icon

Aký doklad potrebuje muž, keď stráži deti počas mojej návštevy u doktora?

suzi248
4. nov 2025

Ahojte chcela by som sa informovať, aký doklad by mal muž predložiť v práci, ak stráži deti počas toho, ako mám ja vyšetrenie, keďže sa nejedná o klasický doprovod. Dajme tomu, že dovolenku už nemá. Niektorí lekári nevystavia priepustku len tak bez mena a nie to ešte na iné meno. Aké máte stým skúsenosti vy?

janka1224
4. nov 2025
@anonym_ae4b67

@janka1224 ešte raz. Ona nemôže dať priepustku niekomu, kto tam nie je. Čo je na tom nepochopiteľné. A áno je zodpovedná ona, keby vykradol banku počas svojho voľna tak má pruser tá lekárka. To bol príklad.

@anonym_ae4b67 Veď ja tomu rozumiem ale muž sa po vyšetrení vráti do práce ak to trvá napr. dve hodiny. Preukáže sa v práci s priepustkou. Z práce zavolajú lekárke a povie že manželka bola na vyšetrení....

monro
4. nov 2025
@janage

@monro toto bohužiaľ nie každý zamestnávateľ umožňuje. Teda nie každý si môže nadrobit.

@janage ok...autorka nenapísala, že zamestnávateľ jej manžela to neumožňuje.

anonym_ae4b67
4. nov 2025
@janka1224

@anonym_ae4b67 Veď ja tomu rozumiem ale muž sa po vyšetrení vráti do práce ak to trvá napr. dve hodiny. Preukáže sa v práci s priepustkou. Z práce zavolajú lekárke a povie že manželka bola na vyšetrení....

@janka1224 asi nerozumieš, keď s ňou nebol na tom vyšetrení

janka1224
4. nov 2025
@anonym_ae4b67

@janka1224 asi nerozumieš, keď s ňou nebol na tom vyšetrení

@anonym_ae4b67 rozumiem až veľmi dobre

janage
4. nov 2025
@anonym_ae4b67

@janka1224 ešte raz. Ona nemôže dať priepustku niekomu, kto tam nie je. Čo je na tom nepochopiteľné. A áno je zodpovedná ona, keby vykradol banku počas svojho voľna tak má pruser tá lekárka. To bol príklad.

@anonym_ae4b67 tak isto môže teoreticky vykradnut banku a mať priepustku ak ráno príde a sedí a čaká a čaká kým sa dostane na rad, kto ho kontroluje či je v čakárni celú dobu? Nikto. U niektorých dr. čisto teoreticky aj 2 banky by si vykradla kým prídeš narad.
Alebo opačne máš po vyšetrení, priepustka opeciatkovana a ideš a banku vykradneš potom s priepustkou vo vačku.

Naozaj ak sa dr.boji, pacientku nepozná, má podozrenie atď. môže požiadať, aby sa muž s deťmi ukázali a priepustku vystaviť.

janage
4. nov 2025
@janka1224

@janka1224 na priepustke by bolo doprovod. Takže kľudne môže dr.povedat, že vyšetrenia bola manželka. Všetko OK

anonym_ae4b67
4. nov 2025
@janage

@anonym_ae4b67 tak isto môže teoreticky vykradnut banku a mať priepustku ak ráno príde a sedí a čaká a čaká kým sa dostane na rad, kto ho kontroluje či je v čakárni celú dobu? Nikto. U niektorých dr. čisto teoreticky aj 2 banky by si vykradla kým prídeš narad.
Alebo opačne máš po vyšetrení, priepustka opeciatkovana a ideš a banku vykradneš potom s priepustkou vo vačku.

Naozaj ak sa dr.boji, pacientku nepozná, má podozrenie atď. môže požiadať, aby sa muž s deťmi ukázali a priepustku vystaviť.

@janage jasne, ale vtedy lekárka preukáže že tam bol vtedy aj v tom čase. A je krytá lebo to urobila správne tak ako má

anonym_ae4b67
4. nov 2025
@janage

@janage ja tiež nebehám kade tade, keď mám celodenného lekára. Idem domov potom lebo fakt sa môže stať všeličo a je pruser. Kolegu zrazilo auto takto počas vyšetrenia na úplne inom konci mesta v inom čase ako mal vyšetrenie a mal pruser v práci potom. A takto nejako majú zodpovednosť aj tí lekari, nakoľko ten čas zamestnávatelia zamestnancovi platia

suzi248
autor
4. nov 2025
@ibrunova

Možno detská lekárka, lebo sa stará o deti - ale je nereálne to vybavovať

Ty si na RD?

@ibrunova áno som na rodičovskej

suzi248
autor
4. nov 2025
@janage

@suzi248 tak nech sa jej tam dotrepe aj s vašimi deťmi a garantujem, že tu priepustku nabudúce vystaví už len preto, aby ste malé deti netrepali k nej do čakárne.
Deti majú koľko?

@janage deti majú 1,5 sú to dvojičky

anonym_a128b1
4. nov 2025

Ani tak ani tak
ale lekár ,, musí,, dať potvrdenie o niečom čo neexistuje
To je milé

anonym_12806c
4. nov 2025

Kks, toto ja nikdy nepochopim, ze taketo obstrukcie niektori dr. dokazu robit. Ja teda nastastie k ziadnym takym nechodim, mne pchaju priepustky aj ked mi ich netreba, zubar mi da aj zo tri vzdy. 😅 Ja by som pravdupovediac nechodilak dr., ktory by vyzadoval trepat sa s dvojickami ako doprovod, aby "uveril".

jana_eyre_2
4. nov 2025

Na to, že lekári berú bežne často nelegálne poplatky https://www.sme.sk/minuta/23561479/preventivka-... mi príde veľmi smutné, že je problém dať pečiatku mužovi čo je so svojimi dvojičkami keď jeho manželka potrebuje ísť k doktorovi..

čo akože mali spraviť? zobrať 1,5r dvojičky k lekárovi medzi chorých ľudí aby dostal papier pre zamestnávateľa? to je fakt sila a je to neludskost.. aj to očakávanie, že si ma radšej zobrať neplatené voľno - obrat sa o príjem hoci aj na deň len preto, že jeho žena potrebuje pomoc.. fakt šialena spoločnost....

janka1224
4. nov 2025

Milá autorka v tvojom prípade, keď lekár nedá priepustku ak tam muž nie je s dvojičkami, tak by som ich všetkých zobrala a v ordinácii si pýtala priepustku a vyzvala pani doktorku aby sa išla pozrieť do čakárne že tam muž skutočne je s dvoma deťmi.
A možno sa pani doktorka vtedy uvedomí.

janka1224
4. nov 2025
@jana_eyre_2

Na to, že lekári berú bežne často nelegálne poplatky https://www.sme.sk/minuta/23561479/preventivka-... mi príde veľmi smutné, že je problém dať pečiatku mužovi čo je so svojimi dvojičkami keď jeho manželka potrebuje ísť k doktorovi..

čo akože mali spraviť? zobrať 1,5r dvojičky k lekárovi medzi chorých ľudí aby dostal papier pre zamestnávateľa? to je fakt sila a je to neludskost.. aj to očakávanie, že si ma radšej zobrať neplatené voľno - obrat sa o príjem hoci aj na deň len preto, že jeho žena potrebuje pomoc.. fakt šialena spoločnost....

@jana_eyre_2 No presne ale sú aj tu na fóre ktoré ťa za toto zožerú lebo nie je skutočný doprovod a je doma. ... 🙂

nikadomi
4. nov 2025

Ale rozdiel je v tom, že o dovolenku u zamestnávateľa žiadaš (nemusí Ti ju schváliť) a Doprovod zamestnávateľovi oznamuješ. Čiže nie je automatické, že na tento čas muž dovolenku (nebodaj neplatené voľno) dostane.. Autorka, zavolaj si vopred lekárke (teda ak sa dovoláš, lebo aj toto nie je automatika) a opýtaj sa jej, resp. sestričky, či Ti papierik orazia. Inak je to fakt katastrofa aby pre pár hodín voľna zo zamestnania pre daný dôvod (doprovod) strávil človek zisťovaním , obvolávaním, pýtaním sa šéfa, ekonómky, lekárky, že čo ako mu bude schválené :( V každom prípade trepať sa kdekoľvek nebodaj mimo mesta celá rodina jak hujerovci pre manželkino ošetrenie - akože fakt toto niekomu napadne??? s malými deťmi??

nikadomi
4. nov 2025
@jana_eyre_2

@jana_eyre_2 presne.. mne toto hlava neberie... pobaľme 1,5 ročné dvojky, naštartujme auto - alebo ešte lepšie MHDčkou, medzimestkou linkou poďme (veď nie každý má auto, všakže), lebo proste lekár neverí, že muž je doma za ten čas s deťmi..

suzi248
autor
Autor odpoveď zmazal
natalia328
4. nov 2025

ajajaaj... a potom tu máme tolko zamestnancov, ktorí majú hrbu priepustiek bez dátumov a využívajú ich hocikedy ked sa im nechce do práce... A tu niekto robí problem z toho, žeby lekárka mala oraziť priepustku mužovi, ktorý straži dieta

ninka99865
4. nov 2025
@anonym_12806c

Kks, toto ja nikdy nepochopim, ze taketo obstrukcie niektori dr. dokazu robit. Ja teda nastastie k ziadnym takym nechodim, mne pchaju priepustky aj ked mi ich netreba, zubar mi da aj zo tri vzdy. 😅 Ja by som pravdupovediac nechodilak dr., ktory by vyzadoval trepat sa s dvojickami ako doprovod, aby "uveril".

@anonym_12806c konečne to sem niekto napísal 🙏

anonym_12806c
4. nov 2025
@natalia328

ajajaaj... a potom tu máme tolko zamestnancov, ktorí majú hrbu priepustiek bez dátumov a využívajú ich hocikedy ked sa im nechce do práce... A tu niekto robí problem z toho, žeby lekárka mala oraziť priepustku mužovi, ktorý straži dieta

@natalia328 väčšina zamestnaní ti umožňuje 7 dní, či? Takže ak si ich niekto vyplytva na ulievanie sa, tak potom ho to tak či tak dobehne. Preto je úplná blbosť to zneužívať a je úplná blbosť, že lekár komplikuje život, obzvlášť, ak mu je jasné, že 1,5 ročné dvojčatá niekde asi byť musia, keď je matka u neho v ordinácii bez nich.

beronsche
4. nov 2025
@anjelicek26

@janage - doprovod - muz tam nie je, sedi doma... Nedoprevadza ju, je uplne jedno, co doma robi.

- bud si da termin skoro rano alebo neskor poobede a muz pojde z prace skor-neskor a potom to nadropi
- vezme si neplatene volno
- vezme si dovolenku z buduceho roka, aj to sa da s personalnym dohodnut.

@anjelicek26 "bud si da termin skoro rano alebo neskor poobede a muz pojde z prace skor-neskor a potom to nadropi"
Toto ma pobavilo..
Ono na Slovensku si niekedy rada, že nejaký termín máš, nieto si ešte takto vyberať..
A neplatené voľno, ako tu bolo spomenuté, je tak administratívne zaťažujúce, že kvôli pár hod/ 1dnu to hádam urobí len šialenec..

beronsche
4. nov 2025
@nikadomi

Ale rozdiel je v tom, že o dovolenku u zamestnávateľa žiadaš (nemusí Ti ju schváliť) a Doprovod zamestnávateľovi oznamuješ. Čiže nie je automatické, že na tento čas muž dovolenku (nebodaj neplatené voľno) dostane.. Autorka, zavolaj si vopred lekárke (teda ak sa dovoláš, lebo aj toto nie je automatika) a opýtaj sa jej, resp. sestričky, či Ti papierik orazia. Inak je to fakt katastrofa aby pre pár hodín voľna zo zamestnania pre daný dôvod (doprovod) strávil človek zisťovaním , obvolávaním, pýtaním sa šéfa, ekonómky, lekárky, že čo ako mu bude schválené :( V každom prípade trepať sa kdekoľvek nebodaj mimo mesta celá rodina jak hujerovci pre manželkino ošetrenie - akože fakt toto niekomu napadne??? s malými deťmi??

@nikadomi čo napadne, poniektorí (vrátane uzivateliek na modrom koni) to považujú za správne .
To už je len drzosť, žiadat o papier, keď si sedí doma na zadku, že? Čo na tom, že je s deťmi a že to nemajú ako inak spraviť..

natalia328
4. nov 2025
@anonym_12806c

@natalia328 väčšina zamestnaní ti umožňuje 7 dní, či? Takže ak si ich niekto vyplytva na ulievanie sa, tak potom ho to tak či tak dobehne. Preto je úplná blbosť to zneužívať a je úplná blbosť, že lekár komplikuje život, obzvlášť, ak mu je jasné, že 1,5 ročné dvojčatá niekde asi byť musia, keď je matka u neho v ordinácii bez nich.

@anonym_12806c áno jasneže 7 zamestnanec + 7 sprievod, ale vela ludi si vypýta bez dátumu a používa to ked si zmysli, že si nebude mínať dovolenku ale radšej si dajú lekára a šetria si dovolenky..

suzi248
autor
4. nov 2025

Ďakujem za všetky rady. Naozaj stým má problém našťastie len pár lekárov, ale akurát s jedným z nich mám vyšetrenie tento týždeň.

anonym_a01002
4. nov 2025

Mna teda pobavilo to neplatene volno 😂 lebo manzelka chce ist k lekarovi.
Tak sa na to pozrime: uctovnicka musi daneho zamestnanca odhlasit zo SP a ZP. Zamestnanec si za tento jeden den musi zaplatit odvody do ZP (cize tam realne volat, zistit, zaplatit), nasledne ho uctovnicka musi opatovne prihlasit… fu a pritom by to vyriesila jedna sprosta peciatka. Ale niee, my radcej pojdeme do Kosic cez Moskvu 😂😂😂😂
Gratulujem.

beronsche
4. nov 2025
@anonym_a01002

Mna teda pobavilo to neplatene volno 😂 lebo manzelka chce ist k lekarovi.
Tak sa na to pozrime: uctovnicka musi daneho zamestnanca odhlasit zo SP a ZP. Zamestnanec si za tento jeden den musi zaplatit odvody do ZP (cize tam realne volat, zistit, zaplatit), nasledne ho uctovnicka musi opatovne prihlasit… fu a pritom by to vyriesila jedna sprosta peciatka. Ale niee, my radcej pojdeme do Kosic cez Moskvu 😂😂😂😂
Gratulujem.

@anonym_a01002 ľudia totiž nemajú ani len poňatia, čo to vlastne znamená - neplatené voľno.

betulinka1
4. nov 2025

@suzi248 nikdy som nemala problém a to ma muž čaká väčšinou v aute, čiže ho ani nevidia. Ja rovno poviem, že muž je v aute a potrebujem priepustku pre neho. Za mňa divný prístup dr. Tak nech muž zoberie deti a teba, deti sa vybehajú pred budovou a nech sa dr pozrie z okna. No čo už povedať na toto doktorke. Nie raz som bola svedkom, ked prisiel pacient a ani nesiel dnu, iba si vypýtal priepustku, že zaspal a potrebuje do práce alebo nestihol spoj. Vybavila ho rovno sestrička a medzi dverami mu podala papierik.

vevesh
4. nov 2025
@anjelicek26

@janage - doprovod - muz tam nie je, sedi doma... Nedoprevadza ju, je uplne jedno, co doma robi.

- bud si da termin skoro rano alebo neskor poobede a muz pojde z prace skor-neskor a potom to nadropi
- vezme si neplatene volno
- vezme si dovolenku z buduceho roka, aj to sa da s personalnym dohodnut.

@anjelicek26 zamestnavatel mojich rodicov nikdy neplatene volno nedovolil. To nie je ako v nemecku, ze jednoducho si to dohodnes a ako zamestnavatel len nahlasis na socialnej poistovni a vytlacis papier z pc. Na sk je to velmi kopmlikovane ako pre zamestnavatela, tak pre zamestnanca. A takisto nadrobit by sa neda na vascine pozicii. Ak by nebola zvysna dovolenka, mal by clovek smolu....

anonym_a01002
4. nov 2025
@beronsche

@anonym_a01002 ľudia totiž nemajú ani len poňatia, čo to vlastne znamená - neplatené voľno.

@beronsche ved toto. A to nevravim, ze pri neplatenom volne by to podla spravnosti malo ist zamestnavatelovi pisomne. Len tu som si nie ista, ci sa neplatene volno ziada alebo oznamuje. Mam nejak zafixovane, ze sa ziada. Ale tu som si nie ista…
A to by stacilo, keby lekarka napr.cez videohovor hovorila priamo s manzelom a dala jednu peciatku