icon

Nákup počas PN mimo vychádzky

23. aug 2025

Dievčatá prosím vás, keď žijem aktuálne sama (trvale bydlisko tu majú ďalšie dve osoby, ale nežijú tu) a ja potrebujem ísť do obchodu mimo vychádzok, keby mi príde kontrola nebol by to veľký problém? Je potrebné mať doklad aj napr.z lekárne že som kupovala lieky, alebo stačí normalne z potravín? 🤷🏽‍♀️ mám z toho bobky… ale jest potrebujem 😀

anonym_183eef
23. aug 2025

@anonym_autor prečo nejdes do obchodu počas vychádzok?

nikaeli
23. aug 2025

Choď v čase vychádzok 🤷🏻‍♀️ toľko hodinu, či dve vydržíš, či?

klarissa25
23. aug 2025

Tak chod do obchodu ked mas vychadzky, kde je problem?

autor
23. aug 2025

Otázka bola položená inak, keby som mohla ísť do obchodu počas vychádzok, tak idem a nepytam sa, to mi verte. Zle som odhadla čas, preto by som musela ísť do obchodu mimo vychádzok. Doteraz som vždy išla v tom čase.

rachel36a
23. aug 2025
@anonym_autor

Otázka bola položená inak, keby som mohla ísť do obchodu počas vychádzok, tak idem a nepytam sa, to mi verte. Zle som odhadla čas, preto by som musela ísť do obchodu mimo vychádzok. Doteraz som vždy išla v tom čase.

@anonym_autor do obchodu môžeš ísť len počas vychádzok keď ich máš, inak nie...obchody sú v tých časoch kedy bývajú vychádzky otvorene

elanor
23. aug 2025

urcite treba mat pokladnicny blok - lekaren / potraviny. Len to teda hlavne plati, ked clovek vychadzky nema, a zije sam.
Ako to posudzuju, kedze mas oficialne vychadzky, tak to neviem. Ci to beru, ze ok, alebo prave naopak, nezaujima ich kde si bola, kedze mas vychadzky a mas si take veci riesit vtedy a tym padom to nebudu akceptovat. Nemam s tym skusenost.
Pnky som mala zatial iba velmi zriedkavo, vacsinou tak tyzdne -dva, a nikdy mi ziadna kontrola neprisla, ale kedze som bola chora, tak bola vzdy ako lazar v posteli, cize aj keby prisli, tak ma najdu polomrtvu doma.

iwesska
23. aug 2025

Ked mas vychadzky,tak mas ist na nakup vtedy.Na ti tie vychadzky su. Kontrolu nebude zaujimat,ci si to zle odhadla. Ine je,ked vychadzky nemas,tak ak zijes v domacnosti sama,mozes si ist nakupit a dokladovat potom blokom.

anonym_cbdb8b
23. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor žiadny blok ťa nezachráni,
Nákupy máš riešiť počas vychádzok alebo donáškou

zmrzlinka2021
23. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor na to máš vyvhadzky

anonym_7500ac
23. aug 2025

ja by som volala donášku, ale zas je možné, že nie všade doručujú 🤔

anonym_eac78d
23. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ak máš vychádzky, tak by ti to neprešlo

autor
23. aug 2025

Ďakujem baby za info.
Tiež som prvýkrát takto “dlho” doma a som človek ktorý ma problém ležať aj keď je chorý, pre mňa život doma je náročný 😀 teraz aspoň ten obchod beriem ako typ socializácie. Aktuálne som po úraze, prvé týždne som bola donútená nevychadzat z bytu a nákupy mi zabezpečovali ostatní, ale už som sa chcela dať vypísať a ísť do roboty, že som ok, už mám len rehabilitacie, ale lekár ma chce po dobu rehab.nechat doma 🙈
To len aby ste ma neosočovali, že využívam PN a chcem chodiť do obchodu 😀 chápem, že X ľudí je doma “zbytočne” … aktuálne si však myslím, že aj ja spadam do tejto kategórie 🥺
Už som doma, inak je to vcelku hrozne, domáce väzenie a vždy ked niekam idem a prídem domov tesne pred koncom vychádzok mám potrebu si povedať “čik čik domček”😂
Pekný víkend všetkým 🍀😊

januska12323
23. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor do obchodu máš ísť v čase vychádzok, keď ti nevyhovuje čas treba povedať lekárovi aby ich posunul.

nikaeli
23. aug 2025
@anonym_autor

Ďakujem baby za info.
Tiež som prvýkrát takto “dlho” doma a som človek ktorý ma problém ležať aj keď je chorý, pre mňa život doma je náročný 😀 teraz aspoň ten obchod beriem ako typ socializácie. Aktuálne som po úraze, prvé týždne som bola donútená nevychadzat z bytu a nákupy mi zabezpečovali ostatní, ale už som sa chcela dať vypísať a ísť do roboty, že som ok, už mám len rehabilitacie, ale lekár ma chce po dobu rehab.nechat doma 🙈
To len aby ste ma neosočovali, že využívam PN a chcem chodiť do obchodu 😀 chápem, že X ľudí je doma “zbytočne” … aktuálne si však myslím, že aj ja spadam do tejto kategórie 🥺
Už som doma, inak je to vcelku hrozne, domáce väzenie a vždy ked niekam idem a prídem domov tesne pred koncom vychádzok mám potrebu si povedať “čik čik domček”😂
Pekný víkend všetkým 🍀😊

@anonym_autor nie je potrebná takáto siahodlhá obhajoba. Pochopiteľné by to možno bolo, keby si bola úplne bez vychádzok. Ale takto? čo by si povedala kontrole? že si sa potrebovala socializovať, a preto si šla na nákup mimo určeného času? 🤦🏻‍♀️

sense
23. aug 2025
@anonym_autor

Ďakujem baby za info.
Pekný víkend všetkým 🍀😊

@anonym_autor čiže šla by si mimo vychádzok do obchodu aby ťa doma "neporazilo od nudy". Ono ja ťa chápem , doma má mrle žerú a môj chlap rovnaký resp ešte horší....od stredy je doma s kolenom, ešte dva týždne bude a už mu "začína prepínať" doma a pritom prejde 2x na wc s je na pár hodín v bolestiach napr liekom. Žiaľ toto pre kontrolu pádny dôvod nie je.

anonym_d52e35
23. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor neriskovala by som a nesla do obchodu mimo vychadzok. ver tomu, ze ak by prisla kontrola, absolutne by ju nezaujimalo tvoje vysvetlenie, ze si zle odhadla cas na nakup. ak si nestihla nakupit pocas vychadzky, budes musiet pockat kym budes mat dalsiu a ist pocas nej. lebo vies ako to je, niekto ma stastie ze pocas celej pn mu nepride ziadna kontrola a inemu kludne aj 2x.

anonym_9bc371
23. aug 2025

Ja som bola minulý rok doma mesiac na PN, po pár dňoch už ma depky chytali z toho že musím byť doma, takže chápem ťa. Len mne nedali ani vychádzky že nemám na to nárok keďže som marodila s nohou.
Ale do obchodu som chodila aj tak predsa jesť treba, aj dieťa som nosila do škôlky ráno aj poobede domov. Žiadna kontrola nedošla.

anonym_01ed6d
23. aug 2025

Bývam na dedine kde nemáme obchod a niečo ako donáška neexistuje... Autobusy chodia raz za 3 hodiny... Či som chcela či nie na nákup som si išla mimo vychádzky lebo som sa mohla aj na hlavu postaviť inak to nevychádzalo... Mala som kontrolu počas toho ako som bola preč, stačilo zavolať, poslať mailom blok a situáciu vysvetliť....

kavasmliekom
23. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor nie, neuzná ju ti to, aj keby si doniesla potvrdenie od vedúcej predajne, počas PN máš byť doma, nato máš vychádzky, aby si si urobila a vybavila a nadýchla sa vzduchu. Ináč, potraviny, aj lieky, drogeriu ti vedia aj priviezť. Existuje online nákup.

janinah
23. aug 2025
@anonym_9bc371

Ja som bola minulý rok doma mesiac na PN, po pár dňoch už ma depky chytali z toho že musím byť doma, takže chápem ťa. Len mne nedali ani vychádzky že nemám na to nárok keďže som marodila s nohou.
Ale do obchodu som chodila aj tak predsa jesť treba, aj dieťa som nosila do škôlky ráno aj poobede domov. Žiadna kontrola nedošla.

@anonym_9bc371 keby došla,tak maš problem

anonym_9bc371
23. aug 2025
@janinah

@anonym_9bc371 keby došla,tak maš problem

@janinah Ale keď nechceli mi dať vychádzky čo som mala robiť. Ešte doktorka mi povedala či nemôže mi chodiť sused nakúpiť aj zaniesť dieťa do škôlky, no nie nemôže.

autor
23. aug 2025
@kavasmliekom

@anonym_autor nie, neuzná ju ti to, aj keby si doniesla potvrdenie od vedúcej predajne, počas PN máš byť doma, nato máš vychádzky, aby si si urobila a vybavila a nadýchla sa vzduchu. Ináč, potraviny, aj lieky, drogeriu ti vedia aj priviezť. Existuje online nákup.

@kavasmliekom žiaľ u nás to neexistuje, inak by som riešila nákupy týmto spôsobom. Áno, ešte stále existujú dediny, dokonca aj mestá, kde tieto služby nefungujú…

kavasmliekom
23. aug 2025
@anonym_autor

@kavasmliekom žiaľ u nás to neexistuje, inak by som riešila nákupy týmto spôsobom. Áno, ešte stále existujú dediny, dokonca aj mestá, kde tieto služby nefungujú…

@anonym_autor tak potom počkať a ísť na ďalší deň, kedy vychádzky mat budeš. Neverím, že musíš súrne ísť na nákup a nemáš čo jesť.

mogaa
24. aug 2025

ak máš stanovené časy vychádzok, tak nákup mimo vychádzok neprejde.....

viera012345
26. aug 2025

@anonym_autor V prípade,ze nemáte určené vychádzky, môžete si ísť nakúpiť nevyhnutné potreby

alexanderkovacs
30. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ked pride kontrola mozu ti zrusit platenie pn

daaaaaska
30. aug 2025

Ja som mimo vychádzok normálne aj deti do školy aj zo školy aj škôlky aj mimo vychádzok.pytala som sa dr že keby náhodou prišli že čo lebo deti musím vodiť. Že chápe a nech sa ozvem keby nahodou.cize potrebuješ potvrdenie že si mimo vychádzok bola u dr. inak nebudú akceptovať nič ani obchod na to sú tie vychádzky tak opatrne.inak mne neprišli ani raz a to som rok marodila

autor
30. aug 2025
@daaaaaska

Ja som mimo vychádzok normálne aj deti do školy aj zo školy aj škôlky aj mimo vychádzok.pytala som sa dr že keby náhodou prišli že čo lebo deti musím vodiť. Že chápe a nech sa ozvem keby nahodou.cize potrebuješ potvrdenie že si mimo vychádzok bola u dr. inak nebudú akceptovať nič ani obchod na to sú tie vychádzky tak opatrne.inak mne neprišli ani raz a to som rok marodila

@daaaaaska ďakujem za odpoved 🙏🏽

mogaa
30. aug 2025
@anonym_autor

@daaaaaska ďakujem za odpoved 🙏🏽

@anonym_autor ale to by ti musela dať doktorka potvrdenie že si tam bola v ordinačných hodinách....a je na posudkovom lekárovi či bude žiadať aj správu že a kedy si tam bola - všetko ide totiž cez počítač, včetne času....a tie kontrolu sú náhodné, za rok ti nemusí prísť ani jedna a za mesiac aj 3,,,,,