Aké následky hrozia za šoférovanie bez vodičského?
Ahojte , je mi z tohto blbo ale bohužial sa musím opýtať aj na takúto otázku a radšej v anonymite kedže nieje sa čím chváliť.
Dcéra (21) šoférovala bez vodičského . Samozrejme zastavili ju štátny policajti náhodná kontrola. Šoférovala úplne predpisovo , nenafúkala alkohol , no žiaľ začať robiť vodičský mala v pláne o 3 týždne .. nedostala na mieste ani pokutu , policajt povedal že nič tak katastrofické neurobila keďže sa nikomu nič nestalo a že to je od ních všetko a ďalej ju budu kontaktovať iný kompetetní . A tak sa aj stalo . Volali z dopravného inšpektorátu a má o pár dní príst na výsluch .
Chcem sa opýtať viete aký trest ju môže čakať?
Je to velmi dobré dievča , nikdy snou neboli problémi no stalo sa a ja sa chcem pripraviť na to čo bude
Od koho teda dostala auto aby jazdila v premávke?
No tak si priprav peniaze, dcéra nech sa pripraví na to, že tie testy si bude môcť opakovať minimálne rok, len už nech netrenuje jazdy v premávke a nemala by ani na letisku.
Pravdepodobne dostane zákaz vedenia motorového vozidla na pár rokov.Plus nejaká pokuta.Takze ak si ten vodičák spraví bude jej ihneď zadržaný.Ak ju chytia opakovane prúser bude vacsi.
Bez urážky,ale tvoja dcéra si zarába na veľký problém.A nemôžeš sa vyhovárať ani na mladicku nerozvážnosť.Ma 21 rokov a rozumu veľmi málo.
To by bolo v poriadku,keby nešlo o život a jej budúcnosť.
Ako mohla ísť predpisovo keď nemá vodicak. To je prvý predpis, ktorý má dodržať keď sadne za volant. Budete radi, keď dostane iba pokutu.
Takže dcéra sa naučila predpisy, zaplatila si kondičné jazdy, požičala auto a napriek tomu, že na to mala štyri roky, si namiesto toho neurobila vodičák? Toto sa úplne vymyká môjmu pochopeniu. A obávam sa, že rovnako nebudú chápať ani kompetentní. Toto nie je o pokopnuti sa a nedomysleni, toto je ťažký mamvpicizmus a hrubá ignorácia predpisov.
A inak tiež nechápem.Ked ona je tak dobrý šofér a vy tak coolovi rodičia už mala mať 4 roky vodičák vo vrecku.Nieco tu nesedí
@luliu tak sa pozri na štatistiky, koľkí s opravnením šoférovať denne spôsobia nehody. Aj smrteľné. Ja som vedela tiež šoférovať dávno predtým než som si išla robiť vodičák, ale nikdy som nejazdila v premávke. Rozdiel by medzi tým ale určite nebol... Mali sme chalupu s obrovským oploteným pozemkom, kde ma to otec naučil. Načítať si predpisy bola oproti tomu úplná maličkosť.
Mam pocit, ze rovnako ako v tejto diskusii na slovensku ludia zlahcuju aj ked soferuju ozraty. Ved to tu aj tak vyzera, kazdy jeden den... 🙄 Bude mat pokutu a zakaz a dufam, ze ju to zaboli tak, ze ju to odradi v buducnosti robit podobne sprostosti. Ved to je dobre dievca ako pises, tak by malo mat aj sebareflexiu a ty rovnako.
A prečo vôbec sadla za volant? Co ju k tomu viedlo?
Vôbec neznieš prekvapene z toho že tvoja dcéra ukážkovo šoféruje bez vodičáku. Asi to nebolo po prvý krát, že? Až také dobré dievča zjavne nebude keď nemala problém vedome porušovať zákon a zjavne pravidelne.
@autor: pozri, darmo to tu zlahcujes.
Ked sa tu ohanas ako "predpisovo soferuje" tak bud pravidelne bez toho vodicaku chodila a vy o tom viete, alebo ste totalne ignorantski rodicia.
Ano, decko sa krasne na starom letisku a na online testoch nauci predpisovo chodit v premavke. A na tom starom letisku, koho auto tam mavala na tie super "treningy"?
Gratulujem k zodpovednosti. Pravdu vies len Ty, ale uz z toho co si pisala je to chore. Takze ak toto nie je vymyslena tema, velmi dobre dievca je 21 rocna nezodpovedna zaba, prepac, a vy ste tak trochu ignorantski rodicia, kedze ste o vsetkom vedeli.
A by som chcela vidiet jak sa tvaris keby Ti niekto zrazi velmi dobre dievca - Tvoju dceru - nejaky 20rocny fagan v pozicanom / ukradnutom aute bez vodicaku, ktory trenoval jazdy na starom letisku a jeho rodicia o tom vedeli. Co mu na to povies? "To nic chlapce, nic si z toho nerob zabit/zrazit ju mohol aj hocikto s vodicakom". Ina situacia uz, ze? Ale to teraz zaslepene nevidis. Byt to moje decko tak nech ma lekciu do konca zivota, a nie ze zanho este orodujem a pomaly vybavujem, a zastavam sa chudatka, ze to je len mladost pochabost.
Ja som dostala zakaz na 40 mesiacov 🫣 ale to bolo 18 rokov dozadu
@colsami lepšie by som to nenapísala.
Mne nie je jasne, prečo ste toto dovolili, dlhodobo ju nechali šoférovať, ved nech sa dievča naučí. Na to je autoškola. Jasne, bežne chlapci ukecaju deda a na poľnej ceste si trochu zašoferuju, ale ona vyslovene pracovala na tom, aby sa všetko naučila sama, platila niekomu, nech ju necha jazdiť, brala si niecie auto. Prečo toľká snaha obísť systém a pravidla? Máte na to nejaké vysvetlenie? Môj syn, puberťák, tiež ma v kotrbe predstavy, že to by mohol byt dobrý nápad, kedy tedy si to skúsiť, ale hned ako bude môcť, berie sa robiť si vodicak. Ona proste robí všetko pre to aby jazdila, ale úplne odignoruje, že vodicak musí mať? V tom veku? To chcela byt za frajerku, že keď si ho konečne pride robiť, že niekto tam z nej padne na rit, že ona už všetko vie?
Tak to si dobre zavarila,občas počúvam od starších aké sú dnes deti rozmaznané,do školy ich vozime ,pred školou čakame,ja osobne kvôli takýmto vodičom,aj ked ma zvládnute testy,vie pravidla,oprávnenie jej musí dať autoškola,nemala vstupovať na vozovku pokiaľ nemala vodičský preukaz,mňa prekvapuje aj policajt ,nič katastrofického sa nestalo,ja by som dnes asi dakovala že jej náhodou nik nevbehol do cesty,a nie aký trest ju čaká
Tak to majú tí ľudia super schopnosti, keď šoférovaním na jednotke, dvojke na nejakom opustenom letisku sa z nich zrazu stane rutinný šofér v premávke, len na smolu presne na ten prvý a posledný pokus ich chytia... ledaže to už nebolo prvýkrát v tej premávke bez vodičáku..... ;)
Nebudeme sa hrať na nevinné, asi skoro každého naučil otec/frajer a pod. pohnúť sa z miesta.. ale tak no... Toto už ani nie na autorku, ale všeobecne, na margo minulých diskusii o zákazoch v škole nosiť náramky, či netolerancii dovoleniek počas školského roka: zaradíme aj toto do kategórie "deti učím, aby neposlúchali každé jedno blbé pravidlo slepo"...? Veď koniec koncov, slečna (materiálne) šoférovať evidentne vedela, možno lepšie, ako všetci, ktorí okolo nej prešli s vodičákom, čo tam po nejakej formalite a zbytočnej byrokracii... Kde je hranica vykašlania sa na predpisy?
Už ti iné naložili, nechajme to tak, dcéra má poučenie do života. Aby som aj odpovedala na otázku: mám kamoša, ktorého takto v 18-stke chytili v čase, keď už ten vodičák robil, na nejakej poľnej ceste či hrádzi na skútri. Čo si spomínam, tak viem, že na ten vodičák si ešte počkal nejakú dobu.
Presne tak ako píšu vyššie pokuta a zákaz šoférovania. Už len dohliadnuť aby to nespravila znova.
2000 otazok bez jedinech chybičky? Tak to je vyborny vysledok- az na to ze bez platneho vodicskeho dokladu nema pravo viest motorove vozidlo po komunikaciach. Tato otazka jej asi usla. Ta najpodstatnejsia otazka cislo 2001.🤣. A moze mat problem.takze aj trest- mozu jej zamietnut robit skusky na urcitu dobu.
Môj synovec šoféroval tiez bez vodičku...dostal zákaz na tri roky a pokutu
Ty kokos naozaj úžasné dievčatko, treba jej dať medailu, ako rodič vidím, že ju ešte podporujete v tom, tak moje dieťa keby toto spraví, tak žiadne také obranovanie, že vedelo otázky a podobne bla bla bla, akože ja by som riadne naparila za takéto móresy nech sa spamäta dievča aj rodicia, normálne by som basu dala na pol roka a peňažný trest fajnový, tam by ju ta dobrota prešla a aj rodiča kto jej dal auto drzana rozmaznana riadne
Ocko jej teraz dáva takéto tresty🤣, no môj ocko pracoval celý život ako dosť vysoká autorita v cestnej doprave a toto by mi v živote nedovolil. Hneď po narodeninách ma zobral na prvú hodinu a jazdu s inštruktorom. Takže aj vy sa sami seba pýtajte, čo sa stalo s vami, že ste ju nepodporili a nezaplatili jej tie skúšky už dávno. Jej trest bude aj váš. Nie je trest ju teraz skúšať z otázok. Trest bude, že vás odvezie oficiálne až bohviekedy.
A to, že si to slečna rieši takto je zvláštne, ešte som o tom nepočula. Načo platiť navyše, keď je taka šikovná, mudra ....ved rovno oficiálne jazdy.
baba mohla mať už dávno urobený vodičák. Aký trest bude mať, taký bude mať. Tvrdé poučenie, ale tak zaslúži si. Za chyby sa platí. A toto je obrovský prúser, toto ani nechápem ako si niekto môže dovoliť jazdiť bez papierov.
@zuzinka888 túto otázku "nevedela" alebo "nepochopila"

Aby sme to zhrnuli: hrozí jej finančná pokuta od 300 Eur vyššie + zákaz činnosti + pokuta pre majiteľa vozidla