Cestovný pas po 30-dňovej lehote
Dobrý deň, dávala som si robiť cestovný pas v Ba 17.5 prebehlo 30 kalendárnych dni a v systéme mi píše stále že je žiadosť ešte len prijatá. Stalo sa Vám niekomu že vám prišiel pas až po 30 dňovej lehote?
Ja riešim v Trnave to isté. 17.5. som bola vybavovať a stále nič. Budúci týždeň letíme a už mám z toho nervy
@kivivi a aj vieš preco z 5okienok pracovali len dve?
Žienky, je úplne jedno, kde ste si ho dali robiť. Po prijatí žiadosti sa odosiela elektronicky do BA, kde tie doklady robia centrálne.
Suhlasim s tymi 2 dnami prednostne. Muz s dcerkou boli v stredu rano a vo stvrtok (vcera) uz mu pipla smska ze su OP hotove. Za tych 2x24e nam ten stres nestal 😂.
@monitas15 a nedalo sa priplatit si expresne vyhotovenie?
@kivivi No ale ked sa pol slovenska rozhodne spravit si pas na poslednu chvilu, tak proste nie je sanca stihnut 30 dni, ked tam maju narazovo tisicky ziadosti, lebo kazdy sa spolieha na 30 dni.
Davat si robit pas v polke juna - je pre mna lajdactvo. Na poslednu chvilu. Na zac. dovolenkovej sezony. Aj ked sa posielaju nejake dokumenty postou, mas lehoty a mas vyslovene uvedene - ci rozhoduje datum na peciatke alebo datum dorucenia.
Ked mam nieco poslat do 30.3., a poslem to v piatok 30.3. a pride to v pondelok 2.4. tak som proste lehotu presiahla. Vlastnou vinou. Aj ked som to odoslala 30eho
@zuzuliennka1 nie v júni ale v máji 🙈 a raz keď píšu 30dni tak si to majú zariadiť tak aby to stíhali , Vedia že začínajú dovolenky
Dospelý 99€

staci mysliet vopred na to, a skocit si dat vybavit doklady na jar.. robila som dcere pas v marci, a za tyzden som ho mala doma... vzdy ale vzdy kazdy rok je maj/jun plno na pasovom.
A k terminom, doklady absolutne nestihaju, vela je vybavovaciek na dokladovom, na cudzineckej policii.. dlho to trva urobit doklady a ludi maju na to malo. Nie je to ok, je to priam na nervy, preto napr. ja keby mi to surilo pred letom a nemam pol roka cas, idem na 3dnovu lehotu, za tych par eur to naozaj stoji (hlavne naozaj vela ludi to vyuziva, cize automaticky "predbehnu" tych 30 dnovych).