Môj brat neuznal otcovstvo. Môže vidieť dieťa?
ahojte prosim o radu alebo skusenost.Moj brat mal priatelku narodil sa im syn ocovstvo neuznal lebo pracoval v zahranici ked sa male narodilo,Ked sa vratil isli spolu do podnajmu žili spolu ako druh a družka a nejako sa neponahlali na matriku,Teraz ona bez slova odisla do zahranicia aj s malim,chcem vediet ci ma moj brat nejake pravo na maleho alebo ci moze priznat ocovstvo ked ona odisla bez jeho vedomia a zobrala aj syna,ako ma postupovat alebo co ma robit aby mal pravo vidiet svoje dieta?
@lili_mia presne ! a ja jej blahozelam tak isto. Takíchto chlapov je ako nasrat*ch , su nezodpovední a potom vyplakávaju doma mamičke a sestričke. No a tie sa na nich nemožu chudatká dívať, tak sa starajú do vecí do ktorých ich nič nie je. Pýtam sa kde bola jeho matka , ked mu mala dať riadnu výchovu do života , ze deti sa nie len robia ale sa treba o ne aj riadne postarať !!!!!!!!!! Mila sestrička ak máš na svojho brata obhajobu , tak sem stym , ja to vtej chvili beriem spať, ale som takmer 100 per. presvedčená , že je to aj v tomto pribehu tak isto ako v tích ostatních. 😒 Žial!!!
@karina79 ja hlavne nerozumiem preco ho jeho priatelka ako otca neuviedla... nechapem to fakt - pises ze normalne spolu zili - teda toto mi nepride normalne - ona tehotna, on v zahranici, dieta sa narodi, ona ho nezapise ako otca ( plnou mocou sa to vklude za nepritomneho da... aj mrtveho vedia ako otca zapisat...), testy dna existuju uz roky - ak otcovstvo poprel tak potom asi to nema v hlave v poriadku ked sa teraz zase hneva...ona bez slova vysvetlenia odide s 1rocnym dietatom len tak bez dovodu do zahranicia - no to je asi najvaecsia blbost aku som tu na stranke v poslednom case citala - mama 1rocneho dietata neodide len tak!
no nic - tvoj brat ak chce mat nejake prava ( teraz nema ziadne ) musi podat ziadost na sud o urcienie otcovstva - bude potrebne vykonat testy dna, na ktore musi byt dieta pritomne - myslim ze prinutit ju k tomu az take jednoduche nebude - toto ale radsej uz ries s pravnikom...
tvoj brat nema na dieta ziaden pravny narok a ani ziaden zavaezok k nemu - a skus sa s nim este raz porozpravat, lebo ta jeho historka je nenormalne divna... a aj ked sa to snazis popisovat stylom ze on je ten dobry a priatelka ta zakernacka co vam ukradla dieta... tak to tak aj tak nevyznieva, skor naopak 😢
no ja celkom nechápem tomu čo si napísala, resp. nechápem tvojho brata, čo sa sťažuje teraz? prečo neuznal otcovstvo? to že bol v zahraničí nie je prekážka... je to celé divné, ale myslím že tak ľahko sa teraz k tomu dieťaťu nedostane.
@dai neviedla ho preto ako otca lebo nemohla.... kedze nie su manzelia tak na to aby ho mohla uviest ako otca tak by on musel podpisat na matrike papier ze uznava otcovstvo a to zjavne neurobil... ano mohla ho dat na sud na urcenie otcovstva ale asi mala na to dovod.... a tiez sa zo vztahu neodchadza len tak a najma s malym dietatom.... asi tam bude aj nieco ine v tom....
a mmch. @karina79 odklada si brat sumu na vyzivne pre maleho za dobu co je prec....
v kazdom pripade ak o svoje dieta stoji tak nech zajde za pravnikom a daju navrh na sud na urcenie otcovstva
@lenka110611
A co kdyz je to devcata naopak?
On byl v zahranici ..nevedel nic o tehotenstvi a jednou pod vanocni stromecek dostal krasne zabaleny darecek v podobe miminkovskeho prekvapeni.. 😉
"Zradce" muze mit nejen nekolik podob ale muze byt jakehokoliv pohlavi😉
@sissy27 veru aj mna by zaujímala aj druhá strana mince, ale nato asi zakladatelka pribehu nebude mať " gule " sem to napísať...
@blueberry21
Souhlasim😉
Presne o tom pisu nad Tebou.. 😉
p.s. a navic nespolehej se na "gule", protoze i ty "gule" jdou pretocit..
😉
to je pravda, nevieme ako to bolo, ale myslím si že keby ten chlap o tehotenstve ani nevedel, bolo by to tu uvedené, a karina79 nič také nespomína... ťažko sa takto hodnotí, komplikovaná situácia...
@irriss veru veru aj tie " gule" možu mať iný význam a aj inú farbu 😀 😀
@blueberry21
to zni "rasisticky" 😀 😀 😀 😀 😲 😲 😲 😎 😎 😎 😉 😉 😉 😔 😔 😔 😔 😔 😔 🤐 🤐 🤐 🤐 🤐
@irriss nie nie tak som to nemyslela 🙂 ja viem dá sa to chapať rozne 🙂
@blueberry21
ale to byl pokus o vtip..klid 😉 🙂 Vzdyt ja vim, zes to tak nemyslela.. 🙂 🙂 🙂 🙂
@irriss je tu pisane, ze s dietatom a jeho matkou zil v jednej domacnosti a ze ona odisla s rocnym dietatom prec. kazdopadne tam bolo dost casu, aby zacal nieco riesit, ked s nimi bol, ale on sa zjavne neponahlal a ona ho do toho netlacila, resp. naopak on na nu netlacil to riesit a ona sa zjavne s tym tiez neponahlala... asi mala/mali nejaky dovod... 😒
nechapem, najprv neprizna otcovstvo a potom chce vidiet dieta?
No nič dievčatá asi sa zakladatelkinej obhajoby svojho bračeka nedočkame ...idem ja preč stoji mi robota 😒 Tlak už mám zdvihnutý robiť sa mi bude lepšie 😠
@ikke
Ja jsem prelitla celou diskusi v rychlosti ..a prijde mi, ze bylo snad napsano, ze ona zrejme ani nechtela...ze to oddalovala..
No kazdopadne na vine jsou oba a my to nevyresime...
Otazka autorky je sice jasna, smutna, ale reseni je nejen zdlouhave... a nechci rict, nekonecne - jako v mem pripade, kdy velvyslanectvi i pres mezinarodni domluvy nespolupracovaly a zahraly si osklive s detskym osudem.. 😠
Muj nazor je, ze vime pulku a to je jako vedet "prd"..dohady nam nepomuzou, jen nas tu rozhadaji.. 😉 🙂 a to by byla skoda.. 🙂
v každo prípade, ak by aj podal na súd o určenie otcovstva a nejakým zázrakom by sa mu podarilo získať biologický materiál k určeniu otcovstva a bol by naozaj otcom , tak ak sa aj tak nemusel k dieťaťu dostat na trvalo , nakoľko neviem či by toto bolo považované za únos ale z hĺadiska toho či s amá dieťa vrátit na SR by závážilo čo sa stalo miestom jeho trvalého pobytu a kde má citové väzby. Je dosť možné že po rokoch súdnych naťahvčiek by to mohlo byť práve miesto obytu zahraničie.
Čo sa týka priateľky, tak klobúk dole že odišla do zahraničia sama s ročným dieťatom , musela mať na to sakra vážne dôvody a k takémuto kroku sa odhodlávaju budˇuplne zúfale osoby alebo veľmi silné povahy, ktoré sa rozhodli n iečo so svojim životom urobit.
@irriss ano on ju určite tak lubil, že ako sa hovorí mal na očiach ružové okuliare a preto si ani nevšimol , že ona ma už kufre pobalené a je na odchode 😀
@karina79 moznosti nie je vela. na matriku by museli ist obaja a otcovstvo urcit suhlasnym vyhlasenim, ale to uz zrejme nepojde, pochybujem, ze by sa matka dietata kvoli tomu vracala.. teraz jedine sudnou cestou, navrhom o urcenie otcovstva. to bude chvilu trvat a bude to aj drahe, brat bude platit sudny poplatok aj trovy dokazu (DNA testy). a len na okraj - s konanim o urcenie otcovstva je zo zakona spojene konanie o vychove a vyzive dietata, takze mu zaroven urcia vyzivne, ktore bude na dieta platit, s tym treba pocitat. zatial sa za otca nepovazuje, v rodnom liste zapisany nie je, takze nema ani rodicovske prava.
@irriss ale inak pochopila som hned ako to myslis , ale dalo sa to použiť 🙂
@maminuska to by bolo reálne ak by súd vydal rozsudok o úprave práv k dieťatku, kde by bolo upravené i stretávanie sa otca s dieťaťom. Ak by mu ho matka však v stanovenom čase nedala, nejedná sa o únos ale len o obyčajné nedodržanie súdneho rozhodnutia, za ktoré jej reálne aj tak nikto nič nespraví

načo potom neuznával otcovstvo? a na matriku sa ide okamžite z pôrodnice, aby dieťa malo rodný list .. pokiaľ tam zaprel otcovstvo a ona na to nič, tak prečo hádžeš špinu na ňu? za takýto jeho prístup sa jej ani nečudujem, že hyenisticky vyčkala v tom spoločnom podnájme a potom odišla .. stála si pri nich, ked vypisovali dieťaťu rodný list? zažila si ich rozhovor, že on chce ísť na matriku dať sa zapísať ako otec, alebo to všetko vieš iba z jeho rozprávania? je tu plno mamičiek s detičkami, ktorých ocinko vyplákava, že nemôže vidieť svoje dieťa, ale ani ho nehne zavolať si a dohodnúť si deň a čas, vraj to má robiť matka a ona je hnusoba, lebo mu nezavolá, aby ich prišiel pozrieť .. alibizmus a chrapúnstvo najhrubšieho zrna!!!! a navyše, ak sa chcel dať tvoj brat dodatočne zapísať, to sa dá už iba cez súd a testami DNA, to môže urobiť predpokladaný otec aj sám!!!! takže žiadna zlá priateľka, že nechcela ísť na matriku, on si mal dvihnúť zadok, podať žiadosť na súd a tej by sa ona nevyhla! tak si plače aj naďalej, jeho priateľke blahoželám, že odišla od takéhoto chlapa, čo len sedí a čaká, kedy sa niečo pohne