icon

Dedenie rodičovského domu: Ako postupovať?

jani322
17. okt 2024

Dobrý pod večer Vám prajem idem si po radu neviem odkiaľ začať,ale začnem stým,že neviem sa stoho vysomáriť rozmýšľam nad budúcnosťou čo bude ďalej ak sa rodičia pominiu mam dvoch súrodencov najstarších... jeden ma už svoje zázemie,rodinu,dom,auto dobru platenu robotu druhy je bez manželky bez deti a ťahá dom po starých rodičov so svojich uspor,ktoré ma uložene ..... mňa čo sa týka bývam v rodičovskom dome zdedil dom po starých rodičov.....Tak že otázka znie komu bude patriť vlastne rodičovsky dom??? mne najmladšiemu súrodencovi?..či ako to vlastne bude?......Ak už sa mi pominiu rodičia budem sa dediť sam s najstarším bratom??? brat najstarši sa ma rozhodnúť?? či ako mam tomu pochopiť 🙄..Neviem sa stoho dostať....Dúfam že ma niekto pochopil kto tym prešiel a ma skúsenosti bojím sa o to🙄.....Darovacia zmluva,prepis majetku domu.....

tom_i
17. okt 2024

@jani322 ty si robíš "prdel" že?

isis234
17. okt 2024

@jani322 tvoj brat prerábal dom v podstate strýkov? Strýko mu dal súhlas? On tam trvalý pobyt nemôže mať. Veď nehnutelnosť nie je jeho😲 On tam neoprávnene býva. Strýko ho môže hockedy poslať preč. Je jedno, či tam niečo pristavoval za svoje. Má stavebné povolenie na stavbu?- rekonštrukciu domu?

isis234
17. okt 2024

@tom_i možno že sa takéto veci stávajú. Dom opustený, myslia si, že tam môžu bývať.. Jeden chce vydediť súrodenca, lebo.. má svoj dom, auto, dobre platenú prácu- závisť jeho šikovnosti. Sme rôzny.
Ale, ak na toto príde kontrola, majú sa na čo tešiť. Budú ešte platiť pokutu

jani322
autor
17. okt 2024

@sasa1310 tak zaujímave určite?...lebo tu doma čo som sa dopočul pri rozhovore že musí mať

mk1111111111
17. okt 2024

Stary dom je strykov, nic nebudete z neho dedit. .Ak ma stryko zenu a deti, tak oni budu dedit. Ak nema zenu a deti, tak strykovi bratia a sestry budu dedit. Ty s bratmi nie.
Trvaly pobyt na to nema vplyv

sasa1310
17. okt 2024

@jani322 čo musí mať? Môžeš vlastniť aj 10 domov, ale len v jednom môžeš mať trvalý pobyt.

jani322
autor
17. okt 2024

ľudia ľutujem že nemám deti ☹ ani ženu no neviem no ako to bude ďalej ......................................................

jani322
autor
17. okt 2024

@sasa1310 nošak v jednom trvalý pobyt ma brat v rodičovskom dome ne dome po starých rodičov

isis234
17. okt 2024

@jani322 v dome po starých rodičov on je neoprávnene. On tma nemá čo robiť. Nie je jeho. Ak sa to dozvie tvoj strýko, bude mať problém. Jemu nik nedá na ten dom trvalý pobyt.

tom_i
17. okt 2024

@jani322 dom po starých rodičoch vlastní strýko (tak si to písal). Bodka. Je strýkov. Že tam niekto býva, nech si to rieši keď príde strýko. Dom po rodičoch budete riešiť keď sa pominú. Už teraz ľutujem notára

jani322
autor
17. okt 2024

@tom_i 🙄 takže cele zle

sasa1310
17. okt 2024

@jani322 a čo je na tom zlé? Veď vy dedíte po rodičoch a nie po starých rodičoch. A majetok treba nadobúdať a nie dediť

tom_i
17. okt 2024

@jani322 inak nechápem čo riešiš dom po starých rodičoch. Keď zomreli otcovi rodičia, my ako deti sme nič neriešili. Otec sa vzdal dedičstva v prospech sestry, lebo ona ich doopatrovala.

jani322
autor
17. okt 2024

A keby som sa rozhodol ja s bratmi predať dom po starých rodičov to už sa neoplati že mam pravdu 😕

tom_i
17. okt 2024

@jani322 dom po starých rodičoch vlastní strýko, čo vy chcete predávať. Sa zobuc.

jani322
autor
17. okt 2024

@tom_i on nam tak aj povedal na začiatku tak ho predajte ešte skôr

tom_i
17. okt 2024

@jani322 končím.

hopsas
17. okt 2024

@jani322 ja som normálne nervózna z tejto témy 😄 ani som to nemala čítať.

petronelag
17. okt 2024

A prečo sa stal strýko vlastníkom domu po rodičoch, oni to tak zariadili? Tak sa dohodli pri dedičnom konaní?
A keď je on vlastníkom vy nemôžte nič predávať.

tom_i
17. okt 2024

@hopsas ber to ako humorikon ...

hopsas
17. okt 2024

@tom_i mne je to skôr ľúto ..

isis234
17. okt 2024

@jani322 máte vydokladované? Že môžete predať ten dom? Slovný súhlas nestačí.
Ale problém je niekde inde.

jani322
autor
17. okt 2024

@hopsas tak nebuď nervózna skôr je to smutne radšej ma povzbuď 😕

jani322
autor
17. okt 2024

@isis234 ne nemame ešte......No a toto riešime a nevieme prísť kde je problém máš pravdu

rozculena
17. okt 2024

@tom_i by som povedala,že je taký jednoduchší a ešte aj na liekoch...

vlastnynazor
17. okt 2024

@jani322 a ako chces predat to, co patri strykovi?
Ak bude kupujuci, kt.potrebuje uver, nemas ze absolutne sancu predat (banka si toto velmi rychlo preveri).
Pri predaji cloveku s fin.rezervou by si musel natrafit fakt ze na uplneho idiota, kt.si vlastnictvo a pripadne bremena nepozrie v katastri.
Ani tebe by sa nepacilo, keby tvoj majetok bez tvojho vedomia chcel predat a zinkasovat za to peniaze niekto iny.

rozculena
17. okt 2024

@jani322 ty si sem písal už viackrát.Načo vypisuješ,keď absolútne nerozumieš ani kto čo vlastní.Načo riešiš majetok,ktorý ti nepatrí.Vy ste všetci nejaká divná rodina.........

tom_i
17. okt 2024

@hopsas čo mi má byť ľúto...X krát bolo napísané dom č1 vlastní strýko... dom č2 vlastnia rodičia ktorí žijú. Aké dedenie. Včera som prvý krát videla epizódu z farmy...moja otázka bola: tí ľudia tam sú retardovaní alebo herci ktorí to hrajú podľa scenára

rozculena
17. okt 2024

@tom_i retardovaní,ktorí hrajú podľa scenára

veronikaszabova
Autor odpoveď zmazal