Social Services v Anglicku a vlastné skúsenosti
Ahojte, najdu sa tu mamicky, ktore maju skusenosti ci uz negativne alebo pozitivne so Social Services v UK? S mojou 3 a pol mesacnou dcerou som totiz v nemocnici, ma zlomenu klucnu kost a my s partnerom nevieme ako, ani kedy sa to mohlo stat. Hned v ten vecer sme mali pohovor s pracovnikmi SS, s policiou, s uradom na ochranu tyranych deti, boli u nas doma pozriet ako zijeme, museli sme podpisat ze ostaneme v nemocnici minimalne 3 dni. Sice nam kazdy hovori ze sa nemame coho bat, ale viete...ked uz clovek pocul o Ivane Boorovej a ostanych pripadoch odobratia deti, tak je zrejme, ze nas strach je opravneny. Poprosim o prispevky mamicky, ktore nieco podobne zazili na vlastnej kozi, nie o tom ze niekto nieco cital alebo pocul. Toho som sa uz napocuvala za posledne 3 dni az az. Dakujem.
Ak by si niekto zabudol, prípadne si vôbec neprečítal
kopčím príspevok od slavky
slavik79 pre vsetkych, ktorych zaujima preco sme nemali autosedacku: do nemocnice sme isli peso, z nemocnice rovno na sud, bez toho aby nas medzitym vobec pustili domov. tak preto!!!!! mimochodom, keby ste zacali riesit to, preco nema ciapku, tak preto, lebo auto bolo pristavene pri budove, teda tam kde bol sud a iisli sme rovno domov. a este jedna informacia pre par exemplarov, cely sud som mala malu na rukach, ked sudca rozpraval, moja mala dcera si mrncala svoje. o toto sa teda zaujimaj, preco to tak mohlo byt, nie o to ci sme mali autosedacku!!!!!!! ostatnym velka vdaka za podporu.
Dnes o 00:53 • 1 dieťa • Odpovedz • Páči sa mi to • • Pošli IP •
Čítali ste reakciu pani Noriky na sobotňajší kontakt? Ak niekto nemá FB, tak som to skopčila do témy Bez detí neodídem - dokument.. Kuk na to..
@arnika48 vola sa to Osobitna Matrika v Bratislave, nie Zvlastna matrika v BA. a neda sa tam priamo poslat RL anglicky, ale Dotaznik - ziadost o vydanie SK rodneho listu sa robi len cez matriku kde mas trvale bydlisko! Tam si podas ziadost o vydanie SK Rodneho listu, matrikarka vsetko skontroluje a odosle na tu Osobitnu matriku! Je to info z r. 2011, kamoska to vybavovala, ak sa pocas r.2012 nieco zmenilo, o tom neviem, nech si miska aktualne info overi priamo na osobit. matrike:
http://www.statnasprava.sk/sk/stsp/adresar.nsf/...
Našťastie su už na Slovensku, držím palce celej rodinke. To čo sa v tom Anglicku deje?! Veď to je normálny obchod s deťmi! Bez dôkazov zoberu rodičom deti?!
@bazarocka az ti raz budu kradnut dieta, zisti este predtym ci nie je pokakane, popisane, ci je dostatocne teplo oblecene, ci ma autosedacku, prebalovaci pult, dostatok plienok, dostatok hraciek, aspon 4 overaly v zasobe a tak vyraz na cestu. a potom mi daj vediet ako daleko ste dosli...
@slavik79 😕 Slávka neplytvaj energiu na vysvetľovanie niekomu,kto ani len netuší a práve teraz sa zobudil. Nemá to cenu.
My ostatné...a je nás teda drvivá väčšina,vôbec neriešime čiapku či autosedačku....zdá sa mi to absurdné. A nemôžem uveriť že tie ženy to hádam aj myslia vážne....
@slavik79 ahoj teším sa že to takto dopadlo, sledujem váš príbeh od začiatku, včera keď som vás videla v TV tak mi prisahám ani srdce nebilo, neviem si ani predstaviť tú hrôzu čo ste museli prežiť. Máš môj veľký obdiv. Držím palce nech už je všetko len dobré a prajem krásne Vianoce 😵
@slavik79 skvelé, že si sa ozvala. V poludňajších správach na jojke vraveli, že SS k vám prišla pár minút po vašom odchode a okamžite alarmovali letiská a políciu. V tomto prípade naozaj nechápem, ako sa vám to podarilo, ale chvalabohu, podarilo. Keď som si predstavila, ako utekám z krajiny s jedným kufrom s pár vecami pre dcéru zanechajúc za sebou celý svoj tamojší život vrátane domu, práce, a všetkých tých hmotných vecí, rozplakala som sa. Máte s tvojím mužom môj obrovský obdiv. Tvoja dcéra raz bude na vás veľmi pyšná. Prajem Vám šťastné Vianoce. A to že tu niekto rieši čiapku, či autosedačku, to si vôbec nevšímaj, sú to malicherné ženské, ktoré buď nechápu skutočné hodnoty života alebo nemajú dostatočnú empatiu, aby pochopili, v akej životnej situácii ste sa ocitli. Držte sa!
@bazarocka "štebotať" si tu budeme,ale prepáč,podľa mňa by si sa mala verejne ospravedlniť @slavik79 lebo toto čo vypúšťaš z úst,by som čakala od niekoho kto má 15 a ešte nevie nič o živote a o tom aké je to bojovať o svoje dieťa,ale podľa údajov v pase na 15 nevyzeráš,tak nechápem Tvoje komentáre. Absurdné komentáre. Z ktorých mi je na 😝 🙄
mna sice tema autosedacky tiez napadla, ked som videla prispevok TV, kazdy zodpovedny clovek v dnesnej dobe, ktora je o vsadepritomnej bezpecnosti sa nad tym zamyslel, ale hned som si aj odpovedala, ze to teraz nie je podstatne, jedine, ze by ich chytili a pouzili to proti nim, co sa nestalo a tema ciapka, ani som si nevsimla, ze ju nema, kedze okolo hlavky mala nieco biele a ruzove, stojim pri @slavik79, v takom okamihu to bolo skutocne to menej podstatne
a pokial by chcel niekto pochybovat o moznosti bezpecnosti dietata vo vanicke z kocika (ako to sem uz niekto pisal), tak sama mam adapter, ktorym sa dieta v leziacej polohe pripevnuje o vanicku a vanicka sa pripevnuje k bezpecnostnemu pasu a mozno je to pre to dieta aj pohodlnejsie ako vajicko
@slavik79 ach Slavka,to ste vy? ☹ vcera som si pozrela z archivu reportaz na JOJ-ke a az mi stislo srdce ☹ neokazem si predstavit,cim si prechadzate,len vam prajem,nech vas obklopuju dobrí ludia 🙂 vsetko dobre celej rodinke 😉
@slavik79 ked si budes citat svoju temu tak niektore nicky radsej vynechaj a necitaj, lebo ta picne 😉 a ak budes mat cas daj nam prosim vediet ci ste mali prideleneho pravnika na sude, alebo ste si ho nasli sami...pomoze to dalsim maminam v UK 😉 Rebeka je krasne babenko a raz jej budete rozpravat silny pribeh 😵 tesim sa s vami, si silna Slavka, ze si sa dokazala v takom strese tak rychlo a spravne rozhodnut 🙂 Krasne sviatky Vam zelam 😵
Baby nebláznite.... toto nie je diskusia k nejakému akčnému filmu, kde si fanúšikovia vymieňajú postrehy čo filmári pokašlali... Toto je krutá realita... Síce absurdná, ale žiaľ je. Fakt nechápem ako môžte riešiť čiapku.Mamička máš môj obdiv, klobúk dole pre Tebou a Tvojim mužom... Krásne Vianoce prajem
prestante prosim s tou autosedackou a ciapkou a neviem cim este pre Boha !! verím ze ani jedna z vas by na take veci nemyslela, keby potrebovala okamzite zdrhat !!! dohadujete sa tu ako male deti...
@slavik79 máte velky obdiv! drzim vam vo vsetkom ostatnom palce!!! stojim pri Vas... mne az chlpy stoja, ked o vas citam...sama neviem ako by som to vsetko zvladla, ale isto by som si ani ja deti nedala za kazdu cenu... krasne vianoce zelam !!
Inak ano ta ciapka je hodne vtipna, mam tu fotky v albume z koncu februara, bolo 19 stupnov a moje deti v kratkom tricku jedli palacinky pred domom, do basy s nami 😕 😅 Ludia sa obliekaju podla teploty a pocasia, nie podla mesiaca v kalendari... ked je ciapka zanedbanie dietata, tak co je to slovenske babusenie do overalu, fusaku, nanoznika pri 10 stupnoch vonku, vidno to casto 😝 To je minimalne tyranie zverenej osoby 😝
Tak nejak jsem se pozastavila nad nekterymi absurdnimi prispevky...hledala jsem v nich jejich (ne)zbytnost.. 😉
v podobe: autosedacka..ciapka..
A mozna ze je i dobre, ze tu jsou.. 🙂
alespon dokazeme proniknout pomoci jejich "absurdnosti " do mysleni SS. 😉 ...ktere je nam sice vzdalene..ale DIKY pochodum myslenek " smerem NIKAM" mame jedinecnou moznost aspon na chvilku poznat "zakulisi profesionalnich. ...demagogu" ☹

@bazarocka s kazdym dalsim prispevkom je to len horsie ☹