Cestovný pas po 30-dňovej lehote
Dobrý deň, dávala som si robiť cestovný pas v Ba 17.5 prebehlo 30 kalendárnych dni a v systéme mi píše stále že je žiadosť ešte len prijatá. Stalo sa Vám niekomu že vám prišiel pas až po 30 dňovej lehote?
Ja som si bola robit pas 11.5 a vcera (15.6.) mi prisla sms.
Ak nestihnu lehotu, mali by minimalne vracat poplatok za pas 8€, a to minimalne! Zaujimave, ze za priplatok sa to v pohode stihne za 48h. Nechapem tu vycitku, ze si to niekto necha na poslednu chvilu, ved pas ide vybavit vtedy, ked mu stary konci, nie?
A este najlepsie na tom je, ze platnost pasu pocitaju od datumu ziadosti, teda prvy mesiac pri prebrati uz aj prebehol 😡
Mám info z BA padol im na 2 dní systém , všetko mešká , nič si nepomozeme
Inak na katastri je, ze ked im to trva viac ako 30 dni, mate pravo na vratenie spravneho poplatku (kolku). Tuto to tak neni?
@monitas15 ber si casenku na "vydaj" dokladov ... na tu sú u nás iné okienka. Alebo sa spýtaj niekoho tam. Nie som v ba ale v bb Mane vždy keď idem niekoho pri tých termináloch co to tam organizuje a ešte aj vrátnik vie usmerniť🙂
Kedy odchádzate?
@simca06022011 ďakujem, odchadzam 27.6 a zatiaľ mi píše v systéme že žiadosť prijatá :(
@basska_b mal by sa dať vrátiť aj tento poplatok za pas, keď to nestihnu do tej lehoty ako majú…ale nikde som sa nedočítala, že akú žiadosť a kam ju poslať…
@miiceencoovaa mne povedali, ze mozem poslat oficialnu staznost.. samozrejme, ziaden email na stranke nie je, iba adresa, takze mam platit este postovne, ze :D to sa fakt oplati
Nám dnes pipla SMS že je hotový na 35 deň
@maribell ja som pocitala od nasledujuceho
Neviem ci to tu uz je. Tu si mozte skontrolovat v akom stave to u vas je
https://www.minv.sk/?zistenie-stavu-spracovania...
@tehulka2011 ja sa chystám podať ale netuším absolútne kam 😀
Ja som sa dnes zázračne dovolala a povedali mi že si mám dať spraviť do 48 hodín lebo mi nevedia zaručiť či mi spravia ten prvý do termínu odletu 😂 strašné svinstvo, keď si človek priplatí tak to zrazu ide rýchlo… keby človek vedel rovno si dá do 10 dní

@monitas15 do 30. 17.05. sme podávali žiadosť. Mal byť do 16.06.
Včera sme tam šli osobne, stačilo povedať, že v nedeľu ideme preč a piatok je teda posledný deň, kedy by sme ten pas mali mat a pani na okienku zavolala vedúcej a ze dnes si mame po neho prísť. Nikto z toho nerobil žiadnu vedu.