icon

Podstúpili ste niekto zmenu krstného mena v 30-tke?

tya12
13. nov 2019

Dobrý deň, pevne verím že pre väčšinu ľudí je to choré takmer v 30-tke sa nad zmenou krstného mena zamýšľať , ale ja naozaj od malička mám zo svojho mena depky..
Doslova!!!
Nenávidím chodiť ani do spoločnosti , pretože naznãšam sa pre svoje meno ani s nikým zoznamovať :(
Je tu niekto taký , kto má dokáže pochopiť alebo prípadne si tiež tým prešiel?

lujza123
13. nov 2019

Keď je ta možnosť zmeniť meno prečo ju nevyužiť ak má človek s nim naozaj problem. Len si proste zaplatí. Ale ak mat nervy pri každom predstavovaní tak to určite stojí za to.
Mne sa spomenuté mena Tatiana, Stanislava aj Hedviga páčia, aj keď to posledné je naozaj ako z iného storočia...
Mam kamošku co si zmenila meno, z obyčajného na netradičné a všetci sme si zvykli nikto jej po starom nepovie.. To nove sa jej naozaj hodí viac. Na matrike to stojí tuším 100 e a k tomu treba ešte prirátať za výmenu dokladov

dopolbokaodrata
13. nov 2019

@h2 ja napríklad netuším, ako sa volá sova z Harryho Pottera, jediná Hedviga ktorú poznám je známa z kauzy Malinová, to ty asi nebudeš 😂

lucinkab
13. nov 2019

@tya12 🤦🤦🤦🤦

queen_el
13. nov 2019

@pribinak Mne sa napriklad dost paci meno Blanka a tu na MK som citala prvykrat (ale uz viackrat) ze si z toho mena robia ludia srandu. Chapem, preco, no mne by to naozaj v zivote nenapadlo, cize mozno ani rodicom tej Blanky, ktoru poznas.
Ale k otazke... @tya12 Tatiana je uplne normalne meno, podla mna aj pekne. Nie som psycholog, ale nie je za tym nieco ine? Lebo jedna vec je ze sa ti to meno nepaci, ale za to sa netreba hanbit ist do spolocnosti. Nehovorim, ak by si mala nejake extra nezvycajne a divne meno, ale nemas. Ak myslis, ze sa s tym tvoj problem vyriesi, tak ho zmen, ale okolie si na to nezvykne tak jednoducho podla mna.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
vulka
13. nov 2019

@stankadu Tvoje meno je krásne a zriedkavé. Mám sestru Stanku a voláme ju Staša.

airaw
13. nov 2019

Skús ľudí opravovať, že si Tatiana a nie Táňa, možno ich ignorovať keď ťa tak volajú.. alebo si to meno naozaj zmeň, ale podľa mňa je pekné

trubi
13. nov 2019

@tya12 Tatiana je krásne meno. Poznala som len jednu a hovorili sme jej Tia 🙂 Ja som Martina a neznášala som ked mi niekto povedal Maťa. Doma ma volali Maca. Teraz mi je to jedno. A ako chceš aby ti hovorili? Lebo mi to pripadá, že len neznesieš, keď ti vravia Táňa

pribinak
13. nov 2019

Hm, cakala som nejaku Hortenziu, ci Vincenciu, alebo ambroziu, erzebet, .... ale Tana, Tatiana? Uplne normalne meno, poznam aspon 3-4 nositeľky tohto mena
Prosim ta, ak si Tatiana, tak prirodzená skratka je Tana. Ako by ta mali volat? Eva? Jana?

Skor si myslim, ze mas nejaku negatívnu asociáciu, ze nieco za tym je
Ozi, len pre zaujímavosť, sko sa chces volat?

jany149
13. nov 2019

@tya12 aj ja sa volám Tatiana....meno mi vyberal moj ocino...som s ním ok,len nemám rada ak mi povedia Tánička,to zvyknem upozorniť
keď sa ti nepáči kĺudne ho zmeň....
držím palce...prajem všetko dobré

pribinak
13. nov 2019

A este mam rada aj ten dezert Tatiana. To je taka dobra asociácia k tvojmu menu

dopolbokaodrata
13. nov 2019

Teraz čítam, ako sa voláš, to meno je úplne v pohode, keď nechceš aby ta volali Táňa, stačí dotyčného upozorniť. Ale nedá mi, spomenula som si na jeden vtip 😀

Príde chlap na matriku a hovorí že si chce zmeniť meno. Matrikárka sa pýta, ako sa volá.
-Ján Hovno.
"Tak to chápem, že si chcete zmeniť meno. A ako sa chcete volať?
-Jozef.

jaja1979
13. nov 2019

@tya12 Táňa je krásne meno, chcela som ho dať aj svojej dcére, len ma manžel prehlasovať. Mne sa teda veľmi páči. Ale ak ho neznášas, asi treba porozmýšľať o zmene. Aj moja krstná mama ma nezvyčajné meno a odmalička ho neznáša. Volá sa melania a ani ona neznáša chodiť do spoločnosti a nerada sa predstavuje len kvôli svojmu menu. Takže to viem pochopiť...

stankadu
13. nov 2019

@tya12 a skratka ako máš nick Tya, to je super. Moderné a pekné a nemusíš nič meniť len upozorňovať že odteraz ťa majú tak volať. Dcera mala spolužiačku Júliu a každý že Julka a tá hneď každého okríkla že ona je Džuly. 😁😉

dopolbokaodrata
13. nov 2019

@jaja1979 vidíš a Melánie sú zas teraz v móde, viem minimálne o dvoch. A ešte jedna speváčka z repete sa tak volala 😁

yanni
13. nov 2019

@h2 Hedwig je krasne meno a tu v Nemecku uplna normalka. Ziadna sova🙈

yanni
13. nov 2019

@jaja1979 Melania bola (uz zomrela) moja babka. Jedna bola melania a druha Maria. Mne sa velmi pacia tieto klasicke mena.

yanni
13. nov 2019

@tya12 Tatiana je pekne meno a nema ho kazde druhe dievca/zena. Ked sa ti Tana nepaci, upozornuj. Ja mam 4 rocnu dceru Antoniu. Volame ju len Antonia a ona tiez reaguje LEN na Antonia. Niekedy maju ludia tendenciu jej povedat Tony, TOnička, Tonka ale ona odkedy vie rozpravat (a ver, bolo to veeeeelmi skoro, ma usta ako vrata😂) hned opravovala, ze ona je Antonia.
Ja mam napr. totalne tuctove ale pekne meno Katarina. TIez neznasam a neznasala som ked mi niekto povedal Kata alebo Kat´a (sorry nemam tu mäkčeñ na t). Ale ja mam tiez usta ako vrata a vzdy som kazdeho opravila.
Alebo moja mama je Ruzena. A ked jej niekto povie Ruzena (samozrejme okrem uradnych veci), tak ona odpovie "Ruzena je len moja sukña"😂 Ona je Ruz´ka.

0silvia0
13. nov 2019

@yanni mne trha usi ked niekto Katarine povedia Kača, Kačka, Kačena, take krasne meno a takto ho zhovadit😵

saskia_98
13. nov 2019

Ja som napr. Alexandra, no ked ma dakto zavola Sandra, tlak 800 mam. Neznesiem to a hlavne, sandra je samostatne meno v kalendari. Cize ja sa odujem ze nie som Sandra ale Alexandra a zopakujem to aj 5 krat. Ale aby som si kvoli tomu menila meno to zas nieee. 🙄
No ak tebe vadi meno Tatiana a vies ze so zmenou budes stastnejsia, zmen si. 🙂

moonlight1210
13. nov 2019

@tya12 cakala som, ze to bude prinajmensom Serafina. Tatiana nie je vobec hrozne. Ale ked ho nenavidis, tak ho zmen.

tt247
13. nov 2019

@tya12 Tatiana je jedno z najkrajších mien. Škoda také krásne meno meniť. Myslím, že rodičia ti vybrali veľmi pekné a normálne meno, takže ani sa im veľmi nečudujem, že sa im kritiku z tvojej strany už nechce viac počúvať. Príde mi to zveličené, ale ak si myslíš, že zmena vyrieši tvoj problém, tak si ho zmeň. Predsa len toľké roky neznášať svoje meno... žiadna výhra.

yanni
13. nov 2019

@0silvia0 Juuuuj vidis, Kačena som zabudla. No hroza. Ale ja nastastie zijem uz 20 rokov v zahranici a vsade som Katarina. Najkrajsie co moe byt. A na SK som Katka. <to je taka normalka. Este ako tak znesiem Kati. Najhorsia je kolegyna. Cistokrvna Bavoračka. Ked mi podie Kaddl, tak ma taha🙈

majcika
13. nov 2019

Moja sestra menila ale mala nato dôvody a menila z obyčajného na obyčajne

viliama
13. nov 2019

@tya12 Veď Táňa je celkom pekné meno.

stela01
13. nov 2019

@moonlight1210 Serafa je tiež Top , škoda u nás sa dáva meno len s otca na syna ...
Babka je Serafina veľmi pekne tiež meno .

sissy27
13. nov 2019

@tya12 no ak nemieniš kompletne zmeniť aj okruh priateľov, známych, kolegov, susedov, tak najbližších 30 rokov nebudeš robiť nič iné, len dookola vysvetľovať, že už nie si Tatiana ale XY a prečo veď to je pekné meno a to faaakt? A samozrejme sa budú ľudia ešte dlho mýliť a aj po 30 rokoch ti niekto povie Táňa a teba roztrhne od nervov 🤷‍♀️ No a ako bonus ti skomolia aj nové meno a zas bude zle.
Ale tak keď máš pocit, že ti to pomôže, tak zmeň.

bobula46
13. nov 2019

Ja sa napríklad volám Dorota a tiež som mala dlho s tým menom problém. Lenže ja som mala aj hrozné priezvisko, zložité, cítila som sa ako imigrant 😀 keď som bola menšia tak v pohode som sa predstavila Dorotka, ale v puberte mi to už bolo trápne, Dorka som neznášala a Dora už tobôž. Každý si zo mňa robil srandu, oslovovali ma och ty Dora a veru nevedela som sa brániť. Až raz v škole (druhá trieda, hodina výtvarnej výchovy) my spolužiak dal prezývku Doda. Tá sa so mnou niesla celé školské roky, neskôr to zmenili na Dori, to mi toľko nevadilo. Teraz už som s tým menom v pohode, viem že rodičom sa páčilo a odkedy som vydatá, neberiem to už tragicky (jednoduchšie priezvisko).
A veru keď sme vyberali mená tak sme boli rozhodnutý pre Tatianku alebo Alicu.

saskia_98
13. nov 2019

@bobula46 oooch ja som chcela dcerku Doroteu 😍 krásne meno 😊 len skoda, mame chlapčeka. 😁

zuzi0911
13. nov 2019

Tatiana je pekne meno aj Táňa.
Ja som Zuzana neznášam keď mi hovoria Žužu.
Alebo Zuzuľa - Fazuľa🤦‍♀️, Zuza - hrúza😅 Zuzička - kozička. Taktiež už radšej mám keď ma oslovia normálne menom ako Zuzka. To sa vtedy cítim ako batoľa.
Ja fakt nerozumiem co ti vadí na Táni 🤷‍♀️😅
Ale tak ak ti robí problémy zmeň. Je to úplne normálne 🙂