Nárok na byt
Ahojte prosím vás keď si žena zoberie hypotéku na byt a jej manžel tam figuruje ako spoludlžník (bolo to pred sobášom zobrate) a nedajbože by sa mu niečo stalo tak má jeho dcéra nárok na ten byt? (je to totižto dcéra ktorá nemá o neho absolútne žiadny záujem odmieta sa s ním stretávať a aj komunikovať) ďakujem
@fallon1 Veď sa tu so mnou hádaš celý čas. Lebo normálny človek, keď mu napíšu, že radí zle, sa aspoň odmlčí (slušný sa aj ospravedlní, tak ale zase som realistka a také od teba nečakám). Ale ty si ten typ, čo musí mať za každých okolností posledné slovo a keď už je jasné, že trepe blbosti, lebo mu to píšu viacerí, tak to rýchlo zvalí na niekoho iného. 🙃
@fotoportret Nemáš pravdu ani ty. Tá polovica, o ktorej píšeš, že ju manželka dedí automaticky, to nie je dedičstvo. Je to jej vlastná polovica, ktorá jej patrí, pokiaľ bola dedená nehnuteľnosť v BSM. Ak by patrila len mužovi a mal by si ženou povedzme 3 deti, tak ona dedí len 1/4.
@fallon1 Nie, nie je to presne tak, ako @fotoportret píše. Prečítaj si, čo som písala jemu. Tak to je. Nie tak, ako píše on. Sorry, zase ti to nevyšlo.
@fallon1 Ale ja nepíšem o nej, pre pána! Použila som to, ako príklad na vysvetlenie, že manželka nededí polovicu. 3 deti sú v tomto prípade názornejšie, než jedno, keďže v tom prípade, keď je jedno dieťa a jedna manželka, tak sú dedičia dvaja a tým pádom zdedí manželka polovicu. Vysvetlila som to už dostatočne zrozumiteľne, alebo ešte niečomu máš problém porozumieť?
@fotoportret manželka dedí polovicu majetku automaticky? Veď manželka je vlastníckou polovice. Preboha nepíš už