Mám dať návrh na zverenie malej ak nechcem výživné?

kkomplikovana
5. júl 2011

zdravím vás všetky, mám problém, s partnerom sme mali už ďalšiu škaredú hádku, jednoducho som zistila, že je neuveriteľne panovačný a rozmýšľam o rozchode. Je potrebné dávať súdu návrh na zverenie dcérky do mojej starostlivosti ak od neho nebudem žiadať nijaké výživné?
A bojím sa ešte, že partnerova matka na mňa navymýšľa klamstvá súdu, a že mi malú vezme. Prosím poraďte niekto !!!!

janinah
5. júl 2011

nežiadať výživné je v dnešnej dobe dosť nerozumné 😒 dobre si to rozmysli....
ohľadom návrhu ti asi napíšu dievčatá,čo tým prešli,ale ja by som sa radila s právnikom

maggie59
5. júl 2011

Myslím, že pokiaľ nie si nejaká fetáčka alebo asociál tak ti malú nevezmu. Presne o toto sa pokúšala moja našťastie uz exsvokra, tiež sa dotrepala do súdnej siene jak velka voda, že ona chce svedciť, ona ma k tomu čo povedať a pod. Sudkyna ju vyhodila s tým, že moc pozerava Súdnu sien v telke a ani ju nevypocula.Tak sa neboj.

kkomplikovana
autor
5. júl 2011

@maggie59
ale keď je tu aj taká možnosť, že súd navrhne striedavú starostlivosť...neprežila by som to...a nevieš mi poradiť, čo treba uviesť do návrhu?

kkomplikovana
autor
5. júl 2011

@janinah
na právnika nemám 😒

kkomplikovana
autor
5. júl 2011

@janinah
Ty by si pýtala, keby Ti partner povedal, že Ťa už viacej živiť nebude a prečo ma nepodporuje mama??? Nech si tie peniaze všetky zožerie, nechcem ani cent od neho 😖 😒

wolke7
5. júl 2011

@kkomplikovana vyzivne a opatera spolu NIJAKO nesuvisia!
1.) vyzivne nie je pre teba, ale pre tvoje dieta! tym, ze sa ho vzdas, obreas svoje dieta o peniaze. mozno si teraz urazena, kvoli tomu, co ti tvoj partner v hadke vykrical, ale mas pred sebou niekolko desiatok rokov pocas ktorych tie peniaze tvojej dcere urcite patria.
2.) starostlivost urcuje u koho sa dieta byva a zije, kto za neho pravne zodpoveda. ak po rozchode dcera zostane u teba, mala by si teda prave prevziat za nu aj starostlivost. to, ze ju dosten otec je ako uto uz bolo spomenute velmi nepravdepodobne. aj striedava starostlivost moze fungovat, iba ked sa dvaja dohodnu. na silu vam ju vnutit nemozu.

Takze, zacni veci riesit. Dieta do tvojej opatery a vyzivne podla prijmu otca! Takisto dohodnut cas na navstevy dcery s nim.

wolke7
5. júl 2011

@kkomplikovana este raz zrozumitelnejsie - ty si vyzivne nepytas - ono vyplyva tvojej dcere zo zakona!!! to je velky rozdiel, ktoreho si musis byt vedoma!

janinah
5. júl 2011

@kkomplikovana ako ti už napísali,výživné je pre /jeho /dieťa,takže tak....čím dalej tým viac peňazí bude dieťa potrebovať aj pri najväčšej skromnosti,tu nabok hrdosť a hnev a rozmýšľaj 😉
je možnosť aj bezplatnej právnej rady pre "nesolventných" je taký zoznam právnikov čo to robia /podľa miest/ raz som s tým niekomu pomáhala,hľadaj na nete

sisaha
5. júl 2011

@kkomplikovana so ziadostou o zverenie dietata do vychovy ti pomozu aj na UPSVaR kam patris podla miesta bydliska. zajdi tam, oni to pomozu spisat. Takisto ti pomozu so spisanim ziadosti o vyzivne. Nebud hrda, ako ti tu uz baby povedali, to vyzivne patri dietatu. A urcite by som si nepytala malo, ale podla vysky jeho prijmu a tvojich mesacnych vydavkov na dieta. pod 250 eur by som nesla. sud to aj tak este mozno okreše.. A zverenie do tvojej vychovy je nutne, aby si vedela na hocijakom urade zdokladovat, ze ty si jeho zakonny zastupca. Nehovoriac o tom, ze neskor ked budes pracovat, budes si uplatnovat na neho aj danovy bonus..

kkomplikovana
autor
5. júl 2011

ďakujem veľmi pekne, baby za podporu a dodanie odvahy, všetky ste mi veľmi pomohli.

kkomplikovana
autor
5. júl 2011

No nerozišli by ste sa s partnerom, keby Vám vykričal, že vás viac živiť nebude? a prečo moja mama si kúpila novú spálňu a bratovi a manželke prispieva a nám nič? čo nie je pravda, lebo mama mi dá vždy nejaké peniaze, keď sa zastaví. To si mám robiť zápisky a mu odovzdávať, že koľko kedy dala? veď to je choré....to by sme dopadli, keby si tak každý nárokoval na podporu rodičov,a ešte keď nie je ani príbuzný? a že on si už ako dlho na seba nič nekúpil, čo nie je pravda...on by chcel značkové. že on nemá peniaze, aby šatil mňa a Barboru??? to bežne tak fungujú manželstvá a partnerské vzťahy? mám toho dosť a prestanem vás živiť a ešte vám to s kopec nadávkami vykričím do tváre??? a reči typu, čo s tebou ešte robím, už ťa nechcem vidieť. a to nebolo prvý raz...ľúbim ho, ale s panovačným kontrolórom žiť nebudem!!!

sisaha
5. júl 2011

@kkomplikovana, no neviem, mas to tazke. ja by som po takychto slovach pomaly stracala lasku k nemu. Zjavne ho nezaujima ani jeho vlastna dcera a to je dost smutne. Jeho nemusi zaujimat ako a komu tvoja mama prispieva... Takisto mozu prispievat jeho rodicia jemu.. Ak sa mozem spytat tak ako byvate? vo vlastnom, v jeho, v tvojom byte? Mozno niektore ukony budu jednoduchsie ako by si cakala..

kkomplikovana
autor
5. júl 2011

@sisaha
v jeho byte byvame, co s tym?

sisaha
5. júl 2011

@kkomplikovana no to ja neviem, ty planujes odchod od neho... Mas to premyslene? mas kam odist?

kkomplikovana
autor
6. júl 2011

@sisaha keby som nemala kam ist, tak o tom nerozmyslam. pôjdem k mame, zije vo velkom dome s babkou a dvoma surodencami

sisaha
6. júl 2011

@kkomplikovana tak nacas odid a uvidis ako sa situacia vyvinie.. Mozno si tvoj partner uvedomi o co prisiel. Ale medzitym by som si dieta nechala urcite zverit do vychovy. Aby sa ti neskor nestalo, ze ti vezme dieta a ty nemas v ruke ziaden doklad

kkomplikovana
autor
6. júl 2011

No podnikla som prvé kroky, na upsvar mi ale povedali, že aj partner môže podať na súd návrh o predbežné zverenie do starostlivosti...a potom, čo keď mu to súd schváli ??? jeho matka je šialená, ona bude o vnučku bojovať...

sisaha
6. júl 2011

@kkomplikovana moze aj on poziadat, ale je velmi nepravdepodobne, ze by ju dali jemu a nie tebe. Musela by si byt nejaky asocial, alkoholik, alebo feťák. Inak nemá šancu. Poziadaj o to ty, zaroven aj o vyzivne a hotovo.

tomassuba
18. aug 2012

No ľudia, ja mám opačný problém... svokra perfektná žena, kvôli ktorej sa obesil vlastný manžel a zmanipulovala moju expriateľku proti mne. Výživné nechce, dcéru som nevidel 2 roky... s takýmito ľuďmi sa neoplatí hádať. Darmo som jej vysvetľoval písomne, že peniaze neposielam jej ale malej, darmo som sa jej snažil vysvetliť že má dcérka právo aj na otca..