icon

Darujme matke samoživiteľke lepšiu budúcnosť - pomôžme jej splatiť dlhy

farmasi198
19. apr 2025

Dobrý deň

Skúsime šťastie hocijakým spôsobom.
Budeme vďačný za akúkoľvek pomoc, každý jeden cent je pre nás pomoc.

Všetkým ďakujeme aj za prečítanie ❤️

https://donio.sk/pomoc-matke-samozivitelke?utm_...

zmrzlinka2021
19. apr 2025

@farmasi198 čiže ty si si kvôli frajerovi zobrala úver a teraz chces, aby sme ti naň prispeli?

katka2602
19. apr 2025

Nič v zlom, človek nikdy nevie ako skončí ale toto??? Nabrať si pôžičky a potom žiadať ľudí o to, aby Ti ich splatili? Čakala som ženu, ktorá kvôli chorobe nemôže pracovať, alebo vdovu, alebo ženu, ktorá má choré dieťa. Toto je maximálna drzosť. A máš 3 deti a nemôžeš pracovať? Dôvod? Ja som dala syna do súkromnej škôlky, kde mi na platbu šiel celý rodičak, ale ostala mi celá výplata. A keď splatis dlžoby tak čo ďalej? Keď píšeš, že tvoj príjem nestačí ani na nájom?

heleninamama
19. apr 2025

Na toto nemám slov. Detí do profesionálnej rodiny, mater do roboty a otca do basy, kým obaja nesplatia všetko, čo kde komu pobrali. A oboch sterilizovať.
@farmasi198 Asociáli sa nám tu množia ako potkany. Nemáte vzdelanie, prácu, bývanie, žijete na dlh a nasekáte si bez rozmyslu tri deti. A teraz čakáte, že niekto vás bude živiť najbližších 20 rokov, lebo ste zistili, že vám to nevychádza.
Celé Donio je jeden veľký podvod, to je známe už dávno, ale takéto príspevky prerážajú dno. Výsmech všetkým slušným pracujúcim ľuďom.

saw_
19. apr 2025

@farmasi198 kde ste prehajdákali 35.000 € ? Ked je najom vyssi ako tvoj RP, z coho preboha zijete? Z coho kupis detom jedlo? Strasne mi je luto tych deti, nemozu za to, aky zivot im pripravili nezodpovedni rodicia.

sasa1310
19. apr 2025

@farmasi198 choď do práce. Tvoj ex nepracuje, nech je doma s dieťaťom a ty začni pracovať. Či čo čakáš, že peniaze namiesto banky teraz dostaneš od ľudí?

sisska96
19. apr 2025

Si mladá zdravá, choď makať. Deti do školy, škôlky, jasiel a rob. a nežobraj

heleninamama
19. apr 2025

@saw_ Peniaze prežrali, prebývali, prefajčili... Proste z pôžičiek normálne žili, tak ako Ty žiješ z toho, čo zarobíš... A samozrejme, nič nesplácali. To je taká mentalita. A teraz hrá samoživiteľku, lebo práve nad deťmi sa ľudia najskôr zľutujú. Deti tiež netreba ľutovať, jednak majú DNA po rodičoch a z toho nič dobré nebude a majú rodičov, určite aj starých rodičov, kopec tiet, strýkov podobného zmýšľania a takéto socky deťom doprajú - vyžobrú, ukradnú, zarobia na čierno a kúpia. Im ide hlavne o to, aby veritelia nedostali svoje naspäť. To nech zaplatí niekto cudzí. Mám s týmto druhom ľudí skúsenosti a predpokladám, že aj tento otec tak funguje. Preto oficiálne nepracuje. A matka sa na FB tiež neprezentuje ako sociálny prípad, keby jej deti fakt hladovali a sociálka klopala na dvere podnájmu, inak by sa snažila nájsť robotu. Skalica zas nie je taká diera, aby sa tam nedalo slušne žiť.

katka2602
19. apr 2025

@heleninamama mam silný pocit, že sa na samoživiteľku len hraje.

mia667
19. apr 2025

@farmasi198 peniaze si nabrala aj si si užila a teraz chceš aby ti ich niekto splácal?
Nechaj exekúciu a požiadaj o bankrot alebo pýtaj od toho čo si tie peniaze užíval spoločne s tebou.
Mam syna mentálne postihnutého. Do práce nemôžem a ani ma nenapadlo brat pôžičky aby sme si užili.

patta89
19. apr 2025

Mám, ale nedám...radšej prispejem chorým deťom...Máš zdravé ruky, aj partner - tak choďte do práce....A keď nežiješ s partnerom, tak nech platí na deti výživné...Pôžičky ste si nabrali, pôžičky si plaťte a nie žobrať od ľudí.

doriiis
19. apr 2025

Ani cent nedám lenivým ludom

alickapusinka
19. apr 2025

Jasne hned ideme všetký a všetci z MK prispievať pomahať lajdačke.Bez roboty s veľkými deťmi.Zdrava aj muž zdravi. Teraz tu ľudia na facebooku sa oklamali podvodnička že chora udajne onkologicka pacientka a nakoniec zdrava ako ryba a ľudia sa jej vyskladali takmer 200 tisc eur.A veselo sa im smeje do tváre. Uživa si frajerovi kúpila auto.Je toho plný facebook.Ked si vedela peniaze brať a napožičavať si musiš najsť spôsob ako ich aj vratiť. Ked si si napožičavala nás nikoho z MK si nevola aby sme TI ich pomohli miňať. Tak nežobri. Pochybujem že si slobodna matka. Prečo nedáš otca deti na súd o výživne.Lebo je lepšie žiť s cudzich penazi.Tak ako bankrot dostaneš tak ťa oddlžia a čo teraz.Aspoň si nebudeš môcť nič brať a nedaju TI žiadnu pôžičku ani od nebankovky. Nie si prva ani posledna. Nemáš nikoho kto by vám pomohol tvoji rodičia, rodina surodenci.Ale nikdy by som neprispela nikomu za jeho lajdačinu. Vidím že vyzbieraných 0.A tak by to aj malo ostať.Ubohe cez deti pýtať peniaze že nemáš na nič.Vziať si 35 tisic minuť na kraviny a plakať a žobrať na MK na to by ťa bolo.Máš zdrave ruky nohy ten tvoj tiež je zdraví ked si dokazal urobiť 3 deti s tebou.3 deti na dnešnu dobu je luxus pre tých čo sa pretlkaju.Treba ísť deti do školy do škôlky a TY do roboty.A ten tvoj nech TI plati výživne.Asi až tak zle si nežijete ked si platiš internet.Na foto donio nevyzeráš že triete biedu.Ked ste si išli brať pôžičky tak si musela vedieť že neskôr ťa dlhý dobehnu.Aj ked si bola mlada že si s nim chodila tak si nemyslela na buducnosť a aj napriek tomu máš máš 3 deti.Tak hor sa do práce a zarobiš a budeš po malých čiastkách platiť.Ked ste miňali peniaze spolu prečo spolu nesplacate.Všetký mami aj nemamičky musia chodiť do práce a ide to sú tu aj mamičky čo su slobodne same s dieťaťom a nepýtaju tu nič.Idu pracovať.

olimuc
19. apr 2025

Za sprostost sa plati. Sukromna skolka a do prace RD je pre tych, co si mozu dovolit sediet doma nie pre lenivu luzu, co sa mnozi geometrickym radom … ked vies rodit, mas si vediet aj zarobit. Z pozicky si si mala kupit kondomy.

veronicka1901
19. apr 2025

Ja vždy rada pomôžem, lebo ľudia sa ocitnú v rôznych životných situáciach. Ale toto prepáč, je trošku priveľa. Skákať treba vždy len do výšky svojho rozpočtu. Žena, Najmladšie dieťa podľa fotky už nie je bábätko, tak šup do práce a splácať postupne.

denkabemommy
19. apr 2025

@farmasi198 kamarátka ostala s 2 deťmi sama, ostali jej dlhy, ex sa na spoločnú hypo vykašľal, vieš čo? aby sa mala ona a deti dobre (bez zbytočných exekúcii a bez živorenia) odišla na pár mesiacov za prácou, zarobiť peniaze, zatiaľ sa jej o deti starala sestra. Už sú spolu a majú sa výborne (aj finančne). Aj to je možnosť, nesedieť na rodičovskej a ísť pracovať 😉

slavka1988
19. apr 2025

Juj ženy ale ste jej tu naložili:( ako pravda pravdu čas každá jedna co napisala ale nesmierne ľúto mi je detičiek.

nikaeli
19. apr 2025

@farmasi198 čo znamená zaplatiť školu, škôlku, krúžky? mohla by si uviesť konkrétne sumy? v akom veku sú deti? aké máš výživné? dlh by ti mal pomôcť splatiť expartner - riešila si to s právnikom? vieš, aj ja som bola istý čas samoživiteľka a popri práci som si ešte privyrábala. Čo robíš ty, kým sú deti v školách?

marca12
19. apr 2025

@farmasi198 bohuzial,kazdy si musi zjest taku kasu,aku si navaril. Mali ste vyskakovat do vysky vasich prijmov a nie zit z poziciek. Za hlupost sa plati. Co cakas,ze ty si budes hnit doma a ludia sa vam pozbieraju na dlhy? Treba sa k tomu postavit celom a zacat zarabat,dohodnut si splatkovy kalendat,ziadat sudnou cestou vyzivne na deti...

marca12
19. apr 2025

@slavka1988 Aj mne je luto deti,oni chudiatka nemozu za to,akych maju rodicov. A vsetko si to odnesu prave tie deti.

cezpat
19. apr 2025

@farmasi198 Vyskúšaj kontaktovať poradňu komplexnej pomoci (sú v rôznych mestách), venujú sa aj dlhovému poradenstvu.

1sally12
19. apr 2025

Riadna drzosť toto😳

sasa1983
19. apr 2025

Bože, ja tak dávam mesačne okolo 30 eur na tieto príbehy. Človek chce prispieť,. Ale zas kto normálny si dnes narobí 3 deti omg. Sú ľudia so zlým osudom, onkologicke ochorenie..

ayato
19. apr 2025

@heleninamama to donio si podľa mňa absolútne neoveruje čo za výzvu zdieľa. Mne sa najviac páči tá , ktorá má zabezpečiť financie na víza pre manžela 😃 na víza peniažky nie sú, aké výlety a fľaša vodky na každom zábere mladej mamičky byť musia.

katka2602
19. apr 2025

@ayato pozrela som si pár výziev, mám pocit, že tam ak keby človek napísal, že chce letieť na mesiac tak to zverejnia. Niektoré sú naozaj na smiech a čisto ľudia skúšajú, či im niekto niečo nepošle.

ayato
19. apr 2025

@katka2602 tak tak 😃 mám pocit, že je tam viac fiktívnych alebo teda neopodstatnenych výziev ako takých čo to naozaj potrebujú.

saw_
20. apr 2025

@heleninamama mne to hlava neberie, ked si predstavim, ze ta suma bola polka nasej hypoteky. To je inak sila, do takychto podmienok si zadovazit tri deti. Nam rodicak nepokryje naklady ani na jedneho skolkara.
Autorka, ja som isla skor do prace a dieta do jasli, a to nie sme ani ziadne socialne pripady. Byt doma bez prace je pre teba luxus, takze vybav jasle a hladaj robotu, aby si mala dat detom co jest.