icon

Mám nárok na podporu po rodičovskej dovolenke?

28. dec 2023

Mám nárok na podporu keď som bola 4 roky na rodičovskej dovolenke bez zamestnania? Výpoveď som dostala ako náhle mi skončila MD s prvým dieťaťom, pretože prevádzka už bola zatvorená. V máji mi končí RD s druhým dieťaťom a rozmýšľam aké mám možnosti , keďže bude máj a nástup do školy v septembri.

stanislavicenka
29. dec 2023

Ide o dedinsku skolku? Ta byva aspon mesiac otvorena. Bola som v tvojej situacii, syn mal 17.5. narodeniny, 3 roky, ja som 18.5. nastupila spat do prace. Cez prazdniny bola skolka otvorena, ked nie nasa, tak Ina. Samozrejme cez prazdniny sa snazim mat deti naiviac doma, s nami, a nie v zariadeniach.

autor
29. dec 2023

@luliu takže ten prvý screen janinah. Ona Chcela niečo na čo má nárok a ja som chcela niečo na čo nemám nárok?

zuzana76
29. dec 2023

nemas narok na podporu v nezamestnanosti

zuzana76
29. dec 2023

Dobrý deň,

podstatné je, že ste v posledných štyroch rokoch pred zaradením do evidencie uchádzačov o zamestnanie bola poistená v nezamestnanosti najmenej dva roky - 730 dní.

Do obdobia poistenia v nezamestnanosti na nárok na dávku v nezamestnanosti sa započítava aj obdobie čerpania materskej dovolenky, obdobie práceneschopnosti ako aj obdobie prerušenia povinného poistenia v nezamestnanosti zamestnanca z dôvodu čerpania rodičovskej dovolenky za predpokladu, že v tomto období pracovný pomer trval a toto obdobie spadá do posudzovaného obdobia. Budete mať nárok na podporu.

S prianím pekného dňa,
Lenka

domka222
29. dec 2023

Áno, ty chceš niečo na čo nemáš nárok. Napísala si to správne

autor
29. dec 2023

@domka222 tak už ti odpuchla žila na čele keď si zistila, že to nedostanem?

luliu
29. dec 2023

Čo ťa hnevá? Snáď vieš, že na to aby si mohla dostať podporu, musíš pracovať. A ty si bola 4 roky doma. Nechápem, čo ťa rozčuľuje......

domka222
29. dec 2023

Čo mne,ale tebe 😀 Ja som hneď vedela,že nárok nemáš keďže si nezamestnaná v podstate 3 a pol roka

mamina7070
29. dec 2023

dostala sinaj normalne rady co urobit tak uz je to len na tebe (ci UP bez podpory ci si platit zdravotne atd

autor
29. dec 2023

@domka222 tak o čo ti ide?

autor
29. dec 2023

@mamina7070 stačila mi prvá odpoveď od @draik . Ďakujem, za stručnú promptnú odpoveď priamo k veci. Viac chlapov na MK

terina25
29. dec 2023

@anjelicek26 stat za nu ziadne odvody platit uz nebude.

hylary
29. dec 2023

Bola som v podobnej situácii.. najneskôr 2 roky od ukončenia PP trebalo čerpať podporu... Už sa teraz nedá keďže už prešli 4 roky.. asi si o Tom nevedela, málo ľudí to vie, ja som sa to dozvedela len náhodou, tak som to hneď aj využila vtedy...

domka222
29. dec 2023

Mne o nič. Len ty si nejaká urazená 😀

mamina7070
29. dec 2023

tak sorry pytala si sa aj na moznosti ake mas do septembra 😉

terina25
29. dec 2023

Dieta mozes dat do skolky aj od januara

hylary
29. dec 2023

@terina25 bude. Do 6 rokov dieťaťa. Len dieťa môže byť v škôlke maximálne 4 hodiny denne.

autor
29. dec 2023

@mamina7070 čítať vieš, ale pochopenie textov ti robí problém

bimbambim
29. dec 2023

Nemáš na nič narok. Treba veci riešiť skôr.Bud si mala dať o rok skôr prihlášku do škôlky ( môj syn je februárový a bol prijatý do škôlky od septembra.dcera je december a šla skôr do škôlky) aby som ja mohla ísť do práce.necakala som kým budú mať tri roky .však od februára do septembra je dlhá doba a u dceri tiež keďže je decembrova.a to nárok na podporu som mala keďže som bola stále zamestnaná a nevyužila som to.takze buď úrad práce alebo sa nahlásiť v zdravotnej alebo zháňať opatrovateľku a ty do práce.Nie si prvá ani posledná čo muža nemá a je sama na dieťa.tie si dovoliť ostať bez práce nemôžu keďže si platia všetko samé.kamoska samoživiteľka už pred šiestou bola s dieťaťom pred škôlkou,aby ona bola v práci na rannú smenu.na poobednú mala opatrovateľku a ešte stihla si spraviť aj vysokú školu popri práci a starostlivosti o dieťa.a dieťa je januárové a nebola nikde na úrade práce proste sla do roboty

autor
29. dec 2023

@bimbambim "ďakujem" za ďalší zbytočný komentár

stanislavicenka
29. dec 2023

@luliu preco
Jedna diskutujuca tu autorku pranieruje za otazku, a ona sama zistuje pridavky na svoje vnuca🤷.
Trapna je skor ona🙂

natalienka12
29. dec 2023

Autorka, potrebuje stale zivit diskusiu? Odpoved si dostala. Narok na davku v nezamestnanosti (ludovo “podporu”) NEMAS. Dalej to netreba rozoberat preco. Co budes robit ci nerobit je tvoja vec a nikoho to nezaujima ani netrapi. Jedno stare prislovie hovori, nikomu sa nestazuj, nikoho to aj tak nezaujima.

autor
29. dec 2023

@natalienka12 tak nakoniec sa ešte aj sťažujem. Odpovedám na debilné komentáre. Prečo by som ja mala byť tá, ktorá ignoruje?

natalienka12
29. dec 2023

Ano stazujes sa, nemas manzela ani chlapa, nemas kam dat dieta a preto zistujes “moznosti”. Bolo ti poradene ist do prace a hned si zacala utocit ty. Ved bud domka aj do 18 rokov veku decka, nikoho to netrapi. Od statu nedostanes nic.

autor
29. dec 2023

@natalienka12 nedostanem nič? A čo sirotské na dve deti. Snáď ti teraz nepraskne cieva v mozgu od závisti. A áno, bude to do 18 rokov

natalienka12
29. dec 2023

Mne? Ty si uplne svicnuta zena, prosim ta daj sa liecit na psychiatrii, lebo kazdej tu odpisujes ako praskne zila na cele ci cieva v mozgu. Sirotsky dochodok je davka pre dieta, sirotu. Nie pre teba. A tie sumy su smiesne. Prepac, ale tak uboha nie som aby niekto dietatu zavidel smrt otca. Keby ten otec deti zil, mala by si narok na vyzivne a to je daleko vyssie ako trapny sirotsky dochodok. Je mi ta luto.

autor
29. dec 2023

@natalienka12 jediná šlahnutá si tu ty

janinah
29. dec 2023

Autorka,nemáš ani toľko chochmesu,aby si pisala pod svojim nickom.Ano,si vychcana a neskutočne trápna.Chcela by si sedieť na zadku doma a brat peniaze od štátu.Ja som hľadala info pre vnúča, situacia neporovnatelna s tou tvojou,inteligent pochopí,aký je v tom rozdiel,ty nie.Tak ti želám v živote veľa šťastia a mysli na to,že ľudia nie sú hlúpi.Nie,nedostaneš niečo,na čo nemáš nijaký nárok.
PS.moja dcéra v Česku prídavky dostala,lebo na nich nárok ma,pracovala tam totiž niekoľko rokov pred MD.

autor
29. dec 2023

@janinah ty si hotová predsedníčka slovenskej Mensy

natalienka12
29. dec 2023

@janinah Neoplati sa reagovat. Ignoruj ju, ved vidis s kym mame “tu cest”. 😂