icon

Pridanie titulu do kartičky poistenca

6. jún 2022

Dobry deň. Po 8 rokoch VŠ som získala doktorský titul - je mozne si at tento titul dat zapisat aj do kartičky poistenca, či len do občianskeho preukazu? Vďaka.

Strana
z2
mb2021
Odpoveď bola odstránená
joannita
6. jún 2022

Autorka, tvoj titul nieje na posmech. Smiesne je to, ked si niekto tak velmi potrpi na ten titul, ze si chce kvoli tomu menit karticku poistenca.
Mne to pride ako taky nejaky komplex menejcennosti a pritom je to take trapne ked si ludia pisu titul kade tade.
Toto titulovanie je len na SK a v cechach a mozno este nejakych postkomunistickych krajinach, nikde inde sa tituly nepouzivaju v beznom zivote.
Nepoviem v pracovnom zivote ( v zahranici sa nepouzivaju ani v pracovnom), ale davat si titul na schranky, podpisovat sa s nim a nebodaj oslovovat 🤦‍♀️
Mne to pride mega smiesne a trapne...

owecka
6. jún 2022

Ja mam tiez PhD a vlastne aj doktorat maly a veru nepisem to nikde 😃😃😃 ale ano, ludia ma oslovuju pani doktorka🙃

owecka
6. jún 2022

@martinkatinka 😅😅😅

owecka
6. jún 2022

Ja to chapem, dosiahla si asi teraz niekedy uspech tak jr to cerstve. Ale teda ja si ho nikam nepisem😄😄😄

nikpa
6. jún 2022

@pribinak ja som mala kolegu, ktorý si každé ráno do knihy dochádzky napísal Mgr. Ján Mrkvička (meno vymyslené) ale teda titul pred menom si nezabudol napísat ani jedno ráno 🤦🙈😅😅😀😀

pribinak
6. jún 2022

@nikpa pre mna je to smiešne, ale niektorí sú na seba strašne hrdi a pyšní, že majú nejaké písmenka okolo mena

shades_of_life
6. jún 2022

@lalala94 Ešte vtipnejšie je to na klubových kartičkách (typu tesco a pod)

cervenaruza123
6. jún 2022

@laurar1 Je to pravda, ze maju ludia iny pristup. Zazila som, ked ma v nemocnici prekladali na ine oddelenie. Prelozili ma, sestricka ku mne totalne neprijemna, arogantna, bola som radsej ticho, ze nejak pretrpim. Sla mi spravit prijimacie papiere a vratila sa uplne slusna a zhrozena, ze co som nepovedala, ze som magistra 😀 . Odvtedy bola zrazu ku mne mila a v pohode. Akoze trapne mi to bolo, kvoli takej blbosti sa spravat inak k cloveku... Ale je to realita zial.

kate_cs
6. jún 2022

Ja tomu nerozumiem. Prečo by si ho človek nemohol napísať kam chce? Bola by som zvedavá koľko z vás, čo píšete tie posmešné komentáre máte vysokoškolské vzdelanie 2. alebo 3. stupňa.
Keď si sa na tom namakala, stálo ťa to roky práce a štúdia, hádam sa zaň nebudeš hanbiť len aby ťa nevysmiali ženy na internete.
Ja by som sa informovala na zdravotnej poisťovni, za to nič nedáš.

lilke
6. jún 2022

@cervenaruza123 mne sa tiež podobné stalo v nemocnici. Dcéra čerstvo prijatá, ohadickovana, cez koronu. Prišiel primár, zdupal ma, čo tam vôbec robím. O chvíľu sa vrátil, čo som nepovedala, že som magistra. A potom hodinový rozhovor s nami, keď zistil, že mám 2 výšky a dcéra je na topke gymnáziu. A že prečo manžel nenahlásil pri príjme naše tituly 🙈
Taktiež svojho času bolo treba nahlásiť čosi v poisťovni. Nahlásila som otcovo meno. "Takého tu nemáme!" Hľadala ďalej. "Aha,tu je. Ale on je inžinier! To musíte povedať!" 😃

abbey1
6. jún 2022

Problém nie sú tituly. Všetka česť každému, kto ich získal zaslúžene a na prestížnej škole.
Tragédia je čítať a zažívať tieto príhody s nimi. Že iný, často študovaný človek, mení svoje správanie k ľuďom podľa ich titulov. Smutné, veľmi smutné.

riamia91
7. jún 2022

Joj, ženy ale ste 🙈.
Pred 8 rokmi, ked som koncila skolu, som dala do zdravotnej poistovne oznamenie o skonceni skoly, kedze nemam uz otca a mama pracuje v Rakusku, tak ako nezaopatrene dieta som musela mat zahranicnu ZK.
Akonahle som dostudovala, musela som sa nahlasit ako poistenec Slovenska a prisiel mi v karticke zapisany titul, ale normalne na prednej strane pri mene 🤦‍♀️. A co som mala teraz robit? Titulom sa meni napriklad aj oslovenie, napriklad ak zena nie je vydata, tak titulom sa z nej stava "pani", teda uz nie je slecna, napriklad.
Na OP som si dala zapisat titul pred 3 rokmi, ked som sa vydala a to tam je zapisamy niekde na druhej strane uplne nepodstatny, nekriciaci do oci.
Bola som hrda, ked som dostudovala, ale nechcela som to mat hned v dokladoch, resp. bola som leniva ist na urad a cakat, a uz vobec nie na ZK. Hned po skole som sa zamestanala, takze som to neriesila viac
Ale ked to niekto chce mat, nech to ma... na adrese, na pomniku, proste vsade kam len chce! Jeho titul, jeho vec.
Niekto si potrpi na znackove oblecko, ktore sa da dnes kupit za par supov. Na verejnych sietiach sa ludia v dnesnej dobe chvalia pomaly kazdou kravinou. Ale titul si zvasca clovek nekupi /ano, viem, ze aj to sa da a to uz je potom na svedomi kazdeho cloveka, ci je to na chvalu/, ale poctivo oddrie, tak nech si ho vylepi aj na celo, ak chce.

K autorkinej otazke, ked si ho pojdes dat zapisat do OP uz dostanes s cipom, teda nemusis ist do ZP alebo si tam skus zavolat, najlepsie urobis. A gratulujem! K titulu, uzivaj si ho! Nie je to vsetko, ale pokial je skutocne vydrety stoji to za to 😊. A hlavne kazdy z nas ma v zivote ine priority, co je fajn, nemozeme byt vsetci rovnaki.

joannita
7. jún 2022

@lilke tak nieco tak smutne som davno necitala.
Ze preco ste nepovedali ze ste magistra 🤦‍♀️
Akoze ked niekto nieje magistra, naladim sa ako setra/lekar na neprijemny mód, lebo proste nema vysoku skolu. A ked je niekto magistra, v sekunde sa prestavim na prijemny mód. Lebo ten bez vysokej skoly si nezasluzi aby s nim jednali slusne.
Paneboze kde to zijeme 🤦‍♀️

miskamicha
7. jún 2022

Na OP mas tituly uvedene vzadu a mozes si dat dopisat. Ale na preukaze poistenca co ja viem skusit to mozes...toto popravde som nikdy neriesila..ale chapem ak si na titule nadrela.jak kon preco by si ho tam nemohla mat 🙂 mne osobne sa uz stalo ze ak napr.sestricka u dr zistila moj titul hned sa krajsie spravala... a toto sa mi na ludoch nepaci aby sme boli posudzovani podla titulov.

tahomi
7. jún 2022

Ja som lekar a je mi srdecne u prdele kto ma aky titul, nijak to nemeni moje spravanie ani liecbu, rovnaky pristup maju vsetci kolegovia co poznam. To su take prezitky. Len na margo napisaneho vyssie 🤦🏻‍♀️

basska_b
7. jún 2022

Boze, co su toto zasa za odpovede???
Vy neviete, ze v zdravotnictve sa na tituly velmi pozera, aj sestra si hned vycapi aj Bc. na menovku a niekedy aj pristup tomu zodpoveda?? (Nehovorim, ze je to spravne, ale je to tak)

Ja mam titul na OP, odkedy som menila priezvisko a automaticky mi ho dali aj na karticku poistenca.
Moze to byt dolezite, zienky, aj ked vam sa to dolezite nezda. V porodnici nas davali na izby podla titulov! Nekecam.

little_b
7. jún 2022

Doktorský titul myslíš MUDr. alebo PhD.? Lebo v prípade, že MUDr., tak titul by si mala mať v kartičke poistenca pre prípad, že máš od poisťovne pridelený kód na predpis liekov pre seba a blízke osoby, aby mal lekárnik aj oficiálny doklad, že si lekár, aby si sa v prípade výzvy nemusela preukazovat OP.

123andy123
7. jún 2022

Tak presne pre toto by som si just nedala titul zapísať. Aspon by som videla kto ma aky charakter. Aby menili prístup ako chameleón farby, to je smutné.

pondelok01
7. jún 2022

Ked som skoncila VS, bola som v zdravotnej poistovni po nejaky papier pre urad prace (alebo naopak, papier z uradu prace zaniest? Uz neviem). Pani na priehradke sa zhrozila, ze moja karticka je v hroznom stave, ze mi da novu (to boli este papierove), a titul mi tam vtedy automaticy napisala, dokonca na tom trvala. Odvtedy ma ale v kazdej ordinacii oslovuju pani inzinierka, a citim sa velmi velavazeno haha. Takze urcite sa to da, a ked sa ti ti chce vybavovat, tak chod do toho.

lilke
7. jún 2022

@joannita my ľudia sme všelijakí. Pohybujem sa zväčša medzi vysokoškolsky vzdelanými. A čím múdrejší a vzdelanejší človek, tým je zväčša skromnejší, ľudskejší. A tí, čo ledva preliezli výšku, si naprávajú svoje ego aj takýmto spôsobom. Samozrejme, nepausalizujem, nenarazam ani na autorku.
@tahomi ako si napísala, prežitky. Starší pán, inak topka na SK. Ale kedysi titul nemali 3 z 5, on žije asi v minulosti.
😜 Ja osobne si nikde titul nepíšem, a u lekárov som problém nemala, pochybujem, že mi titul do karty niekedy vpisovali. Navyše, Mgr. je už poriadne zdegradovany titul. 🙂 Svoj zážitok som poňala ako pikošku.
Ale na tituly si skôr potrpia ľudia so stredoškolským vzdelaním. Napr. vyššie spomínané sestričky.

petkasaurus
7. jún 2022

Mne bolo tiez divne a blbe, dat si titul na schranku, ale keď som videla, ze sa tam ohanaju vsetci s titulmi, vratane Bc., tak som si tam svoje PhD. dala.. Na zvončeku uz mi to prislo moc.. Ved som sa mrte nadrela, ale vacsinou sa na tomto smeje a udivuje clovek, kt. ziadny titul nema.

valeria_h
25. júl 2022

Ja toto lipnutie na tituloch nechápem. Sama mám a ani ma nenapadlo ho písať do OP, načo? Podľa mňa to robia ľudia, ktorí sa potrebujú chváliť.

liusa82
25. júl 2022

U mňa napriklad toto nezaváži len Ing alebo Mgr dakde zapisané.Pretože dneska je tých pseudoodborov hafo..Nie je u mňa titul ako titul.U mňa zaváži to z akého odboru ten titul človek získal.Dneska je pomaličky titul aj za vysokú kuchársku😀

Strana
z2