icon

Ako to bude s tými, čo sa nepôjdu testovať?

23. okt 2020

musia byt doma 10 dni ci ako to je stale len vymyslaju menia kazdy den inak povedia uz je to na hlavu 😤

arasidka11
27. okt 2020

@lanvinka plny suhlas

arasidka11
27. okt 2020

@ivca88 šibe ti, to čo porovnavaš? porod? šitie? nastrih? s tzv.dobrovolnými testami? čo si jeden psychopat nakupil za naše peniaze? nech si s nimi vytre riť. a ty, ak si mysliš, že toto ta vylieči, alebo nejako pomoze, tak do toho, vychutnaj si to čakanie.

arasidka11
27. okt 2020

@ivca88 a je ti jasne, že ten kkkt, čo bol na teste a je negativny podla papiera, že nemusí byť negatívny? to vieš? a vieš, aj to, že presne aj ten negatívny má sedieť doma a neroznašať to svinstvo, čo ak to chytil zrovna tam v rade od nejakeho, čo tam čakal a už to aj roznaša? ludia vy aspon trošku uvažujete logicky, na to netreba nejake špecialne vzdelanie, len trochu rozumu.

nistika
27. okt 2020

@arasidka11 oj toto bolo tvrde, ale cista pravda....

ivca88
27. okt 2020

@arasidka11 tak sa prosím zabedni doma, ideálne tak na 5 rokov. A vyjdi von, keď bude 0 ľudí infekčných
To akože na testovaní koronu chytis, ale keď ideš do Lidlu tak si úplne v bezpečí ? Nulová šanca prenosu ?
A to ani nepracujes? Ani tvoj muž ? Nechodíte do práce ?
Deti do školy ?
Hmm.. zaujímavé..

malinoismum
27. okt 2020

@ivca88 ...Debilovi nevysvetlis ze je debil moja 🙂

ivca88
27. okt 2020

@malinoismum 🙈
Ale mňa to fakt trápi.
Ja nemám nič proti tím, ktorí sa rozhodnú neísť a byt radšej doma.
Koniec koncov týmto rozhodnutím vlastne chránia nás ostatných. Avšak mám problém, ak niekto nedodržuje nariadenia. Ide von bez ruska, do obchodu v rusku zo záclony a potom to šíri.
Títo ľudia sú zlý sen.
Sebci.
A vraj národniari.
Milí moji. Naši prastarí rodičia položili životy, aby nás chránili.
Vy si neviete ani len to Rusko dať.
Aká je to prosím ochrana, keď ľudia v vášho národa kvôli vám trpia a umierajú ?
Keď sa korony neboja, hádžu kocky do policajtov a rozbíjajú brany, aby ukázali svoju silu, tak nech sú taký odvážni a silní, a nech sa nahlásia ako dobrovoľníci ..
Nech pomáhajú.
Nech naozaj urobia niečo DOBRÉ pre ľudí.
Nech pomáhajú starším.
Nech si dajú to Rusko a dezinfekciu a nech chodia starším ľuďom nosiť lieky a jedlo..
To su pre mňa hrdinovia! ..a nie niekto, kto je schopný ostať kazde nariadenie nejakým vychcanym spôsobom.
Zo všetkého sa vykrucaju.
Zamyslite sa.. len ublizujete

arasidka11
27. okt 2020

@ivca88 pracujem, aj muž, ale predstav si deti su doma, nedovolia im chodiť medzi spolužiakov, do školy, na kružky, izolovali ich doma, ale rodičia, tí už možu chodiť do prace, lebo tí to neprenašaju, vieeeeeš???? a doma sa zabedni ty.

robin30
27. okt 2020

@malinoismum debil je akurat ten,ktory sa vyhraza svojmu narodu a dalsi ten co ohyba chrbat a necha zo seba robit hovno..a za to,ze niekto ma iny nazor ako ty nemusi byt este debil.a ked sa tak bojite korony zavrite sa doma vy a ostatnich nechajte zit 😉

malinoismum
27. okt 2020

@robin30 ty si ma evidentne nepochopila 🙂 ale máš pravdu

lucia147852
27. okt 2020

Záleží kto ti to robí. Svokor bol vo štvrtok na test a ani nevedel. Nič ho nebolelo ani pri teste ani po ňom. Kamoska detto. To máš ako na gynde. Natrafis mäsiara a máš chuť ho kopnúť do hlavy.

robin30
27. okt 2020

@malinoismum ja uz neviem citat s porozumenim 20rokov citam rozpravky😁😁😁

malinoismum
27. okt 2020

@robin30 Ty aspon rozpravky, ale povedz co cita Matelko, ked takto vystraja🙂 Scifi asi :D

nistika
27. okt 2020

Testovanie na Koronu je dobrovolné! to znamená že ak niekto nechce, neprinúti ho ani Matovič ani ivca88 a ani dalsí sociopat. ak s tým má niekto problém môže ostať zabednený aj doma a strániť sa tejto "vraj nákaze"a ten kto nemá s nikým problém môže ísť proste von a žiť.

robin30
27. okt 2020

@malinoismum ja si skor myslim,ze on nieco berie alr nieco naozaj silne lebo toto co on vystraja vyjde bud len s choreho mozgu alebo prefetovaneho...

nikusiak9
27. okt 2020

@miriama11 ale coby vychadzky platia len na tento tyzden. Ak nema test nejxe nikam

terka224
27. okt 2020

@nina255 presne ako píšete a este si musi dotycny na tych 10 dni aj sam platit zdravotne poistenie😃

tajy
27. okt 2020

No o com to cele je 🙄

Rovnako v piatok však lekár a člen krízového štábu Peter Visolajský prišiel so správou o tom, že v Nitrianskej nemocnici pretestovali antigénovými testami 6 ľudí, ktorí mali bezprostredne predtým potvrdený koronavírus presnejšími PCR testami, pričom antigénové testy, ktoré sa využívajú pri plošnom testovaní, ukázali pozitivitu len u 1 z nich.Je preto zjavné, že z reálne 6 pozitívnych pri plošnom testovaní, bude odchádzať domov s informáciou o pozitivite len 1 obyvateľ Slovenska, ostatní piati „falošne negatívni“ sa môžu správať riskantne, možno ešte riskantnejšie, ak by na teste neboli vôbec – dostali totiž certifikát o negativite, ktorý im bude vstupenkou do zariadení, kam netestovaní nemôžu oddnes ísť a radostný pocit, že im nič nie je, ich ešte viac nabudí k „rizikovému správaniu.“
https://www.hlavnespravy.sk/premier-varuje-4450...

Výsledok testovania je reálne teda takýto: Budeme poznať pätinu až tretinu infikovaných, ktorých dáme do karantény. Opatrenia však zrušiť nemôžeme, lebo niekoľkonásobne viac ľudí sme kvôli nesprávne zvoleným testom nezachytili a tí budú s certifikátom negativity šíriť nákazu ďalej a o to intenzívnejšie.
Karol Kalapik
Cele:
https://www.hlavnespravy.sk/matovic-sa-zlakol-r...

nistika
27. okt 2020

takyto krasny clanok som nasla, kto máte chuť prečítajte si, mozno podaktorý upustia z toho radikalizmu.
https://www.hlavnydennik.sk/2020/10/10/politika...

arasidka11
28. okt 2020

@malinoismum ked pred rokmi mi tvrdili, že _Matovič, je psychicky chorý neverila som, ale už verím, je chorý, je jednoduchy, je hlupy, toto je moje najvačšie sklamanie voči svojim voličom, čo vyviedol.

sylvia_123
Odpoveď bola odstránená
arasidka11
28. okt 2020

@sylvia_123 super, že niekto čita a počuva iné, nez TV markiza😘

nistika
28. okt 2020

@sylvia_123 super, teším sa za takéto linky, len neviem veru komu by sa chcelo s nimi naťahovať, ten test si spraviť je jednoduchšie :(

sylvia_123
28. okt 2020

@nistika súhlasím, je to jednoduchšie, ale nie každý má chuť ísť ľahšou a nebezpečnejšou cestou pre spoločnosť. Teraz je to dobrovoľné testovanie so sankciami za neúčasť, neskôr to bude čo? Čím viac ľudí začne proti tomuto systému bojovať, tým skôr toto skončí.

sylvia_123
28. okt 2020

Prečo mi admin vymazal link? Tento sa sem nehodí a iné áno? Prosím o odpoveď.

mojito3
28. okt 2020

@sylvia_123 prosím, čo bolo v tom linku?

ivushl
Autor odpoveď zmazal
ivushl
28. okt 2020

Tiez som na materskej a nerada by som isla s malym do radu.. nejde o to strkanie palicky do nosa, pre zeny to nie je nic v porovnani s porodom..
Skor ma zaujima co bude dalej? Ak sa nepojdeme testovat, 10 dni doma zvladneme.. a potom? Bude dalsie kolo testovania? Na to uz bude musiet ist kazdy povinne? Ci ten co nepojde na testy bude na "ciernej listine"? 😁
Alebo po tych 10 dnoch bude kazdy pozitivny zdravy a negativny tiez a budeme uz normalne fungovat? ☺ Vdaka za objasnenie 😉

nistika
28. okt 2020

@mojito3 bolo tam: Hrozby zamestnancom odmietajúcich testovanie na Covid-19 sú protiústavné a nezákonné, navyše môže ísť o trestný čin nátlaku. - odvolával sa tam na články z ústavy :
Čl. 2
(2) Štátne orgány môžu konať iba na základe ústavy, v jej medziach a v rozsahu a spôsobom, ktorý ustanoví zákon.
(3) Každý môže konať, čo nie je zákonom zakázané, a nikoho nemožno nútiť, aby konal niečo, čo zákon neukladá
následne doložil nejaké zákony zo zákonníku práce
Čl. 16
(1) Nedotknuteľnosť osoby a jej súkromia je zaručená. Obmedzená môže byť len v prípadoch ustanovených zákonom.
(2) Nikoho nemožno mučiť ani podrobiť krutému, neľudskému či ponižujúcemu zaobchádzaniu alebo trestu.
Čl. 19
(1) Každý má právo na zachovanie ľudskej dôstojnosti, osobnej cti, dobrej povesti a na ochranu mena.
(2) Každý má právo na ochranu pred neoprávneným zasahovaním do súkromného a rodinného života.
následne poukázal na zákonník práce - čoho je zamestnávatel povinný a nemá právo a na trestný zákon -
Zákon č. 300/2005 Z.z. Trestný zákon

§ 192

(1) Kto iného núti, aby niečo konal, opomenul alebo trpel, zneužívajúc jeho hmotnú núdzu alebo naliehavú nemajetkovú potrebu, alebo tieseň vyvolanú jeho nepriaznivými osobnými pomermi, potrestá sa odňatím slobody až na tri rok.

(4) Odňatím slobody na desať rokov až dvadsaťpäť rokov alebo trestom odňatia slobody na doživotie sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1

a) a spôsobí ním škodu veľkého rozsahu,
b) a spôsobí ním smrť viacerých osôb,
c) ako člen nebezpečného zoskupenia, alebo
d) za krízovej situácie.
.písal to nejaký právnik. napísal tam, čo majú ľudia robiť ak by ich nechceli pustiť do práce alebo ich deti do školy- škôlky. napísal že v prípade pokuty im pomôže buď on alebo iný právnik

tncka
28. okt 2020

Alebo potvrdenie od lekara ze mas nejaky zdravotny problem kvoli kt.si sa nebola dat otestovat,znizena imunita,zlomeny nos a podobne. Asi si ho dam zlomit aby som nemusela ist🤣🤣🤣🤪