Nie som uvedená na liste vlastníctva. Čo to obnáša?
Pekný deň, s manželom vlastníme byt na ktorý sme si s manželom brali hypoteku po svadbe. On ju bral na seba, ja som spoludlznik. Ale len manžel je uvedený ako vlastník. Čo to pre mňa obnáša napr. v prípade rozvodu.máme sa radi, veríme si, ale človek nevie, čo sa môže stať. Ešte doplnim, že je to rodičovský byt, jeho mama zomrela, čiže časť bytu zdedil, 2 súrodencov vyplatil aj otca vyplatil z jeho polovice bytu.
@v_alika12 V pohode, dnes som mu stupila na krk. Je ofucany, lebo trvám na tom, aby aj ja som bola vlastník bytu. Chuda moja sestra, ona má takého lakomca, že mi je zle. On berie, že moje a tvoje peniaze. Kontroluje jej výdavky, na všetko sa musia skladať rovným dielom aj keď je na materskej. Pritom je bohatý, rodičia mu darovali pred svadbou dom, auto a sestra tam nevlastní nič, len musí makať. Samozrejme dom je písaný na manžela a nemieni to meniť.
@junova toto som Ti sla navrhnut - ist za pravnikom a poradit sa s nim co by bolo v pripade rozvodu, ake dokumenty by si si uz teraz mala odkladat pre pripadne dokazovanie. Neviem, dobre som Ta pochopila, ze uz ako manzelka si v ramci BSM vysporiadala surodencov muza pokial ide o byt? Ak ano, v tom pripade skutocne na tom LV figurovat mas, minimalne v podobe upravenia podielov. Pekne podielove vlastnictvo a basta.
@jabadaba Dnes som volala s jednou právnickou, je to kamaratkina známa a ona mi povedala, že keď sme si hypoteku brali ako manželia, v prípade rozvodu mi manžel musí vyplatiť polovicu sumy, ktorú sme do rozvodu vyplatili. Keby bola vyplatená celá, tak polovicu. Ale ešte si musím zistiť, či môže byt predať bez môjho súhlasu a info o LV. Pekný deň
@junova to som ti vravela aj ja 🙂 mas narok na 50% platieb za hypo... ale predat ho moze aj bez teba - iba on je na LV... a ono je pekne, ze mas narok na tych 50% platieb, ak preda byt, nic nebude vlastnit, nebude mat pracu -- z coho ti akoze tych 50% vrati?????? kebyze hned aj mas rozsudok - ze je ti povinny to zaplatit... budes ho nahanat cez exekutorov a nakoniec ti to bude splacat po 30 eur mesacne..... fasa zivot 🙂
@kaktusik007 A on už bude čochvíľa dôchodca, čiže by mi to splatil z dôchodku. A ten bude mať dosť vysoký.

toto ja nepochopim nikdy,ze v manzelstve moje peniaze,tvoje peniaze... sak to je chore !! akoze ty si prerobila byt? vsak nie ste manzelia? peniaze (ako aj vsetko ostatne) by sa malo povazovat za spolocne! Neber to v zlom,ale mate to doma nejake pomylene obaja. Hoci mame my doma kazdy svoj ucet (kvoli prehladu nam to takto vyhovuje),nikdy by nas nenapadlo,ze vyberem si zo "svojho" a tebe nedam. Moji rodicia nam dali pozemok,tak automatika sme to dali na 1/2 aj na katastri. Dom sme postavili zo spolocne nasetrenych a splacanych penazi. Si nvm predstavit take zmyslanie a vobec buducnost vztahu