Nezhodná adresa pri vklade do katastra

sisulkask
25. jún 2020

Ahojte, nemáte niekto skusenosti, ak pri odkupovaní podielu bola zmluva robena podľa udajov z katastra čiže od predávajúcej sa brali údaje pod ktorými bola vedená na katastri ale reálne pri overovani podpisu som zistila že pani ma už zmenenu adresu - inú ulicu (mesto zostalo), prejde takyto navrh na vklad alebo bude neplatna cela zmluva? Resp ona asi od poslednej zmeny adresy neoznamila katastru zmenu trvaleho pobytu. Neviete ako sa to doriesuje? Pri uz podaním návrhu? Vďaka za nazpry

marca12
25. jún 2020

@sisulkask pri vklade mala pani predlozit obciansky preukaz,prefotia ho a zalozia ku vkladu,takto bude problem,ked sa nezhoduje adresa a vratia vam vklad. Este moze ist na kataster,uvedie na podatelni cislo vkladu,prefotia jej obciansky a dolozia k tomu vkladu.

andreagartnerova
25. jún 2020

U nás by sa to pozastavilo a musel by sa robiť dodatok ku kúpnej zmluve, op prikladáme vtedy ak na lv je iná adresa ako je uvedená už v zmluve aj na osvedcovacej doložke.

oli18
25. jún 2020

Nič sa nedeje, neboj sa. Kataster pri zistení akejkoľvek chyby v návrhu vyzve zúčastnené strany na opravu. Tým sa len predĺži zápis do katastra. Moja vlastná skúsenosť, dokonca sa mi to stalo 2x.

patka06
25. jún 2020

zastaví sa konanie a kataster požiada pani, aby predložila OP a zmenia údaje ...trochu to predĺži lehotu zápisu.

draik
25. jún 2020

@patka06
Prerušenie nie je zastavenie konania.

patka06
25. jún 2020

@draik áno, ospravedlňujem sa ...kataster preruší konanie a vyzve účastníkov konania na opravu údajov

sisulkask
autor
28. jún 2020

Ďakujem veľmi pekne za odpovede 🙂 tak nakoniec to nieje až také tragicke, už som mala hlavu v smútku,