Dedenie rodičovského domu: Ako postupovať?
Dobrý pod večer Vám prajem idem si po radu neviem odkiaľ začať,ale začnem stým,že neviem sa stoho vysomáriť rozmýšľam nad budúcnosťou čo bude ďalej ak sa rodičia pominiu mam dvoch súrodencov najstarších... jeden ma už svoje zázemie,rodinu,dom,auto dobru platenu robotu druhy je bez manželky bez deti a ťahá dom po starých rodičov so svojich uspor,ktoré ma uložene ..... mňa čo sa týka bývam v rodičovskom dome zdedil dom po starých rodičov.....Tak že otázka znie komu bude patriť vlastne rodičovsky dom??? mne najmladšiemu súrodencovi?..či ako to vlastne bude?......Ak už sa mi pominiu rodičia budem sa dediť sam s najstarším bratom??? brat najstarši sa ma rozhodnúť?? či ako mam tomu pochopiť 🙄..Neviem sa stoho dostať....Dúfam že ma niekto pochopil kto tym prešiel a ma skúsenosti bojím sa o to🙄.....Darovacia zmluva,prepis majetku domu.....
@jani322 tvoj brat prerábal dom v podstate strýkov? Strýko mu dal súhlas? On tam trvalý pobyt nemôže mať. Veď nehnutelnosť nie je jeho😲 On tam neoprávnene býva. Strýko ho môže hockedy poslať preč. Je jedno, či tam niečo pristavoval za svoje. Má stavebné povolenie na stavbu?- rekonštrukciu domu?
Stary dom je strykov, nic nebudete z neho dedit. .Ak ma stryko zenu a deti, tak oni budu dedit. Ak nema zenu a deti, tak strykovi bratia a sestry budu dedit. Ty s bratmi nie.
Trvaly pobyt na to nema vplyv
ľudia ľutujem že nemám deti ☹ ani ženu no neviem no ako to bude ďalej ......................................................
A keby som sa rozhodol ja s bratmi predať dom po starých rodičov to už sa neoplati že mam pravdu 😕
A prečo sa stal strýko vlastníkom domu po rodičoch, oni to tak zariadili? Tak sa dohodli pri dedičnom konaní?
A keď je on vlastníkom vy nemôžte nič predávať.
@jani322 a ako chces predat to, co patri strykovi?
Ak bude kupujuci, kt.potrebuje uver, nemas ze absolutne sancu predat (banka si toto velmi rychlo preveri).
Pri predaji cloveku s fin.rezervou by si musel natrafit fakt ze na uplneho idiota, kt.si vlastnictvo a pripadne bremena nepozrie v katastri.
Ani tebe by sa nepacilo, keby tvoj majetok bez tvojho vedomia chcel predat a zinkasovat za to peniaze niekto iny.

@jani322 ty si robíš "prdel" že?