Horskej službe musíme zaplatiť 190 eur
S mamou sme zablúdili v horách. Postihla nás tma. Museli sme zavolať horskú záchrannú službu. Povedali ze nič neplatíme. Ale dnes nám prišla faktúra že máme platiť 190eur. No nemáme toľko. Mama je chorá a jej účet ma na starosti brat. Ale on je po nehode v nemocnici a nemá nám ako pomôcť. Co robiť prosím? Poistenie nemáme. My do hôr nechodíme. Toto bola náhoda. Ja som chcela ísť na bedle. Už pri prvom ťažkom úseku som sa chcela vrátiť, ale mama chcela ísť ďalej.
Jasné, ešte tesne predtým, jak si išla huby oberať, si pokúpila darčeky. Kriste a internet si platíš z čoho? Kradneš od susedov?
@anonym potrebujes prispieť na ten účet?
Ucet je na mamkine meno, takze super - chod s nou do banky a urobte prevod a fakturu zaplatte.
Kedze si mohla cely dochodok minut na darceky, tak ocividne mate ucty poplatene, potraviny nakupene, cize nebude problem zaplatit fakturu. Len treba ist do banky, alebo pockat par dni kym brata pustia z nemocnice.
Ina moznost nie je, riesenie je jednoduche.
Baby.... Toto je tá istá osôbka, ktorú opustili priatelia... A jednu kamarátku má v Mexiku, atď atď atď. Prosím s citom, je chorá, má niekoľko vážnych diagnóz.
@jankalukasova dajme tomu, že máš pravdu. Čo jej pomôže nejaký cit? Veď sa musí liečiť a nie sedieť na nete od rana do rana a písať jeden žvast za druhým.
@ella_price všetko platí brat, ktorého dnes operujú.
@jankalukasova Ta ktore kamarati zakazovali kupovat dzusiky? Preco myslis ze je to ona?
@jankalukasova že by Lenka🤔🤣?
@jankalukasova odkiaľ vieš?
Odfoť mi tu fakturu
@lenkasarka je to všetko
Pravda
No co robit? Zaplatit fakturu do 21.11.2021.
Je jedno na co ste tam boli, nemali ste poistenie. To ze neplatite, mysleli tak, ze neplatite priamo na mieste. Fakturu poslali dodatocne (davali ste nejake udaje), tak vam to poslali po vyuctovani.
No dobre. A teraz k veci. Pýtala som sa ťa už či potrebujes prispieť na ten účet.
Bratovi drzime place, po operacii sa predsa zotavi a prepustia ho a do datumu splatnosti to stihne vyplatit.
@lenkasarka nie.poradit ako to riešiť a moja mama nikdy nebola na Novom Zélande. To písala iná osoba.
Ako sorry dievcata, ale tie co sa jej tu vysmievate a ponizujete, dakujte Bohu za vasu mentalnu vybavu, rodinne zazemie a stastie v zivote. A nie, nemozete si za to same, lebo ak sa raz clovek narodi do sraciek, je velmi mala sanca, ze sa z tych sraciek pozbiera ;)
Absolutne nechapem, co je take neuveritelne na tom, ze niekto proste nema len tak 190 EUR, predstavte si, ze su ludia aj cele rodiny, kde aj 10 EUR je suma a o nejakych volnych 190 eurach sa im ani nesniva. Tiez si skuste predstavit, ze su medzi nami ludia, ktori netusia co je internet banking, nemaju ziadnu it zrucnost, neovladaju prevody, faktury atd. Ano, aj mladi ludia, tak to je proste.
A tie oc odpadavate, ze nemoze byt brat tak dlho v nemocnici atd. Preco by nemohol? Moja sestra je napriklad s jej dcerou v nemocnici uz siesty tyzden, a to tam isli na dva dni. Ludia su niekedy v nemocnici aj mesiace, to je ale novinka, co?
Ano, moze to byt vymyslene, urcite. Ale pokojne to moze byt len jednoduchsie zufale dievca, ktore skutocne nevie, ako z tjeto situacie von, ako ju riesit, a vy sa jej tu len vysmievate a hladkate si jedna druhej ego, ake ste super a ona nemozna.
AUTORKE - ak mozes, odfot mi tu fakturu a posli mi ju sem do spravy. Som pravnicka, urcite ti budem vediet poradit, ako je to mozne dalej riesit.
@macilaci aká Lenka zase?.
Elly kašli na to. Nerob si zle prosím.
@anonym tak rady si už dostala snáď pomôžu teda. Aj keď istá si nie som ja som nepisala nič o N. Zelande, len som sa pýtala či potrebujes prispieť
@jankalukasova to je zase Lenka?
@jonki nevolá sa Lenka.
Neviem ako urobiť ten prevod
No baby, nemôžete proste brať do úvahy z toto je fakt iná osoba a chce poradiť? Možno naozaj nevie čo robiť, no a? Nie sme všetci rovnakí a zbehli v každej situácii..
Autorka, proste volaj na čísla ktoré sú v liste, vysvetlí situáciu a dohodnite si splátkový kalendár, keď nemáte peniaze.. hlavne NEIGNORUJTE svoj dlh, on totiž nezmizne, ale bude rásť.. keď ste neboli poistení, tak sa proste nič iné robiť nedá, zachránili vás a to proste čosi stojí.. nabudúce si platte poistenie..
@jonki aká lenka
Pekna kniha by to bola keby si ju napisala. Les a HZS by sa mohla volat. Pripadne stratene v lese a pokuta
máš na tom liste nejake císlo a kontaktnu osobu?

To nevymyslis to je zivot tomu sa ani veriť neda