Aké následky hrozia za šoférovanie bez vodičského?
Ahojte , je mi z tohto blbo ale bohužial sa musím opýtať aj na takúto otázku a radšej v anonymite kedže nieje sa čím chváliť.
Dcéra (21) šoférovala bez vodičského . Samozrejme zastavili ju štátny policajti náhodná kontrola. Šoférovala úplne predpisovo , nenafúkala alkohol , no žiaľ začať robiť vodičský mala v pláne o 3 týždne .. nedostala na mieste ani pokutu , policajt povedal že nič tak katastrofické neurobila keďže sa nikomu nič nestalo a že to je od ních všetko a ďalej ju budu kontaktovať iný kompetetní . A tak sa aj stalo . Volali z dopravného inšpektorátu a má o pár dní príst na výsluch .
Chcem sa opýtať viete aký trest ju môže čakať?
Je to velmi dobré dievča , nikdy snou neboli problémi no stalo sa a ja sa chcem pripraviť na to čo bude
To je síce milé autorka,že dcéra sa tak obetovala ale mi prosím ťa nehovor,že za 4 roky nebolo času si spraviť vodičák.
Autorka z tvojich vyjadrení ide dojem,že ste buď všetci z rovnakého cesta a robiť ( si) problémy takéhoto typu vám príde normálne,alebo ste všetci takí jednoduchší.A to si myslím,že je pravdepodobnejšie.
Mladá si spravila krásny záznam.Dost nahovno štart do života.Nevyhovaraj sa a neospravedlňuj.Postav sa tomu celom a priznaj si,že máte všetci prúser.Dcera to je jasne,že prečo a vy ako rodičia ste niekde spravili chybu
Nečítala som všetke komentáre len tvoje odpovede . Takže neviem či ti kto napísal dačo konkrétne no za takéto niečo bude mať zákaz robiť vodičák a myslím že dávajú aj zákaz viesť motorové vozidlo a to musí počkať kým jej vyprší platnosť zákazu aby mohla ten vodičák vôbec začať . Je otázne koľko jej dajú zákaz možno podľa toho čo by povedala keby sadla za volant že niekomu ide o život .alebo mu treba hneď nejakú zdravotnú starostlivosť tak by ten trest mala menší ako keby povedala šla som len zaviesť kamarátku , niečo do obchodu atď
A ďalšia vec majiteľ auta by mal niesť následky prečo tvoja dcéra ? Lebo teraz z toho bude mať väčšie peklo ona ako on
Tak ešte my sme kravy čo? To je úroveň.....
Tak mala čas chodiť jazdiť a učiť sa súkromne, ale nemala čas to urobiť oficiálne lebo sa starala o súrodenca?
Tak mala ten čas na neoficiálnu prípravu venovať tej oficiálnej.
Za seba. Teória 100%, jazdiť viem, ale nemám istotu v premávke. Presne ako niekto písal prázdna cesta je niečo úplne iné ako keď tam sú ostatní účastníci.
Ako ja hovorím, nemám problém riadiť, len tie ostatné auta mi tam vadia a cyklisti a autobusy....
Keď s nou sedel v aute ten co jej to auto požičal, zrejme bol hrdina aj s dcérou, kým ich nečapli. Keď sa tak stalo, zrazu už si upravujú skutočnosť, aby to pasovalo.
Ja som raz niekde čítala, že vtedy hrozí pokuta okolo 300€ a zákaz šoferovania neviem, či nie na 5 rokov, takže až tak v pohode to nebude. 😅
"Polícia sama povedala že do papieru ktorý jej na mieste dali uvedieme že majitel vozidla o tom nevedel"
Dobreee, takze na nu ten dobrak kto sedel s nou v aute este nasil kradez? Tak to neviem ci bude priestupok...
Bude mať záznam do budúcna si myslim
...my sme mali pokutu za diaľničnú..(6x fotene)....750 eur.......neviem v akom rozsahu bude pokuta....ale tak si myslim ze zaznam urobia
no a este ten dobrak co jej pozical auticko z toho nic mat nebude? :D ale z dcéry teda urobis aj kvazi zlodeja na policii?
Zbytocne si na vsetkych agresivna. Ten clovek,co bol vedla nej /predpokladam otec,alebo priatel/ je dobry blb,ked jej dal do ruk zbran bez papierov. Ona je sice svojpravna a zodpovedna za svoje konanie,ale spolujazdiaci je spolupachatel. Co bol sfetovany/ ozraty a ona sa ho ponukla odviezt domov? Nato,ze ma brata na vozicku ma dost malo rozumu. Lebo keby to niekde napakovala,zabila si spolusediaceho,nebodaj niekoho ineho,tak by skoncila za mrezami.
@autorka mat tvoju dceru pretrhnem ju jak hada! V zivote by na auto ani nepozrela a pokutu by si pekne zaplatila sama a urcite by som ju z toho pruseru netahala. Dufam, ze dostane vysoku pokutu, zakaz soferovania dozivotne a mozno si posedi ale ako sa vravi. Za blbost sa plati
A kto vie ci to si nebola aj ty dcera
@autorka kašlite na testy z autoškoly, s dcérkou potrebujete IQ testy 🤣🤣🤣🤣 a že majiteľ nevedel že mu zobrala auto, čiže krádež a jazda bez vodičského 😃😃😃
@misiak7777 a take ,,dobre dievcatko" to bolo 😂
@misiak7777 No veru, to bude teraz pre ňu priťažujúca okolnosť, že majiteľ nevedel, že zobrala jeho auto, on sa z toho celého vyvliekol.
Ale policajti to asi robili preto, lebo videli, že aj mladá, aj mama sú neskúsené.
To im ona taký zápis nemala podpísať.
,,policajt povedal, že nič také katastrofálne neurobila” 😀😅😀😅
stavila by som sa, ze toto je rodinka, co sa snazi so vsetkym vydrbat. ved naco davat 1000 eur na vodicak, ked na starom letisku ujko dava jazdy za 3 eura... ? nuz, nastastie na nich tentokrat doslo... dufam, ze to dopadne spravodlivo.
Fuuuha tak keby teraz niekto poslal celú túto diskusiu na políciu, tí by rýchlo zistili o koho sa jedná a problém by mal nakoniec aj policajt. Alebo túto diskusiu už aj sledujú. 😁
@evaachesa preceňuješ Slovensku políciu 😉
Dcera bude asi taka dobra a slusna, ako matka sa vyjadruje k prispievatelom tu (resp. jednemu) :D
@lenkasarka 👍😁
Jasné, my všetky sme tu kravy. A ty, autorka, utekaj so svojou dospelou! svojprávnou! dcérou na výsluch, a tam uveď do zápisnice, že ona je dobré, múdre dievča a má brata na vozíčku. Ak si myslíš, že u policajtov nájdeš viac pochopenia ako tu, si hlupaňa.
@vevesh V Nemecku? Si si istá?
V Nemecku je jazda bez platného vodičského oprávnenia považovaná za vážny priestupok a môže byť trestne stíhaná. Tresty zahŕňajú:
1. Pokuta – Pokuty za tento priestupok môžu byť vysoké, často dosahujú niekoľko tisíc eur, pričom presná výška závisí od individuálnych okolností a závažnosti porušenia.
2. Odňatie slobody – V závažných prípadoch alebo pri opakovanom porušení zákona môže byť uložený trest odňatia slobody až do jedného roka.
3. Trestné body v registri – Priestupok sa zaznamená v centrálnom registri (tzv. Fahreignungsregister) v meste Flensburg, čo môže viesť k ďalším sankciám, ak vodič získa ďalšie body za iné priestupky.
Ak ide o jazdu bez vodičského oprávnenia, pretože vodič nikdy nemal vodičák, je to ešte prísnejšie trestané než len jazda s pozastaveným alebo expirovaným oprávnením.
@raffaella ano, poznam par ludi, co takto islo. Jeden vodicak mal, len nie nemecky- velka pokuta nebola, lebo Jobcenter. Jeden to obkecal, stihanie bolo pozastavene a zvysok dostal podmienku alias financnu pokutu, ktora vysla dost nizko vzhladom na nizky prijem🫣🤷♀️🤷♀️🤷♀️ale ani jeden z nich nenarazil, len boli pri kontrole prichyteny bez vodicaku. Inac v nemecku ani nedostanes pokutu, pokial vodicak mas, len ho nemas pri sebe- daju ti papier, kde ho mas prist ukazat a vybavene...😀
@autorka si zla a agresívna žena, zahladena len do seba, obhajujes to co dcérenka vyviedla a ešte tu aj všetkým nadavas. Vás dve nechcem nikdy stretnúť na cestách, nikde, ani len na bicykloch, ja mam vodičak cez 11 rokov a aj niečo dosť najazdené, aktívne jazdím s dieťaťom, boh vás varuj aby tvoja dcéra s takou "zodpovednou mentalitou"niekoho ohrozila v premávke na živote.. obe aj s tou úžasnou mudrou dcérou ste mega trubky.
@soraya25 nemala odobrať vodičak, aký? Keď ešte nemala žiaden? A tak dlho ešte ani mat nebude. Toto nie je, že zabudla doma doklady a dáku jej len blokovú pokutu, keď nenafukala, tak môže dôjsť aj domov. Tu ona nemala čo vôbec sadnúť za volant. Ani jej to normal nikto umožniť.

toľko klamstiev, že uverím aj tomu, že mladá sedela v aute sama.
neverím, že by policajt prišiel s takouto verziou.