Nahlasujete lekárov poisťovni?
Ahojte, keď vidíte v aplikácii poisťovne , že má na vás lekár vykázaný úkon, ktorý nerobil, nahlasujete to? Ja som si teraz všimla , že na mňa si už rok každý mesiac jedna lekárka uplatňuje peniaze za vyšetrenia, na ktoré nechodím. Zajtra sa jej chystám volať, rozmýšľam či to aj nahlásiť.
jasne, nahlasit... poistovni, lekarke nemusis. Aby nezacala opravovat rychlo.. zbehnu na kontrolu a im vysvetli :D
Jednoznačne nahlásiť!!! Zarábaju dosť dobre, aby museli robiť podvody a obchodovať s liekmi. Je to Ultra drzosť.
Ano..nahlasila som gynekologicku, u ktorej som bola 1x pred 20 r. Opakovane som jej volala a napisala ziadost o vyradenie - ignorovanie. Az som si raz cez apku dovera nasla ukon - vysetrenie a nasledna liecba na nejaky onkolog.problem a to ma uz vytocilo.
Ahoj,ešte sa mi nestalo, že by som mala v aplikácii poisťovne uvedený nejaký výkon,ktorý reálne nebol uskutočnený.
@luccija nie všade sa podpisuje,napr u ortopéda alebo u pediatra sa vôbec nepodpisujem keď tam idem. Iba u zubarky som zažila že každú návštevu sa podpíšem,inde nie.
Aj ja som nahlásila zubárku ukrajinku lebo ma strašne vytočil. Dcéru bolel zub a tak som jej volala, dala mi termín až o týždeň a potom si vypýtala 20€ za prednostné vyšetrenie. Bol tam vtedy s dcérou manžel a tak jej to zaplatil mimo plomby samozrejme a ja som si v aplikácii všimla, že si dáva preplácať výkony ktoré neboli urobené lebo sme už viac k nej neprišli. Výkony si dávala aj druhej dcére, ktorá okrem preventívky u nej nebola vôbec, tak som ju nahlasila a zobrala karty a išla preč od nej.
Ak to robí stále ,nahlas. Mne sa len stalo že ortopéd si vykázal jednu kontrolu navyše,ale neriešila som to,lebo sme tam často chodili a už sa to viac nestalo. Ale toto by som nahlásila isto.
Nahlasila by som to
Keď som chodila so synom ku klinickej logopedicke , všimla som si , že si účtovala aj dní kedy sme sedenie zrušili , asi 3x. Chcela som to nechať tak, ale keď ma na konci požiadala nejakých 50e za správu , tak som jej napísala mail, že sa mi nepáči , že vôbec odomna niečo žiada ,keď si dala preplatiť aj dní,kedy sme tam neboli a tiež veci ,ktoré sa počas vyšetrenia nerobili, keďže syn pár krát vôbec nespolupracoval a museli sme ukončiť vyšetrenie. Hlboko sa mi ospravedlnila, že oni sú málo platení a že má teda nebude za správy nič pýtať. Išlo o sumy vždy do 50e . Takže , nahlásiť alebo sa ozvať lekárke , či si myslí , že v dnešnej dobre toto môže robiť bez povšimnutia
Ja som podávala reklamáciu na takéto ,,úkony", priamo v aplikácii. Dr prešetrili a ja som mohla ísť pri ďalšej návšteve o dům dál, keďže mi rovno ukázala dvere.
@radleristka Nechcem si zastavat logopedicky, ale to, ze syn nespolupracoval, aj ked ona snahu mala, sa povazuje za uskutocnene.
Nahlasit!!!
Inak odkedy sú tie appky tak niektorí lekári asi nie sú nadšení🙂 Veď si len predstavte, že to tak zrejme robili vždy. A potom ze mame zadlžene poisťovne...
@banalu absolútne nič, zrušila a viac nekomunikuje, ani jej už nejdem volať.
@vespertine veď to, asi veľa doktorov malo zaužívanú takúto prax. Len sa poniektorí teraz kopli vďaka tým aplikáciám. Mne osobne by to ani tak nevadilo, že si niečo navyše na mňa napíše, pokiaľ rieši moje zdravie zodpovedne. Ale tá moja nemala ani odbornosť, ani prístup, ani zodpovednosť a ešte takéto podfuky, tak som to tak nenechala, aj keď som na to doplatila najviac asi ja, lebo som si musela nájsť za ňu náhradu, keďže mi ukázala dvere.
@mayami inak presne, mna tieto veci vobec nerozhodia, chapem, ze proste niektorym lekarom malo platia atd, ale ak lekar, ktory na mna kasle, nijak ma neriesi/neriesil, vykazuje na mna rozne "vykony" tak to veru riesim. Ja totiz potom koncim ako samoplatca inde aj tak... mala som gynekologa takehoto :DD myslim, ze nas bolo viac, lebo radsej zavrel kseft a isiel na zasluzeny dochodok :DD
@simca06022011 táto stále robí, ale tak čakáreň prázdna od pol ôsmej začína iba na papieri, príde na dve hodiny porobiť si takéto ,, výkony", zatiaľ možno nejaký pacient čo chudák nemá kam ísť k druhému dr príde, aj ja som mala veľký problém nájsť si druheho dr, preventívku sa rovno rovno sestrička pýta či chce naozaj alebo dá len podpísať 😁. Našťastie mám miesto nej úžasného doktora, síce mal so mnou dva roky roboty po tej dr. Fušerskej, ale už máme hádam obaja pokoj.
Ani jej uz nevolaj, daj to na reklamaciu, a ak bude mat takychtp reklamacii viac, aby jej poistovna neklepla po prstoch a neposlali kontrolu,
Ved to mozete mat potom aj problem v buducnosti keby ste mali uraz alebo nieco vam automaticky moze poistovna zamietnut poistnu udalost ked budete ziadat odškodné, lebo máte zápis uz
@kornelies a 3x zrušený termín pre chorobu je tiež uskutočnené ? Išlo o tie 3 vykázané dní ,kedy sme boli doma ;)
@radleristka Zalezi, kedy ste to zrusili. Su lekari, ktori maju v cenniku napisanu zmluvnu pokutu, ak je navsteva zrusena menej ako 24 hodin. Treba sa vzdy vopred informovat.
@kornelies tak samozrejme , že pár dní pred .
Nahlas urcite

@lienka.7 v aplikácii predpis nevidím žiadny, len tie vyšetrenia. Volala som už do poisťovne, musím to ísť riešiť osobne .