Ako to bude s tými, čo sa nepôjdu testovať?
musia byt doma 10 dni ci ako to je stale len vymyslaju menia kazdy den inak povedia uz je to na hlavu 😤
Ja som,bola.na jar. Pustila sa mi krv z nosa veľmi.takze viac nepôjdem (lebo.som.tehotna a beriem navyše lieky na riedenie krvi)
Ak budem.chciet počas tých 10 dní niekam ísť...tak.asi pojdem.niekam.na ten test z krvi
Moja dcera 9rocna bola. Ma oslabene zilky v nose. Krv jej isla rano pred odberom troska ako fukala nos. Po odbere vobec. Stipal ju nos cca do vecera. Takze neprijemne ano, ale to asi tak vsetko😉
@ckatka nikto mi tu nevie napisať číslo zákona, kde to je uvedene, ked tak rezolutne napíšeš, že len s negativnym testom, prosím ťa, kde to je uvedene, fakt som zufala neviem to najsť, ten zakon.
@arasidka11 zákon to nie je. Je to nariadenie vlády. To zákony dopĺňa. Nestresuj dozvieš sa všetko časom.
Nie všetko,za čo môžeš dostať pokutu, musí byť v zákone. Existujú ešte nariadenia vlády, vyhlášky a podobne.
@arasidka11 https://rokovania.gov.sk/RVL/Resolution/18827/1
je tam uznesenie vlády, kde je to presne definované, Ak by sa to nedalo otvorit tak do google napíš. uznesenie vlády SR č. 678/2020
V podstate od 24 . 10 do 1. 11 platí zákaz vychadzanie pre celé slovensko
V bode A1. Pre okresy Namestovo, tvrdošín, dolný kubín a Bardejov, platia v tomto období vynimky iba pre tých, ktorý budu mať negatívny test.
V bode A.2. Teda zvyšná čast slovenska, kde neprebehlo testovanie, platia tiež výnimky ale nemusíte sa zatial preukazovať testom,, až do času kym neprebehne testovanie.
Uznesenie sa vzťahuje iba na obdobie do 1. novembra, čo bude dalej, na to si musíme počkať kým vláda vyda dalšie uznesenie,
Takže suma sumarum od zajtra 4 rizikové okresy pohyb vonku iba s negatívnym testom, zvyšok slovenska zatial pohyb vonku bez testu,
o aké vynimky ide to je už rozpísane v uznesení
@hederamonstera nie, je tretiacka
@mojito3 to je pravda, len či ti to zožeru aj ty obchodníci, dobrý postreh. Ale ja mam deti, ktoré musím nosiť do školky a tam sa to už vyžaduje, tak isto lekár, takže to je dobré iba pre občanov, čo nemaju male deti, a jedine čo budu potrebovať je isť do nejakých malých potravín.
Neviem čo je na tom nepochopiteľné.....nejdete na test tak 10 dní ste v karanténe....v karanténe znamená nebyť v styku s ľuďmi (len s tými z vlastnej domácnosti) a tým pádom žiadne prechádzky, žiadne nákupy, nič.....my sa testovať nejdeme ale sme si plne vedomí toho, že budeme 10 dní zavretí doma a maximálne tak potraviny domov si objednáme.....
Mňa by zaujímalo,že ak by vyšiel test pozitívny, aj keď možno falošné pozitívny, musia aj ostatní členovia byť v karanténe,aj keď mali test negatívny? Lebo tuším už nemusí byť celá domácnosť v karanténe.
A potom by človek nešiel na to druhé testovanie? Lebo veď by bol v karanténe.
Potom spomínali,že ak človek prekonal covid za posledné 3 mesiace tak na testovanie nemusí,lebo je akoby imúnny. Ale ako by to dokazoval? Keď sa vonku bude dakde preukazovať negatívnym testom,čo sa dá znova pretestovat? Alebo ľudia po uplynutí karantény po prvom testovaní, by sa museli dať za vlastné pretestovat,nech majú doklad?
@lanvinka Právny titul? Vyhlásený núdzový stav nestačí? V núdzovom stave môžu obmedziť pohyb osôb, môžu Ti nariadiť aj evakuáciu a aj závažnejšie veci. Zdravotníka z Bratislavy môžu poslať do Bardejova, ak ho tam bude treba viac. Prečítaj si Ústavný zákon o bezpečnosti štátu v čase vojny, vojnového stavu, výnimočného stavu a núdzového stavu, pochopíš.
@lanvinka vyborne, presne takto si to vysvetlujem aj ja
Nesirte tu bludy a citajte s porozumenim. Ak na test nepojdete, musite zostat v karantene, ale mozete toto:
V prípade, ak človek nebude mať test, tak môže absolvovať len:
cestu na testovanie
cestu do najbližších potravín, lekárne, k lekárovi, starostlivosť o blízku osobu, o vlastné hospodárske zvieratá, venčenie do 100 metrov od bydliska, na pohreby cestu na
v čase od 1 do 5 hodiny ráno
Nebolí to, ani to neni nejak extra nepríjemné. Zaklonis trosku hlavu, zavries oci. Par sekúnd.
@unicornlady ak ty budes pozitivna, aj ludia z tvojej domacnosti musia zostat doma.
@lanvinka Vyššie je uvedený odkaz, prikladám znovu:
https://rokovania.gov.sk/RVL/Resolution/18827/1
na základe tohto môže obmedziť slobodu pohybu
Jediné, na čo nemá nárok, je vyhrážať sa pokutou
@lanvinka Mas pravdu, tu sa ukazuje kolko ludi na zaklade bububu v TV sa nechaju zastrasit. Obmedzenie slobody je mozne celoplosne pocas krizoveho stavu, urcite nie je podmienene tym, ci si bol alebo nebol na dobrovolnom teste.
Véd dieťa môže niekto postrazit nie? Ved manžel napr? Neutocim len aa pýtam
@turga 😱😱😱
Viete čo by ma zaujímalo kto toľko ľudí bude kontrolovať 1.11 napr keď pôjde niekto do potravín kto na teste nebol myslite že v obchodoch bude niekto stať komu ten test ukazete alebo v skolkach v školách bude niekto stat pri vchode aby ste mu ukazali lebo ste doniesli dieta do škôlky skoly 🥴😵
@lanvinka neviem či suhlasim, Ak sa predklada materiál do vlády, ktorý ma byť schválený, musí obsahovať určite náležitosti, ako obal, predkladaciu správu, uznesenie, vlastný materiál a pod. Uznesenie vlády na Slovensku Je právny akt, a služi ako forma rozhodovania vlády. nie je však normatívnym právnym aktom. V uznesení vláda definuje čo sa bude robiť, či ukladá ulohy,alebo niečo obmedzuje a pod. samozrejme uznesenie vlády sa vzťahuje k nejakému zákonu. Týmto uznesením vlády sa rozširuju opatrenia v rámci vyhláseného núdzového stavu podľa čl. 5 ústavného zákona č. 227/2002 Z. z. o bezpečnosti štátuv čase vojny, vojnového stavu, výnimočného stavu a núdzového stavu
v znení neskorších predpisov vyhláseného uznesením vlády Slovenskej
republiky č. 587 z 30. septembra 2020. Ciže ak to správne chápem uznesenie je vydané k ustavnemu zákonu. ale som len laik, tvoji právnici asi to vedia lepšie
keby každá zmena sa mala robiť novým zákonom, tak tu mame kopec zákonov, zákony sa novelizuju, doplnaju a menia na základe uznesení vlády
Výter z nosa bol úplne v pohode

@hederamonstera no to na tlačovke nebolo😉ale predpokladám že pokiaľ ty budeš mať negatívny test tak chodiť von môžeš aj ked ostatní členovia nepôjdu - ono preto je tam to testovanie 2x ak sa medzitým nakazíš druhý test to ukáže