Aké následky hrozia za šoférovanie bez vodičského?
Ahojte , je mi z tohto blbo ale bohužial sa musím opýtať aj na takúto otázku a radšej v anonymite kedže nieje sa čím chváliť.
Dcéra (21) šoférovala bez vodičského . Samozrejme zastavili ju štátny policajti náhodná kontrola. Šoférovala úplne predpisovo , nenafúkala alkohol , no žiaľ začať robiť vodičský mala v pláne o 3 týždne .. nedostala na mieste ani pokutu , policajt povedal že nič tak katastrofické neurobila keďže sa nikomu nič nestalo a že to je od ních všetko a ďalej ju budu kontaktovať iný kompetetní . A tak sa aj stalo . Volali z dopravného inšpektorátu a má o pár dní príst na výsluch .
Chcem sa opýtať viete aký trest ju môže čakať?
Je to velmi dobré dievča , nikdy snou neboli problémi no stalo sa a ja sa chcem pripraviť na to čo bude

Len nejak este stale nevieme z kade mala dcerenka auto... ta vzorna zlata :D
Osobne by som ju rozthla ako zabu, a dalsi rok dva by pekne chodila autobusom, nech vie, co su to pravidla.
A k trestu.. tak mastna pokutka a kludne aj zakaz soferovat. TO sa dozvie az po vysluchu, predpokladam, ze jej to pride pekne pisomne potom domkov, ako prekvapko, mozno pod stromcek.
Po jazdeni na letisku si dievca trufne do premavky? Same? No to urcite, a teraz tu o cervenej karlulke
@liv1 trufne, ja mam v rodine xy ludi (ale ked tak spominam tak aj spoluziacka na gymly isla hotova do autoskoly:DD mohla by poucit aj instruktora), ktori v pohode soferovali uz predtym ako isli do autoskoly a ta bola naozaj len "proforma" pre nich. A isli by aj do premavky (v podsate ti starsi kedysi aj isli 🙄 ale to bola ina doba), len maju rozumcek a vedia co by bolo, keby ich chytili alebo sa nieco stalo ...
@maranco Hlavne,ze urobila vsetky otazky bez chyby😂 Akurat tieto 3 toto sikovne a dobre dievcatko preskocilo. A matka spokojna aku ma sikovnu dceru,ze sa uci jazdit za 3e/h na letisku a este aj usetria za vodicak👏 Co si sa neopytala policajta,co jej hrozi,ked si tam za 4 min.bola??
@maranco len tak schválne keď robíš testy teraz len tak. Spravila si bez chyby?
Môj švagor ako mladý, robil si iba vodičák a mal haváriu na motorke. Zákaz robiť si VP mal na 5 rokov. Stále mi to príde pochopitelnejšie, že mladí machrovali na poli s motorkou ako, že si niekto bez VP zoberie auto a vtrepe sa do premávky. A asi nie prvýkrát. K ostatnému sa ťažko vyjadrovať. Ja mám synovca, od mala s autami (brat je automechanik). Jasné, že po poliach u našich na samote skúšali šoférovať, aj na letisku, aj predpisy vedel, aj autá opravovať a preto, hneď ako sa dalo si robil vodičák. Aj napriek tomu, že je dobrý šofér, a už aj mal VP si nikdy nedovolil do 18 sadnúť sám do auta, keďže tam je podmienka osoby staršej a s VP. Tomu sa hovorí dodržiavanie predpisov.
Na súkromnom pozemku ju kontrolovali policajti, to sa mi nezdá.
To musela byť nejaká riadna cesta, štátna.
A na šoférovanie je podmienka mať vodičský, nie že ona pozná predpisy ukážkovo.
Oni si pozreli stav, priestupky aké urobila a teraz si bude niesť následky ako každý iný, pokuta + zákaz činnosti na niekoľko rokov.
Môže dostať návrh na 3 mesiace do väzenia . Pokutu dostane určite a ešte k tomu si zlizne zákaz robenie vodičského na minimálne 4 roky.
Bez vp by som to davala natvrdo aspon na par mesiacov. Poznam par pripadov a ani jeden sa nepoucil. Takze .. skoda, ze ja o tom nerozhodujem 😅😅😅
@lenkasarka keď chceš poďme si urobiť spolu test a porovnáme výsledky
@maranco aleee veď ja som to nemyslela v zlom. Dcéra nedávno robila vodicak a ja bez problémov priznam,že z 500 otázok som mala niekoľko chýb. Nebudem sa tu hrať na Einsteina,že som ich dala 2000 bez chyby,lebo to tak nie je.
Spôsobila len priestupok, ak nemala udelený zákaz alebo odobratý vodicak nespôsobila nehodu a podobne dostane možno pokutu nanajvýš
@simca06022011 ja neverim, ze jedna zena bez jedinej jazdy s niekym v premavke, sa po jazdeni na parkovisku vyda do premavky a sama. Proste neverim. Jedine, ze by uz v tej premavke predtym s niekym bola.. a to uz je o inom
Autorka, je uplne jedno ako svoju dceru obhajujes ze vie perfektne soferovat a ze nic zle neurobila. Ma 21, vedela, ze bez vodicaku jazdit nesmie a takisto si sama vedela nejakym sposobom zohnat auto. Myslim, ze si teda za vzniknutu situaciu bude vediet aj sama niest dosledky...
Prečo ešte nemá vodičak, keď toto všetko ovláda? Naša ma 15 a už sme sa doma bavili o tom ze na 17-te narodeniny dostane peniaze na vodicak
@doriiis áno mohla mať vodičský už 4 roky , namiesto toho keď dokončila školu , dobrovolne deň čo deň bola doma a starala sa o svojho brata ktorý skončil v 15 rokoch na vozíčku , popri tom si dokončovala školu externe . Ženy , ja som nepovedala že je dobrá dcéra kvoli tomu čo spravila , všetci sa na ňu hneváme urobila chybu a za tú ju nik neobhajuje.
Ďakujem Vám ktoré ste odpovedali konkrétne na moju otázku . Poúčanie dostala doma , nepotrebuje ho od vás
@lenkasarka
@lenkasarka Einstein očividne nieste , inak by ste vedeli že tomu nieje tak dávno čo sa menili testy za oveľa tažšie ;) nie také ako boli kedysi .
Pragmaticky - urobila zbytočne veľkú chybu. Nejdem posudzovať aké boli pohnútky, to je na vás. Ako tu písali viacerí, pokute sa zrejme nevyhne, nech čaká 300 až 500 EUR ak je inak bezúhonná. Od výsledku toho výsluchu závisí to, či dostane aj trest zákazu činnosti, alebo nie. Ak mala rozumné dôvody na jazdu (odvoz k lekárovi a pod.), tak trest môže byť miernejší. Uvidí však, či si na možnoť urobiť vodičák počká ešte minimálne jeden, dva alebo možno aj tri roky. A ešte jedna vec. Nech ju ani nenapadne sadnúť do auta po tomto incidente, pokiaľ si neurobí papiere. Ak ju znovu chytia, tak v takom prípade jej hrozí basa natvrdo.
@iwesska dalšia premúdrelá , policajt odpovedal len že sa jedná o priestupok a zvyšok sa rozhodne na výsluchu . Akúkoľvek pokutu by sme zaplatili na mieste , no pokutu nedostala žiadnu
Tak jej treba, sorry ale na toto nemám slov, maximálna drzosť a “dobrovôľa”.
Priestupok bude riešený na dopravnom inšpektoráte v správnom konaní, v takomto prípade policajt na mieste nedáva pokutu.
Nie je to výsluch, ale ústne pojednávanie.