Vraj zanedbaná starostlivosť
Ahojte, stalo sa vam to už niekomu? Dnes mi volali z úradu práce soc. veci a rodiny, že niekto podal podnet, že niečo nieje v poriadku s mojou starostlivosťou o môjho syna. Nechápala som o co ide bola som v šoku tak som sa vypytovala ako sa to mohlo stať, kto mohol ten podnet podať atď. Samozrejme mi nič nemohli povedať, len že si mám u pediatra overiť, ci máme všetko v poriadku, ci ma všetky zákonné očkovania a absolvované doteraz všetky poradne (samozrejme, že ma!) Syn má 8 mesiacov, keď mal 4 mesiace menili sme pediatra lebo sme neboli spokojní, čiže som kontaktovala aj bývalého pediatra aj terajšieho. U oboch ma vraj všetko okey. Neviete čo ešte môžem podniknúť?ako zistím o co vôbec ide? Môžem na niekoho podať žalobu za ohováranie? Alebo je to len čisto papierový problém? Bojím sa a som z toho nervózna. Ak máte podobnú skúsenosť prosím píšte.
Bolo to kvôli zmene pediatra....aj mňa tak navštívili doma,vraj nová Dr mladšiu dcérku nejak nezaregistrovala alebo čo a pritom som ju menila rovnako aj pre staršiu a tam to bolo v pohode...keď tu boli len som im nadiktovala meno starej a novej Dr a to im stačilo..
Mne kamoška vravela, že menili pediatričku a tiež im zazvonili doma dve panie z upsvr na kontrolu. Povedali, že keď sa mení pediater, tak sa to musí niekde nahlasovať, neviem kde, možno do tej poisťovne zdravotnej.... malá jej spala, nevideli ju, ale potom jedna z nich volala, že musia prísť ešte raz, aby ju videli na vlastné oči, či žije, ale malá tam začala hučať, lebo sa hrala, tak povedala, že ju počuje v telefóne, tak neprídu teda. Že sa to robí takto odkedy zomrelo to týrané dievčatko Lucka.
Mali by vás navstivit osobne, nie cez telefon toto riesit
Chodia podnety zo zdravotnej poisťovne, Upsvar to musi prešetriť.. keďže ste menili pediatričku zak sa tam mohlo vyskytnúť hluché obdobie ked nebol nikde prihlásený
Keď zajdes za koliznou na sociálku, upsvar odbor pre deti a mládež, tak môžeš nazrieť do spisu,alebo požiadať o kópiu zaznamu, poštou neposielajú
@katka5161 tak mna napriklad nahlasila na socialku gynekologicka, aby som nemala materskú. Potraty za mnou a odmietla ma osetrit, ked som otehotnela, na vela prosikania ma vysetrila, ale ja som potom okamzite zmenila gynekologa. Ta predtym naschval nepreberala postu so ziadostou o moj vypis z karty. To sme jej vyvolavali uz, 2x sa jej posielala ziadost. Lenze socialka potom volala na moju novu gyndu a vysvetlila aky je problem, ze ja uz som u nich a oni odmietaju odoslat papiere. Este si za mna u zdravotky uctovali poplatky, tak som to riesila aj so zdravotkou, aby to ziadali spat. Pritom ma uplne zanedbali a mohla som opat potratit. Lekari su hocijaky a su taky co si pre 10€ daju vrtat do kolena. Cize uplne v klude to mohla byt aj pediatricka predtym.
@veronikastrickova Ježiš to vazne??? To co za kravu? Rozum sa mi zastavuje.. takto ide doktorka škodiť ľuďom?velmi smutne
Ja tiez cakam,ze ma bude nahanat socialka 🙈 po kovide mala -6 rocna- permanentne chora, ked je tyzden do mesiaca v skolke,tak je dobre 🤦♀️ a kedze uz je predskolacka, furt sme u doktorky,lebo ospravedlnenie treba od lekara...ako,katastrofa 🤷♀️
No,urcite by som sla za koliznou, nech vysvetli, co a ako, aby som kludne spavala...mozno je to len nedorozumenie, aj lekari su ludia a tym,ze prisla o pacienta, stratila aj financie,mozno toto jej tak prekazalo,ze to nevedela predychat 🤷♀️
Pred rokmi sa mi stalo niečo podobné,bol za tým ex.Musela som obratom ísť so synom na vyšetrenie k pediatricke či nie je týraný.Vies si predstaviť ako mi asi bolo...Ukončilo sa to asi po roku terorizovania.Nikoho nezaujímala skutočnosť,teraz s odstupom mám pocit,že proste ak na niekoho dajú podnet určite nie bez príčiny a automaticky so mnou jednali ako s...debilom?Ja som bola povinná vyvracať jeho tvrdenia a dokazovať,že to tak nie je.Nie aby on bol povinný dokazovať,prečo si to myslí
@kubkovamama zaujimave je ze ak naozaj ide o zanedbanie tak urady maju v pazi, jedna znama bola svedkom ze sused bol tyzden sam doma matka sla s frajerom na tyzden preč, decko nemalo čo jest, ona mu nosila jest a na urade ju odbili ze maju obednajsiu prestavku, riesila to aj Nikolsonova ale tiez ze ide vikend nič neproiesi, decko by aj umriet mohlo a uradnik ma ruky zviazane ale ked je vsetko ok tak budu buzerovat jedna radost
@katka5161 ano doktorka, nikdy by som toto nanu nepovedala, co urobila. Ja som sucasnej sestricke verit nechcela, ale zato mi aj zadarmo vysetrenie urobili, ked som prisla s tym, ze ku tej uz odmietam ist a radsej si u nich zaplatim, aby ma osetrili. Oni tiez nechapali, ze su neni schopny prebrat postu, ani zdvihnut telefon. Pritom som sa aj stahovala do ineho okresu 100km dalej a urcite nebudem ku nim chodit na tehu prehliadky, ked som vedela ako som to mala pri prvom. Pri prvom synovi mi povedala ze som tehu, vraj nie, doniesla som tehu testy z 3.dni az vtedy horko tazko, ze hej. A veru lepsiu gynekologiu som si teraz najst nemohla, ta najludskejsia doktorka aj sestricky. Nemenila by som ich za nic na svete. Ale fakt niektorych pristup a ta pomsta co dokazu, horsie ako male deti 😡😡😡
Ak ste menili pediatra, kartu si brala od bývalého, resp.poslala ju sama bývalá pediatricka tej, ktorú si nahlásila, že k nej prestupujete(riešia si to medzi sebou, doktor by nemal dat len tak kartu z ordinácie). Čiže v karte sú zapísané vsetky očkovania, návštevy lekára, preventívne prehliadky.... Bývalá nemá ako dokázať, že nechodite na očkovania, keďže už nemá kartu. A ty vieš povedať meno súčasnej pediatricky, nech si overujú u nej. Mali by to úradníci overovať, nie ty toto dokazovať.
Boze, toto ma podla mna jeden banalny dovod - nova doktorka neposiela na poistovnu, ze chodite na preventivky
Ja by som si zašla na úrad práce, na vrátnici ti povedia do ktorých dverí.Asi by som razantnejšie vysvetlila, že je to čisté ohováranie a podávaš podnet na súd za ohováranie , prípadne krivé svedectvo na neznámeho páchateľa. Daj to na papier a do 30dní sa ti musí vyjadriť to oddelenie s ktorého ti volali. Neboj sa, ked pohrozíš súdom, veľmi rýchlo sa to vyrieši,aj zistíš presne čo je vo veci.
Nám sa stalo niečo podobné, skoro ma tiež vystrelo. Podnet šiel zo zdravotnej poisťovne, lebo menili sme pediatričku. Bývalá pediatrička dcérku odhlásila ale zabudla novej pediatričke poslať jej zdravotnú dokumentáciu. Tým pádom ju nová pediatrička nenahlásila ako jej novú pacientku. Pritom sme mali podpísanú dohodu s novou, aj sme tam boli u nej. Spomínala, že poslala výmenný lístok na zdravotnú dokumentáciu, že jej neposlala ešte bývalá pediatrička. Bolo to divné, tak som už vtedy volala tej bývalej, ale bolo leto, mala dovolenku, zastupujúci lekár nevedel povedať nič. No a v septembri telefonát zo sociálky, že majú podnet, že naše dieťa nemá zabezpečenú zdravotnú starostlivosť, idú robiť šetrenie. Tak ja som to vysvetlila, boli sme priamo s manželom na úrade, predložili sme doklady, vyhlásenia od oboch doktoriek. Obom ešte volali, potvrdili, sestrička u bývalej pediatričky založila kartu, neposlala. Opýtali sa obligátne veci, teda tak to povedali. Pomery v rodine, majetkové pomery, či sme pracujúci obaja, naše príjmy a výdavky, štandard dieťaťa. Bolo to úsmevné, ta pani zo sociálky aj vravela, že teda holt, spýtať sa musí, zapisuje sa to. Tak neboli u nás, ani v škole, my sme boli súčinní, proste toto bola blbá zhoda náhod. Vo všeobecnosti, bolo to nepríjemné, ale keď si tak vezmem spätne, keď sú deti fakt zanedbané, deje sa niečo v rodine, tak zase tie ich postupy od veci nie sú. A to hovorím z vlastnej skúsenosti.
ja by som chcela vidiet ako riesia napr. tie chudatka romske deti, co ziju v katastrofalnych podmienkach v osadach, ktore naozaj zanedbavane su...
Hlavne, ze na byrokraticke natahovacky a stresovanie slusnych ludi maju prostriedky.. chore je to cele..
Nekritizujem pracovnikov socialky, ale system..
To nie je také jednoduché, celý proces zanedbávania starostlivosti ma svoj postup, ktorý sa dodržiava, to zahŕňa aj písomnú dokumentáciu a osobný pohovor. Toto mi naozaj pripadá ako nedorozumenie. Určite tam zbehni a informuj sa.
Mne chodili faktúry, nedoplatky vždy sms, telefonovali mi, ja som niekoľkokrát scanovala platby a nakoniec mali chybu v databáze,ale otravoval to riadne.
Najskor dr.poslala podnet...kto iny by prehliadky riesil. Ked to mas v poriadku, tak sa niet coho bat.
Velky prevelky pozor si dajte lebo takto odoberaju deti bez mihnuta oka. V Norsku napr. Je barnevernet atd. Niekto moze nahlasit niaku uplnu sprostost a idu po rodinach 5 osob dojde a vytrhne matke dieta dieta z ruk odvedie a nevie kde. Legalne podotykam.. mame znamych ktorym odobrali dcerku v Norsku za to ze matka bola vychovavana v deckom domove a je hlucha a muz je zo slovenska takze cudzinec pre nich... a uz sa 7 rokov sudia o nu a bezvysledne aj ked vyhrali sudy...
@322sima123 na Slovensku to takto urcite nefunguje!!! Nesirte paniku prosim vas!!!
Pod urad prace to patri- odbor socialno-pravnej ochrany deti a kurately..urcite chod osobne za pani kuratorkou a opytaj sa, co je obsahom udania..ak sa riadne staras, nemas sa co bat..urcite komunikuj a pytaj sa, odpovedaj..
@322sima123 na slovensku ti neodoberu dieta takto! Nesir paniku a dezinformacie!
@322sima123 dovolím si tvrdiť opak, nemáš pravdu, nie je to vôbec jednoduché a rýchle, viackrát som bola na súdnom pojednavani ohľadom zanedbávania a z môjho pohľadu sa to niekde zbytočne skúma a naťahuje, lebo prípad je jasný ako facka. Neverím, ze v SR ti niekto odoberie dieťa len tak.
@adkalu presne, tam kde by mali naozaj zakrocit okamzite sa to neda len tak a trva to.
@venusa85 moze sa ale stat, ze byvala lekarka z nejakych dovodov kartu novej neposle. Viem, ze by mala, mne sa to stalo s gynekologom, nebola som spokojna, presla som k inemu, papier som povodnemu zaniesla, kartu neposlal.
@322sima123 sme na Slovensku, nie v Norsku, nevsimla si si?

nie to nie je tvoja chyba a najskor ani lekara proste niekde sa to zamotalo prisla odhlaska a prihlaska neskor od noveho a system ho vyhodil ako dieta bez pediatra