Priezvisko dieťatka
Ahojtee baby, chcem sa opýtať aké máte skúsenosti alebo ste počuli o tom. Ak pár čaká bábätko no niesú zobratí ako manželia, ale žijú spolu normálne tak aké priezvisko dať bábätku. Viem je to určite individuálne, ale. 🙂 ? 🙂 🙂 🙂 😉
@mima4 no nič v zlom ale predtým než CIRKEV OVLADLA tuto zem chlap označil ženu a bola jeho žena,par začal spolu žiť a boli manželia to že nemám cirkevný sobaš alebo papier prepáč ja nie som mojho muža frajerka,frajeri možu byť 15-16ročný. Mi sme pár druh družka! moje dieťa má meno po mužovi nemám s tým najmenší problém má dokonca také skvelé meno že všade kam prídeme si ho pamätajú lebo je na slovensku jediná nikde také meno nepočuli len v hollywode 😀 ked dojdem do stavu čo isto dojdem možno zajtra pozajtra o rok tri vezmeme sa.PRAVNE MA OTEC TAKE ISTE PRAVA NA DIETA AKO MATKA POKIAL SUD NEURCI INAK! tak isto ako v prípade manželstva pokial súd neurčí inak to že máš papier ti nezaručí že ti neutečie,bude platiť alimenty!
@sissiq ja by som dietatu uz nedala priezvisko po otcovi, ak by sme neboli zobrati... minimlane to vztah pohne niekam.. dopredu alebo dozadu a potom nebude treba riesit problem, ze ta niekto bude volat napr. pani Mrkvickova (ako sa vola dieta), ked ty budes nejaka ina. To je na porazenie.... :P
@mima4 nielen rozmysli, ale su prespekulovani, pohodlny.. ked sa im hodi tak sa radsej odpracu.. a naco sa teda viazat 🙂) a trapit svadbou 🙂)) ved dieta je aj tak..
@majulino to mate nejakeho cudneho pravnika. By som povedala, asi studoval za klobasky. Ja mam tiez vystudovane pravo a vyzivne s priezviskom nema nic spolocne. Otec dietata musi uznat uradne otcovstvo, byt to zapisane na urade a byt vedeny ako otec dietata v rodnom liste dietata. Toto staci aby si matka aj po rozchode narokovala na vyzivne na dieta. A je jedno ake priezvisko dieta nosi, ci jej dievcenske, ci otcove ci dokonca, ak by bola rozvedena, dokonca meno po exmanzelovi. aj tato moznost tu je. Pravo ziadat vyzivne sa vztahuje len a len na priznanie otcovstva.
@mima4 nie vždy su dôvody prečo sa dvaja ludia nevezmu take že nechcu lebo sa nelubia,nechcu ja som mala meno matky a s prepacenim mi to bolo na dve veci ked sa vydala mala ine meno takže som nakoniec nemala ani po matke ani po otcovi žiadny sobas ani to že si ta chlap vezme ti nezaručí že pri tebe ostane predsa ked ideš do vztahu ideš do nenho na plno a brat si niekoho pretože caka dieťa je choré také manželstva majú trvanie rok dva a preesne tie končia rozvodom kde nakoniec aj tak ma to meno dieťa po otcovi a zvyčajne si ho ženy dávajú naspať na meno za slobodna čiže je to fakt jedno zaleži na postoji oboch partnerov ako chcu žiť hlavne podla seba nie čo sa ma a čo kto prikazuje.Jediná vec je tá že zrušiť meno po otcovi sa dá jedine s jeho súhlasom alebo súdnou cestou tak a to paltí aj pri rozvoe tak ale nie som si istá či to neplatí aj ked je meno po matke zo zmenou (ak sa vydala ) musí súhlasiť otec.
@mima4 znama si nemože svojho druha vziať pre jeho dlhy bohužial na neho podvodom prepisali milionove firmy bolo to cca pred 15r jedna sa o milony korun sú spolu už 14rok majú 3 deti on má síce exeuciu ale nahradí to fuškami nič im nechýba ak by sa vzaly museli by riešiť sustavné utoky exekutorov a dokazovanie že dlhy mal pred manželstvom bohužial naši exekutori nerespektuju čo maju teda najskor beru až ty musíš dokazať že nemali boli priamo za exekutorom ako manželom by im stahoval peniaze obom,blokoval učty obom on nemá povinnosť skúmať odkial peniaze sú takže oni sa nevzali preto ak to doriešia potom sa vezmú 🙂
@jabadaba niesom nedotkliva 😀 to len aby sa niekto nazacal navazat ze sa hadame 😀 naposledy mi tiez tak ktosi odpisal s vykricnikom a uz bol ohen na streche 😀 ze co si dovoluje kricat a hadat sa nech si precita poriadne co bolo napisane 😀 potom sa na tom udrbavali na dvoch stranach 😀
@mima4 to je všetko v poriadku to oni vedia ale exekutor najpr siahne a ty potom musíš dokazovať kým sa uvolnia učty si bez príjmu tých firiem je viacej á ma to viacej exekutorov napriek tomu že si to stahuju z vyplaty další nový exekutor mu učet blokol kým mu učet odblokovali a dokazoval to exekutorovi trvalo to 2,5m.tak sa dohodli ked to dosplaca vezmu sa až po tom,
@sissiq Nase dieta malo priezvysko po manzelovi, v Rakusku po porode to tak automaticky spravili, i ked mne to bolo srdecne jedno, ci by tam mala napisane moje alebo jeho priezvysko. Vedela som, ze ked si dame uznat sobas z US na SR, tak budeme mat vsetci rovnake meno. Tak sa aj stalo. V pripade zeby sme mali rozdielne mena, neuznali si sobas, neboli zobrati, atd, tak by som chcela, aby moje deti mali priezvysko po partnerovi, pre kazdy pripad - moje osobne preferencie.
My sme neboli zobrati, aj sme sa rozisli. Maly ma meno po otcovi, nevidim na tom nic zle. Otec priznal otcovstvo, takze otca ma. Tak Preco by som mala riesit Este ake ma priezvisko...??? Ma mamu a Takisto ma aj otca. Menit napriek tomu nic nebudem. Veci sa tak udiali. Dieta nie je moj majetok, aby patrilo len mne a nosilo len a len moje priezvisko, pretoze s otcom nam to nevyslo.
@mima4 manželia ak maju učet na svoje meno automaticky mrazí učty všetky bez rozdielu je na tebe dokazať to prečo ti ich ma odblokovať 2,5m. trvalo to že exekutor nebol do banky schopny poslať povolenie na odblokovanie učtu exekutor ma totiž čas preto ked teraz niesu manželia všetko chodí na kamarátkyn učet jemu stahuju exekuciu z platu nič viac a majú svätý pokoj.
@mihula dakujem za poklonu, ale popudila ma tvoja poznamka o tom, ze sestra len splodila deti.. nema to nic spolocneho s temou a pride mi to zbytocne sudiace - aj keby boli 4 a kazde s inym priezviskom.. aj to, co tu bolo spomenute - ani o tej zene nevieme preco ma kazde dieta s niekym inym, je to jej osobna vec..
ak si to myslela nevinne a chcela si vediet len informaciu o tom, kolko deti s inymi otcami je, da sa to napisat aj inak.. tak ci tak netusim preco by pocet bol dolezity..
@sissiq ja som po porode dala synovi muzove priezvisko, lebo som dufala a chcela, aby sme sa casom zobrali...pretoze som nemienila zostat slobodna mamina a bolo by mi divne mat dieta s niekym s kym sa nakoniec nezoberiem...nakoniec sme sa brali, ked mal syn 5.rokov a 2 mesiace...ale keby som sa mala rozhodnut druhykrat, urcite by som dala asi svoje, pretoze bola doba, ked nas vztah vyzeral nie najlepsie...prezili sme kriticky 7.rok...ale nakoniec je vsetko ako ma byt...

@mima4 pýtam sa na "rodinnosť" vo vzťahu otec - dieťa, nie frajer (partner) - partnerka, kam si to úspešne skrútila