Pozvanie cudzinca na Slovensko
ahoj, potrebovala by som poradit ako mam napisat pozyvaci list pre priatela ked ho chcem pozvat na sk. uz som bola na cudzineckej policii a co vsetko potrebujem uz viem, len mam trochu problem ze ako sformulovat pozyvaci list, kde ma vraj stat ako sme sa spoznali,ako dlho sa pozname,preco sem ma prist atd... priatel je z egypta,tak by som chcela napisat poriadne presvedcivo ten list aby mi ho sem pustili. za rady vopred dakujem.
@aber uz som tu par dni nebola, ale myslim, ze urovnou svojich poslednych prispevkov uz hlbsie klesnut ani nemozes. mala si tu temu nechas ozaj radsej zamknut, lebo uz naozaj ides na uroven 14-rocnej pubertacky s tymi hlaskami, co davas....a dost zhadzujes sama seba
Predtym sa to ako-tak dalo citat, i ked som s tebou nesuhlasila....ale teraz je to na urovni zakladnej skoly...myslim, ze si uz stratila nejaku kontrolu nad tym, co napises...uz take zufale poznamky, ktore nie su ani trefne ani vtipne...skor smiesne
@aber Ja som sa vyjadrila k otazke arabov- moslimov....nic konkretne na tvojho manzela ani teba....celkovo mam pocit, ze to vztahujes az moc na seba...nikomu ani nic zle neprajem. Nemam pocit, ze sa obracia karta
Bohuzial s tym, ze ludia maju nazor aky maju aj tak nic neurobis, budes s tym musit zit cely zivot. Ale necudaj sa tomu.
Pred 15 rokmi ich ludia nebrali tak tragicky, dnes je situacia ovela horsia - ludia su celkom logicky pobureni tym, co sa deje od padu dvojiciek v 2001....uz je toho skratka moc
@eva8 aj ja poznám šťastné story aj tie menej šťastné s Multi rodín a nieje ich málo. Ale každý si zato môžeme sami.Ja tu neobhajujem nikoho akurát niektoré až urazali iné, je to každého vec koho si zoberie a diskusia začala nevinnou otázkou.
@kmk11 viem co si myslela mame v rodine dievčatá ano otec im zakazoval ale bolo mu to prd platné lebo aj tak väčšina času bol v robote. A to ze nemôže byť oficiálne sama s priateľom (že musí mať pri sebe niekoho z rodiny)to som nezažila a mali sme v rodine akože baba chalan ale vždy boli sami.
Je pravda ze dôležité je aj kde žiješ ak si vo veľkomeste tam nato kašlú ale ak si na dedine tak zajtra vie o tom polka dediny.
Závisi aj od rodiny ako nábožensky sú založený myslim či du silno veriaci alebo nie.
Tak ako píše aber niektoré tu používali veľmi silné slová a veru urazila by ma to keby to bolo myslené na mojho manžela ako keby on zato mohol že je tmavej pleti. Nebuď pokiaľ nepoznáš.zaujímalo by ma ci by sa tak vyjadrovali aj keby mali známu čo ma zmiešané manželstvo.
Ked uz raz niekto začne negatívne nepodarí sa ti ho prehovoriť na zmenu zmýšľania
@mircalla veď som Nemyslela ani teba, písala som všeobecne, ja viem že stým nič neurobim ,ale určite sa nenechám urazat. Som bola zvedava, keď začnem písať ako zopár jedincov na tomto fóre, že ako budu reagovať a presne tak reagovali ako som predpokladala. Keby som ja začali ich mužov nazývať odpadom buranmi, havedou, by som bola zvedava,ako by reagovali, tak ako ja. Ja si chránim to svoje ja som si vybrala tento život a som šťastná, že sme sa našli. Tak ako jedna písala, že som svetlá výnimka, že nato, že som madarka, viem spisovne písať, tak existujú aj šťastné manželstva. Vieš mám veľa známych čo sa im rozpadlo zmiešané manželstvo v tom máte pravdu a mám aj veľa známych čo držia spolu a sú šťastni ,v tom sa zase mylite. Viem, že veľa utečencov je zlých, neprisposobivych a robia moslimskemu svetu zlé meno,osobne nepoznám ani jedného ale poznám veľa moslimov ktorí sú dobrí. Žijú aj na slovensku aj v egypte a sú spokojní. To je všetko. A tá petra čo píše, že som nešťastná, sa veľmi mýli, čakám babatko a najradšej by som lietala. Ty súhlasis snou? Veď aj ty budeš mamina, si nešťastná? Určite nie, si najšťastnejšia osobka na svete, tak ako ja. 😊😊😊😊😊😊😊
@mircalla vieš niekomu vestit do budúcna že spadne na hubu, je silné, akokeby slovenské manzelstva boli ukážkové. Toto ma na tom zaraza. Niekomu zle priat je v poriadku, keď odpisem bacha na karmu tak, už sa vyhrážam.ty si konkrétne na mňa nepísala,ale iné áno, samozrejme, že to beriem na seba. Tu kartu som myslela tak, že keď ja som začala písať, že ma príspevky rozosmievaju, ups to sa už nesmie... Tak som myslela.
@aber Zrejme by to bolo posledné, čo by urobil....že rozkazoval 🙂 Vskutku si ma pobavila 😀 😀 😀 narozdiel od toho tvojho....o nich je predsa známe, že ženy sú pre nich len matrace 😀 😀 😀 A už neotravuj, si ako stará obohratá platňa 😀 A musím zopakovať, že ľudská hlúposť je nekonečná a ty si toho skvelým príkladom.....dobrú noc ti želám, ak už neslúžiš ako pohovka 😀
@petra7777 hovorís o sebe? Sa ani necudujem s tvojím slovníkom a rozumom, ja neviem, mám aj tak taký pocit, že to čo mne píšeš, ty prežívas a ľúto mi ,si už len na zaplakanie a na smiech 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂taká stará a jedovatá ,musíš mať strašný život, keď tak nenávidis,si mi na smiech,ze pohovka to si kde našla to slovné spojenie, mala by si mať babička viac rozumu, keď pán bozko ho rozdával ,kým si prišla na rad, tak sa mu minul, chudatenko.este nech admin neuzavrie tému, celkom sa už baviť. Najprv si mne písala, že prečo to nenecham tak, keď sa na to každý vykaslal a znova si začala ,nevadí, doprajem ti 😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊
kym na Slovensku bude chybat kultura vo vzajomnej komunikacii prave pri rozdielnych nazoroch jednej a tej istej kultury, tak je to potom velmi tazke s miesanim kultur, ktore maju diametralne odlisne slovniky ... na zaciatku je fascinacia z neznameho, nepoznaneho, exotickeho, ako rozpravka z Tisic a jednej noci, ale neskor sa to moze skoncit katastrofalne ... ani veta: my ale zijeme na Slovensku - nic nezarucuje - kym je clovek mlady, zvlada vselico, s pribudajucimi rokmi sa ale kdesi vo vnutri zacnu ozyvat spomienky na detstvo, mladost a uz sa zrazu inak pozeras na rozdiely ... a Slovensko pre moslimov zacne zrazu byt problematicke
Dovolim si pozicat jeden uryvok, ktory sa tyka celej europy, co mi vadi.
Títo ľudia prichádzajú do západných krajín za lepším životom, avšak keď sú už tu, dávajú najavo úplné pohŕdanie našim spôsobom života ako aj našimi zákonmi.
@mircalla kazda minca ma dve strany: keby sme im my, zapadna civilizacia, neznicili ich sposob zivota - je jedno, aky je/bol, ale bol ich - nehrnuli by sa sem - keby sme my nepotrebovali nove, lacne handry, preplnene obchody a pristup ku zdrojom ropy a nerastnych surovin, zili by asi aj oni v klude vo svojich domovoch ... iba asi zaciname splacat dan za nasu hlupost...
@mircalla hej, je to komplikovana tema a do mnoheho obycajny clovek nevidi ... ale pokial nezacneme menit my svoje spravanie, tak kto mlci, ten svedci ... resp. ten vlak nam uz asi usiel ... len musim povedat, ze ked sa clovek dostane ku informaciam, alebo to vidi, co sme sposobili, tak je to na hanbu a zaplakanie...
zodpovednost za tuto situaciu je vo velkej miere na zapadoeuropskych a americkych politokoch. cele zle od zaciatku
Je to vsetko len politický manéver a aby sa niekto nabalil.

@aber nelichoti mi, ze som ti na smiech