Aká vám prišla dôchodková prognóza?
Ja tomu moc nerozumiem. Ale prisla nejaka nizka, odrobenych 20 rokov a 950 euro..
@anonym_autor Zatiaľ ešte nemám, ale som pripravená, že to budem predýchavat
synovi narodenom v roku 2001 váš predpokladaný vek do dôchodku je 68 r a 7 mesiacov
O čo ide? Mne neprišlo nic
@doriiis Socialna poistovna zacala vsetkym posielat dochodkovu prognozu, kedy je Vas dochodkovy vek a aky je predpokladany dochodok na zatial dostupnych datach, ktore ma
@anonym_autor mužovi prišlo a celkom slušný peniaz, takže ja by som mala mať ešte viacej. 😂😂
Ale reálne možno všetci skončíme na 300 eur po foficovsnej krajine
budeme laby lízať ...
@biba_18 Ja sa telesne i duševne pripravujem na to, že budem pracujúci dôchodca, kým zdravie dovolí
@anonym_autor ... Aha. Predpokladám, že tretí pilier do toho nezaratava
@doriiis Z 3 piliera prišla pred nejakým časom prognóza s 3 možnými scenármi
Mne prišlo odchod do dôchodku vo veku 67 rokov a 6 mesiacov. Predpokladaná výška dôchodku 1 559€ 🤣 🤣 Ako nehnevala by som sa, keby som taký dôchodok dostávala a keďže reálne mám odpracovať ešte cez 35 rokov, tak sa to možno aj navýši. 🤣 Ale rátam s reálnym scénarom, že sa dôchodku nedožijem a rovno z práce ma vyvezú na cintorín 😃
@anonym_38e8c5 ... Hej, to mi chodí kazdy rok
@doriiis Teraz príde prognóza dôchodku z 1.a 2.piliera
A to nebude to iste co vidno vo svojom konte v Socialnej positovni? Tam mi nieco ukazuje...
A @biba_18 zle som najprv precital tvoj komentar... "b" miesto "l" v "laby lizat"... mi skoro oci vypadli, ze to sa mi k tebe nehodi 🙂 🙂 🙂
Zijem v zahranici. 10€ mesacne mi vyratali na Slovensku 😂 to este z brugady pocas VS
Mne prišlo odchod do dôchodku vo veku 67 rokov a 6 mesiacov. Predpokladaná výška dôchodku 1 559€ 🤣 🤣 Ako nehnevala by som sa, keby som taký dôchodok dostávala a keďže reálne mám odpracovať ešte cez 35 rokov, tak sa to možno aj navýši. 🤣 Ale rátam s reálnym scénarom, že sa dôchodku nedožijem a rovno z práce ma vyvezú na cintorín 😃
@anonym_ad3dee len ktovie akú hodnotu bude mat tých 1500 eur o 35 rokov 🙂
Predpokladaný dôchodok spolu : 2497 eur, pesimistický scénar 1943, optimistický 3376 eur. 20 odpr. rokov
@anonym_ad3dee
Moc sa netes aj ked dame nizsiu inflaciu ako je teraz 4% pri troch percentach dostanes prd...
Pri 3% inflácii : Po 35 rokoch bude mať 1559 € hodnotu dnešných približne 550 €.
@anonym_ad3dee len ktovie akú hodnotu bude mat tých 1500 eur o 35 rokov 🙂
@eviq Asi takú, ako dnes 50€ alebo aj menej. Ale aj tak nechápem, ako mi vyrátali takú sumu, keďže nepracujem ani veľa rokov a ani veľa nezarobím 🤔
@anonym_ad3dee
Moc sa netes aj ked dame nizsiu inflaciu ako je teraz 4% pri troch percentach dostanes prd...
Pri 3% inflácii : Po 35 rokoch bude mať 1559 € hodnotu dnešných približne 550 €.
@anonym_3eb81b Ja s tým aj počítam, že to nebude mať hodnotu. Ale najpravdepodobnejší scénar je, že sa dôchodku nedožijem. Neviem si predstaviť v tom veku ešte pracovať.
@anonym_autor 🤣🤣🤣 ak dostaneš reálne tak 200€ , budeš rada. Aj vôbec. Kým ty pôjdeš do dôchodku, žiadny už nebude. Len nejaká sociálna davka
neviete, ci takato prognoza pride aj ludom, ktori su na opatrovatelskom?
To su vycucane cisla z prsta. Nikto nevie, aka bude ekonomicka situacia o 20 rokov. Hlavne, ze uz dnes je socialna poistovna kazdy rok v deficite 2 miliardy eur, pocet platiacich ludi klesa, pocet dochodcov stupa, strata sa kumuluje a oni idu posielat prognozu ako niekto dostane dochodok 950 eur. Smer si robi promo pred volbami ale ich cisla garantuje iba kapitan Danko a major Horcica.
Toto má aký zmysel? Nikto ani len netuší aká bude situácia za 20-30 rokov, to zas sa minulo na tuto blbosť kopec peňazí a nič z toho
Staci, ak EU stopne eurofondy kvoli ficovym zlodejinam a paktovaniu s rusmi, to su minus 2 miliardy eur netto prijem rocne a bude po dochodkoch.
neviete, ci takato prognoza pride aj ludom, ktori su na opatrovatelskom?
@anonym_10beae mne sa zdá že má chodiť len zamestnaným ľuďom

budeme laby lízať ...