Pomoc SZČO pri poklese tržby a OČR
Ahojte. Viete mi niekto poradiť, prosím?
Ja som momentálne na rodičovskej a manžel je SZČO. Od zatvorenia škôl je manžel na OČR (kvôli korone) s našou najstaršou, do práce nechodí. Za marec mu už teda klesol príjem, rovnako aj v apríli... Má nárok na príspevok od štátu pri poklese tržby aj pokiaľ je stále OČR? Ďakujem.
@anicka2211 ak v novembri príjem na účet nenabehol,tak príjem za november je 0, aj keď faktúra vystavená bola. Nemusíš volať na úrad,je to tak na 100 percent
@anicka2211 a inak na stránke pomáhame ľuďom je aj manuál na vyplnenie výkazu a manuál na posúdenie tržieb. Aj tam sú nejaké info
Dobry den, bola tu otazka ohladom PN a poberania dotacie.
Ja som od 07/2020 stale na PN (opatrenie c2.) a poberam dotaciu.
Pisal som aj na urad prace a tu je dopoved:
Dobrý deň,
v opatrení č. 2 projektu „Prvá pomoc“ nie je vylúčený súbeh s PN. O príspevok je možné požiadať, ak spĺňate ostatné nastavené podmienky oprávnenosti.
Tak dufam ze som niekomu pomohol.
Nemáte niekto náhodou nejaké informácie, že ako to bude s pomocou pre SZČO od roku 2021? Za december 2020 viem, že ešte bude platiť, ale potom za január neviem, či ešte bude.
Niečo som už aj sám našiel:
https://www.employment.gov.sk/sk/informacie-med...
"Po uzavretí zmluvy o čerpaní úveru v rámci nástroja SURE navrhne Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR predĺženie tejto pomoci až do konca roka 2021."
Len som zvedavý, vzhľadom na aký príjem sa bude príjem porovnávať, ale logické sa mi zdá, že by mal zostať ako rok pre porovnanie 2019 (2020 nemá logiku).
Prosím Vás viete už niekto ako to je s januárom?
ja som len zvedavá čo sa bude porovnávať..
Tak už to zverejnili a je to tak, ako sme predpokladali, porovnanie za rok 2019.
https://www.pomahameludom.sk/
@gemelos ja som dával vždy:
2. Porovnáva sa priemer tržby v roku 2019 (t.j. 1/12 tržieb za rok 2019) s tržbou za vykazovaný mesiac - oprávnení sú iba tí, ktorí vykonávali zárobkovú činnosť celý rok 2019
to je tam stále rovnaké.
Plus sú tam ešte iné možnosti, pokiaľ by boli pre niekoho výhodnejšie.
(To už priamo v tom Exceli za január pozerám.)
Pozerajte dnesne spravy na markize.Necakane sa zmenili podmienky.Zivnostnici nedostanu ani euro,aj ked podmienku priznania prispevku povodne splnili.To co ma byt zasa?🤦
@katarinka289 čo konkrétne máš na mysli? Ja som dnes podala výpis a aj mi prišiel mail, že mi poskytnú príspevok za január. Som živnostníčka.
@katarinka289 čo konkrétne myslíš? "Živnostníci" a "podmienky" sú široké pojmy.
@anos18 Tu jedna veta naznačuje, že by to mohlo byť od 2/2021:
https://www.podnikajte.sk/financie-na-podnikani...
"Minister Krajniak navrhuje účinnosť rozšírenia a zvýšenia podpory z Prvej pomoci plus pre žiadosti resp. výkazy už za február 2021."
Ale uvidíme, od kedy to naozaj schvália.

@anos18
@jaron ďakujem, potrebovala som to po lopate.🙂 a presne ide o klasika živnostník, ktorý mal paušálne výdavky minulý rok. teda v novembri neprislo nic, prišlo az v decembri, ale faktúra, ktora bola splatná do 30.11 tak sa dá žiadať ano? budem aj volať, ale zaujímalo ma to 🙂