icon

Nie som uvedená na liste vlastníctva. Čo to obnáša?

junova
12. apr 2014

Pekný deň, s manželom vlastníme byt na ktorý sme si s manželom brali hypoteku po svadbe. On ju bral na seba, ja som spoludlznik. Ale len manžel je uvedený ako vlastník. Čo to pre mňa obnáša napr. v prípade rozvodu.máme sa radi, veríme si, ale človek nevie, čo sa môže stať. Ešte doplnim, že je to rodičovský byt, jeho mama zomrela, čiže časť bytu zdedil, 2 súrodencov vyplatil aj otca vyplatil z jeho polovice bytu.

junova
autor
13. apr 2014

@anatalia77 Musím myslieť na seba a detí. Človek často vidí, že aj najväčšie lásky sa skončia a potom čo ☹

junova
autor
13. apr 2014

@lyzzy no veď budem na neho ďalej tlačiť aj keď sa so mnou nebude týždeň baviť.

lenz
13. apr 2014

no nevadi ze na LV je uvedeny len manzel nadobudli ste to az po svadbe tak to automaticky spada do bezpodieloveno vlastnictva manzelov t.j. v pripade rozvodu polka tvoja polka jeho .....aj ked je zase vynimka ked zdedil cast ....radsej by som sa opytala nejakeho pravnika skus toto forum http://www.poradna.sk/forum/ ....🙂

lyzzy
13. apr 2014

@lenz ...toto sa uz riesilo.On ten byt zdedil,takze nie.Je len jeho.

junova
autor
13. apr 2014

@lenz Keď dievčatá hovoria, že on môže byt predať bez môjho súhlasu

lyzzy
13. apr 2014

@junova ...ano moze.A to ti hovori aj pravnicka.

junova
autor
13. apr 2014

@lyzzy no veď to je ten problém

lyzzy
13. apr 2014

@junova ...ja viem.Ja sa v tom trosku vyznam.

junova
autor
13. apr 2014

@lenz k pravnicke sa chystám

junova
autor
13. apr 2014

@lyzzy mám pruser, on ho pred svadbou napísal na seba a ja som sa to dozvedela až po svadbe 😠

lenz
13. apr 2014

skus kuknut tu http://www.poradna.sk/forum/
....ale on zdedil iba cast toho domu a cast ste vyplatili spolocnymi peniazmi aj v tom moze byt nejaky hacik

lyzzy
13. apr 2014

@junova ....ty mas hlavne pruser taky ze mas manzela debila.

anatalia77
13. apr 2014

@junova on ho nenapisal,on ho zdedil..

lenz
13. apr 2014

fuuu no pekne s tebou vypiekol ked ho napisal uz pred svadbou na seba ... 😒

junova
autor
13. apr 2014

@anatalia77 on zdedil len časť po mame, ešte tam mal polovicu otec a po mame musel vyplatiť aj súrodencov. Po svadbe sme si brali úver na vyplácanie všetkých.

junova
autor
13. apr 2014

@lenz Áno, pred svadbou ho napísal na seba a po svadbe sme naň zobrali hypoteku.

lyzzy
13. apr 2014

@junova ....takze ty si si zobrala v podstate hypoteku za nieco co nemas.Gratulujem.To si ich mohla vyhodit von oknom....alebo lepsie....dat ich mne

anatalia77
13. apr 2014

@junova ja viem aku ste mali postupnost,ja som v obraze,len som upresnila,ze zdedil,co znamena,ze ho len tak nenapisal na seba.
To ze ste brali hyposku na vyplatenie ostatnych...myslim,ze som uz vcera pisala,ako dopadla moja kolegyna.

junova
autor
13. apr 2014

@lyzzy A ja blahova som sa vydávala z čistej lásky a všetky ušetrené peniažky som dala do bytu. Aj hypoteku som musela podpísať ☹

anatalia77
13. apr 2014

@junova nepanikar,este nie je nic stratene..hodte riadnu rec,a potom sa zariad.

lyzzy
13. apr 2014

@junova ....samozrejme ze si musela podpisat...si spoludlznik.

junova
autor
13. apr 2014

@lyzzy V banke ujo povedal, že to musíme podpísať obaja.

junova
autor
13. apr 2014

@anatalia77 no fasa

lyzzy
13. apr 2014

@junova ....samozrejme ze si musela podpisovat.Spoludlznik podpisuje viacej ako dlznik v prvom rade.

junova
autor
13. apr 2014

@anatalia77 reč som hodila, nebavia sa so mnou ani dvere. Ale teší ma, že keby niečo, bude mať vysoký dôchodok a z toho mi bude musieť splatiť dlh. Nemôže povedať, že ja nič nemám.

kaktusik007
13. apr 2014

@junova a vtedy si si mala postavit hlavu a ziadat ze ked mas byt spoludlznik, nech je polovica toho za co dlzis tvoja aj na LV... to ti vtedy nedoplo???????

sakra holka.... no nic, manzelovi uvar caj, na tu jeho boliestku, a proste podpise, ok, nepodpise - tiez OK, ale na tvojom mieste padam kade lahsie a neriesim, ze ma nazve zlatokopkou a neviem este cim....

kaktusik007
13. apr 2014

@junova vysoky dochodok... zeby policajt ci vojak??? ak ano, tak to je cesta zarubana, to ti neprepise ani omylom...

junova
autor
13. apr 2014

@lyzzy A keď je byt písaný ns neho, prečo som hypoteku musela podpísať aj JA?

anatalia77
13. apr 2014

@junova jaaj,splatit dlh...
Dievca preber sa...

lyzzy
13. apr 2014

@junova ....ja ti nechcem brat iluzie,ale na to ze bude mat vysoky dochodok a bude musiet platit sa nespoliehaj.Keby kazdy kto ma vysoky prijem/dochodok platil svoje dlhy tak ako ma tak ojojooo.....kolko slz by sa uz usetrilo.