icon

Pomoc pre deti bez domova na Ukrajine

3. feb 2025

Ahojte mamicky, prosim vas potrebovala by som pomoct. Stredoskolak Matyas založil zbierku na pomoc detičkám bez domova na Ukrajine, mal uz aj viacero reportazi na TV JOJ. Vyrába spolu s kamarátmi sviečky, ktore ohrievaju tieto deti, kedze elektrina funguje len na 2 hodiny denne a preto by som vás chcela poprosiť o pomoc, kedze vosk je veľmi drahý, tak je založená zbierka, prosim pomôžte ako len mozete, každý cent mu pomoze 💛💛

Tu najdete zbierku: https://donio.sk/ukrajina-2025

https://www.facebook.com/share/v/1BDzLktYUJ/

milanemila
5. feb 2025

@stanulienkat uplna strata casu komunikovat s pani vyssie, mne pripada ako z Melmaku vystrelena 🙈

jaja20
5. feb 2025

@stanulienkat Dejepis by si sa mala doručiť ty 🙂
Kedy začali v Európe pomáhať Američania a kto za nás bojoval dovtedy.
Prípadne stačí, keď si porovnáš, koľko vojakov stratilo vo vojne Rusko a koľko USA.
Ale škoda reči s tebou... nazrela som do tvojho profilu a je mi jasné, odkiaľ vietor fúka... Si si očividne zmýlila mamičkovské tehotenské fórum s politickou propagáciou...

stanulienkat
5. feb 2025

@jaja20 tak si aj dostuduj ako a s kym zacala vojna. Velmi draho sme rusakom za to zaplatili.
A ano, venujem sa aj politike, kedze tehotna nie som a debilne otazky si viem zodpovedat aj sama a nemusim ich hadzat do fora.

bubuska
5. feb 2025

@igiana .. Maria Antoinetta:….ved nech jedia koláče…

jaja20
5. feb 2025

@stanulienkat Všetko vieš, fórum nepotrebuješ...
Tak teba je tu vlastne škoda 😁

stanulienkat
5. feb 2025

@jaja20 tak.tak..

xckaretxxx
5. feb 2025

@jaja20 napísala si to naozaj trefne, vystihla si to.

zuzanita1609
5. feb 2025

@stanulienkat 🤭 ja by som to tak nenapísala,ale je mi sympatické,že sa úprimnosťou a faktami "nese..š. 😁👍.

hiro
5. feb 2025

@jaja20 "Chlape, chlape... A čo napríklad presunúť tie deti do inej časti krajiny?" To je aká iná časť keď bombardujú celú krajinu?

hiro
5. feb 2025

@jaja20 "Kedy začali v Európe pomáhať Američania a kto za nás bojoval dovtedy.
Prípadne stačí, keď si porovnáš, koľko vojakov stratilo vo vojne Rusko a koľko USA."
Pomáhať začali v septembri 1940. To bolo v dobe keď ešte Stalin bol ďalšie roky spojencom Hitlera.
A koľko stratili je len ukážkou ako si vážia životy svojich občanov. Stalinovi bolo jedno koľko ich zomrie. Tu máš lopatu a bež do prvej línie. Keby nedostali tanky, lietadlá, vlaky, nákladné autá, potraviny tak by boli porazení.

jaja20
5. feb 2025

@hiro Presne ako Ukrajina teraz.

oblecenie99
5. feb 2025

Keď už sa doučiť dejepis, nebol kedysi akýsi pakt že Ribbentrop-Molotov... ?

jaja20
5. feb 2025

@hiro A ešte poprosím info, či si odvčera niečo prispel na tie sviečky alebo tu len konverzuješ?

hiro
5. feb 2025

@jaja20 Ukrajina svojich vojakov necvičí? Nezabezpečuje im najlepšie zbrane? Stalin posielal do vojny aj deti dokonca slúžil aj 6 ročný.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Sergei_Aleshkov
A zdá sa že Putinovi už aj dochádzajú vojaci keď si musel požičať tisíce severokórejčanov.

jaja20
5. feb 2025

@hiro Zabezpečuje im ich eú a iné krajiny. Inak by už dávno bolo po vojne.
A teda prispel si Matyasovi alebo tu len politizuješ?

hiro
5. feb 2025

@jaja20 Neprispel. Rozmýšľam že asi som zgrloš čo sa týka zbierok. Prispievam málo a nie často. Naposledy čo pamätám tak som prispel na Čiernhorskú železničku lebo ma to vytočilo ako môže jeden developer chcieť zničiť naše dedičstvo.
Konverzujem.

jaja20
5. feb 2025

@hiro To mi stačí, ďakujem.

hiro
5. feb 2025

@jaja20 "Zabezpečuje im ich eú a iné krajiny. Inak by už dávno bolo po vojne."
Presne ako sovietskemu zväzu vtedy. Hádam že to s odstupom rokov hodnotíš že to bolo správne rozhodnutie aby neboli porazení. Inak by bolo po vojne a Rusko by teraz neexistovalo.

stanulienkat
5. feb 2025

@jaja20 Vidíš... takže vlastne Američania podporou Rusov predlžovali vojnu.🙄 Aké hlúpe, však?😁 Mas pravdu, mali sa na nich vtedy vysrat. V 68. by nas aspon neokupovali a nemuseli by sme im 40 rokov sluzit. Ale ti hnusni amici im davali zbrane, peniaze, aj jedlo. Lebo by pokapali od hladu. Naštuduj si aj deväťdesiate roky- Američania dovážali v rámci charity žrádlo do Ruska, lebo tam ľudia kapali. Prosím pekne v deväťdesiatych rokoch!!! Na to im boli dobri, ze? Určite nájdeš na tube o tom dokument .Asi si len neuvedomujes, co pises a v dejepise su medzery.

jaja20
5. feb 2025

@hiro Ak ideš až do takej hĺbkovej analýzy,tak ak by nebolo 1.svetovej vojny a následných udalostí, tak by ani neexistovala ČSR a vo WW2 by nemuseli teda nikoho brániť a nemuselo za našu slobodu vyhasnut toľko ruských životov...

jaja20
5. feb 2025

@stanulienkat A ty si zopakuj matematiku pre 1. stupeň ZŠ,lebo opakovane píšeš, že od 68 nás okupovali 40 rokov 🙈
To vychádza až do r. 2008.

hiro
5. feb 2025

@jaja20 "neexistovala ČSR a vo neexistovala ČSR a vo WW2 by nemuseli teda nikoho brániť a nemuselo za našu slobodu vyhasnut toľko ruských životov" noo, brániť? 40 ročné podrobenie ktoré nasledovalo... Asi by bolo lepšie keby vtedy ušetrili životy a nechali američanov nech môžu ísť ďalej a by sme boli oslobodení nimi...

stanulienkat
5. feb 2025

@jaja20 ty cítaj s porozumením . Píšem, že od 68 nás okupovali, ale slúžit sme im museli 40 rokov- od skončenie druhej svetovej vojny, z vďačnosti. 😄Prečítaj si čo sa tu pod ich vedením dialo v 50.a 60. rokoch. Vraždili tu ľudí, zatvárali nevinných, posielali ich do pracovných táborov, nebola sloboda slova, nesmelo sa cestovat, čistky....Co zavelili v ZSSR, to sa muselo vykonat. To ozaj neovládaš históriu? Alebo si počula babku, že za komunistov bolo dobre, lebo mali co jest a to im stačílo k šťastiu?

stanulienkat
5. feb 2025
stanulienkat
5. feb 2025
jaja20
5. feb 2025

@stanulienkat A ty si koľko prispela na ten vosk? Alebo koľko teplých svetrov/ ponožiek uplietla pre ukrajinské deti, ktoré sa musia hriať pri sviečkach? Či iba tliachať vieš?

stanulienkat
5. feb 2025

@jaja20 by si sa cudovala...

lonely66
Odpoveď bola odstránená
jaja20
5. feb 2025

@stanulienkat Veď napíš. Keď máš toľko energie a času sem vypisovať,tak tá informácia len podporí ľudí, čo ti tu lajkujú, alebo žeby nie?
Na tom telefónnom čísle si potom ľahko overím, koľko € mu prišlo na účet po založení tohto príspevku od 4.2.
Či niekto aj reálne prispel alebo len bezvýznamne " konverzovali "...

tetapetra
5. feb 2025

@jaja20 ja len k tvojmu príspevku 17:37, Rusi/ sovieti napadli toľko krajín, že ani USA sa nechytajú.