Aké následky hrozia za šoférovanie bez vodičského?
Ahojte , je mi z tohto blbo ale bohužial sa musím opýtať aj na takúto otázku a radšej v anonymite kedže nieje sa čím chváliť.
Dcéra (21) šoférovala bez vodičského . Samozrejme zastavili ju štátny policajti náhodná kontrola. Šoférovala úplne predpisovo , nenafúkala alkohol , no žiaľ začať robiť vodičský mala v pláne o 3 týždne .. nedostala na mieste ani pokutu , policajt povedal že nič tak katastrofické neurobila keďže sa nikomu nič nestalo a že to je od ních všetko a ďalej ju budu kontaktovať iný kompetetní . A tak sa aj stalo . Volali z dopravného inšpektorátu a má o pár dní príst na výsluch .
Chcem sa opýtať viete aký trest ju môže čakať?
Je to velmi dobré dievča , nikdy snou neboli problémi no stalo sa a ja sa chcem pripraviť na to čo bude
@autorka a tak načo sa tu chodíš vypytovať sprostosti, ked vám bolo jasne povedané ze ju čaká výsluch, a teda všetko potrebné sa dozvie mladá tam? Tu teraz nadavas na ženy co ti píšu, ale oni ti môžu a majú právo napísať co chcu/co si myslia... Tak keď nechceš vedieť ze č osi kto mysli o tvojej hlúpej dcére, načo sem chodíš a pýtaš sa nás, laikov na niečo, co nevieme ako bude, ako dopadne? Lebo verím ze nikto rozumný a pricetny nemá takúto skúsenosť vrámci svojho dieťaťa.... (teda dúfam ze nemá)... Aj keď anonymne, ale si ukázala len to ze si hlúpa.. Toť vse
Neviem kde si nabrala,že neviem aké sú testy. Skús si ešte raz prečítať čo som písala. Nie ja niesom,ale ty ocividne svoju dcéru na Einsteina povysujes. Ja som robila vodicak pred 23r moja dcéra tento rok tj. Nedávno a predstav si čuduj sa svetu viem,že sa testy menili a viem aj to narozdiel od tvojej dcéry a teba,že za volať si môžem sadnúť až keď mám v ruke platný vodičský preukaz. Takze nech dostane taký trest aký si zaslúži a možno aj tebe padne hrebienok,lebo si arogantná ako šľak.
nedostala pokutu, lebo ju dostane v správnom konaní na ODI a dúfam, že aj zákaz činnosti.
a čo si vlastne riešila na a mieste s policajtom ty? si bola účastníkom konania??
no nebola.
21 ročná je plne svojprávna. sa pokakala lebo jazdila bez VP. zrazu.
Stále si nenapísala kto bol taký zodpovedný že jej dal k dispozícii auto na jazdenie v premávke? Ten starý pán čo má letisko? Podplatila ho a dal jej svoje auto v ktorom dovtedy trénovala?
dcéra si môže pripraviť odpoveď na otázku, kto jej dal kľúče od auta. Bola sama v aute? To jej ešte môže priťažiť. Budú posudzovať tento priestupok z viacerých hľadísk, hlavné je všeobecné ohrozenie... Výšku pokuty resp. iný trest bude vedieť až po pojednávaní. Neexistuje dôvod, pre ktorý by si mohla do auta sadnúť bez VP.
Ja vôbec nechápem prečo si ten vodičak nespravila keď všetko ovláda a prečo považovala za normálne ísť do premávky zrejme nie prvýkrát. Ale hlavne, že vie zavolať mamičke keď ju zlý policajti prichytia. Namiesto testov by som ju doma prerazila.
@maranco áno všetci sa odvolávate na to že ju autorka nazvala veľmi dobrou na čom nevidím nič divné, možno je to fakt prvý prúser ktorý urobila. Nič to však nemení na tom, že pochybujem že jej niekto dospelí dal kľúče a auto. Nevieš ako to je, možno doteraz nerobila žiadne problémy, možno sa chcela ukázať pred kamarátmi (čo ju neospravedlňuje) ale možno bola naozaj odteraz bezproblémová
@natall113 áno jasné doma zobrala kľúče a išla a ja som za 4 minuty prišla za ňou na metle ..
jazdila opakovane bez VP, až ju zastavila policajná kontrola.
keby spôsobila dopravnú nehodu bez VP to by bolo iné kafe.
toľko sa chodí s krčahom po vodu....
@mondolina no, ale si predstav, je v strese, možno v šoku a teraz si dievča sadne do auta, na ktoré nemá VP, bez skúseností. No ako asi dopadne jazda? Ak RZP mešká, zavolá susedovi, rodine, sadnúť nemôže za volant. Ale súhlasím s Tebou, myslím, že jej dajú trest na dolnej hranici, Tiež si myslím, že to nebola jej prvá jazda "na ostro".
Dostane pokutu plus si tak skoro VP neurobi.
Mna za 12 rokov zastavili 2x, doklady nepytali len davali fukat. Ako sa hovori, nahoda je svina...
@maranco a vás do toho čo odkial mala auto ? Ste len zvedavá krava , pretože opovedáte otázkou namiesto toho aby ste ste bola ticho keď neviete odpoveď na to čo som sa pýtala. Ja viem odkial mala auto , od toho kto sedel vtedy vedľa nej . Polícia sama povedala že do papieru ktorý jej na mieste dali uvedieme že majitel vozidla o tom nevedel , pretože by mal na výsluchu z toho horšie ako ona .
Autorka ukľudní sa, ľudia majú v dnešnej dobe aj viac áut takže nemusela si ísť na metle...ja som nenapísala že to urobila na 100% percent ale napísala som čo si myslím
Napísali, že majiteľ o tom nevedel !!!
V tom prípade si ešte prečítaj
Neoprávnené používanie cudzieho motorového vozidla
""Polícia sama povedala že do papieru ktorý jej na mieste dali uvedieme že majitel vozidla o tom nevedel , pretože by mal na výsluchu z toho horšie ako ona .""
Preboha a ty ( plus tvoja dcera) si s tym suhlasila??? 🤦🤦🤦 Ved to je pre nu este horsie
len sa zamotávajte ešte viac.
Takže policajt zapísal v podstate klamstvo, z ktorého vyplynie, že dcéra to auto ukradla? Trochu blbe, nie?

@liv1 on mal zadrzany vp a pod vplyvom sadol do auta, nabural, nafukal cez 2 a siel si posediet