icon

Musím nahlásiť prasklinu na čelnom skle nahlásiť poisťovni?

vitez
28. dec 2020

Ahojte viete poradiť?na čelnom skle auta máme od kameňa"prasklinu"(je to vidno"akurát")je potrebné nahlásiť poisťovni..má s tým niekto skúsenosť?

lubka261
•
Autor odpoveď zmazal
•
nikpa
•
28. dec 2020

@vitez ak mas havarijnu poistku tak ti to z nej preplatia, takze ano, ešte pred opravou treba hlásiť na poisťovni. Ak máš len PZP a nemáš vinníka ktorý by ti to preplatil z jeho poistky tak nahlas na svoju poisťovňu kde mas PZP a mohlo by to ist bud z verejneho prísľubu alebo zo zákona by mali uz aj čelné skla preplacat.

ivkazba
•
28. dec 2020

Hlavne pozor na to, ak je prasklina v mieste kam dočiahnu stierače a prasklina je veľká minimálne 2 cm, nemôžeš s tým jazdiť, môžu zobrať za to techničák a udeliť pokutu.

malinoismum
•
28. dec 2020

@vitez Ja som hlásila ale mala
Som pripoistenie čelného skla v kooperative s leasingom....

vitez
autor
•
28. dec 2020

@lubka261 no problém je aj to..že sme to zbadali pri umývaní čelného skla čiže"dotyčný"neznámy

malinoismum
•
28. dec 2020

Zabudla som dopisat že som nemala absolútne žiadny problém a poisťovňa bez problémov preplatila...
ale otázne je že či bežne poistné zahŕňa aj to pripoistenie - lebo ja som mala autodopravu s týmto som rátala, preto som si PRIPOISTENIE ČELNÉHO SKLA PRIPOISTILA...
😊

vitez
autor
•
28. dec 2020

@ivkazba prasklina je "tesne" pod stieračmi😕

vitez
autor
•
28. dec 2020

@malinoismum aj my máme pripoistenie skla

simca06022011
•
28. dec 2020

Iba ak ti to bude poistovna preplacat, teda ak mas na to poistenie... a inak ako pise ivkazba, ak je prasklina velka (ona sa moze zvacsit), tak s autom nemozete s tym jazdit.
Inak je to bezna vec... nie vzdy si to clovek vsimne hned za jazdy, ked sa to stane. Mensie puky si dali opravti nejak v servise, maju na to nieco.. vacsie sa menilo cele sklo...

vitez
autor
•
28. dec 2020

@malinoismum ak sa smiem spýtať ktorá to bola poisťovňa?

malinoismum
•
28. dec 2020

@vitez kooperativa

zdena1990
•
28. dec 2020

@vitez neakeho kamarata znameho čo by akože on to urobil rozbil a cez jeho poistku neda sa?

maris5
•
28. dec 2020

Ak mas havarijnu, nahlasis a preplatia podla toho ako mas nastavenu spoluucast.
Objednat sa ho servisu na celne skla. Ak to nie je v zornom poli vodica a je to mensie, vedia to opravit. Inak vymenit cele celne sklo.
Pozor, nepouzivaj teraz teplu ohrev na celne sklo. Prasklina sa bude zvacsovat.

maris5
•
28. dec 2020

Ak mas pripoistenie skla, nahlas do poistovne, posli fotky, pockaj na vyjadrenie alebo si najdi kde maji zmluvny servis.
Ja chodim do Autosklo Jurista. Maju s mojoi poistovnou zmluvu, ja nahlasim problem, odnesiem auto, v servise tam svoje cislo zmluvy a servis vsetko vyriesi ja si pridem uz len pre auto.

ninusa221
•
28. dec 2020

Nam sa to tiež stalo a riesili sme to tak že kamaratka to zobrala na seba že to kvoli nej a islo to z jej poistky🤷🏽‍♀️

klarissa25
•
7. okt 2025

Sprej na rozmrazenie mam v aute, nepouzivam skrabku