OČR pre škôlkarov od 2.9.2020
Ahojte,neviete niekto,ci zostava pandemicka OCR pre skolkarov aj po otvoreni skol/skolok v septembri? Ze ak ju do skolky nedam,ci mi narok zostane alebo nie?
Mimoriadna situacia stale trva a pocet pripadov narasta,takze mimoriadnu situaciu asi ani rusit nebudu a na stranke socialky pisu toto: "Nárok na pandemickú OČR majú rodičia detí predškolského veku, ktorých deti nenavštevujú v mimoriadnej situácii detské jasle alebo materskú školu, pričom dôvod, prečo zariadenie nenavštevujú (uzatvorenie, choroba, strach z ohrozenia COVID-19), nie je dôležitý."
@77katarina nemyslíš vážne???? to čo za šefov tam máte?
@77katarina a dôvod ?
A ešte som zabudla, že ja som pracovala v Tescu od 6.4.1999, čiže 21 rokov ☹
@stela01 vraj rušili moju pozíciu
@petra2111 no a prečo si stále na OCR? Veď škôlky sa otvorili už v júni. Mala si ísť do práce.. A ten mesiac čo bežné zavreté bývajú aj mimo tejto situácie si si mohla so šéfom vykomunikovat a povedať že budeš čerpať dovolenku ,poprípade ste sa mohli prestriedat s manželom na dovolenke aj OCR..
@janinah riaditeľa k*k*ta a p*č* manažérku, ktorú som pred cca 1,5 rokov zaúčala..,.. nemám slov
@77katarina moje nervy..to vážne ti toto urobili? A čo za pozíciu zrušili?
@marianeta No oni ju celkom nezrušili, lebo moje 2 kolegyne čo boli na OČR tam ďalej pracujú. Volá sa to Complience - robí sa s cenami, marketingom, nákupom, plánogramami, kontroluje sa záruka tovarov ... no je toho dosť.
@77katarina určite po 20 r si mala iný plat ako tie 2 kolegyne ?
@stela01 no nie ... oni mali o cca 60 euro viac
@77katarina ja som po 21 rokov nezarobila ani 700 euro v čistom, oni mali vyše 750 euro v čistom
@77katarina tak to potom je zvláštne ? Keď že ani plat si nemala vyšší, že by sa na to pozerali aby ušetrili ?
@stela01 A ešte som naozaj slobodná matka, dcéra teraz ide len do 2 triedy, neviem čo budem robiť... práca bola na prd, bola som tam iba kvôli prac. dobe pon-pia od 7 do 15 hod. a managerka to dobre vedela, že som tam iba kvôli prac. dobe aj keď som zarábala najmenej zo všetkých a najdlhšie som tam pracovala. A ešte perlička managerka bola pred cca 1,5 rokom moja kolegyňa a toto mi spraví. Dúfam, že bude platiť na ňu : KARMA JE ZDARMA....
@77katarina nájdeš niečo lepšie,neboj...žena,ktorá sa vie postarať sama o dieťa sa len tak ľahko nestratí😉
@stela01 Práce je dosť, len na smeny, čo ja bohužiaľ bez partnera nemôžem zobrať takúto prácu.... no čo už asi pôjdem robiť prost.... lebo mi nemá kto s dcérou pomôcť.
@77katarina takej prace nie je škoda. Zle vedenie, zlý plat... Najdes si lepšiu. Deťom palce.
@janinah ďakujem, ale neviem ako, lebo mamu nemám zomrela mi a sestri sú mimo mesta, štátu
@77katarina no A keď si pracovala dcéra bola s kým? Zaujímavé,že slobodná matka si to vie zariadiť a dve čo majú partnerov- predpokladám ,sú mesiace na OCR a teba ešte aj vyhodia..To máš tak, pre dobrotu na zobrotu..
@marianeta chodila som cez koronu na nočné - riaditeľ nám výnimočne dovolil, inak nechodíme na nočné, s malou bol cez noc môj 72 ročný chorý otec. Cez deň ja, takže moc som nenaspala, lebo som sa s ňou musela aj učiť.
@marianeta Čo ti poviem som dobrá krava ... za dobrotu na žobrotu. Vôbec som nerátala, že z nášho oddelenia budú vyhadzovať a hlavne mňa slobodnú matku bez partnera,frajera.
@77katarina tak to tá obdivujem..Riadna obeta kvôli práci a takto to dopadlo.. Svine..
@marianeta a najviac ma štve, že čo teraz .... prácu na jednu smenu bez známosti u nás v Nitre asi ťažko zoženiem. 30.11. mi končí podpora. No neviem, čo budem robiť od 1.1.2021 .... ☹
@77katarina na to už dnes nikto nehľadí , alebo lepšie povedané v takých reťazcoch .
Máš možnosť pracovať v noci , otec by ju postrážil keď že spi . A keď začne škola sa prespis .
Mrzí má tvoja situácia
@77katarina to je sila. Hrozne. Drzim ti palce.
@stela01 U nás v Nitre sa nerobí v noci, to bolo iba cez koronu 13.3.-31.5., lebo však príplatky .... aj keby sa robilo v noci, však ma prepustili a nových ľudí neprijímajú. A ešte otec to zle znášal, nebol schopný byť poriadne s mojou 7,5 r. dcérou cez noc sám, ešte že moja dcéra pekne v noci spí. Otec celú noc nemohol spať - má cukrovku, je srdciar, 6 bajpasov, prostatu, no jedným slovom hrôza. Sestra mala tiež na mňa nervy ako som mohla nechať moju dcéru s ťažko chorým otcom. Ja viem nie som normálna .... len som sa bála aby má náhodov neprepustili keby som bola na OČR a oni svine ma aj tak prepustili ....
@77katarina tak jedine práca keď je dcera v škole , určite tam sú reťazce ktoré hľadajú nové sily , alebo zvýšiť výživné . Dcera nastúpila do školy nárok máš na zvýšenie
@marianeta ja som cez koronu robila nočné 5 dní v kuse od nedela večer do piatka rána. Áno máš pravdu 3 svetová + som sa s mojou prváčkou musela učiť a to sme nemali ani jednu on-line hodinu, lebo naša triedna učiteľka má okolo 60 rokov a má iba tlačítkový mobil.

@petra2111 vôbec sa šefovi nečudujem,ak má problémy,tak predsa neprepustí lojálnych,ktorí makali celú koronu a v druhej,tretej,siedmej vlne budú makať tiež....prví na rade sú domasedi...