Ako najdlhšie ste boli na úrade práce?
Kolko ste boli najdlhsie na úrade práce... vlastná skúsenosť ale skúsenosť známeho... poznáte niekoho kto bol dlhšie ako 2 roky?
je vobec daka hranica kolko sa moze byt na UP?
poznam a mozu sa hanbit. ale to bude komplexnejsi problem. kto je umyselne dva roky evidovany, tak mu to tak vyhovuje, jeho vec.
Ak je niekto evidovany tak dlho a vyplakava, ze nie je robota a nadava na stat, tak to su dost jednoduchsi ludia.
ja som bola dva mesiace. ach, hrozne som sa citila ale zas schudla som paradne 🙂
Na úrade práce môžeš byť skutočne koľko chceš, koľko uznáš za vhodné, respektíve kým ti nenájdu prácu. Ak odmietneš, vyradia ťa. :D Ale časovo obmedzené to istotne nie je. Ja osobne si teda neviem predstaviť byť nejako dlhodobo nezamestnaná a nerobiť nič. Niekedy sa inak ale nedá, no. Najviac som bola dva mesiace asi a išlo ma poraziť.
@lija22 schudla z coho? z toho behania po pohovoroch? 🙈
Byt dlhsie na urade prace ako 6 mesiacov je paradna hamba a totalna lenivost a vychcanost cloveka
Najdlhšie som bola 2 týždne. Kým mi vôbec niečo stihli poslať mala som ďalšiu pracu
takisto ako pancemicke OCR a pandemicke rodicaky (2020)...;) pretoze vsetko je to zneuzivanie systemu..kedze toto predtym nebolo...a zeny to vyuzivaju ako sa da...a ano to su tiez zadarmo peniaze..
a zneuzivanie systemu?
skor mi pride ze tento stat povoli minimalnu mzdu taku , ktora nepokryje ani inflaciu a ked ide clovek na pohovor , nukaju mu plat, ktory mal v roku 2007...nonsense...
to je zneuzivanie systemu ....zamestnavatelia zneuizvaju system tiez.
alebo ta nutia robit na zivnost rovno a tym si panove myju ruce....
Je otázka. Úväzok, vzdelanie, nároky, deti?
Nikdy. Prepadla by som sa od hanby.
Ani jeden jediný deň za celý život
Ja som sa minuly mesiac zaevidovala...bola som sa pytat v jednom obchode hladali predavacku tak len dohoda a byt na telefone jed budu potrebovat zavolaju no mozu sa strcit...boa som sa pytat v kuchyni tak na 4 hodiny na zmluvu zvysok na ruku no super zamestnavatelua
Ja poznám viac ľudí, skor žien ako mužov, ale vobec si nemyslím, žeby sa mali hanbiť. V meste, odkiaľ pochádzam jednoducho práce skutočne niet. Mladí ľudia roky húfne odchádzajú do hlavného mesta alebo zahraničia.
Ja som bola dva mesiace najdlhšie, lebo mi skončila jedna práca a začala druhá ktorú som mala dohodnutú až po tých dvoch mesiacoch.. teraz keď mi skončilo obdobie keď som bola na neplatenej RD som bola na úrade práce mesiac a našla som si novu pracu..
Akože baby čo sa tu vyjadrujete ako by ste sa hanbili čo i len za deň, uvedomujete si čo píšete ? Viete vôbec čo je úrad práce a ako funguje? Ja fakt nerozumiem za čo všetko tu ženy dokážu urážať a ponižovať.. ja sa zase hanbím za také osoby..., 😒
Ja tiez nikdy (mam 35 a pracujem od 20), poznam vsak cloveka co tam bol snad 3 roky a medzitym nacierno robil rozne fusky (stavebnictvo), usetril plno penazi na odvodoch.Ked ho poslali na nejaky pohovor, tak ho narocky domrvil aby ho nevzali..
Ja som bola 8 mesiacov a tie čo píšete že je to hanba sa môžete tak akurát samé hanbiť za taký primitívny názor... Nemáte očividne ani potuchy že dnes sa niekde zamestnat je zázrak a ak nemáte .známosti tak ste v pecku... Ja som poslala desiatky životopisov bola som na neviem koľko pohovoroch ale všade hlásilo strašne veľa ľudí resp. vzali dotlaceneho človeka..
@stanulienkat prepadla od hanby? Preco?
@jana_eyre_2 👍
Ja ani jeden deň, mám 47 rokov.
Ja teraz,minulý rok september evidencia a 12.12 som nastúpila do práce. No teraz som dala výpoveď a idem sa evidovať zas. Hľadám prácu časovo od 7:30 najskôr a do 14:30 Max. A je to problém veľký,ale vzhľadom na mužovu prácu to inak nejde. A nie,neberiem to ako hanbu. A ako dlho tam budem,neviem
Záleží v ktorom meste bývaš a kde si evidovaná. Poznám dve ženy, jedná je evidovaná ako sme skončili strednú školu a to je už viac ako 20 rokov, druhá bola viac ako 10 rokov na úrade poslali ju robiť do Jednoty s tým nech sa tam snaží udržať, teraz robí na benzinke.
@stanulienkat a keby si prisla o pracu, nezaevidovala by si sa? Prist o pracu je totizto velmi jednoduche. Uvediem ti priklad - pracovala som v jednej praci 13 rokov, kontinualne som prechadzala do druhej, no bola na dobu urcitu. Par mesiacov pred koncom mi oznamili, ze su so mnou spokojni, daju mi dobu neurcitu, prisla vsak korona, museli znizovat stavy, teda som skoncila. Nahlasila som sa na UP. Je na tom nieco, za co sa ma clovek hanbit?
@owecka 😂
Ja som bola cca 5,5 mesiaca po vyske. A vobec sa nehanbim, spravila som si este prazdniny, mala som jednu neoficialnu ponuku a tam som chcela nastupit. Nastupila som v novembri (statnice v maji), lebo aj u nich sa to trosku natahovalo... Potom, po 5 rokoch v tejto praci som bola na urade 3 mesiace. A to bol skvely sabbatical. Oddychla som, zregenerovala, travila cas osamote, potom vianoce s rodicmi, mesiac a pol este potom s priatelom, ktory ma zavolal k jeho rodicom (bola corona, lock down, mal home office a byt, kde pred nou byval sam a teraz byvame spolu, je v zahranici, tak chcel cas travit s nimi v sr, lebo taku moznost byt s nimi tak dlho uz nikdy v zivote mat nebude). Bolo to uzasne obdobie a naozaj si nemyslim, ze sa mam za co hanbit. A po 3 mesiacoch na urade som aspon sla zregenerovana a oddychnuta do novej prace. Inak pochadzam z mesta, kde s tou pracou naozaj je problem. A mala som kamosku (prestali sme sa neskor bavit), ktora bola na urade fakt dlho, strasne silny introvert a v hladovej doline, kde je s pracou dost problem, sa preto nedokazala presadit ani na pohovoroch... Ako sa hovori, niektore profesie na vychode robia na pohovoroch poriadne tvrdy vyber a tie iste na zapade zas nabor a beru kohokolvek, lebo su radi, ze sa im niekto vobec prihlasi...
Neviem, ako je to teraz na Slovensku, ale kedysi musel mať človek všetky dni vykryté a bola lehota do koľkých dní od skončenia zamestnania si sa musel nahlásiť, aby medzera nevznikla a nemusel si potom doplácať zdravotné poistenie … Nepoznala som človeka, ktorý by nebol aspoň raz zaregistrovaný, či už po skončení štúdia, alebo medzi zamestnaniami. Osobne na tom nevidím nič zahanbujúce, stať sa môže, preto si platíme poistenie v nezamestnanosti, že keď prídeme o prácu budeme mať nejaký príjem, kým nájdeme novú.
@stanulienkat však žiješ v "Brátyslave" tak čo sa čudujes? Ako môžeš porovnávať Blavu so zvyškom Slovenska???? V Blave je toľko roboty že tam naozaj nerobí len lenivec..
@stanulienkat bol november 2020, zurila korona, to, ze si ma nenechaju, mi dali vediet par dni pred koncom doby urcitej, dovtedy mi tvrdili, ze si ma nechaju. Nehovoriac o tom, ze cele roky som si platila poistenie v nezamestnanosti. Ja to za hanbu teda nepokladam. Staci sa na to pozriet v sirsom kontexte, bez predsudkov.
@sisaka áno, je to tak stale - každý musí odvadzat ZP a keď prácu strati, kým si nájde ďalšiu, tak ZP uhrádza štát len keď je človek zaevidovany na úrade práce a prácu si aktívne hlada.. chcem vidieť ako si tu každá kritizujuca osoba hneď po štúdiu do 8mich dni našla prácu.. no nie každý je asi taký super že sa mu to podarí hneď, to len niektoré tety na MK.. až mi to príde neuveriteľne..