Môžu mať deti dve priezviská?
Môžu mať deti dve priezviská po otcovi aj mame
Na Slovensku sa to neda
Šutaj Eštok má čo... tiež dve priezviská.
Dcérina spolužiačka má.
Nie, na Slovensku to mozne nie je
Moj syn ma, ale otec nie je z SK.
Zákon č. 300/1993 Z. z.
https://www.zakonypreludi.sk/zz/1993-300
no veru u nas to asi realne nebude. aj ked sutaj-estok je troska ina kategoria. 😀
no veru u nas to asi realne nebude. aj ked sutaj-estok je troska ina kategoria. 😀
@natassha1 on si to jedno zobral po žene, alebo odkial ho nabral, nevieš náhodou? 😀
od veci, ale Eštókovi to druhé (prvé) priezvisko nesmierne pristane. Šutaj znamená po chorvátsky "drž hubu", čo by som mu často odporúčala, pretože už toho bez rozmýšľania natliapal dosť. Medzi kamarátmi mu hovoríme Matúš Držhubu Eštók
dve priezviska moze mat dieta iba po jednom z rodicov... cize ak ma mama dve, dieta moze mat dve, ale jej dve... nie jedno po otcovi a jedno po mame...
prosim ta, a aky vidis potencial aby tvoje dieta malo dve priezviska?
Moj zat z mimoeuropskej krajiny s dvoma krstnymi menami a s dvoma priezviskami tu v eurpoe používa len jedno a jedno.Jeho deti by mohli mat dve priezviska,ale to by im neurobil.Trend je vsetko co najkratsie.
od veci, ale Eštókovi to druhé (prvé) priezvisko nesmierne pristane. Šutaj znamená po chorvátsky "drž hubu", čo by som mu často odporúčala, pretože už toho bez rozmýšľania natliapal dosť. Medzi kamarátmi mu hovoríme Matúš Držhubu Eštók
@danica2711 žena, teba treba len a len poľutovať. A ešte sa zamyslieť aký prízemný život musíš žiť keď niečo take zo seba dokážeš povedať. A potom sa čuduje každý aki jebnuti ľudia na Slovensku sú, no keď sú ako ty tak čo čakáte? Nepoznáš daného človeka a takto sa vyjadriť🤮
Na sk asi nie, v at je to bezne. Aspon my sme mali takych deti v skolke dost vela
@danica2711 žena, teba treba len a len poľutovať. A ešte sa zamyslieť aký prízemný život musíš žiť keď niečo take zo seba dokážeš povedať. A potom sa čuduje každý aki jebnuti ľudia na Slovensku sú, no keď sú ako ty tak čo čakáte? Nepoznáš daného človeka a takto sa vyjadriť🤮
@jaass ty si buď fanatický volič Smerohlasu alebo nebudeš najostrejšia ceruzka v peračníku alebo absolútne nemáš zmysel pre humor. Tamten "daný človek" je verejná osobnosť a mienku o sebe vytvára svojimi skutkami a prejavmi na verejnosti. A tie teda za veľa nestoja, jeho "prerieknutia" už spôsobili dosť rozruchu. A ty ma tiež nepoznáš, tak sa o mne nevyjadruj
@jaass ty si buď fanatický volič Smerohlasu alebo nebudeš najostrejšia ceruzka v peračníku alebo absolútne nemáš zmysel pre humor. Tamten "daný človek" je verejná osobnosť a mienku o sebe vytvára svojimi skutkami a prejavmi na verejnosti. A tie teda za veľa nestoja, jeho "prerieknutia" už spôsobili dosť rozruchu. A ty ma tiež nepoznáš, tak sa o mne nevyjadruj
@danica2711 klud, dýchaj žena, ty ostrá ceruzka 🤪 urobíš problém a ešte robíš aj zlo okolo seba 😀 teba mať pri sebe musí byť veľmi náročne 😔🤦♀️
Jaj zabudla som že Matúš Sutaj Eštok ten je asi Ficova výnimka zo zákona.A požehnal ho papež.
Matúš Šutaj Eštíok - už dávno nie je dieťa
Jaj zabudla som že Matúš Sutaj Eštok ten je asi Ficova výnimka zo zákona.A požehnal ho papež.
@alickapusinka Mám kolegu, čo má 2 priezviská (z toho 1 po manželke), a nie je to vyššie spomínaný politik. Jednoducho si po svadbe požiadal o zmenu priezviska.
Autorka , detí sa to (zatiaľ) netýka, ak jeden z rodičov nie je cudzí štátny príslušník.
Poznám také dieťa, nemá zahraničných rodičov. Obaja rodičia majú dve priezviská.
Matúš Šutaj Eštíok - už dávno nie je dieťa
@patka06 ale sa tak chova trepe klame až sa mu z huby praši.
@danica2711 klud, dýchaj žena, ty ostrá ceruzka 🤪 urobíš problém a ešte robíš aj zlo okolo seba 😀 teba mať pri sebe musí byť veľmi náročne 😔🤦♀️
@jaass myslím, si, že danica2711 bola ešte k M. S- E veľmi láskavá. O nom by sa dali napisat ovela horsie veci teda. Ja mam nizky tlak, a keď ho vidím v TV, krásne sa mi dvíha.
@jaass dievča zlaté, problém som urobila leda tak tebe. Že sa ti chce tak dramatizovať v podstate humorný príspevok (žiadne "zlo"), nemáš iné problémy, či si na toho Eštóka nejak fixovaná? Každopádne za seba končím túto diskusiu, nemá zmysel, ja som sa chcela trošku pobaviť, nie sa naťahovať s polohysterickou ženskou
@grace55 mne sa moje deti smejú, že mama šetrí za kávu, dvíha si tlak politickými diskusiami v TV (Eštók je jedna z topiek, ale treba povedať, že v koalícii má kopu zdatných kolegov)
@danica2711 inak ona sa pravidelne vyjadruje totálne mimo.

v spanielsku je to uplne bezne, ale u nas si to neviem dost dobre predstavit