icon

Ak máte zlý pocit z lekára, neváhajte a zmente ho

mony25
8. apr 2010

ahojte všetky tehulky a netehulky..🙂 Chcela by som sa s Vami podeliť o dosť intenzívny zážitok, ktorý ma konečne dokopal k tomu, zmeniť lekára. Som v deviatom týždni a pred dvoma týždňami som začala slabo špiniť. Lenže prešlo to aj do slabšieho krvácania a tak som hneď šla k svojmu lekárovi, že či je bábo ok. Že zbytočne stresujem, že je to normálne a bla bla. tak som sa ukludnila, chodila celý týždeň do práce a na veľkonočný pondelok som šla na záchod a to krvácanie bolo dosť intenzívne, tiež ma bolelo podbruško. Tak ma manžel odviezol na pohotovosť, že nech nič nezanedbáme. Tam bol super milý lekár, ktorý ma vyšetril, povedal, že to nie je až také normálne, treba to mať pod kontrolou, sledovať to a tak. Nasadil mi lieky a odporučil PN. Tak som šla na druhý deň k svojmu lekárovi, že som bola na pohotovosti, či mi vystaví PNku. No poviem Vám, choval sa ku mne jak k chudere, že môj stav si nevyžadoval pohotovosť a že lekári odtiaľ sú moc aktívny, že na čo sú mi lieky a vyšetroval ma tak, že som od bolesti na neho až skríkla, na čo začal hučať on po mne, že čo mám za problém.. Ješitný idiot dotknutý, že sa k môjmu stavu vyjadril iný lekár. Dnes som si bola vypýtať kartu, tak znova na mňa nahučal a bolo. Ak sa Vám čokoľvek nepozdáva na Vašom lekárovi, NEBOJTE SA A ZMENTE HO, lebo hentakí hajzli sa vždy vyfarbia a môžu možno aj ublížiť. Je dosť iných, skvelých doktorov, čo sa budú o Vás starať ako o svoju vlastnú.. Už dlhšie som o ňom pochybovala, no teraz už to bola posledná kvapka.. len dúfam, že sme to podchytili a to krvácanie čoskoro prestane.. držím všetkým palčeky..🙂

latvia
19. apr 2010

😔 😢

tinka349
Odpoveď bola odstránená
cicusinka
20. apr 2010

Mony25 Neviem co ti mam na to povedat.Tlacia sa mi slzy do oci.Je mi to velmi luto.Moc ti drzim palce.Az by si cokolvek potrebovala,sme tu PRE TEBA.Kiss mojka...

bocmanka
20. apr 2010

😵 mony, mne sa to stalo dvakrát, dvakrát som prišla o dieťatko, vždy v rovnakom týždni, v 8tt....
a pozri mám tri detičky...
hlavu hore,
my maminy to prežívame úplne inak ako naše polovičky...
ale bude dobre. nebooj
🙂 🙂 cmuk

jonki
22. apr 2010

jednoznacne zmenit...k lekarovi akemukolvek a hlavne ku gynekologovi v obdobi tehu potrebujete mat doveru 😉 ale menit s rozumom a hlavne na zaklade dobrych odporucani 😉
ja som si mojho gyn vybrala po navrate na Slovensko na zaklade odporucania mojej kamaratky a teda mala som z neho uplne iny pocit ako ona...a uz polroka som rozmyslala, ze treba zmenit...ale nastartoval ma az poslednou prihodou:
Koli zavratom, nauzee a zvracaniu ma obvodacka poslala na neurologiu...tam som povedala ze mi sice prvy den meska menstruacia ale test je negat...mudra stara pani doktorka povedala, ze kasle ona na testy...bud ma hospitalizuje alebo mam ist na gyn nech mi odoberu z krvi hcg a az potom ma moze ona vysetrit (co mne prislo ako velmi mudre a logicke) a moj drahy gynekolog mi vo dverach povedal ze on si mysli ze nie som tehotna, ze ked chcem mozem si zaplatit USG (neviem co tam chcel vidiet 14 den po ovu) ...tak som mu povedala ze ja nemam ordinovane USG ale odber BetaHCG a ze chcem aby mi to sestra na druhy den odobrala(kedze ten den uz robil len USG a mal tam inu sestru)...tak teda povedal ze moooozem prist ale ze on si aj tak mysli ze nie som tehu....

samozrejme ze som tehu a nastastie som mu neuverila...lebo by som vdaka nemu ohrozila mimi...hned ked som z laboratoria vedela vysledok testu zohnala som si novu lekarku a na dalsi den odniesla sestre papier, ze moja nova gynekologicka ziada o vyradeniez evidencie...pytala som si vysledok ale samozrejme ten uz nemohla najst tak som sa jej podakovala a povedala, ze si do labaku pojdem po opis. Az potom ju napadlo opytat sa ma aky vlastne ten vysledok bol...povedala som ze pozitivny....a bola veeeeelmi nasrdena preco teraz, ked som tehu menim lekara....tak som jej povedala ze nie som nic povinna vysvetlovat....to ju nastvalo este viac 😀 tak som jej povedala, ze lekar vylucil moje tehotenstvo medzi dverami a vdaka tomu som uz tehotna nemusela byt(kedze ma chceli hlavne rontgenovat), zapriala som jej pekny den a odisla....len skoda ze tam neboli ziadne pacientky aby videli s akym lekarom to vlastne maju do cinenia 😒

bocmanka
22. apr 2010

🙂 krásne si to jonki opísala a napísala..
😵 😵 😵
platíme si poisťovňu, takže sa môžeme slobodne rozhodnúť komu sa zveríme do rúk a kto sa bude o nás starať a doslova starať!!!

solida
22. apr 2010

jonki: tak to máš podobnú skúsenosť so sestričkou, ako aj ja 😠 . ja ked som si bola pre kartu, tak tiez tliachala o tom, ze to nie je fér, teraz odchádzat a menit doktora, a ksichtila sa okolo toho.a pritom som sa tak rozhodla kvoli sebe a bábatku. teraz som u iného doktora, som maximálne spokojná, doktor aj sestričky sú tam suprové. milé a najmä ochotné. dokonca som sa v čakarni dozvedela, ze nie som jediná, ktora odisla od predchadzajuceho dr., pre jeho ,,milé správanie".

valikal
4. máj 2010

babenky , ja mám problém , chcem odísť od gynekológa, našla som si nového - ústretovejšieho a predošlý odo mňa pýta poplatok 5 E vraj za administratívu. stretli ste sa s niečím podobným? Kartu mi osobne do ruky odmieta vydať.

bocmanka
4. máj 2010

🙂 kartu ti nemá prečo nedať do ruky...
nechápem..
a poplatok?
to už vôbec nie...
pošli manžela...ja ke´d čosi neviem vybaviť, pošlem manželíka a zrazu všetko ide..

latvia
4. máj 2010

bocmanka, nieje pravda ze jej nema co dat do ruky kartu, je vyhlasenie podla ktoreho dr nesmie dat do ruky pacientovi kartu, je to sice jeho zdravotny zaznam, ale je to majetok statu, ci jak to bolo povedane, uz neviem.niekedy sa do ruky davalo, a niekde aj dava, ale co sa par pacientom stratili karty, tak sa uz oficko nesmu davat.dr.ktory da pacientovi kartu do ruky moze vyfasovat mastnu pokutu....takze manzela ako zastrasovaca by som fakt neposielala... a poplatok tiez nieje protipravny, ci az 5 eur, to neviem, ale poplatok si moze pytat.
inac sa to robi tak, ze si pacient najde noveho gynekologa a ten posle staremu gynekologovi ziadanku ze chce kartu pacienta, stary dr musi poslat kartu do 7 dni.

latvia
4. máj 2010

§ 23
Odovzdanie zdravotnej dokumentácie a jej prevzatie do úschovy

(1) Pri zmene poskytovateľa z dôvodu odstúpenia od dohody o poskytovaní všeobecnej ambulantnej starostlivosti (§ 12 ods. 7) je poskytovateľ povinný preukázateľne odovzdať zdravotnú dokumentáciu alebo jej rovnopis do siedmich dní od jej vyžiadania novému poskytovateľovi, s ktorým osoba uzatvorila dohodu o poskytovaní všeobecnej ambulantnej starostlivosti.

bocmanka
4. máj 2010

🙂 tak si to upresnila,
každý dr. to ale berie inak,
takže neviem, mne zo skúsenosti nikde nerobili problém..s kartou a tak
ale môže byť, že lekár odmietne dať kartu vôbec, ak sa rozhodnete pre iného a od neho odchádzate..
je to na ľudoch, asi ako všetko

latvia
4. máj 2010

ako vravim, niektori dr daju kartu do ruky, to je uz na ich vlastne triko. ale podla predpisov je to tak, ako povedal doktor valikal.

krtica11
5. máj 2010

ahojte baby ja som pred par mesiacmi menila gynekologa kartu mi dal na zaklade papieru od noveho gynekologa.Nerobili mi žiadne problemy.

pici
5. máj 2010

valikal... ja mam tiez skusenosti s tym, ze kartu nevydavaju.. ale aj s tym ze k novemu staru kartu akosi neposlu... :D

a co sa tyka zmeny gynekologa, tento je moj 4ty :D

prveho som menila preto, ze som zmenila mesto... isla som k druhemu, ten okrem toho ze bol nesympaticky, tak ma posielal na milion vysetreni kvoli zvysenemu bilirubinu aj ked som ho prosila, ze ze rok dozadu, ked som odchadzala od svojho detskeho lekara k dospelackemu tak som vsetky tie vysetrenia absolvovala a posledne stadium bol gynekolog, ktory jasne vylucil ze hyperbilirubiniu nemam z brania HAK ale preto, ze som prekonala mononukleozu...

tak som si to absolvovala znova vsetko, stalo ma to dva tyzdne casu. od neho dva mesiace nepredpisane HAK a stresu ze otehotniem... a nakoniec sa niekam prestahoval, ani neviem kam a ani nedal vediet. no tak to co je za doktora nie?

tak som isla na podnet maminej kamosky k lekarovi novemu, ten bol fantasticky, starsi pan, sexuolog aj gynekolog, tak sme sa vzdy aj pobavili trosku. dal mi nejake prednasky, ale v dobrom slova zmysle... lenze potom mal nehodu a odvtedy po nom kupil ambulanciu moj sucasny doktor. a toho mi asi samo nebo zoslalo.

chodim k nemu dva roky, nikdy ma neodmietol so ziadnym problemom, ci uz fyzickym alebo psychickym, je mily, ustretovy, navyse neskutocny profesional... a som konecne nadmieru spokojna, lebo som vo velmi dobrych rukach...

s_o_n_i_k_e
17. máj 2010

Mám problém :((( potrebujem poradiť, chcem odísť od mojej gynekologičky, má veľa pacientiek a aj prístup sa mi nepáči, že je taký strohý :((( ale nechce ma ta nová SUPER doktorka, ktorú som konečne našla 🙂)) zobrať, že sú ako kamarátky a to sa nerobí, niečo v zmysle kolegiality :( ale tak tu svoju pôvodnu už nechcem,táto nová je fest super, strašne sympatické, a je mi veľmi smutno, že ma nechce zobrať :(. Jedine ako mi poradila, že by som si u nej zrušila uplne kartu, že by som bola bez gynekologa a potom prišla za nou, že som ako bez gyndy a by ma zobrala uplne ako novú pacientku, ale tak neviem aký dať dôvod môjho odchodu. :((((

zuzanockamt
17. máj 2010

ja na kartu cakam ... povedala mi, ze mam prist az po siedmich dnoch ... koniec koncov ma na to pravo ... a da mi len vypis zo zdravotnej dokumentacie

latvia
17. máj 2010

ziaden, povedz ze ides do ineho statu, ze si tam najdes gynekologa. kartu nechaj u starej, pytaj si len odpis z karty.

s_o_n_i_k_e
17. máj 2010

čiže vlastné poviem, že odchádzam do zahraničia a že nech mi dá odpis z karty a tym to končí? juj to by bolo super 🙂)) dakujem moc 🙂) a neviete či musím pak aj za doktorkou alebo to len so sestričkou všetko vybavím?

zuzanockamt
17. máj 2010

soni ... ja som bola aj u dokiny

s_o_n_i_k_e
17. máj 2010

:(( tak to zas bude....ojoj, vysvetlovať prečo :((( ☹

zuzanockamt
17. máj 2010

soni ... zvladnes ... a dovod nemusis udavat ... ja menim pocas tehu a prezila som 😉

bea1
17. máj 2010

Ahojte, ja sa sťažovať na gynekológa nemôžem, chodím k nemu už veľmi dlho - tak asi 10 rokov.
Máme teraz 10 mesačnú dcéru. Keď som ostala tehotná, bol veľmi milý, ústretový, potvrdil mi to s úsmevom na perách.
Vysvetlil mi a ako, dokonca mi spravil hneď na druhý deň ultrazvuk - a bol pri tom aj manžel. Všeko mu poukazoval, mala
som dokonca pocit, že sa mu venuje viac, ako mne. Každá poradňa bola super, mohla som prísť hocikedy, keď som mala
nejaký problém. Držím vám baby palce, aby ste našli tiež dobrého doktora (doktorku), zaslúžime si to. 😉 😎

latvia
17. máj 2010

sonike, mala by si to vybavit s doktorkou. v podstate jej ma byt ukradnute preco u nej koncis, proste sa jej podakuj za cas a ze chces len odpis zo zdrav.dokumentacie. mozes jej povedat ze ta k tomu vedu rodinne dovody, aj tak ju nema co zaujimat preco. proste chces a basta, slusne ju poziadas a tym to konci.

pici
18. máj 2010

presne ako hovori latvia. len mi sonike nejde ta logika moc do hlavy, ze tak ci ona budes chodi k doktorke ku ktorej chces a pre nu sa co zmeni, ked ta udajne kvoli kolegialite nechce vziat, by som jej povedala, ze kvoli profesionalite by nemala vobec riesit od koho k nej prichadzas

norikk
14. jún 2010

neda mi nenapisat....som nespokojna so svojim doktorom uz od zaciatku tehu...vsetci znamy aj v rodine si ho chvalia,ale to ja povedat nemozem...ten doktor uz ma svoj vek a to sa odraza aj na jeho praktikach a pristrojoch....do 10 tt ked som chodila na UTZ,som nevedela,ci som vobec tehu,lebo ten jeho UTZ nevedel poriadne ukazat malinke....bola som v napäti....ked som bola v 20 tt poradni,spytala som sa,ci nam povie pohlavie (ak by bolo male dobre natocene),tak on len ze, to je este skoro,ze to vidiet az v 30 TT....ze on mal pripady,co v 20 tt potartili....ze to sa este neda urcit....no s jeho predpotopnym pristrojom sa ani necudujem....teras som bola naposledy v 25 tt v poradni, povedal, ze to bude chlapec...a objednal ma zas o mesiac.....ale ziadne take,ze "pridte do poradne na lacno, caka vas glukozotolerancny test..." do poradne mam ist teda v 29 tt, co uz bude na ten test neskoro ☹ .....mam dojem,ze on nan posiela len mamicky, ktorym diabetes hrozi....proste nie som spokojna....navyse mam teras zapal a on mi predpisal cipky Betadine.... a v pribalovom letaku sa pise,ze sa v 2. a 3. trimestri nemozu!!!!!

norikk
14. jún 2010

ale inak,aby som mu nekrivdila,zakazdym mi robi UTZ,aj vysvetli co kde je,,,,no len to hrozne vidiet....

zuzanockamt
14. jún 2010

@norikk tak si mala zmenit uz davno, ked si nespokojna ... ja som menila v 20 tt a mam pokoj ... hoci to vraj nie je standardny postup pocas tehu, tak ale, ked nie som spokojna, preco by som mala cakat a menit az po tehu

zuzanockamt
14. jún 2010

inak ten test ti moze spravit aj v 30 tt ... u nas v teme su dve baby, co nan pojdu az v 30 tt

norikk
14. jún 2010

stahujem sa za chvilu,takze budem musiet zmenit tak ci tak