icon

Musím počas PN byť doma aj v nedeľu?

dominik2795
19. dec 2024

Zdravim som na pnke do 5.1. tak sa chcem spytat ci aj v nedelu musim byt doma a ci nemozem vycestovat za rodinou do zahranicia. Dakujem

Strana
z2
lucik194
19. dec 2024

nie, von mozes ist len vtedy ked mas vychadzku
t.j. ak mas vychadzku od 8:00-10:00 a od 14:00-16:00 tak len vtedy mozes ist von

ak Ti pride kontrola a nenajde Ta doma (na adrese uvedenej na PN) tak mas problem......

kontroly chodia aj o 7:00 aj o 20:00, aj cez vikend...... hocikedy

colsami
19. dec 2024

😃 Ano mozes ist za tou rodinou, v case svojich vychadzok, ak stihas pricestovat navstivit aj odcestovat v tom volnom case (co asi nestihas).

a_alexandra_a
19. dec 2024

Na PN máš byť preto, že si chorá, prípadne po úraze a máš sa liečiť a nie na to, aby si cestovala po rodine a vybavovala si návštevy

suzitok
19. dec 2024

tak bud si chora, alebo nie...ked môzeš cestovat do zahranicia, tak asi taka chora nie si...treba ukoncit PN a mozes cestovat

suzitok
19. dec 2024

ale odpoved na tvoju otazku je - áno, mozes kludne vycestovat, je tvoja vec kam pojdes a co budes robit..

frflos_nespokojny
19. dec 2024

vsetci ti pisu, ze nemozes vycestovt. 😉 , ale nikto ti to nemoze zabranit.
samozrejme, ze ta chceli vystrihat pred problemmi ktore mozu nastat.
socialka namatkovo chodi na kontrolu a pokial ta nenajde doma musis vysvetlovat ( dokladovat), preco si nebola doma a od toho uz iba trosku chyba aby ti financny prispevok nedali. vsetko je uz vysvetlene vyssie

dadka1997
19. dec 2024

@dominik2795 len pocas vychadzok, ak si na pn máš sa liečiť

ivik4
19. dec 2024

To sa vazne pytas ? Ked si PN ,mas byt doma, von mozes ist pocas vychadzky . Nik Ti zakazat vycestovat nemoze ale uz je to na Tebe ,kontrola moze prist kedykolvek

cacianka
19. dec 2024

PN - práceneschopná, a kednie si schopná práce, nie si schopná cestovať, či máš nejaké mimoriadne schopnosti. Pri niektorých diagnózach vychádzky určené/povolené nie sú, máš dodržiavť liečebný režim. ak ho nedodržíš, nesieš následky, napr. že ti nevyplatia ani cent. Pri niektoreých diagnózach sú však vychádzky neobmedzené.

iwesska
19. dec 2024

Mas sediet doma ak si PN. Ak chces vycestovat,tak chod,ale ak ti zazvonia zo socialky a ty sa do par minut neprides preukazat obcianskym,tak nedostanes PN od toho dna az do konca.

domak2
19. dec 2024

@cacianka tak napríklad so zlomenou rukou nie som schopná práce ale môžem ísť aj do Laponska. Mne to príde uletené aj keď rozumiem ze nechcú aby to ľudia odrbavali. Ale prace neschopnost a byt uväznený doma mi proste dokopy nejde. Ved je to na tom lekárovi aby uvazil ci môže alebo nemôže pracovať.

kavasmliekom
19. dec 2024

Kľudne choď, uži si chvíle s rodinou a potom nech ti poskytnú financie, ktire ti vezmú zo socialky, keď ti príde kontrola 🤭

januska12323
19. dec 2024

Môžeš ísť kam chceš. Niekto ťa nahlási a bude vybavené.

michaela329
19. dec 2024

Z domu môžeš ísť podľa vychádzok, dá sa aj zmeniť miesto pobytu na PN - no do zahraničia asi ťažko, v rámci Slovenska s tým v mojom prípade problém nebol (manžel na služobnej a ja som na pár dní nechcela byť rizikovom tehotná sama doma, takže celkom dobrý dôvod). Ak Ti príde kontrola a Ty si budeš len tak labzovať, prídeš o nemocenské.

klarissa25
19. dec 2024

To vazne tato otazka? Jasne ze mozes ist ked mas celodenne otazky, lebo ak nemas tak nerozumiem co ti to vobec napadlo

hylary
19. dec 2024

@dominik2795 troll jak vyšitý. Normlany dospelý človek sa toto neopyta.

nmld
19. dec 2024

Odveci, na to si sa nepytala, ale v Nemecku napriklad mozes pocas PN v principe robit cokolvek, co prispieva k tvojmu uzdraveniu...ziadne vychadzky tu nie su...vychadza sa z toho, ze PN sa nerovna domacemu väzeniu...takze ci uz pojdes na prechadzku kedykolvek, alebo bars aj na dovolenku...nie je to zakazane ako na sk

mogaa
19. dec 2024

tak ddržiavanie liečebného režimu kontrolujú aj počas víkendov a sviatkov....a teraz obzvlášť, takže je na tebe či to riskneš

sisska96
19. dec 2024

😂😂😂😂 PN neni dovolenka

mogaa
19. dec 2024

@nmld ano, ale na Slovensku sú iné pravidlá....v Nemecku to zrejme ani nezneužívajú tak ako na Slovensku, tu je veľa ľudí čo sú PN na fiktívnej PN-ke🙂

tinkavvv
19. dec 2024

Zeny, preco zase vsetky utocne. Ona sa pyta na poslednu nedelu - toho 5.1., ci je to evidovane este ako PN. Ak mas ukoncenie pn 5.1., tak ano, este aj ten den by si mala byt doma. Od 6.1. si potom praceschopna.

nmld
19. dec 2024

@mogaa samozrejme, je mi jasne, ze sk ma ine pravidla...to len pre zaujimavost, ze "i tak se da" 🙂

iwesska
19. dec 2024

@hylary Keby taky ludia neexistovali,nemuseli by chodit kontroly zo socialky. A chodia coraz castejsie prave kvoli takymto ....

alickapusinka
19. dec 2024

Ako môžeš ísť niekam ak máš PN však kontroly chodia aj počas sviatkov.Ak by prišla kontrola stopnu TI marodku a nedostaneš nemocensku.

rozculena
19. dec 2024

@nmld načo sem zaťahuješ nemecko,nechápem...platí mu nemocenskú snáď poisťovňa nemecká?

klotildabazarik
19. dec 2024

@dominik2795 ano chod tam a neazabudni nam nechat adresu kde presne si😂

letfenixa
19. dec 2024

@dominik2795 nie, počas PN nemôžes vycestovať do zahraničia. Požiadaj lekára o skoršie ukončenie PN a môžeš ísť kam len chceš.

basulaak
19. dec 2024

Ano mozes. Nik ti to nezakazuje. Chodi kontrola casto? Ako komu mne prisli raz za asi 15x v zivote co som mala pn a pracovala. aj to som uz bola v praci…ja som dlho an inevedela ze nemozem nikam chodit len na vychadzky. 😅 v najhorsom ti len nevyplatia nemocenske, ale nik ta nebude rezat. Risknut to mozes. 🤷‍♀️

nmld
19. dec 2024

@rozculena povodny prispevok zacinam slovom "odveci", t.j. len pre zaujimavost, lebo ma to k teme napadlo...nie je dovod sa rozculovat 🙂

lonely66
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2