Pomôžme mladej rodine prekonať finančné ťažkosti
Prosím ak viete pomôcť alebo poznáte niekoho kdo by mohol pomôcť mladej rodine z problémami momentálne su bez práce a nedarí sa im nájsť novú prácu a dostali vysoký dlh v ročnom zúčtovaní za elektrinu táto zbierka je oficiálne overena cez DONIO nemajú ani auto a preto je velmi ťažké si nájsť prácu na dedine kde momentálne žijú keďže tam je zla dopravná situácia a otec chodí po všetkých pohovoroch ale vždy chcu buď skúsenosti alebo to auto keďže vo vela firmách za začína o 5:00 a doprava v takomto čase je tam nemožná a veľmi obmedzená ale stale sa nevzdávajú že sa dostanú z najhoršieho posielam link pre každého kdo vie pomôcť : https://donio.sk/pomoc-z-vysokym-uctom-za-elekt...
V ktorych firmach sa zacina pracovat o 5tej? Zacina sa o 6:00, a to presne z toho dovodu, aby sa aj ludia z dedin bez auta vedeli dostat do fabriky. Moja mama chodila roky do prace do krajskeho mesta autobusmi. A tento tu bude vypisovat bludy, ze sa to neda. Ale chapem, nejaku vyhovorku si musel najst. Akurat nabuduce nejaku uveritelnejsiu poprosime🙂
@patrike no chudatka ubohe, vsetci im robia zle, nikto ich nema rad, nikto im nepomaha.
Dospeli ludia, podla foto minimalne tridsiatnici a nevedia si dat zivot dokopy. Utecu z BA do Levic do rozpadnuteho domu, kde pankovi nikto nenuka robotu, nevie sa tam dopravit, bla bla bla. To je tak ked niekto nerozmysla.
@anonym_1004a2 Taky utek a reci o ohrozovani vychovy syna, to su najskor nejaki sektari, antivaxeri a pod. Ved nech autor temy napise, o co presne ide.
@anonym_1004a2 Taky utek a reci o ohrozovani vychovy syna, to su najskor nejaki sektari, antivaxeri a pod. Ved nech autor temy napise, o co presne ide.
@patrike Zbytocne cakas na odpoved. Pan zobrak tu len dava tieto zobracenky. Vzdy je k tomu diskusia a ani slovo nenapise.
Musite byt vsetci hned hnusni a utocni?
Sak kto nechcete tak nedavajte ani euro a uz ..
Nikomu z vas nezabil rodinu, kto chce pomoze a kto nie tak rolujte dalej... a menej zloby. mier s vami
Nikomu z vas nezabil rodinu, kto chce pomoze a kto nie tak rolujte dalej... a menej zloby. mier s vami
@anonym_de19b1 No posli mu aspon 500e. Chudacikovi😬
@anonym_de19b1 No posli mu aspon 500e. Chudacikovi😬
@anonym_f60910 Mozno to jeho zena sem pisala teraz, ze menej zloby 😀.
@anonym_de19b1 viac ľudí mu dali rady a prácu ponúkali, ale on radšej bude sedieť doma na riti a žobrať peniaze.
@anonym_f60910 Mozno to jeho zena sem pisala teraz, ze menej zloby 😀.
@anonym_6c9402 jasné 🤣 dalsia mudrost dna. nepoznam tu rodinu ale jak citam vase komenty tak kyvem hlavou aki zli ludia vedia byt, ja ak chcem tak niekomu pomozem a ak nechcem nepomozem ale nebudem nikoho dehonestovat..
@anonym_6c9402 jasné 🤣 dalsia mudrost dna. nepoznam tu rodinu ale jak citam vase komenty tak kyvem hlavou aki zli ludia vedia byt, ja ak chcem tak niekomu pomozem a ak nechcem nepomozem ale nebudem nikoho dehonestovat..
@anonym_de19b1 Ty si sem prisla urazat 100% ludi v tejto diskusii. Dehonestujes nas 😀.
@anonym_de19b1 viac ľudí mu dali rady a prácu ponúkali, ale on radšej bude sedieť doma na riti a žobrať peniaze.
@kalifka poznas ich? Ako ziju a cí maju alebo nemaju pracu?
@anonym_de19b1 a ako si pomohla? Poslala si 10€? A dalej?
@anonym_de19b1 toto nie je jeho prvý príspevok na MK, čo sem dotyčný pridal...
@kalifka nesledujem to tu pravidelne,to by som asi nerobila nic ine len zizala na konika ,,,, ale mozno su to ozaj ludia bez penazi v tiesni, neviem kde zije ale mozno fakt nema kde pracovat (ak nechce odist do zahranicia,no tam tiez nikto na neho necaka). Nevieme ci je nema zdravotne tazkosti on alebo zena... prilis malo viem, tazko hodnotit. Ludi v tiesni bude viac a viac s tymi vladnymi opatreniami... niekto "žobre", iny rovno vylupi bankomat, kradne atd
Ale ja osobne nezvyknem utocit, ak nechcem niekomu pomoct slovne ci hmotne, tak rolujem dalej
@kalifka nesledujem to tu pravidelne,to by som asi nerobila nic ine len zizala na konika ,,,, ale mozno su to ozaj ludia bez penazi v tiesni, neviem kde zije ale mozno fakt nema kde pracovat (ak nechce odist do zahranicia,no tam tiez nikto na neho necaka). Nevieme ci je nema zdravotne tazkosti on alebo zena... prilis malo viem, tazko hodnotit. Ludi v tiesni bude viac a viac s tymi vladnymi opatreniami... niekto "žobre", iny rovno vylupi bankomat, kradne atd
Ale ja osobne nezvyknem utocit, ak nechcem niekomu pomoct slovne ci hmotne, tak rolujem dalej
@anonym_de19b1 Vsak si sem prisla ako voda, a vsetkych nas v diskusii urazala, aki sme zli. Ako ze nezvyknes utocit? Mala si poslat eura a neutocit na nas. Asi vieme preco tomuto panovi piseme co piseme. Stale tu dava linky na zobracenky. Dostane vzdy vela rad. Nereaguje. Zmazu mu. Zalozi novu zobracenku. Ty jedina si to nepochopila a utocis. Scrolluj dalej. A ak chces posli mu aj 100 eur.
@anonym_de19b1 tebe o čo potom tu ide? Nič o ňom nevieš a ideš nám tu dávať kázne. Si predstav, že ani ja nie som tu celé dni, ale jeho človek neprehliadne. Možností na prácu má on veľmi veľa, ale ani jednej sa nechytil. Naša firma má sídlo v jeho meste a tak niečo viem o pracovných možnostiach.
Potom mu pomôž a roluj ďalej 😉
Čítala som podmienky na donio. Vraj si overujú, či z príspevku zaplatia to, načo im prispievajú. Ale nemajú teda ošetrené to, kto každý si takto môže vyžobrať peniaze. Ľudia súcitia, hlavne, ak sú tam aj deti...naivita. Veď to môže každý takto nastaviť dlane. Namiesto zaplatenia za elektrinu kúpim auto a blbý národ sa mi vyskladá na dlhy. Pôjdem na dovolenku, nezaplatil nájom, veď niekto sa nájde, kto pomôže...a toto nikto nerieši, či sa ten človek vôbec snaží niečo urobiť preto, aby sa mal lepšie, aby si pomohol k lepšej budúcnosti, ľahšie je vyžobrať, požičať...strápniť sa na 90 dní ja donio a mám 2000e len tak, bez námahy. Čo by som ráno vstávala o 5tej a cestovala do práce, keď mi stačí sledovať pohyb na konte 🙄
Čítala som podmienky na donio. Vraj si overujú, či z príspevku zaplatia to, načo im prispievajú. Ale nemajú teda ošetrené to, kto každý si takto môže vyžobrať peniaze. Ľudia súcitia, hlavne, ak sú tam aj deti...naivita. Veď to môže každý takto nastaviť dlane. Namiesto zaplatenia za elektrinu kúpim auto a blbý národ sa mi vyskladá na dlhy. Pôjdem na dovolenku, nezaplatil nájom, veď niekto sa nájde, kto pomôže...a toto nikto nerieši, či sa ten človek vôbec snaží niečo urobiť preto, aby sa mal lepšie, aby si pomohol k lepšej budúcnosti, ľahšie je vyžobrať, požičať...strápniť sa na 90 dní ja donio a mám 2000e len tak, bez námahy. Čo by som ráno vstávala o 5tej a cestovala do práce, keď mi stačí sledovať pohyb na konte 🙄
@kavasmliekom ako to kontrolujú? Henten vyžobral na drevo na kúrenie minulú jeseň.Čiže elektrinu nepoužíval na kúrenie.......tak ako minul tolko elektriny.....
@kavasmliekom ako to kontrolujú? Henten vyžobral na drevo na kúrenie minulú jeseň.Čiže elektrinu nepoužíval na kúrenie.......tak ako minul tolko elektriny.....
@rozculena veď to sa pýtam. Aj ja si môžem pýtať na auto, a potom im pošlem faktúru vyplatenú, že som naozaj minula peniaze na auto. Načo šetriť, robiť, keď sa mi môžete poskladať?
@rozculena napíšem to radšej anonymne. Tu na Mk je žena, ktorá má choré dieťa. Jej muz je taký lenivý ako voš. Pracujeme v jednej firme. Toto je jeho už xta práca a v každej robí po nejakom obdobi zbierku. Dávnejšie pracoval u kamošky( presnejšie podnikanie jej muža) okradol ich a ona mu vo svojej práci stihla spravit zbierku. Často tu pridava fotky s dieťaťom. No a k podstate. Toľko zbierok koľko mal oni to už je ozaj cez. Spravili si z toho zárobkovú činnosť. Bavíme sa o vyšsich sumách nie o 300 eurach. A ďalšie veci sem nechcem písať. Keby však ľudia tušili nepošlú im ani euro.
@rozculena napíšem to radšej anonymne. Tu na Mk je žena, ktorá má choré dieťa. Jej muz je taký lenivý ako voš. Pracujeme v jednej firme. Toto je jeho už xta práca a v každej robí po nejakom obdobi zbierku. Dávnejšie pracoval u kamošky( presnejšie podnikanie jej muža) okradol ich a ona mu vo svojej práci stihla spravit zbierku. Často tu pridava fotky s dieťaťom. No a k podstate. Toľko zbierok koľko mal oni to už je ozaj cez. Spravili si z toho zárobkovú činnosť. Bavíme sa o vyšsich sumách nie o 300 eurach. A ďalšie veci sem nechcem písať. Keby však ľudia tušili nepošlú im ani euro.
@anonym_a54926 a preco ju tu neoznacis? Ma tu oficialnu zbierku? Ci pyta 2%?
@anonym_a54926
Vieš, dala si nejakú informáciu do vetra a ako máme s tým naložiť? Rovno napíš, o koho ide, aby sme vedeli, že nemáme prispievať.
@anonym_a54926 Das nick?
@anonym_a54926
Vieš, dala si nejakú informáciu do vetra a ako máme s tým naložiť? Rovno napíš, o koho ide, aby sme vedeli, že nemáme prispievať.
@anonym_13b69c ono by to nebolo tazke zistit, moze ich tu byt len niekolko... Ale potom clovek sa rozhodne, ze neprispeje radsej nikomu, co ked ten zvoleny je takyto... Potom skoda pre tie ostatne, co neklamu.
@anonym_13b69c ono by to nebolo tazke zistit, moze ich tu byt len niekolko... Ale potom clovek sa rozhodne, ze neprispeje radsej nikomu, co ked ten zvoleny je takyto... Potom skoda pre tie ostatne, co neklamu.
@anonym_8b9df5 neoznačim ju.
@anonym_13b69c Ty s tým nemusíš naložiť nijako.
@anonym_8b9df5 netvrdím, že klame. Ozaj má choré dieťa. Chcela som len napísať,že za tie roky všade toľko zbierok a keby mal ten chlap aspoň snahu pracovať, ale on sa pracou nepretrhne. Načo? Veď dostane zadara.
@anonym_8b9df5 neoznačim ju.
@anonym_13b69c Ty s tým nemusíš naložiť nijako.
@anonym_8b9df5 netvrdím, že klame. Ozaj má choré dieťa. Chcela som len napísať,že za tie roky všade toľko zbierok a keby mal ten chlap aspoň snahu pracovať, ale on sa pracou nepretrhne. Načo? Veď dostane zadara.
@anonym_a54926 bolo mi jasne, ze neoznacis. Ale tak skor ci neskor sa to prevali. Je mi luto toho dietata.... Takto mohli ist peniaze priamo na terapie, co potrebuje. Teda, mozno aj nejake absolvuje, co ja viem 🤷
Takychto ludi bude pribudat a pribudat.
@anonym_139063 preco by malo pribudat a pribudat ? Toto je taaak stary folklor, vypisovat pesimizmy ..."uvidite ..do roka" a pod. Aj tu na MK. Uz vela rokov.
@janko2015 ako vznikol ten nedoplatok?
@rozculena píše v priloženom linku "Náš domček nemá kúrenie ani pec, preto sme si dočasne kúpili elektrický ohrievač. Ten však nedokáže vykúriť celý dom, a aj keď stál málo, náklady na elektrinu stúpli o viac než 100 € mesačne. V izbách je často len okolo 18 stupňov a býva nám veľmi chladno, najmä malému Jankovi.".
Tak celý rok asi neplatili za elektrinu alebo niekoľko mesiacov a majú taký dlh. Veď ľudia sa im pozbierali na piecku a keď im ostanú peniaze ,tak kúpi ešte drevo .
Tak bohvie ,či kúpili nakoniec.
nedoplatok 1100 e ?
My platíme za elektr. 50e/mesiac. sme obývaný dom kde idú notebooky, kotol bez elektr. tiež nepôjde, svietime, práčka sa točí , sušička tiež ide, mikrovlnka, pečieme tiež koláče ....
ako si dokázal mať taký veľký dlh ????
@anonym_e25fce Náš domček nemá kúrenie ani pec, preto sme si dočasne kúpili elektrický ohrievač. Ten však nedokáže vykúriť celý dom, a aj keď stál málo, náklady na elektrinu stúpli o viac než 100 € mesačne. V izbách je často len okolo 18 stupňov a býva nám veľmi chladno, najmä malému Jankovi.

Citujem z inej zbierky, mne to pripada ako vyplakavanie nejakych sektarov alebo dusevne chorych, to nebude nahoda :
S rodinou z oboch strán sme prerušili kontakty, pretože ohrozovali zdravý vývoj a morálku nášho syna. Ostali sme sami a snažíme sa zvládnuť všetko, čo život prináša, vlastnými silami.Ja už rodičov nemám žiadnych a manželova strana sa nas snažila od sameho začiatku rozdeliť kvôli finančnemu blahobytu nechceli aby sme si založili rodinu chceli len aby nosil im peniaze a nemal žiaden život začali nas prenasledovať robiť nam zo života peklo nevažia si ani to že maju zdraveho vnuka mame velmi tažky život museli sme utiecť doslova z mesta aby sme mali ako tak pokoj kupili sme najlacnejši dom aky sa dal ale potrebuje hrozne veľa rekonštrukcie
@patrike no chudatka ubohe, vsetci im robia zle, nikto ich nema rad, nikto im nepomaha.
Dospeli ludia, podla foto minimalne tridsiatnici a nevedia si dat zivot dokopy. Utecu z BA do Levic do rozpadnuteho domu, kde pankovi nikto nenuka robotu, nevie sa tam dopravit, bla bla bla. To je tak ked niekto nerozmysla.