím. Hlavne keď vidím všade naokolo, ako sa o tom píše, a že teraz ešte len sa príde na to, čo tie vakcíny všetko spôsobujú.

Inak som osoba relatívne vzdelaná, s VŠ, nie som žiaden sociálny prípad a nevzdelaný zadubenec. Jednoducho už je tých úmrtí príliš veľa.

Na druhej strane, aby som povedala B, poznám veľa ľudí, čo očkovaní neboli a majú vážne problémy takisto. Ako to cítite vy, čo ste očkovaní? Nemáte obavy o seba? O rodinu, partnera apd?

anonym_a405dd
Včera o 20:22
@anonym_8d9f27

@anonym_autor mám podozrenie, že mi očkovanie spustilo autoimunitné ochorenie. Či je to fakt, neviem. Avšak treba sa pozrieť na to, ako žijeme - polotovary, ovzdušie, stres, minimum prirodzeného pohybu (ten nemajú ani športovci). Všetko prispieva k tomu, aby sme zomreli mladí. Očkovanie môže byť len jeden dielik skladačky, vôbec by som to nebrala ako extra hrozbu, že kvôli tomu sa ti niečo stane.

@anonym_8d9f27 autoimunne ochorenie maju dve moje uz byvale kamaratky, co tvrdili ako pokapeme. a neockovane samozrejme.

marianarem
Včera o 20:23

@anonym_autor Aj ja som clovek s uzkostami a teda viem, aki sme nachylni namotat sa na nejaky strach a potom vsade vidiet potvrdenie. Ja si myslim, ze na teba dolahla smrt rodicov v kratkom slede za sebou, zacala si si mozno viac uvedomovat vlastnu smrtelnost a viac aj vnimat, kto vsetko okolo zomrel. Mojej mame kedysi zomrela na porazku 40rocna kolegyna, blesk z jasneho neba. Vtedy som bola v puberte a nejako sa ma to nedotklo. Dnes som 40tnicka ja a tiez uz maju niektori ludia v mojom veku za sebou porazky. Samozrejme, ze uz to vnimam inac, lebo sa ma to uz ovela viac tyka. Ja si myslim, ze keby nebolo vakcin, bola by si mozno vystrasena podobne, len by sa tvoj strach upriamil na nieco ine. Napriklad by sa mohlo stat, ze by tvoja mama zomrela kratko po chripke a bala by si sa viroz, tiez su ich plne spravy. Cize podla mna podstata tvojho strachu nie je vakcina.

anonym_372a0f
Včera o 20:24
@anonym_autor

@anonym_86a5f9 áno, to je pravda. Smrť zo strachu to bude. Akokeby chceli, aby sme žili v strachu. Nemôžem čítať žiadnu diskusiu pod článkami. Tam všade antiwaxeri hovoria o tom, ako teraz všetci zomrieme.

@anonym_autor Aale len sa mozno viac niektore pripady medializuju... Poznam dost ludi, co v mladom veku zomreli na infarkt ci rakovinu, mali ledva 30-35 rokov... ... Moj kamos neockovany prekonal pred 2-3 rokmi slaby infarkt...

anonym_a405dd
Včera o 20:24
@anonym_autor

@anonym_a405dd prosím? Čo o pankrease? S tým zatiaľ nemám nič.

@anonym_autor autorka, mas dve moznosti

1 zi v strachu a zozieraj sa tym
2 - dbaj o zdravie a ked sa ti nebude daco pozdavat, smer lekar, carpe diem

anonym_14ddb6
Včera o 20:25
@anonym_a405dd

@anonym_8d9f27 autoimunne ochorenie maju dve moje uz byvale kamaratky, co tvrdili ako pokapeme. a neockovane samozrejme.

@anonym_a405dd moj antivaxer kolega, neockovany, ani nie 40rocny, dostal trombozu do nohy. Nemali sme mat trombozy my, ockovani? Ci vlastne sme to uz mali mat za sebou.⚰️⚰️⚰️

anonym_8d9f27
Včera o 20:25
@anonym_a405dd

@anonym_a405dd však tie choroby tu boli aj predtým, aj potom, preto ani netvrdím, že 100% z očkovania. Je to len moja vnútorná intuícia. Teraz beriem ďaleko horšie lieky ako nejaký pfizer 🙂. A už ma tie lieky takmer dostali do hrobu ale keď benefit prevyšuje nad rizikom… tak nie je o čom.

anonym_a405dd
Včera o 20:26
@anonym_14ddb6

@anonym_a405dd moj antivaxer kolega, neockovany, ani nie 40rocny, dostal trombozu do nohy. Nemali sme mat trombozy my, ockovani? Ci vlastne sme to uz mali mat za sebou.⚰️⚰️⚰️

@anonym_14ddb6 moja doktorka, dostala trombozu tiez, z kovidu a ex kamos tromboza neockvany

anonym_a405dd
Včera o 20:26
@anonym_8d9f27

@anonym_a405dd však tie choroby tu boli aj predtým, aj potom, preto ani netvrdím, že 100% z očkovania. Je to len moja vnútorná intuícia. Teraz beriem ďaleko horšie lieky ako nejaký pfizer 🙂. A už ma tie lieky takmer dostali do hrobu ale keď benefit prevyšuje nad rizikom… tak nie je o čom.

@anonym_8d9f27 tak mame z liekov stukovatele pecene,👏

anonym_14ddb6
Včera o 20:27
@anonym_a405dd

@anonym_14ddb6 moja doktorka, dostala trombozu tiez, z kovidu a ex kamos tromboza neockvany

@anonym_a405dd no ved to, a vtedy strasili s trombozami tych, co sa ockovali

anonym_8d9f27
Včera o 20:28
@anonym_a405dd

@anonym_8d9f27 tak mame z liekov stukovatele pecene,👏

@anonym_a405dd ja som mala z neho zápal obličiek a následnú sepsu, nežiadúce účinky radšej ani neštudujem do hĺbky ako som tam uvidela všetky možné smrteľné choroby 🤣. Takže stukovatelená pečeň by bol môj najmenší problém.

anonym_a405dd
Včera o 20:29
@anonym_8d9f27

@anonym_a405dd ja som mala z neho zápal obličiek a následnú sepsu, nežiadúce účinky radšej ani neštudujem do hĺbky ako som tam uvidela všetky možné smrteľné choroby 🤣. Takže stukovatelená pečeň by bol môj najmenší problém.

@anonym_8d9f27 z kovidu, no pekne

nik z nas nevie povedat ci choroby mame z kovidu ci z ockovania...

autor
Včera o 20:33
@anonym_14ddb6

@anonym_a405dd no ved to, a vtedy strasili s trombozami tych, co sa ockovali

@anonym_14ddb6 ja som mala v živote 2x trombozu a beriem lieky na riedenie krvi. V čase očkovania som si po porade s hematologičkou a cievnou pichala injekcie do brucha na riedenie.

anonym_174d5c
Včera o 20:40

Ja mám migrény ktoré sa spustili 2m po očkovaní. Či to má súvis alebo nemá neviem lebo v tom čase som mala aj úraz oka. Ale lekári so 100% pravdepodobnosťou vylučujú ze to je z úrazu oka (2 očné to vylúčili aj 2 neurologovia všetci nezávislé od seba)

anonym_3e5a54
Včera o 20:42

Ahoj, napisem ti svoju skusenost.
Ja som sa tiez dala ockovat na covid a zial, uz nie som medzi zivymi, presne ako predpovedali tie trosky na internete.

anonym_e94d16
Včera o 20:47

Myslite aj na to, ze kedy sa zacali vsetky tie hoaxy (a aj o ockovani,...) sirit. V roku 2014 po obsadeni Krymu rusmi. Momentalne je EU nepriatel ruska a rozkladaju obyvatelov eu lzivymi informaciami, aby ludia nevedeli, comu maju verit. A v com su bolsevici dobri, je klamat, zneistovat a propaganda. Inak by tu 40 rokov nebol socik a v rusku 100 rokov.
Dalsia vec. Ani online podvodov (prihlaste sa rychlo, inak vam zablokujeme konto, poslite peniaze,......) nebolo tolko ako dnes. Internet, AI, zneisteni, nalomeni a mentalne jednoduchsi ludia to umoznuju.

sisaka
Včera o 20:52

@anonym_autor nečitala som príspevky, ale nedá mi nevyjadriť sa. Ako vysokoškolsky vzdelaná žena si si musela uvedomiť, že krátko testovaná vakcína môže mať či už krátkodobé alebo dlhodobé nežiadúce účinky. Účinky ktoré sa prejavia okamžite alebo neskôr, nakoľko testovanie bolo extrémne krátke a na záver aj placebo skupina dostala vakcínu. Už pri očkovani v Izraeli bolo vidno, že vakcína ani zďaleka nie je taká bezpečná ako sa o nej hovorí, neposkytuje imunitu voči ochoreniu a aj očkovaní sa nielenže môžu nakaziť ale môžu chorobu ďalej prenášať. Tým pádom nátlak na očkovanie nemal žiadnu logiku, povolenie očkovanych sa voľne pohybovať a užívať si “slobodne” život bol proti ľudským právam a slobodám, ale ľudia z rôznych dôvodov sa aj tak rozhodli dať sa zaočkovať a zobrať na seba toto riziko alebo sa nedať očkovať a nechať sa urážať, zosmiešňovať, prísť o svoje ľudské práva a slobody, prácu a byť diskriminovaní. My, ktorí sme sa nedali zaočkovať sme platili cenu vtedy, teraz za vaše rozhodnutia platíte cenu vy. Enormný narast rakoviny, srdcovocievnych ochorení u mladých ľudí, vznik či zhoršenie autoimunitnych ochorení, to všetko covid vakcíny priniesli.
Diskusia na tuto tému zmysel nemá, lebo očkovaní sa tu budú do krvi hádať, že to nie je pravda, ale fakty nepustia a osobne mám v svojom okoli dosť negatívnych prípadov, vrátane úmrtí , kopec očkovanych sa mi zdoverilo s ich problémami a oľutovali, že sa dali.…

Neostáva ti nič iné len dúfať, že u teba sa negatívne následky neprejavia, ale tvoje obavy plne chápem

pr85
Včera o 20:58

@anonym_autor Ja som 3 x očkovaniu, žena nie je (a to robila sestričku na covidovom oddelení). Bál som sa, lebo všetci internetoví mudrci mi prorokovali neplodnosť a splodili sme 2 deti. Nechápem, na čo sú tieto témy dobre, ak si zaočkované mala by si zomrieť, tak na tom nič nezmenis. Odpoviem ti ako katolík, pre mňa je Boh darcom života a len On môže rozhodnúť o jeho konci.

anonym_30a71f
Včera o 21:15
@anonym_a405dd

@anonym_30a71f pred kovidom to nemali k akej vakcine pripisovat.

@anonym_a405dd to nie, ale vždy bolo niečo čomu to pripisovali, napr výbuch v Černobyľskej atómovej elektrárne. A u nás za obcou bol kedysi skládka komunálne odpadu, odpad sa tam pravidelne pálil, ľudia vtedy ani okná neotvárali, najradšej áno von nešli. Každá rakovina, všetky problémy s dýchaním boli pripisované tejto skladke

anonym_14ddb6
Včera o 21:18
@sisaka

@anonym_autor nečitala som príspevky, ale nedá mi nevyjadriť sa. Ako vysokoškolsky vzdelaná žena si si musela uvedomiť, že krátko testovaná vakcína môže mať či už krátkodobé alebo dlhodobé nežiadúce účinky. Účinky ktoré sa prejavia okamžite alebo neskôr, nakoľko testovanie bolo extrémne krátke a na záver aj placebo skupina dostala vakcínu. Už pri očkovani v Izraeli bolo vidno, že vakcína ani zďaleka nie je taká bezpečná ako sa o nej hovorí, neposkytuje imunitu voči ochoreniu a aj očkovaní sa nielenže môžu nakaziť ale môžu chorobu ďalej prenášať. Tým pádom nátlak na očkovanie nemal žiadnu logiku, povolenie očkovanych sa voľne pohybovať a užívať si “slobodne” život bol proti ľudským právam a slobodám, ale ľudia z rôznych dôvodov sa aj tak rozhodli dať sa zaočkovať a zobrať na seba toto riziko alebo sa nedať očkovať a nechať sa urážať, zosmiešňovať, prísť o svoje ľudské práva a slobody, prácu a byť diskriminovaní. My, ktorí sme sa nedali zaočkovať sme platili cenu vtedy, teraz za vaše rozhodnutia platíte cenu vy. Enormný narast rakoviny, srdcovocievnych ochorení u mladých ľudí, vznik či zhoršenie autoimunitnych ochorení, to všetko covid vakcíny priniesli.
Diskusia na tuto tému zmysel nemá, lebo očkovaní sa tu budú do krvi hádať, že to nie je pravda, ale fakty nepustia a osobne mám v svojom okoli dosť negatívnych prípadov, vrátane úmrtí , kopec očkovanych sa mi zdoverilo s ich problémami a oľutovali, že sa dali.…

Neostáva ti nič iné len dúfať, že u teba sa negatívne následky neprejavia, ale tvoje obavy plne chápem

@sisaka no pockaj, pockaj, urazani boli aj ti, co sa dali zaockovat, boli nazyvani ovcami a padali vysmesne poznamky o zdochnuti do 2 rokov. Bud laskavo v tomto objektivna.

deti95060810
Včera o 21:21

môj ujo zomrel po očkovaní hneď na druhý deň ráno.

anonym_e94d16
Včera o 21:22
@sisaka

@sisaka a ked na rakovinu umrie neockovana, tak sa asi nakazila najskor vakcinou vzduchom od ockovaneho. Skvela logika.

jimbean
Včera o 21:25

Zaujimalo by ma, ze vsetci, co obvinuju lekarov z "klamstva" pri covide, si doma operuju slepe crevo. zlomenu nohu si urcite zafixuju konarmi a na rakovinu budu pit kozie mlieko. Houby. Pri kazdom prde poletia pekne do nemocnice a budu sa siroko usmievat na lekarov
... Co bolo, bolo. Ved sme "ludia", nie?

anonym_b5c1f5
Včera o 21:34

@anonym_autor
Kazdy druhy den daaka antivaxerka tak sa nedaj ockovat a chod do prdele a neotravuj a napis Kotlarovi konecne ho dakdo dal na sud.

janinah
Včera o 22:12

Šanca, že zomriete na cukor z kofoly alebo piva je 500tis krát väčšia, ako šanca, že zomriete kvôli očkovaniu. [prof. Zdenek Hel

anonym_3b2b7b
Včera o 22:17

A teraz ti niekto nanucuje vakc.? Ci sa len vysporiadavas s tym, co sa stalo?
Slovami Bolka P. "budte radi, ze je to za nama🤣aj veta co nasleduje je bohuzial pravda. Ze sa vyroba vakcin tak monopolizovala a na spici je nejake farmaceuticke" Monsanto" vela napoveda. Myslim si o tom svoje, to najhorsie...

anonym_15010b
Dnes o 00:21

Ahoj, odpoviem ti úplne úprimne a tak ako to mám ja. Hneď na úvod, nie som vedec, lekár ani nič podobné, som iba človek s bežným vysokoškolským vzdelaním. Ešte predtým ti chcem vyjadriť dodatočnú úprimnú sústrasť, muselo to byť hrozné a veľmi veľký nápor na psychiku.. je mi to ľúto. Čo sa týka obáv po očkovaní o tom by dom mohol napísať knihu. Môj príbeh začal v období kedy na následku covidu umreli v našom okolí asi traja ľudia vtedy som sa toho prirodzene zľakol a keďže už to bolo asi polroka po oficiálnom spustení očkovania a moji blízki už očkovaní boli (z prac. dôvodov) tak som sa plne dobrovoľne dal zaočkovať aj ja. Nič mi nebolo, skôr zaúradovala psychika keď som si čítal katastrofické príbehy na internete. Dokonca som kvôli tomu chodil na terapeutické sedenia, ktoré mi pomohli nielen s týmto problémom, ale aj mnohými inými. Bolo to však veľmi dlhé obdobie úzkostných stavov a hľadaní na sebe rôznych príznakov, ktoré som pripísoval práve očkovaniu. Nakoniec mi však pomohlo na to zabudnúť a spoľahnúť sa na vedcov, ktorí reálne vyštudovali daný odbor a logicky mi nedá veriť konšpiráciam, že nás chcú vyhubiť. Už len z logického hľadiska mi napáda jedna otázka “urobili by to takto okato?” Za mňa nie. Za ďalšie je prirodzené, že každý deň sa rodia noví ľudia a iní zasa zomierajú. Žili sme v dobe, kedy každá smrť bola znázornená číslami a percentami, to ešte väčšmi umocnilo strach a úzkosť. Áno, sú prípady a nie je ich málo, kedy ľudia zomreli po očkovaní na covid, alebo mali vážne následky, ale to sa deje pri akomkoľvek očkovaní. Od môjho očkovania ubehli presne 4 roky a pár mesiacov a nevšímam si na sebe nejaké následky a podľa niektorých ľudí som v tomto bode už nemal žiť alebo nemal byť plodný a pod. Neviem, ja sa cítim fajn a kto vie ako by to dopadlo kebyže sa vtedy nedam zaočkovať. Samozrejme, aj po očkovaní som mal kovid, ale narozdiel od ľudí čo poznám a neboli zaočkovaní nemám aspoň zjazvené pľúca, vodu v pľúcach, problémy po neurologickej stránke ani iné choroby, ktoré, žiaľ, oni majú. Na druhej strane sú aj takí, ktorí neboli očkovaní, prežili kovid a majú sa lepšie než ja. Je to vec imunity a teda zdravého životného štýlu. Nič viac. Poznám aj takých čo nadávali na lekárov, očkovanie, vedcov, ale každý deň vyfajčia krabičku cigariet a bijú sa do hrude ako oni sú zdraví, že im žiadne očkovanie netrebalo a že to je celé výmysel a ak im náhodou niečo je tak paradoxne to zvaľujú na covid 😂. Čiže asi tak.

anonym_6e39d5
Dnes o 04:39

@anonym_autor to že máš vs v tomto nehrá absolútne žiadnu rolu. Na rovinu podľa mňa si dezolatka, ja som mala 4 dávky ak by bolo treba pôjdem aj na ďalších 20. Verím odborníkom nie bludom

anonym_a405dd
Dnes o 05:29
@janinah

Šanca, že zomriete na cukor z kofoly alebo piva je 500tis krát väčšia, ako šanca, že zomriete kvôli očkovaniu. [prof. Zdenek Hel

@janinah s tym cukrom mas pravdu, darmo sa tu hadame, kazdy den je sanca ze nase telo sa zblazni a prestane opravovat poskodenu DNA. stale hovorim, zaklad je crevo a jeho mikrobiom, od mala sa tam buduje imunita. ale to ze ludia sa nicia cielene, kazdy den alkoholom cigaretami cukrom, ozaj nikom nevadi. a ten cukor je najhorsi jed. krasny zaklad pre chronicky zapal, a ten ked nie je lieceny, vieme ako dopadne.
plus genetika je silny pan. tam moc nezmozeme. jedine verit potom v genovu terapiu....

autor
Dnes o 05:31
@anonym_6e39d5

@anonym_autor to že máš vs v tomto nehrá absolútne žiadnu rolu. Na rovinu podľa mňa si dezolatka, ja som mala 4 dávky ak by bolo treba pôjdem aj na ďalších 20. Verím odborníkom nie bludom

@anonym_6e39d5 ja som vždy bola za očkovania. Všetky, aj tie detské očkovanie a vakcíny, aj toto na covid. Dala som sa očkovať medzi prvými. Ako som vravela, očkovala som sa Phizerom v čase, keď išlo očkovanie podľa veku a moja veková skupina sa nemohla očkovať a keď na ňu prišiel rad, dostali Astra Zenecu. Ja som si po dohode s hematologičkou, imunolaegológom a pneuumológom dohodla Pfizer a vybavila som si to cez známeho, ktorý bol hlavný hygienik v nemocnici. Čiže ja som práve team vakcína. Ale prirodzene som sa začala po podaní obávať. Keď dostala IM mama, keď zomrela mama, keď zomrel otec, apd. A teraz každú diskusiu, ktorú niekde otvorím, tak sú tam nadávky od antiwaxerov a každá, každá smrť je komentovaná slovani - vakcína je sloboda, včelička, pfizer apd. Toto na psychiku nerobí dobre. A presne im takéto pomenovanie "dezolé" patrí. Toto nerobí človek, čo je v pohode so svojím nastavením, ale niekto, kto je veľmi nešťastný.

anonym_a405dd
Dnes o 05:33
@anonym_15010b

Ahoj, odpoviem ti úplne úprimne a tak ako to mám ja. Hneď na úvod, nie som vedec, lekár ani nič podobné, som iba človek s bežným vysokoškolským vzdelaním. Ešte predtým ti chcem vyjadriť dodatočnú úprimnú sústrasť, muselo to byť hrozné a veľmi veľký nápor na psychiku.. je mi to ľúto. Čo sa týka obáv po očkovaní o tom by dom mohol napísať knihu. Môj príbeh začal v období kedy na následku covidu umreli v našom okolí asi traja ľudia vtedy som sa toho prirodzene zľakol a keďže už to bolo asi polroka po oficiálnom spustení očkovania a moji blízki už očkovaní boli (z prac. dôvodov) tak som sa plne dobrovoľne dal zaočkovať aj ja. Nič mi nebolo, skôr zaúradovala psychika keď som si čítal katastrofické príbehy na internete. Dokonca som kvôli tomu chodil na terapeutické sedenia, ktoré mi pomohli nielen s týmto problémom, ale aj mnohými inými. Bolo to však veľmi dlhé obdobie úzkostných stavov a hľadaní na sebe rôznych príznakov, ktoré som pripísoval práve očkovaniu. Nakoniec mi však pomohlo na to zabudnúť a spoľahnúť sa na vedcov, ktorí reálne vyštudovali daný odbor a logicky mi nedá veriť konšpiráciam, že nás chcú vyhubiť. Už len z logického hľadiska mi napáda jedna otázka “urobili by to takto okato?” Za mňa nie. Za ďalšie je prirodzené, že každý deň sa rodia noví ľudia a iní zasa zomierajú. Žili sme v dobe, kedy každá smrť bola znázornená číslami a percentami, to ešte väčšmi umocnilo strach a úzkosť. Áno, sú prípady a nie je ich málo, kedy ľudia zomreli po očkovaní na covid, alebo mali vážne následky, ale to sa deje pri akomkoľvek očkovaní. Od môjho očkovania ubehli presne 4 roky a pár mesiacov a nevšímam si na sebe nejaké následky a podľa niektorých ľudí som v tomto bode už nemal žiť alebo nemal byť plodný a pod. Neviem, ja sa cítim fajn a kto vie ako by to dopadlo kebyže sa vtedy nedam zaočkovať. Samozrejme, aj po očkovaní som mal kovid, ale narozdiel od ľudí čo poznám a neboli zaočkovaní nemám aspoň zjazvené pľúca, vodu v pľúcach, problémy po neurologickej stránke ani iné choroby, ktoré, žiaľ, oni majú. Na druhej strane sú aj takí, ktorí neboli očkovaní, prežili kovid a majú sa lepšie než ja. Je to vec imunity a teda zdravého životného štýlu. Nič viac. Poznám aj takých čo nadávali na lekárov, očkovanie, vedcov, ale každý deň vyfajčia krabičku cigariet a bijú sa do hrude ako oni sú zdraví, že im žiadne očkovanie netrebalo a že to je celé výmysel a ak im náhodou niečo je tak paradoxne to zvaľujú na covid 😂. Čiže asi tak.

@anonym_15010b velmi pekne napisane, rozumne. dakujem.

a vies co, s tymto suhlasim : stale tvrdim, kebyze nas chcu vyhladit neurobia to okato. ( staci nainfikovat zdroj vody ci dat daco do vzduchu...) a co my vieme , kolko z toho prijimame v potrave ...take pesticidy ci tazke kovy v pode, tiez ziadne terno...